Nazory na mbank.sk

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Nazory na mbank.sk

Príspevok od používateľa Dreamer »

beardie - vobec si nemyslim ze to "hrotime", mbank s tym zacala...

K nakladom, mbank to predsa nevadilo, vies kolko rozdali za odporucania, mozno 9 z 10 klientov je na odporucanie, to je v priemere mozno 15+15€ na kazdeho takeho klienta a muselo im byt jasne ze vacsina z nich nebude mat mbank ako hlavnu banku. Nechcem sa uz opakovat, ze ak uz, mali to spravit inak, bolo vela lepsich moznosti, no oni vybrali jednu z najhorsich, len strucne, co sa bude diat:

- neaktivak zisti ze to nebude zdarma, NASTVE sa, zavola odporucatelovi, aktivakovi
- AKTIVAKovi budu vyvolavat pred/pocas/medzi sviatkami rozculeni neaktivaci, aj on sa NASTVE
- iny NEAKTIVAK nema udaje, alebo zmenil mobil, musi ist na pobocku, vypisovat papiere a pod., NASTVE sa
- dalsi NEAKTIVAK chce zrusit konto, nema nablizku pobocku, musi ist overovat papiere k notarovi, NASTVE sa
- neskor dalsi NEAKTIVAK zisti ze je v minuse, alebo ze mu ubudlo z uctu a ked zisti preco, NASTVE sa a zavola odporucatelovi, aktivakovi
- AKTIVAKOVI vyvolavaju rozculeni neaktivaci, NASTVE sa viac a zrusi aj svoj ucet od hnevu
- MBANK pride o AKTIVAKA a dalsieho a dalsieho, NASTVE sa

Vsetci sa nastvu, aktivaci si najdu inu banku, je mnoho kde ako aktivni budu mat ucet zdarma, mbank pride o najcennejsich klientov a nakoniec ani neusetri, lebo neaktivaci si zrusia karty, ale prerobi, lebo strati nastvanych aktivakov, takze najviac strati prave mbank, strati dobre meno aj dobrych klientov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Dreamer napísal:beardie - vobec si nemyslim ze to "hrotime", mbank s tym zacala...
zatial sa tu najviac rozculujes ty
Dreamer napísal:K nakladom, mbank to predsa nevadilo, vies kolko rozdali za odporucania, mozno 9 z 10 klientov je na odporucanie, to je v priemere mozno 15+15€ na kazdeho takeho klienta a muselo im byt jasne ze vacsina z nich nebude mat mbank ako hlavnu banku.
asi neratali s tym, ze tu banku bude pouzivat ako primarnu iba tak malo ludi, preto sa teraz snazia skresat naklady
Dreamer napísal:Nechcem sa uz opakovat, ze ak uz, mali to spravit inak, bolo vela lepsich moznosti, no oni vybrali jednu z najhorsich
snazil som sa najst pre teba nejaku mbankovu marketingovu poziciu, ale az tak velmi sa mi nechce, tak ze nech sa paci, skus pohladat: http://www.jobs.cz/firma/40155225-mbank/
Dreamer napísal:len strucne, co sa bude diat:
vyvestis mi aj cisla do sportky?
Dreamer napísal:- neaktivak zisti ze to nebude zdarma, NASTVE sa, zavola odporucatelovi, aktivakovi
preco by mal volat aktivakovi a nie do banky? resp., preco by mal vobec niekam volat? tie zmeny su jasne a pochopitelne, pre vacsinu...
Dreamer napísal:- AKTIVAKovi budu vyvolavat pred/pocas/medzi sviatkami rozculeni neaktivaci, aj on sa NASTVE
viz predchadzajuci bod
Dreamer napísal:- iny NEAKTIVAK nema udaje, alebo zmenil mobil, musi ist na pobocku, vypisovat papiere a pod., NASTVE sa
co by robil na tej pobocke? preco by nemohol jednoducho zavolat na infolinku?
Dreamer napísal:- dalsi NEAKTIVAK chce zrusit konto, nema nablizku pobocku, musi ist overovat papiere k notarovi, NASTVE sa
preco by mal rusit konto, ked ho stale nebude nic stat, za predpokladu, ze si jednoducho cez telefon zrusi kartu, ktoru aj tak nepouziva?
Dreamer napísal:- neskor dalsi NEAKTIVAK zisti ze je v minuse, alebo ze mu ubudlo z uctu a ked zisti preco, NASTVE sa a zavola odporucatelovi, aktivakovi
viz bod 1
Dreamer napísal:- AKTIVAKOVI vyvolavaju rozculeni neaktivaci, NASTVE sa viac a zrusi aj svoj ucet od hnevu
viz bod 1 + preco by rusil svoj ucet, ked je s nim spokojny?
Dreamer napísal:- MBANK pride o AKTIVAKA a dalsieho a dalsieho, NASTVE sa
to je mozne, ale dost nepravdepodobne

ono sa totiz v skutocnosti takmer nic nemeni, ti co kartu nepouzivaju, tak si ju zrusia a ucet budu mat zadarmo aj nadalej
ti, co kartu pouzivaju, nepocitia ziadne zmeny
Dreamer napísal:Vsetci sa nastvu
obavam sa, ze jediny nastvany si tu len ty :)
Dreamer napísal:aktivaci si najdu inu banku
nepravdepodobne, kedze sa pre nich nic nezmeni
Dreamer napísal:mbank pride o najcennejsich klientov
viz predchadzajuci bod
Dreamer napísal:nakoniec ani neusetri
usetri, kedze nebude mat zbytocne naklady

P.S.: skus porozmyslat o Kurze sebaovladania
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Iba slabý "aktivák" zruší účet v banke na základe nadávok nejakého "neaktiváka".. iba nejaký chlap pod papučou alebo nejaký synáčik, ktorí robia všetko podľa svojej manželky, mamičky. Normálny človek, ktorý aktívne využíva mBank, vidí v nej výhody pre seba, určite kvôli niekomu, kto si založil hamižne účet len kvôli získaniu 15€, tento účet nezruší. Veď pre neho sa nič nemení!

Schválne, poznáte nejakého aktívneho užívateľa, ktorý si ide rušiť účet? Dreamer, koľko ľudí Ti už telefonovalo a vynadalo Ti? :)

Myslím si, že ak niekto chce mať mBank, nebude mu problém spraviť 20€ mesačne (ja robím 100€ mesačne na Zune, aby som tam mal Plus zadarmo, hoci mBank je môj hlavný účet). Ak niekto využíval mBank len občas na elektronické nákupy cez net, kľudne si môže túto kartu zrušiť a dať si vystaviť eMax kartu, na ktorú sa tento nový poplatok nevzťahuje (dá sa ňou platiť iba cez internet).

A inak, môj názor, až sa preriedia stavy neaktívnych účtov, opäť tento poplatok zrušia.. možno o rok.

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2014, 9:26)
icefiresr napísal:Napriklad Unicredit ma program s kartou (embosovanou), kde nie su ziadne poplatky a mozes vyberat kdekolvek na svete z ATM zadarmo, kde je jedina podmienka poslat na ucet 400 Euro mesacne.
Ale toto je rovnaká podmienka ako v prípade mBanku. V UniCredite musíš mať príjem minimálne 400€ a v mBanku musíš mať výdavok kartou minimálne 20€. Je to úplne rovnaké, len podmienky sú nastavené opačným smerom. Tak ako mBank Ti nedá účet zadarmo bez platby kartou minimálne 20€, tak isto Ti UniCredit nedá účet zadarmo bez príjmu 400€ mesačne. Tiež sa môžem začať rozčulovať, prečo by som si mal začať posielať výplatu do UniCreditu len kvôli tejto sprostej podmienke?

;)

A rovnako Zuno, ak chcem vyberať z bankomatu zadarmo, musím mať účet Plus a aby som ho mal zadarmo, musím kartou zaplatiť aspoň 100€.

Každý má iné požiadavky na banku a každému vyhovuje niečo iné, ešteže každá banka má trochu iné podmienky, takže každý si môže nájsť to svoje.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Tak tak, zistili ze maju prilis vela neaktivnych resp.malo aktivnych uctov s ktorymi su iba naklady a ziadne zisky. Takych ale banka nepotrebuje, im ide hlavne o klientov ktori pravidelne platia cez POS,
maju u nich pozicku,hypoteku,poistenia a taki len tak ucet nezrusia. Z toho idu peniaze, vstecia ostatni malo aktivni na celom systeme viac menej iba parazituju.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

brm napísal:Iba slabý "aktivák" zruší účet v banke na základe nadávok nejakého "neaktiváka".. iba nejaký chlap pod papučou alebo nejaký synáčik, ktorí robia všetko podľa svojej manželky, mamičky. Normálny človek, ktorý aktívne využíva mBank, vidí v nej výhody pre seba, určite kvôli niekomu, kto si založil hamižne účet len kvôli získaniu 15€, tento účet nezruší. Veď pre neho sa nič nemení!

Schválne, poznáte nejakého aktívneho užívateľa, ktorý si ide rušiť účet? Dreamer, koľko ľudí Ti už telefonovalo a vynadalo Ti? :)

Myslím si, že ak niekto chce mať mBank, nebude mu problém spraviť 20€ mesačne (ja robím 100€ mesačne na Zune, aby som tam mal Plus zadarmo, hoci mBank je môj hlavný účet). Ak niekto využíval mBank len občas na elektronické nákupy cez net, kľudne si môže túto kartu zrušiť a dať si vystaviť eMax kartu, na ktorú sa tento nový poplatok nevzťahuje (dá sa ňou platiť iba cez internet).

A inak, môj názor, až sa preriedia stavy neaktívnych účtov, opäť tento poplatok zrušia.. možno o rok.

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2014, 9:26)
Ale toto je rovnaká podmienka ako v prípade mBanku. V UniCredite musíš mať príjem minimálne 400€ a v mBanku musíš mať výdavok kartou minimálne 20€. Je to úplne rovnaké, len podmienky sú nastavené opačným smerom. Tak ako mBank Ti nedá účet zadarmo bez platby kartou minimálne 20€, tak isto Ti UniCredit nedá účet zadarmo bez príjmu 400€ mesačne. Tiež sa môžem začať rozčulovať, prečo by som si mal začať posielať výplatu do UniCreditu len kvôli tejto sprostej podmienke?

;)

A rovnako Zuno, ak chcem vyberať z bankomatu zadarmo, musím mať účet Plus a aby som ho mal zadarmo, musím kartou zaplatiť aspoň 100€.

Každý má iné požiadavky na banku a každému vyhovuje niečo iné, ešteže každá banka má trochu iné podmienky, takže každý si môže nájsť to svoje.
Povedzme si to otvorene - mbank to proste nespravila dobre, nemaju vhodnu poziciu na trhu, aby si nieco taketo dovolili, mame ine banky, ktore poskytuju viac moznosti ako mbank a navyse maju podmienky podobne alebo ziadne (Zuno). Nevidim proste dovod pre kohokolvek zostavat u nich. Ja som si u nich ucet otvaral hlavne kvoli tomu, aby som mal jednu kartu na internetove platby, ktoru pouzivam obcas (podla toho kedy co kupujem, je tam proste mesiac, ked nekupim nic). Na toto mi staci Zuno.

Inak este pikoska: ked som rusil ucet v Avione (hadam ich jedina pobocka v SR), tak som tam musel ist 2x: 1x mala tetuska obed 1.5 hod (dakujem, nebudem na nu cakat) a druhy krat mala cedulku Pridem za 15 min. Prisla za 24 minut, odkedy som si sadol a cakal na nu. Toto su sluzby banky? Vsak sa jedna o moje peniaze a cas.

brm napísal:To ukáže čas, aká je ich skutočná pozícia na trhu.. myslia si, že majú dobrú pozícu a môžu si to dovoliť.. ale hlavne veria svojim aktívnym užívateľom.

Čo sa týka tetušky pri okienku.. mohol si zavolať z pohodlia svojho domova na mLinku a nemusel si čakať. Mne sa na mBanku práve toto páči, že si všetko vybavím sám bez potreby navštevovať tetušky pri okienku. Ak máš lepší pocit z tetušiek pri okienku, mBank ani Zuno nie sú banky pre Teba.

:)
//autoeditácia príspevku (21 Dec 2014, 9:54)
Z pohodlia domova - ako? Vsak im musim dodat list, ze rusim ucet :) To slo iba cez postu alebo pobocku, naskenovane mi povedali, ze to neakceptuju cez linku.

A brm - raz budes riesit reklamaciu (ci uz zly prevod, ATM ti vyda namiesto 3000 Euro 2800 Euro alebo nieco podobne) a hned ocenis mat osobu pred sebou. Just saying, kazdy ma ine skusenosti. Internetovu banku vzdy budem pouzivat iba na dodatkove veci, nikdy nie ako hlavnu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

icefiresr

mal si im svoju skusenost napisat ako reklamaciu,oni su povinny zo zakona ju preverit a poslat ti vyjadrenie. Apropo reklamacie chybneho zauctovania tnx z ATM sa neriesia vecsinou osobne :wink:
staci vyplnit prislusny formular,zaslat ho a to je vsetko- to je bezna prax. Je to dost velky archaizmus sa v dnesnej dobe s kazdou vecou trepat na pobocku,99perc. nalezitosti dokazes vybavit online.
brm
Darca
Darca

Už som riešil v mbanku zneužitie karty, keď mi z účtu zmizlo 1600€ a všetko mi nakoniec vrátili.

icefiresr
Addict
Addict

Ja som v tomto old-school :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

icefiresr napísal:Ja som v tomto old-school :)
V tom pripade je pre Teba asi vhodnejsia kamenna banka miesto internetovej. :) Ma to svoje vyhody-klient si moze pobočku realne "ohmatat",pokecat s pani za prepažkou ktora sa pekne nanho usmeje,ten pocit ze niekto sa mu venuje,je to v podstate taka psychologicka terapia :wink:
icefiresr
Addict
Addict

Gogo som velmi rad, ze si mi vysvetlil ako spravny internetovy psycholog, co mi chyba, som velmi na teba pysny. Mozes mi to SS poslat cislo na teba, ak budem mat dalsie dusevne problemy, rad sa ti ozvem. Dakujem.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

internetova banka je dobra na platby, mozno pre niekoho sporenie..ale ked budete chciet riesit vaznejsie veci ako uver/hypo tak je na to ovela vhodnejsia kamenna banka.
gogo956
Redeemer
Redeemer

guess.whoo

pri pozicke sa da vsetko vybavit online nepotrebujes nikde chodit,staci doma od pocitaca. Pri hypo je to uz zlozitejsie, v kazdom pripade si predsa hypo clovek neberie kazdy mesiac..

icefiresr

rád poradím aj nabuduce :) ale telefon nedavam ludom ktorych nepoznam, v pripade potreby odbornika bude lepsie sa asi obratit inde :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ano vies ju vybavit,len napriklad nevyjednas velmi lepsi urok alebo ine podmienky
gogo956
Redeemer
Redeemer

preco si myslis ze nie?
icefiresr
Addict
Addict

Pokial si to nevybavoval, tazko to pochopis. Ja ked som vybavoval hypo, navstivil som 5 bank, kazdu asi priemerne 3x. IB ti samozrejme moze poskytnut spotrebak, ale tam vacsinou maju flat rate a tazko sa dohodnes na niecom lepsom (kedze nemaju proste pracovnikov na to).
gogo956
Redeemer
Redeemer

ja viem dobre ako tento proces schvalovania prebieha /aj ked nie konkretne v mBank/, pri vyssich sumach by si mal vzdy komunikovat s clovekom ktory pozicku spracuvava, takze cez telefon vybavis presne to iste ako pri osobnej navsteve :)/to bolo teraz myslene na cisto osobne pozicky,uvery a pod/ Hypo je specificke, ale poznam ludi ktory ju maju cez mBank a nemyslim ze by boli nejako extra nespokojny s vybavovanim. V kazdom pripade uznavam ze kazdemu vyhovuje ine.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

beardie - nejdem citovat, lebo sa uplne stratime, len strucne...

Ze nepocitali ze tak malo ludi bude aktivne pouzivat ich ucet? Predsa kazdemu musi byt jasne ze ludia ktori si spravia ucet kvoli 15 - 25 Euram nie su bezni klienti, tiez ti ktori ucet potrebovali, ho uz mali a boli aj ine zadarmo banky, tak to ze nepocitali, nesuhlasim.

S tou poziciou pre mna, myslim ze teraz by do mbank isiel robit len masochista.

Preco bude neaktivak volat aktivakovi a nie banke? Lebo je to Slovak.

Preco nezavola na mlinku ale pojde do banky? Lebo ked nema ani ID, musi ist overit totoznost, rovnako pri zmene mobilneho cisla, presne podmienky neviem, ale tak nejak to je.

Preco neaktivak chce zrusit ucet? Lebo nechce sledovat mail a citat stale nove podmienky a cakat kym spoplatnia dalsie veci, aj take zrusenie uctu napr.

Preco aktivat bude rusit ucet - z principu, kvoli neprijemnostiam, volaniam znamych...

Ze sa nic nezmeni, rozhodne sa zmeni, uz len nutnost vyhladavat info ako situaciu riesit, mnoho ludi nema prihlasovacie udaje, musia volat mlinku, dalsi musia ist do pobocky, no a dalsi zmenu zistia az ked im zacnu stahovat to Euro.

Ze ja som nastvany? Myslim skor predvidavy, nepripomina ti to nic? Skylink, najskor zadarmo, teraz "len" jedno Euro a ako ludia na Skylink nadavaju. Opakujem ze to nie je to iste, ale v mnohom podobne.

K dalsim bodom len 1 slovo - princip.

P.S. Registroval som len asi 5 ludi, takze ma to netrapi tak ako to vyzera, ale vazne nenavidim taketo spravanie.

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2014, 12:45)
brm
Iba slabý "aktivák" zruší účet v banke na základe nadávok nejakého "neaktiváka".. iba nejaký chlap pod papučou alebo nejaký synáčik, ktorí robia všetko podľa svojej manželky, mamičky.
IMHO ucet zrusi zasadovy chlap - uprednostni dobreho kamarata pred vypocitavou bankou, aj keby mal inde platit este viac.
Normálny človek, ktorý aktívne využíva mBank, vidí v nej výhody pre seba, určite kvôli niekomu, kto si založil hamižne účet len kvôli získaniu 15€, tento účet nezruší. Veď pre neho sa nič nemení!
Meni sa vela veci, napr. ja som si nezalozil ucet kvoli bonusu, ziadny som pri registracii nedostal, pacil sa mi koncept, ziadne pobocky, peniaze banka usetrila a mohla dat zakladne sluzby pre klienta zadarmo, ale uz to neplati - a toto meni vsetko.
Napr. ja pojdem, zatial o tom asi nikto nevie, ale v jednom pripade to nebolo daleko, nastastie sa stratene udaje nasli, v opacnom pripade neviem neviem.
Ak niekto využíval mBank len občas na elektronické nákupy cez net, kľudne si môže túto kartu zrušiť a dať si vystaviť eMax kartu, na ktorú sa tento nový poplatok nevzťahuje (dá sa ňou platiť iba cez internet).
Preco ma platit za vydanie karty, za ktoru bude po vyprsani platit znova a ktorej vedenie sa casom mozno tiez spoplatni, prave preto ze ludia zacnu toto robit. Radsej pojde do ZUNO kde je to zadarmo.
Prislis sa to nepreriedi, vacsina deaktivuje kartu aby nemuseli nic vypisovat, chodit niekam a to mbank chce, umele vysoke cisla klientov aby sa mohli pysit a posielam im spamy na mobil a mail a karty vydavat a viest len malemu poctu.

K Unicredit - pises ze je to rovnake, ale podla toho prispevku to vyzera tak, ze je mozne (asi neobmedzene) vyberat peniaze z bankomatov na celom svete, mbank ma 1 vyber, tak to je troska rozdiel, nie?

Co tu pleties ZUNO, nemaju oni nahodou vybery nad 50€ zdarma? Kazdopadne tu pletiez vybery z bankomatov, pritom aj mbank mala podmienky doteraz a uz ma len jediny zdarma a vraj bez podmienok, to mat kartu je podmienka a ak ju chcem mat, musim splnit dalsiu podmienku, takze vlastne klamu, nepriamo.
Ano - niekto si najde a po 7 rokoch mu zmenia podmienky.

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2014, 12:55)
gogo956 napísal:Tak tak, zistili ze maju prilis vela neaktivnych resp.malo aktivnych uctov s ktorymi su iba naklady a ziadne zisky. Takych ale banka nepotrebuje, im ide hlavne o klientov ktori pravidelne platia cez POS,
maju u nich pozicku,hypoteku,poistenia a taki len tak ucet nezrusia. Z toho idu peniaze, vstecia ostatni malo aktivni na celom systeme viac menej iba parazituju.
To myslis vazne? Rovnake reci ako ked si clovek zriadil Skylink, kupil drahe karty, prislusenstvo za stovky Eur a niekto napise ze nic nie je zadarmo a ze su to neplatici, to ma vazne vie vytocit!!

Ti "paraziti" podla teba mohli tiez v buducnosti priniest mbank peniaze, mohli si zriadit uver, alebo len odporucit niekoho kto si zriadi uver, priamo alebo nepriamo by mbank mohli casom priniest peniaze.

K tomu ze si zrazu ovedomili ze maju neaktivnych klientov - ved to museli predpokladat, keby sa aj dieta nad tym zamyslelo, tak by na to prislo a oni by mali mat na to trocha vzdelanejsich ludi, ci to tie tisice Eur co porozdavali bol len pokus, podari sa, nepodari?
brm
Darca
Darca

Dreamer napísal:IMHO ucet zrusi zasadovy chlap - uprednostni dobreho kamarata pred vypocitavou bankou, aj keby mal inde platit este viac.
Snívajte s nami.. som zvedavý, koľkí Tvoji kamaráti vypovedajú zmluvu s nejakou spoločnosťou, ktorá práve Teba naserie. Ak príde za Tebou nejaký kamarát, ktorému nevyhovie nejaká firma, tiež s nimi vypovieš zmluvu? Dnes je to mBank, zajtra to bude Telekom, nasledovať budú plynárne, elektrárne. :)

Oki, zbytočne viac diskutovať, jednoducho začiatok budúceho roka bude v znamení masívneho odlevu zákazníkov z mBanku, až celá banka totálne padne.

guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak odliv zakaznikov bude, ale ako bolo spominane, budu to zakaznici, ktori im aj tak zisk neprinasaju, takze sa len ocistia a budu vidiet v akych su realnych cislach
brm
Darca
Darca

guess.. to je samozrejmé, to aj mBank určite chcela, ale podľa Dreamera...... odídu všetci!

Napísať odpoveď