Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Lord_3D
Addict
Addict

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa Lord_3D »

A ešte telefón je po 100% nabití preč z nabíjačky 1h:05min z toho bol 40 minút používaný (podľa štatistík) a len som si čítal SME a stiahol jednu malú aplikáciu a mám 66% baterky. To asi nie je v poriadku..

Edit: držať v ruke sa dá, ale za 5 minút úplne nenáročných aplikácii alebo listovania v menu je vyslovene veľmi teplý, ale samozrejme nie tak, že spôsobí nejakú ujmu na zdraví.
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

to zahrievanie vystrajal aj moj ked tam bol skory JB a springboard bol padnuty.
ak mas cisty iOS skus updatnut na najvyssiu verziu

na setrenie baterky velmi pomaha mat zapnute bud wifi, alebo mobilne data, nie obe naraz, vypnute GPS ked nie je potrebne (pre pocasia a geolokaciu fotiek ci statusov to osobne nepokladam za nutne) a BT.

a samozrejme snazit sa mat pustenych co najmenej "velkych", alebo stale sa refreshujucich appiek na pozadi.
Lord_3D
Addict
Addict

JB nemám, telefón nemám ani 24h. Telefón prišiel s iOS 8, urobil som update na 8.1.2 a zasa restore aby som mal úplne čistú iOS 8.1.2.

Hrial sa od prvej minúty, skoro výhradne som ho používal na 3G (BT a WiFi off). Ráno keď som ho po celej noci zobral z nabíjačky, normálne bol pod ním teplý drevený stôl.
jackb
Redeemer
Redeemer

ja by som to videl na reklamaciu.

teploty pri LTE porovnat nemozem, lebo 4S ho nevie. no najviac sa moj hreje pri turn-by-turn navigaciach.
nabijas ho siete original jablkovou nabijackou? lebo cez cinske kable sa mi tiez hrial viac a pri navigovani v cyklopuzdre v lete sa restartoval...

bratia Cesi tvrdia, ze je to prirodzene http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f= ... ta#p627623 aj ked ja si to nemyslim...
Lord_3D
Addict
Addict

Cez noc boli komplet všetky aplikácie ručne vypnuté. Navyše tam mám len FB, Messenger, Twitter, Instagram, Gmail a DropBox. Nič viac som tam neinštaloval.
WiFi, BT samozrejme OFF. LTE kartu mám, ale nemám LTE signál, takže telefón bol celú dobu na 3G.

Nabíjal som ho jedine originál káblom a originál nabíjačkou. Pochopil by som keby že sa hreje počas nabíjania, ale on bol horúci aj hodiny po tom, čo bol nabitý na 100% a len bol pripojený ku nabíjačke. Za 1 hodinu od vybratia z nabíjačky a cca 40 minútach používania len na čítanie FB a SME baterka klesla viac ako o 35% (WiFi, BT, GPS všetko off).

V sobotu ho idem vrátiť..
jackb
Redeemer
Redeemer

este je moznost, ze ak mas Gmail cez mailoveho klienta v iPhone, tak sa tahaju vsetky maily aj s prilohami a to ho stavi... inak uz neviem najst SW dovod

ale taky pad baterky je vela. aj keby si mal slaby signal na to 3G je to vela.

//mas odlepene vsetky folie?
Lord_3D
Addict
Addict

GMAILom to isto nebude, ten neťahá nič lebo moja schránka je pravidelné prázdna a navyše by to mal byť IMAP.
Pri štatistikách využitiach baterky mi písalo pri aplikáciach v poznámke "slabý signál" ale aj tak mi to príde neuveriteľne veľký pokles. Navyše sa nahrieval aj keď bol na WiFi..

Fólie sú samozrejme preč :)
jackb
Redeemer
Redeemer

tak len ta reklamacia...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

preto som sa pytal ci je to fakt az take zahrievanie, lebo zahrievanie hlinikoveho telefonu ako takeho je v ramci normy normalne
odnes do predajne a uvidis co ti povedia
Lord_3D
Addict
Addict

Aj keby tie teploty boli normálne, čo podľa mňa nie sú, lebo to vyslovene vadí počas držania v rukách, tak ešte furt je tu tá hrozná výdrž baterky. Verím tomu že keby že je to bežná vlastnosť 5S, tak by to ľudia na internete "rozniesli na kopytách"
Pár krát som sa hral s 5S kt. má kamoš a nikdy v živote nebol takto teplý ani keď som hral hry.

Zájdem tam, uvidíme.

Pekne som ho zabalil do krabice a zasa vytiahol S4 mini :lol:
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Neries to. Novy iPhone musi zindexovat cely system, je to normalne ak je telefon novy a vsetky tieto veci bezia same na pozadi. Ak dokonci vsetky operacie na pozadi, tak sa to casom vrati do normalu. A hlavne ho nepouzivaj zarovno s nabijanim (predstavujem si ako nahravas tony aplikacii a robis nastavenia vsetkeho), nechaj ho nabit naplno a potom vsetko ponastavuj z baterie. Moze ti to robit tiez nejaka appka.
Lord_3D
Addict
Addict

Práve nič také som nerobil, večer som nahral 6 aplikácii a celú noc sa potom nabíjal. Teraz som ho používal z plne nabitej batérie iba na úplne základne činnosti (SME a FB, nič viac) a po 40min /prerušovaného používania/ -35% na baterke.
icefiresr
Addict
Addict

Obnovoval si zo zalohy nieco? Daj reset Obnovy nastaveni siete. A pozri na Background App refresh.
Lord_3D
Addict
Addict

iOS 8 z krabice som updatoval na iOS 8.1.2 a dal znova restore aby to bola úplne čistá inštalácia. Zo zálohy som neobnovoval vôbec nič, mám nové Apple ID, takže je ten telefón úplne čistý.

Nahral som nastavenia operátora kt. mi odporučil iTunes a backround refresh aplikacie som obmedzil ešte včera skoro všetky.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Určite ho reklamuj a nepočúvaj rady, aby si to neriešil a podobne. Toto nie je normálne. Tiež som kupoval 5S (ešte v lete) a nemal som takéto problémy na začiatku, určite by sa to nemalo diať. Rovnako tak výdrž je úplne v pohode u mňa, môžem používať FB, Messenger, Instagram, noviny a podobne a po 3 hodinách aktívneho používania mávam okolo 55-60 %, takže jednoznačne ak sa to nezlepší behom 24 hodín, tak to reklamuj.
icefiresr
Addict
Addict

Mne sa telefon prehrieval prvy den, kym vsetko zaindexoval, podla mna je normalne dat tomu aspon trosku cas. Dnes je 25/12, aj tak to este nemoze riesit.
M&M
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa M&M »

Zdravim, mne sa dnes na 5s-ku stala taka vec, ze som sa bol prejst, vonku bolo mozno nejakych -4st. Zacal som robit fotky, spravil som asi 4-5 a potom som zacal natacat spomalene video, a v tom sa mobil vypol ze slaba bateria. Mal som 35%. Nechal som ho tak, prisiel som domov dal do nabijacky zapol ho a bateria bola 35%. Preco sa vypol? Je mozne ze od tolko zimy? Bola fatk zima aj dost fukalo..
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

ano bolo to sposobene zimou
jackb
Redeemer
Redeemer

Lord_3D, ako to dopadlo?
Lord_3D
Addict
Addict

Dopadlo to tak, že som im telefón vrátil a oni mi bez akýchkoľvek rečí vrátili plnú sumu. Teraz momentálne čakám pokiaľ mi peniažky prídu na účet /na predajni nemali po Vianociach hotovosť/ a tentokrát si zoberiem 32GB Gold. Resp. ešte stále zvažujem 6 64GB, ale nechce sa mi doplácať tak veľa peňazí, obzvlášť keď mi 5S veľmi vyhovuje veľkosťou.

//autoeditácia príspevku (31 Dec 2014, 8:48)
Tak si si teda zobral ďalšie 5S akurát 32GB a potreboval by som poradiť s nejakou dobru fóliou na zadnú stranu telefónu (nie na displej, tam žiadnu nechcem). Máte niekto nejaké skúsenosti? Ďakujem
Napísať odpoveď