dvb-t antena problem
dvb-t antena problem
caute mam izbovu antenu vivanco TVA400 a ked ju zapojim na usb a-link dvb-t tuner tak bud nenajde nic alebo max dva programy (stv1, stv2) a ked ju zapojim do klasickej tv tak tam tiez vobec nic nenajde ziadny program a to ma ta antena aj zosilovac, ked pripojim na tento usb tuner tu malicku antenu co bola aj v baleni tak ta mi toho najde ovela viac. neviete prosim vas kde je chyba? alebo mam tu izbovu antenu reklamovat? vopred dik za info
-
mackousko007
Expert
Re: dvb-t antena problem
Predtym nez som si kupil antenu tak som si o tom nieco precital to si mal spravit predtym nez si ju kupil. Prve co si mal urobit je kupit si kvalitnu DVBt antenu a nie taketo male skrinky co dokazu fungovat len v mestach alebo v blizkosti vysielacich anten. Ja som si na zahradku vybavoval antenu precital som si o zosileni o optimalnej anteny podla sily vysielacej stanice a vzdialenost stanice. Potom som si pozrel ako mam natocit antennu kde je vysielacia antenna ako je daleko vzdialena ci prekaza nejaka hora. Vsetko sa da pekne pozriet na internete. A reklamovat no neviem to pocitam ze tazko vyreklamujes lebo hodne zalezi kde chytas signal ale skusit to mozes.
ale vsak byvam v meste a z okna vidim aj vysielac ktory je na martinskych holiach
-
mackousko007
Expert
V tom pripade asi bude spatna.
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ja vobec neviem na kereho otca ludia kupuju take smejd drahe anteny, ak mas vysielac na martinkach z okna, tak si kup lacnu 10eurovu log-per a chytis na nej vsetky vysielane multiplexy, ano nevyzera tak "moderne" ale je to kus zeleza ktory ta prezije
a este teda k tomu problemu, netusim cim to bude, moze byt chybna aj antena, moze mat ten interny zosik nejaky spatny, proste moze tam byt viac veci zlych, na dialku sa to tazko diagnostikuje
a este teda k tomu problemu, netusim cim to bude, moze byt chybna aj antena, moze mat ten interny zosik nejaky spatny, proste moze tam byt viac veci zlych, na dialku sa to tazko diagnostikuje
-
mackousko007
Expert
plne suhlasim s vendom vdaka takym ludom som sa vyhol kupit podobnu antennu aku mas ty. Staci sa pozriet na net a zistis. Obycajna jednoducha antena za par eur ak mas pobliz vysielac a funguje to super to mi ver.
a to moze byt hocijaka ta vonkajsia? alebo ktoru znacku odporucate
kus pozohynaneho drotu vacsinou znacku nema...jednoducho nejaky OEM
-
vendo
Guru
ak chces kvalitnu a lacnu antenu + mas moznost si to nejak doviezt z ciech tak http://www.televiznianteny.com/
inac ako som povedal, s vyhladom na vysielac by som bral nieco taketo http://dvb-t-anteny.heureka.sk/solight-hn54
inac ako som povedal, s vyhladom na vysielac by som bral nieco taketo http://dvb-t-anteny.heureka.sk/solight-hn54
V antene chybu hladat castokrat netreba. Problem byva v tych lacny usb tunneroch, ktore si aj kamionisti s oblubou kupuju v Nayku a potomsa stazuju, ze nich nechytia. Mam znameho, ktory toto riesil do kamiona a myslel si, ze sa vyzna. Najskor kupil usb, ktore malo mizerny signal. Reklamoval, vymenili a to iste, takze jasna chyba zariadenia. Potom opat v Nayku kupil ine zariadenie, dlho mu stalo doma a ked ho chcel spojazdnit jedneho dna, tak zistil, ze na W7 x64 nie su ovladace a tie nasilu nahodene z ineho systemu sposobovali mrznutie celeho dvb zariadenia. Takze taka skusenost s lacnymi usb. Treba hlavne hladat na nete, precitat recenzie, skusenosti uzivatelov a az potom kupit.
Napísal si, že bývaš s meste a máš výhľad na vysielač. Ak bývaš v bytovke, určite budete mať na streche bytovky anténu a káblový rozvod po bytovke. Zožeň si niekde anténny kábel a napoj ho do toho bytového rozvodu (v niektorej miestnosti by si mal mať zásuvku na anténu). Pokiaľ chytíš bez problémov všetky slovenské TV stanice, tak si zožeň dlhší kábel, a priveď si ho od zásuvky na miesto, kde chceš mať pripojené zariadenie (TV, notebook, PC) a sledovať cez neho TV vysielanie.
mali ste pravdu antenu som reklamoval a zobral si namiesto nej externu dvb-t solight hn 55 a ta chyti toho o dost viac 
//autoeditácia príspevku (21 Dec 2014, 21:09)
//autoeditácia príspevku (06 Jan 2015, 14:56)
este som sa chcel poslednu vec spytat nevadi ked na konci koaxialneho kabla na ktorom je napichnuta antena vonku ze tam nemam gumenny ochranny kryt ?
//autoeditácia príspevku (21 Dec 2014, 21:09)
skusal som aj cez tu zasuvku ale tam zasa toho chytim menejNoobsz DJ napísal:Napísal si, že bývaš s meste a máš výhľad na vysielač. Ak bývaš v bytovke, určite budete mať na streche bytovky anténu a káblový rozvod po bytovke. Zožeň si niekde anténny kábel a napoj ho do toho bytového rozvodu (v niektorej miestnosti by si mal mať zásuvku na anténu). Pokiaľ chytíš bez problémov všetky slovenské TV stanice, tak si zožeň dlhší kábel, a priveď si ho od zásuvky na miesto, kde chceš mať pripojené zariadenie (TV, notebook, PC) a sledovať cez neho TV vysielanie.
//autoeditácia príspevku (06 Jan 2015, 14:56)
este som sa chcel poslednu vec spytat nevadi ked na konci koaxialneho kabla na ktorom je napichnuta antena vonku ze tam nemam gumenny ochranny kryt ?
-
vendo
Guru
neviem aky ochranny kryt myslis
foto by nebola?
foto by nebola?
tuto konkretne http://www.anteny-satelity.com/43328-ko ... konektoru/ ale kedze tam mam klasicky koaxialny kabel s IEC konektormy s redukciou na dvbt antenu ktora je povodne na F-konektor tak tuto krytku tam nemam ako dat na koniec toho kabla
-
vendo
Guru
oblep to nejakou izolackou
ale inac minimalne F-konektor by mal vydrzat vonkajsie prostredie bez problemov
ale inac minimalne F-konektor by mal vydrzat vonkajsie prostredie bez problemov
Zdravím, nechcel som zakladať novú tému a chcel by som poprosiť o radu akú anténu kúpiť miesto inštalácie je Kežmarok akú anténu tam potrebujem načo si treba dávať pozor aké(frekvencie, dB, atd.) mala by byť vonkajšia