P.S. Nehodila by sa sem do hlasovania aj moznost zalezi na okolnostiach
Benzin vs. Nafta
Re: Benzin vs. Nafta
Diky
a este mozno blba otazka...ale tak... a ako to je lepsie
hypoteticky povedzme 90-kou na trojke alebo 120 na stvorke, resp cim vyssi stupen tym lepsie alebo to je jedno...sorry ak tu aj toto je,ale prehladavat n stranovu temu (temy) je nad moje sily
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
na stupnoch nezalezi, ide o otacky... kludne sa mozes aj pri beznej jazde rozbehnut, dat dvojku, vytocit do obmedzovaca a hned si hodit stvorku alebo patku a pokracovat v jazde, potom znova parkrat zopakovat
nemusis zbytocne drzat vytoceny motor, toto sa da absolvovat aj pri beznej jazde
prip. sa s autom ist ponahanat na par minut s tym, ze do obmedzovaca budes drzat kazdy kvalt... ale nie je to potrebne, toto sa da spravit pri ceste do prace, do obchodu a podobne...
-
Scorpion90
King
Je to mozne aj tak, ze vytlacim spojku a dupnem na plyn?
-
RATZINGER666
Darca
jasne, mozes aj po plyne na mieste podupat, ale je to take.... zvlastne 
ide v podstate iba o tie otacky, je jedno, ako to spravis
// hegy:
no, som ten prispevok akosi odflakol
dik za doplnenie 
ide v podstate iba o tie otacky, je jedno, ako to spravis
// hegy:
noooo troooosilinku si dovolim doplnit rozdiel medzi vyspojkovanymi otackami a za jazdy... hlavne teda u diesla...
ked to robis na mieste
1) nerozhybes variabilitu turba
2) volnobezny vstrek nafty je ovela nizsi ako pri zaradenom stupni a motorom v zatazi
3) ^-> spalovaci proces nieje taky intenzivny ako pri jazde a teda aj to vydymovanie v konecnom dosledku nemusi byt take efektivne
to je tak najviac i ked ma napada este vela roznych blbosti v aute ktore sa dostanu na svoje maximum iba pri zaradenom stupni, resp. pri motore v zatazi
ked to robis na mieste
1) nerozhybes variabilitu turba
2) volnobezny vstrek nafty je ovela nizsi ako pri zaradenom stupni a motorom v zatazi
3) ^-> spalovaci proces nieje taky intenzivny ako pri jazde a teda aj to vydymovanie v konecnom dosledku nemusi byt take efektivne
to je tak najviac i ked ma napada este vela roznych blbosti v aute ktore sa dostanu na svoje maximum iba pri zaradenom stupni, resp. pri motore v zatazi
-
Scorpion90
King
Dnes som si bol dotankovat auto a jeden typek, co tankoval pri susednom stojane mi povedal, ze aspon raz za cas by som mal natankovat miesto obycajneho paliva premiove palivo, lebo vraj to precisti system. Je na tom nieco pravdy?
-
RATZINGER666
Darca
v podstate ano, premiove paliva obsahuju rozne aditiva, a napriklad aj take, ktore uvolnuju usadeniny... ale aku to bude mat vahu, to neviem... ak je s tym problem, skor by som obcas pouzil klasicke aditivum a dolial ho do paliva, to sa mi zda ucinnejsie...
prinajmensom je to istotka, kedze na ČS je to aditivum mozno iba na papieri, resp. v boh vie akom pomere ale ked si nalejes vlastne mas aspon iste to, ze tam to aditivum bude a aspon v takom mnozstve ako ma byt
inak ja osobne to striedam asi kazdu 2-3 nadrz capujem premiu aj do benzinu aj do nafty...
inak ja osobne to striedam asi kazdu 2-3 nadrz capujem premiu aj do benzinu aj do nafty...
-
Yos
Professional
Je v rakúsku momentálne lacnejší benzín, ako u nás? Cestujem smer Rakúsko , tak sa pýtam, či natankovať ešte u nás, alebo už priamo v Rakúsku?
V rakusku je vo vseobecnosti lacnejsi ale len mimo dialnic.
Jj v Rakúsku je lacnejší dokonca na Vianoce mali zlavu 1€/1L pri Linzi.Teraz je 1,12€/1L.Ale za posledný pol roku išla cena dobre dole...
Ja som tento týždeň v Maďarsku tankoval za cca 1,05€ / liter 95-ky...
-
rufus59
Light Professional
Ja som tankoval 29.12.2015 na ukrajine 0.75 € za liter 95-ky.
lacnejsie jak cola 
tak to ani nechcem vediet co tam stoji lpg
tak to ani nechcem vediet co tam stoji lpg
-
tacosi
Moderátor
Prezradis nam aj ako si to dokazal ?rufus59 napísal:Ja som tankoval 29.12.2015 na ukrajine 0.75 € za liter 95-ky.
-
rufus59
Light Professional
Chybyčka sa vbloudilarufus59 napísal:Ja som tankoval 29.12.2014 na ukrajine 0.75 € za liter 95-ky.
-
Makovnik
Medium Professional
CHodte tankovat plnu, ci naftu, ci benzin este tento tyzden. Uz to pojde len hore, s vyhladom najblizsie 2-3mesiace; zhruba o 3-7cent/L do dvoch tyzdnov, neskor moze az o 8-10cent pre obe paliva.
Uz teraz ropa vyskocila z 48 na 61 a da sa ocakavat korekcia este vyssie, na cca 65-68USD.
Uz teraz ropa vyskocila z 48 na 61 a da sa ocakavat korekcia este vyssie, na cca 65-68USD.
Akurat som sa vratil z dovolenky... Ach, uz dlho sa mi nestalo aby mi litre naskakovali rychlejsie ako eurace 
ja som bol vo Wolfstahle v AT natankovat no neprislo mi zeby som tankoval nejak lacnejsie, mozno preto ze sa na cenu moc nezameriavam pri vybere ČS ale prislo mi to tak nejak normalne v aktualnej dobe, 1,18 € za liter nafty.
Rakusaci sa uz pripravuju na zdrazenie. Mal si akurat stastie na velmi zlu cenu. Tu su aktualne ceny + kratka historia: http://m3h.spojenia.com/ O par hodin bola nafta uz o 4 centy lacnejsia.