Nevhodne vianocne darceky
Re: Nevhodne vianocne darceky
Ked uz je rec o kozmetike, tak "prihodim" aj ja. Mna kozmetika vzdy potesi, pretoze jej minam kvanta, rozumej kvanta. Sprchove gely, gely a vosky na vlasy, gely a kremy na tvar atd. Asi sa o seba prehnane staram
A ked sa aj niekto netrafi do mojho vkusu, tak aspon mam prilezitost vyskusat nieco nove.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Lobos, nehovorim ze nemas pravdu, ale je rozdiel triafat sa do vkusu blizkej rodine, kde priblizne vies ake produkty akych urovni ten-ktory clovek pouziva, ine je brat kozmetiku ako "univerzalny darcek ktorym nic nepokazim", lebo ked je aj pravda, ze takmer kazdy pouziva sprchac napriklad, ale kupit nejaky bezny, hoc aj lepsi pre niekoho kto pouziva napr. len free tradeove je stale faux pas.
Ja nikdy nekupujem kozmetiku 'aby som nic nepokazil' Kupujem ju iba vtedy, ked viem, ze osoba bude rada, lebo to chce, a tuzi po tom. Takze cca idem na istotu, a nemam pri tom vycitky, ze niesom originalny, kedze skoro nikdy nekupujem tie kazety z obycajnej drogerie, ale nieco kvalitne, znackove, ako som uviedol v prispevku na prvej strane.
a co tak flasu nejakeho kvalitneho alkoholu myslite ze by to mohol byt dobry darcek?

Podla mna alkohol je darcek tak k narodeninam alebo meninam, aj to castokrat taky otrepany dar pre ludi bez napadu. Na Vianoce mi pride alkohol ako maximalne nevhodny dar, jedinou vynimkou by bola flasa luxusneho limitoveho alkoholu, ktora by mala skor zberatelsky ucel. Inak alkohol na Vianoce nie.
Marshal Malinovsky 
Suhlas. Na Vianoce vrcholne nevhodne, rovnako ako pre zenu. Pre zmenu som zvedavy, ktory alkohol-darovac to pride obhajovat...test napísal:Podla mna alkohol je darcek tak k narodeninam alebo meninam, aj to castokrat taky otrepany dar pre ludi bez napadu. Na Vianoce mi pride alkohol ako maximalne nevhodny dar, jedinou vynimkou by bola flasa luxusneho limitoveho alkoholu, ktora by mala skor zberatelsky ucel. Inak alkohol na Vianoce nie.
-
vladenko007
VIP
Presne ako ste napísali alkohol k narodkám a vianoce nevhodné.
Ale napríklad ak idete niekam na návštevu k známym tak si myslím flaša v ruke pre pána domu a niečo sladké pre pani domu prípadne deti mi príde vhod nie?
Ale napríklad ak idete niekam na návštevu k známym tak si myslím flaša v ruke pre pána domu a niečo sladké pre pani domu prípadne deti mi príde vhod nie?
-
audiotrack
VIP
no neviem, deti sú tiež nevhodný darček k vianociamvladenko007 napísal:flaša v ruke pre pána domu a niečo sladké pre pani domu prípadne deti mi príde vhod nie?
-
vladenko007
VIP
-
Andi_Cibula
Addict
Čo ak dotyčný ľúbi vypiť a skutočne ho taký dar poteší ?begbeee napísal:Suhlas. Na Vianoce vrcholne nevhodne, rovnako ako pre zenu. Pre zmenu som zvedavy, ktory alkohol-darovac to pride obhajovat...
Myslim si, ze Alkohol na Vianoce moc nie, ale inac uplne normalny dar. Je to bezne a uplne v pohode. Samozrejme treba odhadnut, ked viem ,ze niekto je abstinent, nebudem mu nosit flasu, tak isto nedonesiem zene borovicku, alebo nieco take...ale radsej flasu vina.
-
tacosi
Moderátor
jj pride,,tak kedy sa stavis ?vladenko007 napísal: Ale napríklad ak idete niekam na návštevu k známym tak si myslím flaša v ruke pre pána domu a niečo sladké pre pani domu prípadne deti mi príde vhod nie?
Ja som zas okrem ineho dostal znova ponozky a tentoraz nie od mamy,ale od zeny. To musim kazdemu osobitne povedat,ze ponozky kua nechcem ?
inak http://www.cas.sk/clanok/303459/zena-du ... usmev.html
-
vladenko007
VIP
není problém 
-
Makovnik
Medium Professional
Podarunky su relativne. Niekto danu vec ohodnoti ako maximalne zbytocnu a pohrava sa s myslienkou hodit ju do smetiaka hned po rozbaleni a dalsi sa rovnakemu bezhranicne poraduje.
Pokosova pila, ci gola sada pre zenu cukrarku asi nebude rana na ciel, no ak sa to odovzda domacemu majstrovi, zasvietia mu oci. Hoci aj dobrej sade vrtakov nepohrdne. Naopak zo znackovej marcipanovej posypky do kolien urcite nepojde.
Preto niekto oceni aj flasku chlastu a ine congo bongo a dakomu sa nezavdacite vobec nicim.
Obdarovaneho je vhodne aspon trochu poznat, na tom stoji (ne)vhodnost daru.
Preto aj sprchgel moze byt v ramci rodiny fasa darcek (bez ohladu na znacku), ale ked to date niekomu vzdielanejsiemu, moze sa urazit, ze si o nom myslite, ze smrdi.
A ked niekto povie na otazku co chce "nic", aj jemu sa da vyhoviet
http://www.ajtaci.sk/produkt/absolutne-nic
Pokosova pila, ci gola sada pre zenu cukrarku asi nebude rana na ciel, no ak sa to odovzda domacemu majstrovi, zasvietia mu oci. Hoci aj dobrej sade vrtakov nepohrdne. Naopak zo znackovej marcipanovej posypky do kolien urcite nepojde.
Preto niekto oceni aj flasku chlastu a ine congo bongo a dakomu sa nezavdacite vobec nicim.
Obdarovaneho je vhodne aspon trochu poznat, na tom stoji (ne)vhodnost daru.
Preto aj sprchgel moze byt v ramci rodiny fasa darcek (bez ohladu na znacku), ale ked to date niekomu vzdielanejsiemu, moze sa urazit, ze si o nom myslite, ze smrdi.
A ked niekto povie na otazku co chce "nic", aj jemu sa da vyhoviet
-
Mek
Addict
Medzi nevhodne darceky sa samozrejme radia aj veci na domace prace, upratovanie, niekedy aj na varenie a tak. Napriklad cistiace prostriedky, handra a metla 
Ale napr. taky vysavac, ako kedy. Ja keby som vybavoval domacnost, potesil by som sa mu.
U nas tiez niekto chce ponozky a niekto nie, a rovnake je to s kozmetikou. Tento problem sme vyriesili uz davno - mesiac pred vianocami sa u nas vytlaci na A4 tzv. "elaborat", kde ma kazdy svoju cast a tam si moze napisat, co chce alebo nechce. Tak napriklad som si napisal, ze nechcem vonavky a vody po holeni, lebo ich mam kopu a tak rychlo sa neminaju, ako ich dostavam. A ze chcem titanovu panvicu, ktoru som aj dostal. Tak nikto nemusi rozmyslat, cim by koho potesil alebo co by kupovat radsej nemal. Oplati sa, odporucam
Ale napr. taky vysavac, ako kedy. Ja keby som vybavoval domacnost, potesil by som sa mu.
U nas tiez niekto chce ponozky a niekto nie, a rovnake je to s kozmetikou. Tento problem sme vyriesili uz davno - mesiac pred vianocami sa u nas vytlaci na A4 tzv. "elaborat", kde ma kazdy svoju cast a tam si moze napisat, co chce alebo nechce. Tak napriklad som si napisal, ze nechcem vonavky a vody po holeni, lebo ich mam kopu a tak rychlo sa neminaju, ako ich dostavam. A ze chcem titanovu panvicu, ktoru som aj dostal. Tak nikto nemusi rozmyslat, cim by koho potesil alebo co by kupovat radsej nemal. Oplati sa, odporucam
Vysavac zas u mna patri medzi veci, ktore by som nechcel dostat od nikoho. Taketo spotrebice si musim vyberat sam, nikto nevie presne co od toho ocakavam, a tak sa nemoze trafit...len moja priatelka by to vedela 
Chlapi, no ja neviem, ale keď to tak čítam, ako napríklad Mek, že každý si na papier napíše, čo chce a čo nechce dostať, tak som z toho úplne znechutený. Teda v tom smere, že kde sa vytratilo celé to čaro Vianoc, keď sme ako deti možno len tajne snívali o tom, čo by sme chceli dostať pod stromček a niekedy naozaj sme to tam aj našli. A ak aj nie, tak z každého darčeka sme mali obrovskú radosť a tešili sme sa z toho, proste to prekvapenie a nedočkavosť a hľadanie darčekov už týžden pred štedrým dňom. Teraz je to také, že sa rovno spýtaš, čo by ten druhý chcel, kúpiš mu to, on kúpi tebe to, čo ty chceš a hotovo. Alebo ak nechce mať s tým starosti, tak ti dá rovno peniaze a kúp si, čo chceš.To skutočné čaro Vianoc sa týmto úplne vytráca, tak potom na čo to všetko robíme? Ja kúpim tebe, ty kúpiš mne, to rovno si peniaze môžme nechať a každý nech si kúpi, čo potrebuje. Veď aj tak žiadne prekvapenie z toho nie je. Celé takéto kupovanie darčekov nemá zmysel medzi dospelými ľuďmi. Keď sa jedná o deti, tak je to iné.
Týmto som nechcel na teba nejak útočiť Mek, len som ťa zobral ako príklad a podobným spôsobom to robím aj ja.
Ale aby som nebol mimo témy, tak môj kamarát kúpil manželke sadu hrncov a myslel si, že ako ju tým poteší. Už keď to plánoval kúpiť, tak som ho od toho odhováral. Podľa mňa, toto je pre ženu nevhodný darček, pretože akú radosť z toho môže mať? To je ako keby jej naznačil, kde patrí a kde je jej miesto. Teda v kuchyni pri sporáku.
Týmto som nechcel na teba nejak útočiť Mek, len som ťa zobral ako príklad a podobným spôsobom to robím aj ja.
Ale aby som nebol mimo témy, tak môj kamarát kúpil manželke sadu hrncov a myslel si, že ako ju tým poteší. Už keď to plánoval kúpiť, tak som ho od toho odhováral. Podľa mňa, toto je pre ženu nevhodný darček, pretože akú radosť z toho môže mať? To je ako keby jej naznačil, kde patrí a kde je jej miesto. Teda v kuchyni pri sporáku.
-
Mek
Addict
Hej, v poriadku, iba tak nejako u nas vznikol tento sposob aby sa nemusel kazdy kazdeho pytat alebo kupovat zbytocnosti co ten druhy nechce/nepotrebuje. Cisto ako prakticku vec, asi sme nejako viac pragmaticki, nez byva zvykom. Co sa inac mna tyka, tiez by som bez toho vianocneho osialu a darcekov vydrzal. Podstatnejsie je tych par dni volna od prace, trosku si oddychnut a vycistit hlavu. Vianocna atmosfera ma uz akosi viacej rokov vobec neberie. Btw. za nevhodne darceky este povazujem rozne dekoracne predmety ako sosky z porcelanu a pod. Tie su akurat tak dobre lapace prachu 
No vidis, to je zase individualne s hrncami. Kebyze mojej priatelke darujem nejake fakt namakane hrnce za vacsi peniaz, tak je rada az az, tak isto z veci do kuchyne, a to by potesilo aj mna...kebyze mi teraz das sadu nejakych nozov Victorinox, tak ti nohy vybozkam, alebo tie spiminane hrnce...ale dufam, ze hovorime o kvalite, nie o produkte z jarmoku za 5 korun.pinco napísal:Chlapi, no ja neviem, ale keď to tak čítam, ako napríklad Mek, že každý si na papier napíše, čo chce a čo nechce dostať, tak som z toho úplne znechutený. Teda v tom smere, že kde sa vytratilo celé to čaro Vianoc, keď sme ako deti možno len tajne snívali o tom, čo by sme chceli dostať pod stromček a niekedy naozaj sme to tam aj našli. A ak aj nie, tak z každého darčeka sme mali obrovskú radosť a tešili sme sa z toho, proste to prekvapenie a nedočkavosť a hľadanie darčekov už týžden pred štedrým dňom. Teraz je to také, že sa rovno spýtaš, čo by ten druhý chcel, kúpiš mu to, on kúpi tebe to, čo ty chceš a hotovo. Alebo ak nechce mať s tým starosti, tak ti dá rovno peniaze a kúp si, čo chceš.To skutočné čaro Vianoc sa týmto úplne vytráca, tak potom na čo to všetko robíme? Ja kúpim tebe, ty kúpiš mne, to rovno si peniaze môžme nechať a každý nech si kúpi, čo potrebuje. Veď aj tak žiadne prekvapenie z toho nie je. Celé takéto kupovanie darčekov nemá zmysel medzi dospelými ľuďmi. Keď sa jedná o deti, tak je to iné.