Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Väčšinou je lineout v podobe 2x RCA. Ale do takych malych zariadeni sa proste nevojdu. Zvlašť keď je tam vzadu viac konektorov ako u E10 USB či koax. Takže je tam jack. Je to z priestorovych dôvodov, tie cinche by sa tam nevošli.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

A tak ono pokial tym netrpi kvalita, co by pri zariadeni tejto kategorie bolo asi aj tak jedno, je uplne v poriadku, ze je tam jack. Tiez je to prakticke. Je to v kazdom pripade docasne riesenie a mozno budem zhanat iny DAC. Alebo sluchadla. Momentalne mam DT 880 ktore mozno vymenim za DT 990/770 Edition.
Ryan Giggs
VIP
VIP

DT880 su technicky lepšie. Kupou DT 990 si nepolepšiš, naopak. Jedine že by si chcel viac basu. A Edition su uplne rovnake ako Pro. Teda okrem dizajnu.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No ja som prave DT990 nejaky cas vlastnil a ked sa na to divam subjektivne, bavili ma zo vsetkych sluchadiel najviac (AD500, K/Q 701, K612, DT 880) Este by som si rad skusil HD 600. Ide mi hlavne o to, ze okrem kvalitnych nahravok ku ktorym sa obcas dostanem dnes fungujem aj na Spotify, pripadne radiach ako BBC 1 a pod a DT990 a pokial viem aj HD 600 su voci nekvalitnym nahravkam odolnejsie nez napriklad DT 880. HD 600 navyse udajne hraju velmi prirodzene, co je vyznamne plus.

Inak som si vedomy, ze rozdiel je len v designe, ale tak trochu pozeram aj na ten, hoci to nie je maly priplatok ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

HD 600 su skôr bližšie DT 880. Zabavnejšie s viac basom su HD 650.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No v kazdom pripade by som si ich rad vyskusal. Z toho co som pocul su HD 650 temne az prilis. O kolko viac/menej oproti DT990 ale netusim.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

auditotrak prodigy cube došlo...a...akože...boha...toto stojí 70€? čo na tom stojí 70€ ? nehovorím, že to je zlé, že zvuk nie je viac čistý, no...akože, že nedokážem pomaly nájsť rozdiely medzi Realtek ALC1150, Xonar DG (25€) a Prodigy ? teda DAC na úrovni E10/HUD-mini ? že hlas v nahrávke je ako na xonar DG ?

prešiel som viac vzorkov - adele - someone likes you, passenger - let her go, calvin harris - summer

a...áno, ten zvuk je čistý, krajší, no pri basoch, pri elektronike absolútne žiaden...push/kick, necítiť tie basy, je ich počuť, no necítiť a to ja musím mať, nechcem dunenie, chcem basy cítiť a v tomto robí lepšiu úlohu aj úbohá integrovka...

počítal som s tým, že niečo také sa stane, no to už nemám šancu stihnúť na poštu, takže si to nechám až na pondelok, no...už neplánujem ani testovať, som sklamaný, 70€ za trošku čistejší zvuk, trošku lepší soundstage, teda len veľa "trošku" nie je dosť

takže u mňa je to rovno aj zbohom (ešteže som žiadnu nálepku nepretrhol ani nič...pfúú)

dosť premýšľam, čo teraz, mám pocit, že keby tam bolo viac basov, teda ten kick a push, tak by to bolo o inom, no toto mi pripomína situáciu, keď som s nadšením kupoval xiaomi piston 2 a nakoniec som ich predal, lebo zvuk bol čistejší, no tam ani basy

testované na kingston cloud (qpad-qh90/takstar pro80), tie síce tiež nie sú pre bassmanov, no vedia produkovať basy

ešte, čo ma dorazilo, že prodigy nedokáže snímať interne, teda známy stereo mix/směšovač stereo, teda napríklad u mňa blakeneely.com a z tamade cez soundforge si nahrávam skladby, no tu by som musel najrpv zakázať prodigy a až potom je možné nahrávať touto metódou a to aj tak len cez pôvodnú integrovanú - prodigy má len ten vstup na slúchadlá, čo aj chápem, teda v tom prípade by mi takto aj spomínaná xonar DG lepšie poslúžila...

takže toľko môj ďalší projekt ala zlyhanie, kde zase stratím 10% z nákupnej ceny...
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Ryan: mal si možnosť otestovať droty? http://drot.us/obchod/
Či stoja zato alebo nie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nemam s nimi skusenost. Nejake extra pozitivne ohlasy som na nich nepocul. Zatial je reakcii malo tak sudit nebudem.
217blaster217
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 217blaster217 »

nazdar, potreboval by som poradiť slúchadlá pre brata:
musia to byť také tie čo sa strkajú dovnútra do ucha ale nie stuple :D neviem jak sa tomu hovori :D tuším pecky ?
budget je 30€
počúva všetko až na tie symfónie, klasiky a podobné .....
ocenil by basy
a je vzhlad je trosku iná kapitola :D stačili by asi aj obyčajne čierne ale jeho predstava idealných sluchadiel je založená buď na vojenskom štýle, idealne flektarnové camo alebo potom vo farbách a stýle Titanfall (konkretne: C.A.R. smg) :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Cakat od peciek za 30 € basy je naivna predstava.
Kazdopadne jedine ktore maju zmysel Yuin PK3 alebo Hisoundaudio PAA1 (tie uz ale asi jedine zvonku).
Dizajnom sice nevyhoveju, ale zvukom je to ina galaxia ako pecky beznych vyrobcov. V opacnom pripade nech si kupi podla dizajnu nejake AKG ci Sennheiser, to ale bude hrat mizerne a hlavne plocho bez basu. Pecky sa na nosenie po vonku nehodia kedze to ma nulovu izolaciu a blbe usadenie.
Na basy nech si kupi spunty nie pecky. To bude uplne ina kava hlavne bez kompromisu.
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Nemá niekto skúsenosti ohľadne Beats Solo 2? Podľa recenzií je zvuk na kvalitnej úrovni
Ryan Giggs
VIP
VIP

Solo prva verzia su uplne katastrofalne sluchadla, aj keby stali patinu zo svojej ceny.

To ich nastupca teda Solo 2 su zvukovo o milion svetelnych rokov dalej. Su to prve Beatsy (vratane spuntov) ktore sa kvoli zvuku oplati kupit. Za tu cenu sice stale existuju aj o dost lepsie sluchadla (aj zvukom aj konstrukciou), no uz to nie su vyhodene peniaze. Skoda len ze tie mizerne plasty ostali.
Len pozor, oproti prvej verzii maju dvojky ovela menej basov.
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Keby majú toľko basov ako prvá verzia tak ich nechcem. Práve to, že 2 generácia je úplne niekde inde ma zaujali. Druha vec je aj ovládanie pre iPhone a páči sa mi dizajn. Tých plastov je škoda.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Lepsie s ovladanim su napr. V-moda M80. Hlavne konstrukcia je vyborna. Alebo Sennheiser Momentum on ear.
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Aké nové slúchadlá?

Nad Momentum tiež rozmýšľam, stoja o niečo menej ale dizajn sa mi viac páči u Beats. Aj keď v Ivory farbe vyzerajú super a momentálne asi vyhrávajú... Bude to lepšie ako Re400?
Ryan Giggs
VIP
VIP

To sa neda rozumne porovnat. Technicky lepsie asi nie (detail, separacia...). Kazdopadne bude to zabavnejsi prednes.
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Chápem iná konštrukcia. Ale na zábavnejší prednes sa teším, trocha zmena.
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Nakoniec som neodolal a kúpil Beats Solo 2. Ked uz patria Applu. Momentum su určite lepšie ale dizajn sa mi nepáčil.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Ryan:

s najväčšou pravdepodobnosťou by sa mi mali vrátiť peniaze z GPU z RMA, čo by malo byť 380€ + mám asi 120-150€, tak čo sme sa bavili o tých slúchadlách
vedeli by sme niečo vymyslieť, teda slúchadlá + zvukovku(či internú, či dac) ? mne sa neviem prečo strašne páčia tie Hifiman HE 400

či nemusím ísť rovno na 300€ slúchadlá ? + slúchadlá v takých cenách si už žiadajú aj zdroj, ktorý možno poskytnú nejaké 200+ zariadenia, teda zvukovky?
čo sa týka zdroja, tak premýšľam nad Xonar Essence STX, zišiel by sa mi mikrofónový vstup, no nebudem teraz zahadzovať napríklad nejaký skvelý externý dac/amp v rovnakej cene kvôli mikrofónovému vstupu

silno premýšľam nad tým :)

prípadne iné alternatívy, teda aby som to zhrnul - dajme tomu, že ten rozpočet by mohol byť 500€ s tým, že jediný zdroj je práve integrovka na MSI Z97 Gaming 5, teda zdroj + slúchadlá - pri slúchadlách ocením čistý prejav, sep...nazvem to separáciu zložiek (myslím tým to, aby napríklad v inštrumentálnej skladbe bolo počuť nejakú separáciu tých nástrojov - samozrejme pri nejakom flacu), no s teplým prejavom, resp. basy, no bez zbytočného dunenia (nebasovania) a rezavých výšok
Napísať odpoveď