upgrade PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: upgrade PC

Príspevok od používateľa tuto ho chcem_D »

Vazim si kazdy nazor, ale asi nie som az taky konzumny typ, ze ochotne vyhodim stary pocitac a vrazim peniaze hned do novej masiny. Uz mam ine priority, a nevytesujem sa z vypoctovej techniky. Zvlast ked doma ozaj nepotrebujem vykon, aj tak vacsinu casu travim za pocitacom v praci. Doma len internet, mail, obcas film, alebo spracovat a upravit fotky, a to zvlada aj takato starozitnost. :)
Ked to zhrniem, rozhodnuty som vymenit ramky (pouzite) a kupit novy SSD disk, ktory ma potencial aj do buducnosti.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

mystique napísal:vrazat do tak stareho PC nema ziaden vyznam...

aplikacie budu len narocnejsie a to riesenie s SSD je iba nacas, RAM je tiez malo, CPU slabucke... kupil by som novy PC jednoznacne, na platforme ktora tu par rokov este bude... 8 rocne PC je uz mimo akykolkvek upgrade, upgrade ma vyznam po kupe noveho PC cca po dvoch rokoch, a potom este jeden o dalsie dva roky, ale 8 rokov uz predstavuje obrovsky generacny skok...
Ja to vidim tiez podobne, ale SSD je imho dobra volba pokial ho netlaci rozpocet a nechce do toho davat peniaze len kvoli tomu, ze vyssi procesorovy vykon nepotrebuje. Ked nieco odide laebo ked s vysledkom nebude spokojny, SSD sa bude dat v pohode pouzit aj v novom PC, takze to nebudu vyhodene peniaze.
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Trosku to tu ozivim, ako som spominal, pocitace nie su moje hobby, preto sa budem pytat pre niekoho smiesne otazky. :)
Precital som si nieco o SSD v poradni pri kupe, vybral som si nasledovny disk:
http://www.alza.sk/crucial-mx100-128gb- ... .htm#popis
V sucasnej dobe mam na C disku cca 25 GB (W7 + programy), kapacita by mi mala teda postacovat. Nasledovna otazka je, ci to zapojim do mojho pocitaca (kompatibilita)?! Ked som otvoril pocitac, tak na doske mam 4 zasuvky (1 je obsadena kablom z HDD, zvysne 3 volne), doska by to mala byt tato:
http://www.motherboards.org/mobot/mothe ... 7236%2529/
Dalej zo zdroja vedie 4-kablovy rozvod do HDD, DVD mechaniky a pod., pricom su este dva konektory volne. Predpokladam, ze mi treba len kupit kabel (doska - SSD), napr.:
http://www.alza.sk/premiumcord-sata-iii ... 147611.htm
A ked tak pozeram na tie vsetky piny, konektory, kable... nie som si isty ci sa to da pozapajat tak, ako by bolo vhodne, a dokonca, aby to fungovalo. :D
Niekde som sa docital, ze tento konkretny SSD ma privlastok "slim al. laptop", dufam, ze je to pouzitelne aj v stolnom PC, len mi treba zrejme adapter, napr.:
http://www.alza.sk/corsair-ssd-bracket-d349053.htm
alebo staci pouzit domace kutilstvo a disk nejako vhodne umiestnit do PC skrine aj bez adaptera?! :D
Za akekolvek info, radu, napovedu vopred dakujem. :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

K disku sa neviem vyjadrit, to si mozes pozriet v prislunej teme ktoru tu uz spominal brm.
Co sa tyka ostatnych veci, tak do dosky ho v pohode pripojis, ale budes potrebovat ten SATA datovy kabel ktory si uz nasiel, plus napajaci pre SATA: http://www.alza.sk/redukce-napajeni-pro-2x-d60072.htm
Ten adapter mozes kupit, aspon budes mat kam disk priskrutkovat, ale ak s bednou casto nehybes, tak to netreba. Ked v bedni nemas zasuvky na disky, ale len Ja som tak mal notebookovy disk v PC asi 2 roky a bez problemu, SSDcku je to uz uplne jedno, lebo otrasy na neho nemaju vplyv. Ale zase za tu cenu je to ok, ja by som to zobral a budes mat pokoj.
No a potom ked to pripojis do PC, tak mozes bud preinstalovat Windows alebo mozes skusit napriklad cez Acronis disk director naklonovat sucasny disk na SSD. Avsak to rob iba v pripade, ze tam mas uz nejake zlozitejsie nastavenia alebo vela aplikacii, lebo to trva rovnako dlho ako instalacia cisteho OS :)
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Aj sa mi zdalo, ze napajaci konektor je trosku uzky oproti tomu, co vidim na SSD na obrazku, vdaka za postreh. :)
Instalacia systemu na SSD pri zachovani HDD bude asi dalsia kapitola otazok. :D

//autoeditácia príspevku (29 Dec 2014, 17:37)
Vymenil som ramky (2x1GB), tak ako mi bolo odporucane. Akusticky aj vizualne to vyzera tak, ze bedna startuje, ale monitor nema ziadny signal. Co robim/ som urobil zle? Dokonca uz aj s povodnymi ramkami to ma rovnake priznaky, tj nejde obraz.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

To už štartuješ z novým diskom?Od zapnutia PC je už čierne obrazovka,
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Disk zatial nie, len ramky. Zahadne sa mi na x-ty pokus podarilo pocitac rozbehat s novymi ramkami.
Napísať odpoveď