Nový Zenbook UX303LN - nejde zapnúť

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
shade000
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Nový Zenbook UX303LN - nejde zapnúť

Príspevok od používateľa shade000 »

Zdravím,

včera som si kupoval v Trnave u "Henrich Sonnenschein - ITSK" kupoval úplne nový Zenbook UX303LN R4176H. Vo vlaku cestou domov som si ho zapol, nahodil z USB seriál, pozrel 2 diely, vypol. Doma som ho zapol len raz, aby som si miesto IE nahodil Firefox. No a tu nastal prvý problém. Ako náhle som ho zapol, tak sa všetky vetráky pustili na maximum. Nebolo to nejaké ohlučujúce, čo by mi prekážalo pri práci, ale bolo cítiť, že nie normálne, aby takto fungovali, tak som ho vypol. Keď som ho následne zapol, tak zasvietila len klávesa štartu a to bolo všetko. Čierna obrazovka, žiadna aktivita, vypnuté vetranie. A som si istý, že keď som ho vypínal, batéria bola nad 40%. Každopádne som ho na nabíjačke nechal cez noc a keď som ho chcel ráno zapnúť, opäť to isté. Zasvietila klávesa štartu a to bolo všetko..ak chcem, aby zhasla, musím jo následne podržať asi 20-30 sekúnd...na nete som od ľudí s podobnými problémami čítal, že je najlepšie vytiahnuť batériu a na 60 sekúnd podržať štart..lenže batéria je pod krytom, ktorý drží 6 skrutiek a nejako sa mi do toho nechce, pač mám strach, že by tam mohla byť plomba a následne by mi záruku neuznali...

nejaké návrhy, ako inak a hlavne neinvazívne by sa tento problém dal vyriešiť?...klávesovou skratkou, ktorá by ultrabook hodila do továrenských nastavení, napríklad?...za všetky odpovede vopred veľká vďaka
Bobr
Guru
Guru

Re: Nový Zenbook UX303LN - nejde zapnúť

Príspevok od používateľa Bobr »

skor by som sa na tvojom mieste zamyslal nad reklamaciou... :(
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Určite ho daj reklamovať, netráp sa s tým :)
shade000
Expert
Expert

presne reklamácií som sa chcel kvôli absencií noťasu, ktorý momentálne potrebujem vyhnúť...no nič, asi je to vážne jediné riešenie, ak nechcem riskovať 800 eur...každopádne, veľká vďaka, že ste si aj na vianoce našli čas :)
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Viac ludi mi spominalo, ze ma s nim problemy tak radsej sa oplati neriskovat nejakym neopravnenym zasahom... :)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

A určite ho reklamuj priamo cez Asus :)
shade000
Expert
Expert

vďaka za všetky odpovede, včera si poň prišiel kuriér, reklamoval som ho priamo cez asusácky pickup...tak by mali reklamácie fungovať normálne, za toto len poklona asusákom..problém som napísal, ale nemal by som ešte žiadať výmenu za nový kus?...predsa len je to problém tesne po kúpe, čo bude zrejme výrobná vada
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Už je neskoro :)
shade000
Expert
Expert

ešte jedna vec..ako je to s príslušenstvom ku asus zenbook UX303LN - R4176H?...myslel som, že minimálne to koženné púzdro je ku každému zenbooku, ale ja som ku tomu svojmu okrem nabíjačky nič viac nedostal...a zo shopu, kde som ho bral napísali, že výrobca k nemu nič iné ani nedodáva...hľadal som všade na nete, ale nikde som ku tomuto konkrétnemu modelu príslušenstvo nenašiel..ani pri unboxingu na youtube...nemáte niekto tento istý model, prípadne neviete, ako je to naozaj?
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Tak asi k tvojmu modelu nedávajú nič :)
Napísať odpoveď