Google Android OS
Re: Google Android OS
Ja tiež nemám problém, raz sa mi tuším reštartol, ale robil som zrovna niečo s foťákom, kedy mi zamrzla aplikácia, inak bez problémov.
Inak, nemáte na Nexuse 4 a 5.0 problém s GPS? Som úplne bez šance pripojiť sa na GPS, pokiaľ nemám zapnuté mobilné dáta. Môžem sa pripájať pod holým nebom aj 15 minút a nič, pričom rôzne GPS test appky mi nájdu veľký počet satelitov, len signál je absolútne slabý a nepripojím sa.
Inak, nemáte na Nexuse 4 a 5.0 problém s GPS? Som úplne bez šance pripojiť sa na GPS, pokiaľ nemám zapnuté mobilné dáta. Môžem sa pripájať pod holým nebom aj 15 minút a nič, pričom rôzne GPS test appky mi nájdu veľký počet satelitov, len signál je absolútne slabý a nepripojím sa.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Hensym: Skus program GPSfix.
Skúsil som teraz tri rôzne appky, po prebehnutí fixu mi píše odchýlku cca 100m a navigačné appky ma vedia lokalizovať, ale navigovať nevedia, lebo stále "Waiting for GPS". Bez vykonania toho fixu mi ani nenájde aktuálnu pozíciu.
-
hojko
Site Admin
Hmm, bud ma telefon slaby prijmac GPS alebo je chyba konkretne v tvojom telefone, napriklad uvolnena antena. Treba pozriet niekde na nete, ze ci s tym nema viacej ludi problem. Pretoze tebe ten signal nenabehne ani pri asistovanom GPS korektne, takze to nie je v poriadku.
Pamätám, že presne takýto problém som mal aj na Galaxy S pri nejakej verzii Androidu, a podobný problém tuším hlásili aj ľudia na KitKate, kým to nevyriešili updatom. Ako myslíš pri asistovanom GPS? AGPS nie je náhodou v spolupráci s mobilnými dátami? Ak áno, tak vtedy mi to práveže ide. Či to zle chápem?
-
masterdead
SysAdmin
robil som cez OTA, este som nerobil wipe ale asi mi nezostava nic ine. zaujimave ze dnes nic.
-
masterdead
SysAdmin
Ja som ho dostal vcera vecer na nexus 4, som si povedal ako fajn, bude stabilnejsie. Dnes telefon vytuhol sposobom, ze ostala mi aktivna aplikacia v popredi, ale zmizol toolbar a ovladacie prvky (home, back), cize som nevedel s appky vyskocit len natvrdo telefon vypnut.
Zial, resetu sa uz nevyhnem
Zial, resetu sa uz nevyhnem
To je dovod preco pockam par dni na skusenosti ludi z internetu kym spravim takyto dolezity update.
-
94jakub
Guru wannabe
Ja od včera tiež na 5.0.1 (N4).
Tie skúsenosti ti aj tak nepomôžu. Aj keby si ten update spravil týždeň potom, ten wipe urobiť budeš musieť tak či tak.
Je tam jednoducho veľa zmien, ktoré sa nemusia páčiť aplikáciám. Neviem o tom, že by niekomu robil problémy samotný systém(N5 mal problém s rýchlym vybíjaním ale Google ešte nespustil OTA) ale spôsobujú to práve aplikácie, ktoré nemusia byť napríklad optimalizované na novú verziu.
Tie skúsenosti ti aj tak nepomôžu. Aj keby si ten update spravil týždeň potom, ten wipe urobiť budeš musieť tak či tak.
Je tam jednoducho veľa zmien, ktoré sa nemusia páčiť aplikáciám. Neviem o tom, že by niekomu robil problémy samotný systém(N5 mal problém s rýchlym vybíjaním ale Google ešte nespustil OTA) ale spôsobujú to práve aplikácie, ktoré nemusia byť napríklad optimalizované na novú verziu.
Problem s vybijanim bol len u niekoho a OTA bezi aj na N5 uz dlhsie. Tiez mi tam sedi aktualizacia v notifikacii, ale mam root, cize budem muset manualne flashnut a zatial sa mi moc nechcelo.
-
94jakub
Guru wannabe
Ja viem, myslel som to celé v minulom čase. Spustenie OTA bolo posunuté o cca týždeň práve kvôli bugu na N5.
Caute,
prave zacinam s Androidom (zariadenie LG Optimus L9 II; Android 4.4.2), tak by som mal par otazok.
Ak si nainstalujem Nova Launcher, je mozne ho odinstalovat bez rootu, popripade hard resetom? Cital som ze sa to da len s root, tak pre istotu.
Ako ukazat vsetky aplikacie, ktore bezia na pozadi? Poznam 'Nastavenia -> Aplikácie -> Spustené', ale nie som si isty ci su tam uplne vsetky aplikacie beziacie na pozadi.
V Chrome mi pri pisani podciarkuje posledne napisane slovo, ako sa to da vypnut? Mam vypnute automaticke dokoncovanie slov a inde mi to nepodciarkuje.
Je uzitocna aplikacia Clean Master? Niekde citam ze ano, niekde zas ze to skor spomalilo ako zrychlilo system.
Da sa nastavit, aby mobil vybroval (pri prichadzajucich hovoroch, SMSkach, atd), ked je v tichom rezime? Vibruje to iba ak to dam do rezimu Vibrovat.
Ak vymazem Google ucet z Nastaveni uctov, vymaze sa aj zo vsetkych aplikacii kde je linknuty (Chrome, Gmail, Play...)?
Je nejaka sanca, ze spominany LG Optimus L9 II dostane aktualizaciu na Android 5?
A este jedna otazka, cisto teoreticky, ak by som do mobilu flashol komplet cisty Android, fungovalo by to, alebo bez pridanych ovladacov to nepojde?
Vopred dakujem za odpovede
prave zacinam s Androidom (zariadenie LG Optimus L9 II; Android 4.4.2), tak by som mal par otazok.
Ak si nainstalujem Nova Launcher, je mozne ho odinstalovat bez rootu, popripade hard resetom? Cital som ze sa to da len s root, tak pre istotu.
Ako ukazat vsetky aplikacie, ktore bezia na pozadi? Poznam 'Nastavenia -> Aplikácie -> Spustené', ale nie som si isty ci su tam uplne vsetky aplikacie beziacie na pozadi.
V Chrome mi pri pisani podciarkuje posledne napisane slovo, ako sa to da vypnut? Mam vypnute automaticke dokoncovanie slov a inde mi to nepodciarkuje.
Je uzitocna aplikacia Clean Master? Niekde citam ze ano, niekde zas ze to skor spomalilo ako zrychlilo system.
Da sa nastavit, aby mobil vybroval (pri prichadzajucich hovoroch, SMSkach, atd), ked je v tichom rezime? Vibruje to iba ak to dam do rezimu Vibrovat.
Ak vymazem Google ucet z Nastaveni uctov, vymaze sa aj zo vsetkych aplikacii kde je linknuty (Chrome, Gmail, Play...)?
Je nejaka sanca, ze spominany LG Optimus L9 II dostane aktualizaciu na Android 5?
A este jedna otazka, cisto teoreticky, ak by som do mobilu flashol komplet cisty Android, fungovalo by to, alebo bez pridanych ovladacov to nepojde?
Vopred dakujem za odpovede
-
hojko
Site Admin
Human.: Nevidim dovod na KitKat davat Nova Launcher, ten system s nadstavbou na LG velmi dobre odladeny a snad nepotrebujes Novu len pre par krajsich ikoniek ci animacii, ci ano??? Aplikacie na pozadi zobrazis tak ako pises, pripadne mozes na to pouzit aplikaciu ako Advanced Task Manager, Task Manager, Task Killer a kopu inych, ale povazujem to za zbytocnost, nakolko Android ma riadenie pamate a aplikacie, ktore sa nepouzivaju alebo zaberaju miesto, tak sa automaticky ukoncia. Clean Master je uplna hlupost a castokrat ju oznacuju na malware. Ked uz, tak pouzi nieco ine, napriklad CCleaner, 1Tap Cleaner a ine aplikacie, ktore existuju. Na zrychlenie systemu nic take nie je, je to akurat na premazavanie cache. Ano, da sa nastavit vibrovanie v tichom rezime. Nastav si tichy rezim, daj si nastavenia, vyber zvuky/zvonenie a tam si zapni vibracie. Preco chces mazat Google ucet z ulozenych uctov v mobile??? Nepojdu ti potom aktualizacie aplikacii, synchronizacia kontaktov atd... Android 5.0 na L9 II nebol ohlaseny a ani sa nepredpoklada. Navyse system na LG je velmi dobre odladeny a plynuly, takze nejaka aktualizacia je podla mna nepotrebna a sposobila by len viac problemov ako uzitku. Cisty Android nie je cisty Android, musel by si zohnat presny port z L9 II, ale povazujem to za uplnu zbytocnost, vid. to co som pisal vyssie o odladeni telefonu a systemu u LG. Navyse tam LG prakticky nema nic extra, co by brzdilo system, zaberalo miesto v telefone..., takze mi to pride ako nezmysel. Mam taky pocit, ze si dostal na Vianoce darcek s ktorym zbytocne spekulujes.
1.) Samozrejme, môžeš si kedykoľvek prepnúť na pôvodný Launcher, alebo Novu rovno odinštalovať.
2.) Malo by to byť buď stredné tlačítko (podržať), alebo pravé tlačítko stlačiť, snáď sa nemýlim. Ale uvidíš len appky, nie procesy všetky.
3.) Ako podčiarkuje? Neviem presne čo myslíš.
4.) Zastávam názor, že tieto appky sú zbytočné. Zdravý rozum a neinštalovanie blbostí je o 300% účinnejšie.
5.) Neviem ako LG, ale Android ako taký dokážeš napr. na domovskej obrazovke nastaviť Volume tlačítkami <[nič][vibrácie][zvuk...ZVUK]> (snáď si ten interval pochopil, ak máš zvuk naplno a tlačidlom ho znižuješ, narazíš na vibrácie, a ak znížiš ešte raz, vypneš zvuk aj vibrácie úplne)
6.) Áno, Google účet je v Android telefóne prakticka alfa a omega.
7.) To vôbec netuším, treba popozerať fóra, či je niečo ohlásené.
8.) Android žiadne ovládače nepotrebuje, lebo vždy flashujes verziu pre KONKRÉTNY telefón. Tu nastáva problém, že pre tú eldžinu čistý Android nezoženieš, zoženieš iba oficiálny Android s nadstavbou od LG, ktorý máš asi aj teraz, alebo potom custom ROM-ky. Dobrá voľba je ale napríklad CyanogenMod (ak má podporu pre L9 II), ktorý je prakticky čistý Android s trošku bohatšími nastaveniami. Rôzne custom ROM-ky, ak by ťa to zaujímalo, nájdeš na fóre XDA Developers.
2.) Malo by to byť buď stredné tlačítko (podržať), alebo pravé tlačítko stlačiť, snáď sa nemýlim. Ale uvidíš len appky, nie procesy všetky.
3.) Ako podčiarkuje? Neviem presne čo myslíš.
4.) Zastávam názor, že tieto appky sú zbytočné. Zdravý rozum a neinštalovanie blbostí je o 300% účinnejšie.
5.) Neviem ako LG, ale Android ako taký dokážeš napr. na domovskej obrazovke nastaviť Volume tlačítkami <[nič][vibrácie][zvuk...ZVUK]> (snáď si ten interval pochopil, ak máš zvuk naplno a tlačidlom ho znižuješ, narazíš na vibrácie, a ak znížiš ešte raz, vypneš zvuk aj vibrácie úplne)
6.) Áno, Google účet je v Android telefóne prakticka alfa a omega.
7.) To vôbec netuším, treba popozerať fóra, či je niečo ohlásené.
8.) Android žiadne ovládače nepotrebuje, lebo vždy flashujes verziu pre KONKRÉTNY telefón. Tu nastáva problém, že pre tú eldžinu čistý Android nezoženieš, zoženieš iba oficiálny Android s nadstavbou od LG, ktorý máš asi aj teraz, alebo potom custom ROM-ky. Dobrá voľba je ale napríklad CyanogenMod (ak má podporu pre L9 II), ktorý je prakticky čistý Android s trošku bohatšími nastaveniami. Rôzne custom ROM-ky, ak by ťa to zaujímalo, nájdeš na fóre XDA Developers.
Dik, obidvom
To podciarkovanie vyzera takto takto, v podstate to nic nerobi, ale bol by som radsej keby to nerobilo. Ten Google ucet chcem zmazat preto, lebo si chcem spravit novy a dat tam ten, tak nech mam potom v mobile veci iba z noveho uctu.
A da sa nejako nastavit, aby synchronizacie prebiehali len cez Wi-Fi (nie cez mobilne data)?
Btw., hensym pre tento lg nie je cyanogen, akurat unofficial s bugmi.
A da sa nejako nastavit, aby synchronizacie prebiehali len cez Wi-Fi (nie cez mobilne data)?
Btw., hensym pre tento lg nie je cyanogen, akurat unofficial s bugmi.
To podčiarknutie teda ignoruj.
Zrejme to bude iba možnosť kliknúť na slovo a manuálne vybrať nejakú korekciu. Zrejme sa to dá vypnúť v pokročilých nastaveniach klávesnice niekde, kto vie.
Google účet, ak plánuješ pridať nový, samozrejme že tento môžeš zmazať.
Jasné, dokonca myslím, že je to tak defaultne (minimálne teda fotky, a podobne.), pár kilobajtové záležitosti ako kontakty zrejme idú aj cez dáta.
Google účet, ak plánuješ pridať nový, samozrejme že tento môžeš zmazať.
Jasné, dokonca myslím, že je to tak defaultne (minimálne teda fotky, a podobne.), pár kilobajtové záležitosti ako kontakty zrejme idú aj cez dáta.
Super, tak este raz dik 
hojko,Musim povedat, ze si napisal velku blbost,KitKat je v l9 II katastrofálne odladeny.Odporucam spravit downgrade na 4.1.2 lebo chlapec Android znenávidí tak rychlo ako si ho aj oblubil... Mal som tento fon pol roka ver mi, mozes sa na nedostatky opytat aj uzivatela mullatt, ten ti ich potvrdi.Takisto plno bugov je hlasenych aj na Androidforum.cz... Spomeniem par: Katastrofalny RAM manažment, ikonky a widgety sa vždy nacitali odznova ak som sa vratil na plochu,,, ak som si pozeral galeriu, facebook, vypinalo mi prehravac hudby... Po case zacne blbnut fotak, pomoze iba hard reset,,, plynolost ovela horsia oproti 4.1.2,,,zle gps- dlhy fix a mohlo byt presnejšie,,,hojko napísal:Human.: Nevidim dovod na KitKat davat Nova Launcher, ten system s nadstavbou na LG velmi dobre odladeny a snad nepotrebujes Novu len pre par krajsich ikoniek ci animacii, ci ano??? Aplikacie na pozadi zobrazis tak ako pises, pripadne mozes na to pouzit aplikaciu ako Advanced Task Manager, Task Manager, Task Killer a kopu inych, ale povazujem to za zbytocnost, nakolko Android ma riadenie pamate a aplikacie, ktore sa nepouzivaju alebo zaberaju miesto, tak sa automaticky ukoncia. Clean Master je uplna hlupost a castokrat ju oznacuju na malware. Ked uz, tak pouzi nieco ine, napriklad CCleaner, 1Tap Cleaner a ine aplikacie, ktore existuju. Na zrychlenie systemu nic take nie je, je to akurat na premazavanie cache. Ano, da sa nastavit vibrovanie v tichom rezime. Nastav si tichy rezim, daj si nastavenia, vyber zvuky/zvonenie a tam si zapni vibracie. Preco chces mazat Google ucet z ulozenych uctov v mobile??? Nepojdu ti potom aktualizacie aplikacii, synchronizacia kontaktov atd... Android 5.0 na L9 II nebol ohlaseny a ani sa nepredpoklada. Navyse system na LG je velmi dobre odladeny a plynuly, takze nejaka aktualizacia je podla mna nepotrebna a sposobila by len viac problemov ako uzitku.
A este jedna vec, nesuvisiaca s firmware a to, ze ma velmi zlu citlivost na signál, kde mal kamarat na 3G este 2 palicky, mna uz odpajalo a to nebolo individualne, tiež to riesilo kopec ludi..
To podčiarkovanie bude robiť LG klávesnica. Teraz som na chvíľu prepol na svojom LG na defaultnú klávesnicu a začalo mi robiť to isté. Odporúčam nejakú alternatívu, osobne nedám dopustiť na Swiftkey (ideálne, ak používaš predikciu). Navyše, asi ani na Tvojom LG ešte nedorobili slovenskú QWERTZ pre LG klávesnicu, tá funguje myslím iba pre českú klávesnicu.
Čo sa týka synchronizácie, tá sa myslím defaultne robí aj cez dáta, jedine individuálne v každom programe si môžeš nastaviť, aby synchronizovalo iba cez Wifi - ak to teda každý ten program podporuje. Ak nechceš mať cez dáta synchronizáciu, odporúčam vypínať mobilné dáta v telefóne. Veď ak nechceš mať synchronizáciu, budú Ti vlastne nadarmo zapnuté. A ak ich budeš potrebovať, zapneš si ich ručne.
Potom časom môžeš skúsiť aplikáciu Tasker, cez ktorú si môžeš "doprogramovať" rôzne veci, napr. nebol by problém nastaviť, aby mimo dosahu wifi sa vypli automatické synchronizácie.

Čo sa týka synchronizácie, tá sa myslím defaultne robí aj cez dáta, jedine individuálne v každom programe si môžeš nastaviť, aby synchronizovalo iba cez Wifi - ak to teda každý ten program podporuje. Ak nechceš mať cez dáta synchronizáciu, odporúčam vypínať mobilné dáta v telefóne. Veď ak nechceš mať synchronizáciu, budú Ti vlastne nadarmo zapnuté. A ak ich budeš potrebovať, zapneš si ich ručne.
Potom časom môžeš skúsiť aplikáciu Tasker, cez ktorú si môžeš "doprogramovať" rôzne veci, napr. nebol by problém nastaviť, aby mimo dosahu wifi sa vypli automatické synchronizácie.