Nevhodne vianocne darceky
Nevhodne vianocne darceky
Co povazujete za nevhodne vianocne darceky? Aky najnevhodnejsi darcek ste dostali alebo dali?
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nevhodne vianocne darceky
Hocičo čo je mi k prdu, čo je vlastne dôsledok toho že ma niekto nepozná a nevie čo chcem/potrebujem, lepšie je nedávať nič. Vedľajšia téma "čo kupujete svojej rodine" ... wtf a koho to zaujíma, každý je iný a individuálny.
Od istého príbuzenstva som pár rokov dostával voňavky - teraz je ich pekný archív v kúpelni pod centimetrovou vrstvou prachu, nepoužil som nikdy ani jednu.
Od istého príbuzenstva som pár rokov dostával voňavky - teraz je ich pekný archív v kúpelni pod centimetrovou vrstvou prachu, nepoužil som nikdy ani jednu.
Svagor dava mojej sestre (teda svojej manzelke) stale nieco cim sokuje kazdeho
A mam pocit, ze uz sa to stava taka tradicia. Ale on to nikdy nemysli zle, on len to proste neodhadne a drzi sa hesla, ze zenu musis pravidelne nejak sokovat, ze to pomaha vztahu (to pocul v nejakom talianskom dokumente)
Vacsinou je to v duchu takom, ze chodia spolu po meste a sestra mu presne ukaze vo vyklade co sa jej paci a ze by to niekedy chcela...(samozrejme, su tam aj ine veci, a spomenie, ze fuj toto vedla je nepekne, take by nenosila-trebars sperky nejake) A on potom pred vianocami nabehne do obchodu s istotou, ze on presne vie co jej kupit, lebo ona mu to ukazovala a naznacovala, tak jednym smahom kupi produkt s istotou, ze to je ono, a ze sa zbavil starosti s nakupovanim, potom pride vecer 24teho, rozbaluju sa darceky, a sestra uplne smutna so slzou v oku, ze ''ved som ti hovorila, ze toto sa mi nepaci''
(tak potom po Vianociach bezi opat do obchodu to vymenit)
Ale pisem, je to uz tradicia, stava sa to pravidelne, a uz ma z toho kazdy srandu, takze sa na tom vsetci zabavaju.
Najviac to ale zabil par rokov do zadu, kedy sa rozhodol, ze urcite ju velmi potesi nejakym zazitkovym darcekom, a kedze ma sestra rada zvierata, nic lepsie ako potapanie sa so zralokmi, a ich krmenie nevymyslel. Vytlacil krasny darcekovy poukaz k tomu, a s nadsenim jej to odovzdal, a segra uplne v soku, s placom, panika, ze co si ona pocne, ze sa boji, a ze ona nechce ist...takze nakoniec musel vyvolavat spat odkial to kupil, a zrusit rezervaciu, takze tak nejak
A mam pocit, ze uz sa to stava taka tradicia. Ale on to nikdy nemysli zle, on len to proste neodhadne a drzi sa hesla, ze zenu musis pravidelne nejak sokovat, ze to pomaha vztahu (to pocul v nejakom talianskom dokumente)
Vacsinou je to v duchu takom, ze chodia spolu po meste a sestra mu presne ukaze vo vyklade co sa jej paci a ze by to niekedy chcela...(samozrejme, su tam aj ine veci, a spomenie, ze fuj toto vedla je nepekne, take by nenosila-trebars sperky nejake) A on potom pred vianocami nabehne do obchodu s istotou, ze on presne vie co jej kupit, lebo ona mu to ukazovala a naznacovala, tak jednym smahom kupi produkt s istotou, ze to je ono, a ze sa zbavil starosti s nakupovanim, potom pride vecer 24teho, rozbaluju sa darceky, a sestra uplne smutna so slzou v oku, ze ''ved som ti hovorila, ze toto sa mi nepaci''
Ale pisem, je to uz tradicia, stava sa to pravidelne, a uz ma z toho kazdy srandu, takze sa na tom vsetci zabavaju.
Najviac to ale zabil par rokov do zadu, kedy sa rozhodol, ze urcite ju velmi potesi nejakym zazitkovym darcekom, a kedze ma sestra rada zvierata, nic lepsie ako potapanie sa so zralokmi, a ich krmenie nevymyslel. Vytlacil krasny darcekovy poukaz k tomu, a s nadsenim jej to odovzdal, a segra uplne v soku, s placom, panika, ze co si ona pocne, ze sa boji, a ze ona nechce ist...takze nakoniec musel vyvolavat spat odkial to kupil, a zrusit rezervaciu, takze tak nejak
Lubos - mám jedného kamoša, ktorý robí presne to isté, že dáva svojej priateľke vždy nejakú kravinu .. no s tým rozdielom, že on to robí naschvál, zo srandy
Prvýkrát to však nebola sranda, jeho priateľka sa rozplakala, že ona mu dlho vyberala darček a podobne ... a on jej kúpi nejakú somarinu. Ale teraz sa na tom už len zabávajú obaja a už aj ona jemu vždy kúpi nejakú sprostosť.
-
audiotrack
VIP
nevhodným darčekom sa môže stať aj chcený alebo užitočný darček. Asi dva či tri roky dozadu keď vyšla kniha davinčiho kód, tak ju mama kúpila bratovi, a zároveň brat mame. Zrazu sme mali dve rovnaké knihy a jednu bolo treba ísť vrátiť. Takáto situácia je myslím si celkom bežná.
Prípadne oblečenie, alebo topánky. Niekedy aj keď je to veľkosť akú nosíte, môže tlačiť na päte alebo po bokoch. Takže nevhodným nemusí byť iba nepraktická a nechcená vec, ako tu bolo spomenuté.
ešte že vymysleli darčekové kazety s drogériou. Je to neoriginálne, ale nič sa tým nedá pokaziť. Sprcháč sa minie vždy (až na pár individuí z fora čo sa umývajú iba vodou)
Prípadne oblečenie, alebo topánky. Niekedy aj keď je to veľkosť akú nosíte, môže tlačiť na päte alebo po bokoch. Takže nevhodným nemusí byť iba nepraktická a nechcená vec, ako tu bolo spomenuté.
ešte že vymysleli darčekové kazety s drogériou. Je to neoriginálne, ale nič sa tým nedá pokaziť. Sprcháč sa minie vždy (až na pár individuí z fora čo sa umývajú iba vodou)
-
hojko
Site Admin
audiotrack: Sprchac sa minie vzdy, voda po holeni ostane aj 4 roky, pripadne ked sa holis elektronickym strojcekom, tak aj storocie... a ten sprej, ten sa minie/neminie...
-
audiotrack
VIP
tak keď niekomu dávaš darček, mal by si vedieť aspoň taký základ, či sa holí a či používa vodu po holení. Ak nie, treba vybrať inú kazetu. Dnes sú už tak pestré, že si každý dokáže niečo vybrať. Ja som napríklad mame kúpil kazetu dove kde je 5 vecí. Frajerka mame brala kazetu nivea, kde bol sprcháč, tuším sprej a krém na ruky.
Kazeta ano, kazde Vianoce nie. Som sa prakticke darceky, ktore clovek aj vyuzije. Ale ak by som mal dat kazdeu kazde Vianoce, tak mi to pride skor tak, ze clovek nevie co kupit. Alebo to zle pochopi a bude si mysliet ze smrdi. Moznosti je vela, skor by som uprednostnil parfem, pre starsie zeny dobry krem.
Kozmetika je podľa mňa "najlacnejší" dar, aký možno dať. Ono to nemusí byť ani lacné, ale je to bez nápadu a vo svojej podstate podľa mňa skôr trápne. A podľa mňa je to nejaký relikt ešte od komančov, keď to bolo ťažké zohnať.
Druhá vec, ktorú treba dávkovať s mierou je kniha ako dar. Jednak je potrebné trafiť vkus, vedieť, čo sa ešte nečítalo a zároveň knihu treba darovať len občas. Podľa mňa nie je nič horšie ako keď sa len odloží do poličky alebo keď niekto dostáva/darúva len knihy.
Druhá vec, ktorú treba dávkovať s mierou je kniha ako dar. Jednak je potrebné trafiť vkus, vedieť, čo sa ešte nečítalo a zároveň knihu treba darovať len občas. Podľa mňa nie je nič horšie ako keď sa len odloží do poličky alebo keď niekto dostáva/darúva len knihy.
Nesmies si predstavovat pod pojmom 'kozmetika' sprej a sprchovy gel od Fa. Lebo to nieje, preto mas na to taky nazor.
Fuck, som nakupil nejaku prirodnu rucne robenu kozmetiku, nech mi niekto povie ze to je lacne tak mu ten ucet napcham do riti 
Ziegel, este mi povedz, ze to je ta tuti kozmetika z nakupnych centrach a la Polsko o ktorych vravia, ze novinka, nepredava sa este, caka sa na pobocky exkluzivny predaj cez internet, nieco ako teraz znacka Santini bezi v nakupnych centrach, polsky brak a vykladaju, ze je to kvalitna Francuzska znacka, pritom v Cesku po nich ide obchodna inspekcia.
Dospeli by si podla mna nemali davat na vianoce ziadne vecsie darceky,maximalne iba nieco drobne,symbolicke.
Bezne to vyzera tak za kazdy dostane kopec nezmyslov ktore iba zalozi do kuta ci skrine pretoze ich nechce a pol roka hodi do kontajnera.aky to ma vyznam?
Bezne to vyzera tak za kazdy dostane kopec nezmyslov ktore iba zalozi do kuta ci skrine pretoze ich nechce a pol roka hodi do kontajnera.aky to ma vyznam?
-
audiotrack
VIP
prečo musí mať všetko nejakú značku? Prírodnej ručne robenej kozmetiky máš plné vianočné trhy. Kadejaké ručne robené mydlá, soly do kúpela a podobne. To je myslím celkom v pohode darček. Tým čo Lub0$ napísal mi to nepríde že za kozmetiku považuje iba armaniho a spol. Pri týchto kozmetikách ale platíš viac za značku ako za samotnú kvalitu, lebo tá vôňa nie je o nič výnimočnejšia ako hociktorá iná
Ja som nikde nenapisal, ze to musi mat znacku. Tvrdim, ze radsej kvalitny parfem, ktory nieco vydrzi a potesi podla mna viac ako kazete. Mozno mam len iny pohlad na takyto typ darcekov, ja ti nazor neberiem a takisto silou mocou nebudem obhajovat ten moj. So Santini som to uviedol len ako priklad a podobny priklad by mohol byt aj s tymi mydlami. Tie mydla, ktorych vyrobna cena sa pohybuje par centom a zodpoveda tomu aj kvalita je podla niekoho vyborny darcek? Su iste aj mydla typu ayurvedskeho, ale je to origo z Ayurvedy alebo len napodobenina s menom mydla? Myslis, ze to mydlo je extra zaujimave a umyje ta lepsie ako sprchovy gel z kazety Fa, Adidas alebo Nivea? Asi som staromodny, asi som hlupy, asi mam ine zmyslanie.
Tak ešte raz:
1. kozmetika (whatever) je darček bez nápadu
2. je takmer nemožné trafiť sa do vkusu obdarovaného, jedine, že by si mu kúpil to, čo používa a to je už čo za darček?
3. hovoríš mu tým, že smrdí
1. kozmetika (whatever) je darček bez nápadu
2. je takmer nemožné trafiť sa do vkusu obdarovaného, jedine, že by si mu kúpil to, čo používa a to je už čo za darček?
3. hovoríš mu tým, že smrdí
-
Fabo
Hardcore addict
Za mna suhlas s begbeem...
Jedna vec je, ze kozmetika neznamena fa sprchac a sprej... ale co chces kupit aby sa to hodilo?
Jednak nevies ci trafis vkus, vonu... tiez mam, ako vacsina ludi, doma milion vonaviek ktore som dostal. Sprchace ktore pouzivame ako "zalozne" ked dojde. Troje peny na holenie. a pod. A popri tom si kupujem sam kozmetiku ktora mi pasuje, ktoru chcem pouzivat.
A keby som dostal nejaku paradu typu ayurvedske rucne robene mydlo... tak to by som uz nepouzival vobec. Sol do kupela, podobne, ked sa len sprchujem, naco mi to? Na intraku som vanu nemal a tak som si zvykol ze som vo vani nesedel uz par rokov. Parfem to iste ako ostatna vonava kozmetika, trafis sa do vkusu? Jedna vec je, ze otec pouziva uz 15 rokov ten isty parfem, lebo vyhovuje aj jemu aj mame, a tak ho dostava pravidelne na vianoce a na meniny... druha vec je, ze dostanem trebars fasa dobry drahy parfem... a potom ho zalozim, lebo mi proste vadi.
Jedna vec je, ze kozmetika neznamena fa sprchac a sprej... ale co chces kupit aby sa to hodilo?
Jednak nevies ci trafis vkus, vonu... tiez mam, ako vacsina ludi, doma milion vonaviek ktore som dostal. Sprchace ktore pouzivame ako "zalozne" ked dojde. Troje peny na holenie. a pod. A popri tom si kupujem sam kozmetiku ktora mi pasuje, ktoru chcem pouzivat.
A keby som dostal nejaku paradu typu ayurvedske rucne robene mydlo... tak to by som uz nepouzival vobec. Sol do kupela, podobne, ked sa len sprchujem, naco mi to? Na intraku som vanu nemal a tak som si zvykol ze som vo vani nesedel uz par rokov. Parfem to iste ako ostatna vonava kozmetika, trafis sa do vkusu? Jedna vec je, ze otec pouziva uz 15 rokov ten isty parfem, lebo vyhovuje aj jemu aj mame, a tak ho dostava pravidelne na vianoce a na meniny... druha vec je, ze dostanem trebars fasa dobry drahy parfem... a potom ho zalozim, lebo mi proste vadi.
begbeee ty si nejaky obmedzeny, ked si myslis, ze kozmetika je iba na vonanie. 90% zien sa potesi kvaltinej kozmetike, nemusi to byt nieco proti 'smrdeniu' moze to byt na plet, alebo nieco do kupela, ako pisal audiotrack a podobne.
Audiotrack ziadny Armani ma ani nenapadol, ako priklad uvediem Loccitane, lebo su kvalitny, maju super darcekove balenia, hlavne na Vianoce, a nestoja 5korun. Proste ako darcek uzastne...od balenia az po obsah. http://sk.loccitane.com/sprievodca-darc ... r%C4%8Deky
//edit: aby som to ujasnil, lebo citam este, ze sa neviete trafit do vone, do typu a podobne...samozrejme, ze chlapovi nebudem davat sol do kupela, alebo krem na tvar proti vraskam. Ale pri darceku ide aj o to, ako daneho cloveka poznate, ako si ho vsimate a vnimate. Je podla mna hanba, ked sa neviete priatelke/manzelke trafit do stylu vonavky, alebo nejakej kozmetiky.
Dalej si myslim, ze kupovat si tu istu vonavku dookola je somarina, sam na sebe badam, ze ked som pouzival dlhodobo tu istu vonu, casom inac na mojej pokozke reagovala co sa tyka vone, pokozka si zvykla, a nevydrzala mi tak dlho ako na zaciatku. A myslim, ze to nieje iba u mna, je to vseobecne pravidlo, pocul som viac ludi o tom hovorit.
A este begbee, tebe nepride ako darcek nieco co clovek pouziva/potrebuje, to preto lebo si nikdy nezil v nedostatku. My sme nemali nejak peniaze ked sme zili spolu s rodicmi, a preto sa stale davali darceky, ktore sme potrebovali a bezne pouzivali. Pride mi to rozumne, a osobne ma tesi, ked viem, ze mi nieco treba, alebo v skorej dobe bude treba, a budem si musiet to kupit trebars za 20eur. Pridu Vianoce, dostanem to...to znamena, ze mam dajme tomu extra 20eur na ine minanie. Proste ked si doma mama vsimla, ze mi bude treba o 3 tyzdne penu na holenie, pripadne gel po holeni, kupila mi to ako darcek...odbremenilo ma to, nemusel som na to minat ja.
Audiotrack ziadny Armani ma ani nenapadol, ako priklad uvediem Loccitane, lebo su kvalitny, maju super darcekove balenia, hlavne na Vianoce, a nestoja 5korun. Proste ako darcek uzastne...od balenia az po obsah. http://sk.loccitane.com/sprievodca-darc ... r%C4%8Deky
//edit: aby som to ujasnil, lebo citam este, ze sa neviete trafit do vone, do typu a podobne...samozrejme, ze chlapovi nebudem davat sol do kupela, alebo krem na tvar proti vraskam. Ale pri darceku ide aj o to, ako daneho cloveka poznate, ako si ho vsimate a vnimate. Je podla mna hanba, ked sa neviete priatelke/manzelke trafit do stylu vonavky, alebo nejakej kozmetiky.
Dalej si myslim, ze kupovat si tu istu vonavku dookola je somarina, sam na sebe badam, ze ked som pouzival dlhodobo tu istu vonu, casom inac na mojej pokozke reagovala co sa tyka vone, pokozka si zvykla, a nevydrzala mi tak dlho ako na zaciatku. A myslim, ze to nieje iba u mna, je to vseobecne pravidlo, pocul som viac ludi o tom hovorit.
A este begbee, tebe nepride ako darcek nieco co clovek pouziva/potrebuje, to preto lebo si nikdy nezil v nedostatku. My sme nemali nejak peniaze ked sme zili spolu s rodicmi, a preto sa stale davali darceky, ktore sme potrebovali a bezne pouzivali. Pride mi to rozumne, a osobne ma tesi, ked viem, ze mi nieco treba, alebo v skorej dobe bude treba, a budem si musiet to kupit trebars za 20eur. Pridu Vianoce, dostanem to...to znamena, ze mam dajme tomu extra 20eur na ine minanie. Proste ked si doma mama vsimla, ze mi bude treba o 3 tyzdne penu na holenie, pripadne gel po holeni, kupila mi to ako darcek...odbremenilo ma to, nemusel som na to minat ja.
Opravim tento tvoj nezmysel. To nie je o pokozke, ale je to o cuchovych zmysloch, ktore sa pouzivanim vone otupuju a preto si myslis, ze uz nevonias, ze vonavka uz nema vydrz. Tvoj nos si na to zvykol a to len ty necitis, ale keby si sa spytal nahodneho okoloiduceho, tak tu vonu stale citi.Lub0$ napísal:sam na sebe badam, ze ked som pouzival dlhodobo tu istu vonu, casom inac na mojej pokozke reagovala co sa tyka vone, pokozka si zvykla, a nevydrzala mi tak dlho ako na zaciatku. A myslim, ze to nieje iba u mna, je to vseobecne pravidlo, pocul som viac ludi o tom hovorit.
Ja mám na to presne rovnaký názor ako Lub0$. To, že kozmetika je darček bez nápadu, s tým súhlasím. Ale čo také super originálne idem teraz pre každého vymýšľať? Kozmetika nijak extra nepoteší, no neurazí a presne ako napísal Lubo. Keď mi to niekto kúpi, ušetrí peniaze mne. Ja takto napríklad dokážem fungovať celý rok. Vôbec si nekupujem šampóny a sprchové gély, lebo vždy ich dostanem na vianoce, narodeniny, meniny. Vôbec nepotrebujem, aby mi niekto kupoval niečo originálne. Takto potom vznikajú akurát tak nevhodné darčeky, ktoré len ležia v kúte. Kozmetika je praktický darček. Navyše ja mám zrejme dobrú mušku, pretože vždy sa trafím do vkusu toho druhého. Keď niekto kupuje ayurvedské mydlá, tak sa ani nečudujem, že netrafí. Ja by som to rovno hodil do skrinky v robote proti moliam.