tepelne straty domu alebo ake maju byt hodnoty
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
tepelne straty domu alebo ake maju byt hodnoty
dostal som na vianoce infracerveny teplomer a tak som chcel pomerat tepelne straty domu a neviem o tom nic neviem ake maju byt teploty muru , vzduchu vonka vo vnutri , teplota okien von a vo vnutri poradi niekto ?
-
tacosi
Moderátor
Re: tepelne straty domu alebo ake maju byt hodnoty
Teploty sa stale menia,cize niesu ziadne hodnoty.Samozrejme cim nizse zvonku,tym lepsie.
Mas infra,tak Ti to tam farebne znazorni kde je aky silny unik a zobrazi Ti to aj teploty.
u mas zopar prikladov a rozdiely http://www.kmethandlova.eu/eaudit.htm
Dole mas 12 grafickych meraní.
//autoeditácia príspevku (26 Dec 2014 16:48)
pockat,je to infrateplomer? tak to Ti je nanic.Potrebujes termoviziu,nie infrateplomer.
Mas infra,tak Ti to tam farebne znazorni kde je aky silny unik a zobrazi Ti to aj teploty.
u mas zopar prikladov a rozdiely http://www.kmethandlova.eu/eaudit.htm
Dole mas 12 grafickych meraní.
//autoeditácia príspevku (26 Dec 2014 16:48)
pockat,je to infrateplomer? tak to Ti je nanic.Potrebujes termoviziu,nie infrateplomer.
-
gego
Light Professional
no sak to ze len infra teplomer nie infrakameru
cize s tym nezistim ani informacne nic 
infrateplomerom zistis teplotu muru ale neuvidis uniky tepla. Infrakamera je zase draha vec zacina od cca 1200€ najjednoduchsie, ale daju sa aj pozicat.
S infrateplomerom mozes akurat tak merat teplotu steny v izbe alebo teplotu macky, ktora spi v kute. Okrem toho kazdy material ma ine tepelne straty, merania sa robia na zaklade regionu a dlhodobeho pocasia za posledne roky, je v tom vela faktorov od veku domu, materialu az po neviem co. A hlavne to je kompaktna studia a veda, nie ze si nieco nastudujes na nete a za jedno poobede prepocitas.