TV do 250€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

TV do 250€

Príspevok od používateľa Johnnny »

Zdravim,

Pohravam sa s myslienkou kupit si TV. Momentalne byvam v podnajme, preto do toho nemam chut velmi investovat. V tejto cene v podstate mimo lacnej LED LCD TV nic nekupim a aj ked je mi jasne, ze kvalita obrazu nebude valna, sluzit bude hlavne na prehravanie HD obsahu co dojem trochu zlepsi. Momentalne pozeram filmy na PC.

Co sa tyka poziadaviek, urcite to musi byt FullHD TV, od toho neupustim. Dost by ma potesila Smart TV, resp rad pozeram dokumenty z YouTube a nerad by som to riesil prepajanim s PC. Na druhej strane, zrejme k tomu budem kupovat aj MMC a tie moderne myslim s youtube problem nemaju, takze s absenciou sa zmierit dokazem. Uhllopriecka nie je podstatna, resp na vyber nemam, kedze nic vacsie mez 82cm sa v tej cene kupit neda.

Mne osobne sa pozdava napriklad: http://led-televizory.heureka.sk/samsung-ue32h5000/ . Samsung ako znacku moc nemusim, ale tu si moc nenavyberam. Kupu planujem v priebehu dvoch mesiacov, takze to nesuri. Budem vdacny za kazdu radu.
Este toto: http://led-televizory.heureka.sk/panaso ... e/galerie/ .
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: TV do 250€

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To chces do obyvacky? Lebo pri tej uhlopriecke (a aj vacsej) a beznej obyvackovej sledovacej vzdialenosti je trvat na FHD rozliseni velmi usmevne. Z tych cca 2,5 metra nemas sancu rozoznat rozlisenie ani na 40" tv. Napr. HD ready plazma ti za tie peniaze po obrazovej stranke urobi neporovnatelne lepsiu sluzbu. A kas aj vacsiu uhlopriecku. Obetovat kvalitu obrazu kvoli rozliseniu ktore aj tak poriadne nerozoznas je nezmysel.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Nebude to obyvacka, je to mensia izba, vzdialenost bude zhruba 2m.

Nad plazmou som premyslal, jedina moznost v tejto cene je myslim nejaky HD ready zazrak od LG. Nerozumiem jednej veci. To HD rozlisenie na tej plazme a obecne na 42" obrazovkach predsa nezodpoveda pomeru stran 16:9 a ani 16:10. Je to 4:3. Nedeformuje to obraz ?

Dalsia vec na PDP je konzola. Premyslam na Xboxom, mozno PS, to je teraz jedno a tam by to vyssie rozlisenie asi naslo uplatnenie.

Tiez je tu moznost, ze tam 42" TV proste nedam. Mozno by som bol ochotny priplatit, pretoze 32" je dost malo, ale vacsia uhlopriecka tam zrejme nevojde. No a posledna vec je spotreba. Mna osobne netankuje, ale mam dvoch spolubyvajucich ktori pozeraju TV na notebooku a na energie sa skladame spolocne a asi by bolo teochu nefer ak by som tam ja fungoval na 42" plazme. Rozdiel oproti LED ale zase nemusi byt tak zasadny, takze ... sam neviem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ucet za elektrinu ti to nijako zasadne nezvysi ta 42" zerie do 100 W. To nie je nic co by liezlo do penazi.

To rozlisenie pomeru stran 16:9 zodpoveda. Jednak ta LG plazma je 1366x768, to uvadzane rozlisenie 1024x768 je nespravne. A po druhe tie 1024x768 plazmy nemaju stvorcove ale obdlznikove pixele, takze tiez je to 16:9. Obraz to nijako nedeformuje.
Okolo tych 280€ sa daju kupit aj nejake 39-40" LCD modely.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Viem, pozeral som sa a budem to musiet pozriet v NAY, alebo TPD. Momentalne ale predpokladam, ze na viac nez 32" nebude priestor.

Inak sa bavime asi o tejto plazme: http://plazmove-televizory.heureka.sk/lg-42pn450b/ a ta ma aj podla LG 1024x768. Musim si to pozriet nazivo, pokial by vosla, asi by som 42" LED neriesil.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Trvat na FHD rozlisku pri 32" telke z 2m je ako chciet mobil so 4K rozlisenim. Sak kvalita ne.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

V zasade je to uplne jedno, pretoze v tej cene tie LED tak ci tak vyjdu len ako FullHD.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Johnnny napísal:
Inak sa bavime asi o tejto plazme: http://plazmove-televizory.heureka.sk/lg-42pn450b/ a ta ma aj podla LG 1024x768.
Ano viem se aj na stranke LG pisu 1024. To B na konci oznacenia ale znamena rozlisenie 1366.

V 32" nejake Sony alebo Samsung. Hlavne to Sony ak to bude sluzit na hranie. Ti maju nizky lag.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Trochu som dufal, ze mi odobris ten Panasonic :D

Takze napriklad Samsung ktory som uviedol ? O VA paneli mozem v tejto cene asi snivat, co ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

TN panely existuju len do 27". A do TV sa aj v tych malych uhloprieckach montuju uz len zriedka. Jedine tak do monitorov s TV tunerom. Takze VA a IPS je standard aj v tejto cenovej kategorii.

Ten Panak ti kludne odobrym, je to dobry TV. A ma VA panel.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ahaa, super. Ja sa tym moc nezaoberam, ale co som postrehol v inych temach, VA by malo byt podstatne vhodnejsie nez IPS, takze je to docod naviac ist do panaka. Zaujimaju ma este dve veci. Ako je to so schopnostou prehravat filmy z HDD konkretne u tohto panaku ? A ako je riesene DO pre ovladanie smart funkcii ? Rozhodovanie to neovplyvni, ale velmi sa mi paci riesenie LG kde DO funguje ako laserove ukazovatko.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ak sa nemylim AS600 nema Smart ovladac. Maju ho az vyssie modely. Nie je to ale ukazovatko ako LG ale ovladac s dotykovou plochou.

Ovladat to mozes ale aj mysou, klavesnicou alebo tabletom ci mobilom.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Skoda, ale ak to pojde mobilom, tak tolko znesiem. Tuto cast ma LG zvladnutu fakt dobre.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vzhľadom na to že sa da k televizorom prpojiť myš, tak to nevidim ako nejaku zasadnu vyhodu.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

To mas asi pravdu, navyse mam dojem, ze existuje aj nieco ako 3D mys a to by s tym mozno fungovalo. Asi vezmem panaka, ale musim najskor pozriet tu uhlopriecku.

Inak pozeram na webe, tam pisu o IPS. Je to teda urcite VA ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

A jo. Ono to je vlastne 32". Tam je IPS, v ostatnych uhlopriečkach je AS600 VA. Nejak som na to pozabudol. Každopadne pačiť sa ti môže aj tak.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Pozrel som tie TV nazivo a sice som nevidel konkretne modely, ale pokial bude v mojej moci narvat ten TV do izby, pojdem do toho LG: http://www.lg.com/sk/televizory/lg-42PN450B-plazma-tv

Teda, tym, ze pojdem asi do vyssej uhlopriecky sa mi navysil rozpocet, povezme na nejakych 320eur s tym, ze 320 eur by som dal len za TV ku ktoremu nepotrebujem MMC. Nepredpokladam, ze nejake LCD sa v tejto cene tej plazme priblizi, takze volba TV je zrejme jasna. Mate skusenosti so schopnostou toho TV prehravat obsah z HDD ? Nemusim sa ho bat ak by som tam chcel pripojit konzolu ? Myslim tym samotnej technologie, rozlisenia a input lagu ...

Este drobnost. PDP udajne blika. Mame PDP doma a nic take nepozorujem, takze to moje oci zrejme nevnimaju, ale nemoze to sposobovat unavu oci ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Keď nevidiš blikanie, tak nerieš.

Samozrejme čo sa tyka rozlišenia tak hry na tom nebudu vyzerať uplne dokonale. Čo sa lagu tyka, LG plazmy ho maju papierovo trošku vyšši, otazka je či to budeš aj realne vnimať.
Čo sa tyka prehravania, TV od LG patria k modelom s najväčšou podporou.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Super, takze ak sa rozhodnem pre 42", vezmem zrejme LG a mozno nieco taketo: http://multimedialne-centra.heureka.sk/ ... eamer-pro/ . Je to lacne a zrejme to zvladne co chcem

Ak pojdem do 32", tak panaka.

Pripadne ma este zaujal: http://led-televizory.heureka.sk/panasonic-tx-39as500e/ . Ako som behal po nete, prislo mi, ze Panak (co by som nepovedal) toho prehra tiez dost. Obrazovo to ale bude daleko za LG.

A este ma napadla jedna blba otazka. PDP obecne dost hreje no a zijem v BA a v izbe byvaju pocas leta skutocne vysoke teploty. Nemoze to TV nejak poskodit ?

//autoeditácia príspevku (05 Jan 2015, 16:03)
Takze som bol dnes kupit TV. Chvilku som poskuloval po LED Samsungu, myslim model 5500. Obraz to malo zaujimavy, taky vabny, velmi ostry a tiez ma zaujal design. Nieco mi ale hovori, ze kym na tych LED bezal 720-1080p film, na plazme to bolo prinajlepsom nejake DVD.

Ze je FullHD nezmysel by som tiez nepovedal a na 2.5-3m je to od HD ready rozhodne rozoznatelne, ale vo vysledku som sa nakoniec aj tak rozhodol pre plazmu. Jedine co ma sklamalo je design. Neviem odkial LG berie fotky, ale to co maju na webe rozhodne nie je to, co predavaju v obchode. Tak tenky ram to nema ani omylom.

Zaujima ma este jedna vec. Ako do toho LG zapojim sluchadla ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

No nema to sluchadlovy vystup. Jedine vytiahnuť zvuk zo scartu a cez redukciu (nebude fungovat pri prehravani cez USB). Alebo prevodnik. Ale to rozhodne nie je idealne riešenie.
Napísať odpoveď