Nazory na mbank.sk

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
sliaCan
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Nazory na mbank.sk

Príspevok od používateľa sliaCan »

Pre banku je dolezite len to, ci je schopny peniaze aj s urokmi vratit.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ktovie ci tam maju aj konkretne sumy, mozno su len nejako oznaceni mozni rizikovi klienti, ja som sa dostal do minusu nie mojou vinou, ked mi poslala este kamenna banka novu kartu, ja som ucet nevyuzival, siel som ho z toho dovodu zrusit (este pred zaslanim tej karty) a ked sa ziadost vybavila a mal som ist podpisat zrusenie, namiesto vyplatenia sumy ktoru som mal mat na ucte, som musel zaplatit za novu kartu (o ktoru som neziadal a ktoru som ani raz nepouzil), lebo som uz bol v minuse, ktovie ci to tiez neovplyvni spravanie bank ku mne v buducnosti, o uver som este neziadal.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Dreamer

Registre bankovych ci nebankovych dlznikov samozrejme existuju,je to uplne normalna vec nic tajne. Sumy tam myslim uvedene nie su a zoznamy su priebezne aktualizovane. To znamena ze dlznik v nom nie je zapisany naveky, ale iba urcite obdobie /netusim ako dlho/.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Takze som mal pravdu, uplne nevedomky a ciastocne nie vlastnou vinou, sa mozu aj klienti mbank za jedine Euro dostat na tu ciernu listinu. Aj preto je to riesenie mbank zle, IMHO.
gogo956
Redeemer
Redeemer

no neviem od akej sumy su pridavany do tych zoznamov,mozno je to az od vyssich
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

Zdieľanie info medzi bankami je len špekulácia(rovnako ako blacklist). Čo je ale fakt že existuje spoločný register bankových informácií (spravuje ho http://www.sbcb.sk/), existuje pre banky aj nebankovky. Tu majú prístup všetky banky a vedia si klienta overiť, či spláca všetko načas a bez problémov. Ak sa tam dostaneš, k automatickému výmazu dôjde až po 5 rokoch.
gogo956
Redeemer
Redeemer

nebankovky pouzivaju napr .http://www.solus.sk/hlavna-stranka/
Tam uvadzaju lehotu 3mesiacov potom je vymazany.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

h.olub - ved to som myslel, vedel som ze je to nieco oficialne, jasne ze konkurencne banky nebudu len tak bonzovat klientov.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Tema asi zarezonovala. Uz o tom pise aj pravda.sk :)
http://peniaze.pravda.sk/ucty-a-karty/c ... pouzivaju/
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Bol som zrusit ucet osobne, nestoji to nic.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Veď do roka opäť budú rozdávať € zadarmo za registráciu, tak opäť založíš? :)
icefiresr
Addict
Addict

Preco podpichujes? Odmena za registracia je len u novych zakaznikov. A je len jednorazova.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

teoreticky by sa ale mohol dat vyuzit v buducnosti ked uz klientom prakticky nebudes a budes znova "novym"
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

urcite tam maju nejake obdobie, pocas ktoreho je stale "stary" zakaznik
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

brm napísal:Veď do roka opäť budú rozdávať € zadarmo za registráciu, tak opäť založíš? :)
Nezalozi, lebo tym nic neziska, odmeny platia len pri prvej registracii.
icefiresr
Addict
Addict

guess.whoo napísal:teoreticky by sa ale mohol dat vyuzit v buducnosti ked uz klientom prakticky nebudes a budes znova "novym"
Neda sa to ani teoreticky. Mas stale to iste meno a rodne cislo ako pri prvej registracii.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

icefiresr ma pravdu, vzdy su takto nastavene podmienky, inak by sa kazdy mohol za tych 7 rokov registrovat uz velakrat.

Inak ja si ucet mozno tiez zrusim, kartu som uz zablokoval, vsetky peniaze si presuniem do ZUNO, pritom mbank bola mojou primarnou bankou, najskor dodrbali registraciu novej karty a teraz toto - je to velmi podobne Skylink kauze, len tentokrat to nebude stat (mozno) ani cent, ale zase vela konfliktov, nedorozumeni, zabudnutych udajov, nervov, hadok - a to medzi klientom a bankou a tiez medzi klientmi ktori odporucali a tymi ktori prijali odporucanie. - A to vsetko takto pred sviatkami!

Vzhladom na tieto okolnosti, nebudem mbank pouzivat z principu, aj keby som podmienky splnil, aj keby bola jedina konkurencna banka s poplatkom 10€ mesacne. Takto sa to nerobi! Myslim ze aj kvoli tym problemom o ktorych som pisal, mnoho aktivnych a vernych klientov mbank strati.
icefiresr
Addict
Addict

Tu ide o to, ze oni nemaju normalne pobocky, ziadne naklady z tejto stranky - preco by som teda mal platit za administraciu mojej (nepouzivanej) karty? Ak chceli odstranit mrtve ucty, da sa to predsa inak ako potrestanim zakaznikov.

Napriklad Unicredit ma program s kartou (embosovanou), kde nie su ziadne poplatky a mozes vyberat kdekolvek na svete z ATM zadarmo, kde je jedina podmienka poslat na ucet 400 Euro mesacne. Toto je prim u kazdeho zarabajuceho, studenti si mbank mozu nechat, ale pytam sa na co? Ked im zuno ponukne to iste a BEZ podmienok, ktore proste z principu nemam rad u produktu, kde nemam ani pracovnika na pobocke.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

BTW Ja som sa registroval velmi davno, ked este bonus nedavali, pacila sa mi mbank - a odporucal som ju tiez kvoli tomu ze som bol spokojny, no ak si takto nevazi vernych zakaznikov...

Teraz ma napadli dalsie praktiky mbank - napr. ja som ich odporucil znamemu, dostal som tusim 12€ (max. s podmienkami bolo 18€) a nasledne ten znamy dostal mail, ze moze za odporucenie dostat tusim 25 ci 30€, teda ovela viac a bol klientom mozno mesiac - no a mne ten mail ani neprisiel, ani neskor, posielali ho len tym novym a na vernich, dlhorocnych klientov, ktori im priniesli novych, na tych sa vykaslali. No a podobne praktiky sa opakovali. Jednoducho klamu, zavadzaju, zanedbavaju vernych, rusili vybery z bankomatov, z 3 na 1, potom na nula, este aj teraz zvyraznia nepodstatne to co je zdarma, pritom zanikne ze vlastne zavadzaju poplatok za vedenie karty. Samozrejme aj tie vybery z bankomatov su predrazene.

Inak tiez stale pisu ako mkonto bolo, je a bude stale zadarmo, aj ze 1 vyber z bankomatu je zadarmo a bez AKYCHKOLVEK podmienok, ale ako si vyberiem nieco z bankomatu ked nebudem mat kartu? Takze to nie je bez podmienok, musim spravit transakciu 20€ alebo zaplatit 1€, lenze to bude nie je zadarmo, alebo nie je bez "AKYCHKOLVEK podmienok", tych 20€ predsa je podmienka, takze to dokazuje ze klamu!

Ak by prisli s uctom kde by okrem toho co maju, boli aspon 3 vybery z bankomatov bez podmienok, napr. za to 1€, tak by to bola solidna ponuka, hlavne ked vtedy ziadny iny ucet zadarmo nebol, ale takto nalakat ludi a potom zmenit podmienky - to hranici s podvodom, podobne ako Skylink, aj ked to bol trocha iny pripad.

//autoeditácia príspevku (20 Dec 2014, 23:25)
icefiresr napísal:Tu ide o to, ze oni nemaju normalne pobocky, ziadne naklady z tejto stranky - preco by som teda mal platit za administraciu mojej (nepouzivanej) karty?
Presne tak, uz je viacero bank kde je ucet aj s kartou zadarmo, aj v mbank to slo 7 rokov, teraz to uz zrazu nejde!?
icefiresr napísal:Ak chceli odstranit mrtve ucty, da sa to predsa inak ako potrestanim zakaznikov.
Za mrtve ucty si mozu sami, doslova si zaplatili za mrtve ucty, museli s tym pocitat! Teraz umoznili vedenie uctov zadarmo, ak sa zablokuje karta, klient nemusi vypisovat a nosit/posielat zmluvu o ukonceni, co je pohodlnejsie a oni sa mozu pysit kolko vela maju klientov - no mozno 90% neaktivnych - a po tom ako rozhadaju tych neaktivnych s tymi vernymi, aktivnymi, im zostane este ovela menej.

Stacilo pritom nieco ako mail "Chcete nadalej pouzivat mkonto? Mame nove podmienky, taketo, ak s nimi suhlasite, potvrdte nove podmienky na tomto odkaze, v opacnom pripade bude Vas ucet zruseny" - ti co ani nevedia svoje udaje a maily mozno hodili do spamu by nic nemuseli riesit, aktivni by nemuseli celit nahnevanym telefonatom od neaktivnych, mbanke by zostali takto viacery aktivni a vsetci by boli spokojni.
icefiresr napísal:Napriklad Unicredit ma program s kartou (embosovanou), kde nie su ziadne poplatky a mozes vyberat kdekolvek na svete z ATM zadarmo, kde je jedina podmienka poslat na ucet 400 Euro mesacne. Toto je prim u kazdeho zarabajuceho, studenti si mbank mozu nechat, ale pytam sa na co? Ked im zuno ponukne to iste a BEZ podmienok, ktore proste z principu nemam rad u produktu, kde nemam ani pracovnika na pobocke.
Zacnem od konca - presne tak, vyber z bankomatov Euro ci viac, akykolvek problem, volat na spoplatnenu mlinku, zabudnem, stratim udaje, vypisovat papiere a chodit na pobocku, ktoru nema kazdy za rohom, za vsetko co nie je zadarmo sa plati aj s prirazkou.

K inym bankam, uz aj kamenne maju ucet pre studentov zadarmo a pre zarabajucich pri urcitej sume mesacne tiez zadarmo - a to su kamenne banky, vybery z bankomatov maju zadarmo, je mozny vklad a zadarmo, pri mbank je toto prakticky nemozne.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

icefiresr napísal:preco by som teda mal platit za administraciu mojej (nepouzivanej) karty?
ak je nepouzivas, tak ju zrus a nemusis nic platit
Dreamer napísal:Presne tak, uz je viacero bank kde je ucet aj s kartou zadarmo, aj v mbank to slo 7 rokov, teraz to uz zrazu nejde!?
lebo su to naklady, ktore je takto mozne jednoducho eliminovat

staci kartou otocit 20 euro mesacne a stale to bude zdarma
ti, co nevedia mesacne otocit 20 euro (= nepouzivaju ju), tak si ju mozu bezplatne zrusit a ucet budu mat stale zdarma

imho to prilis hrotite, pani
Napísať odpoveď