Z každého rožku trošku

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Z každého rožku trošku

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravím, dnes som sa hodnú chvílu rozprával s rodinným známym ktorý robí administrátora siete v stredne velkej firmičke v nemecku. Netajil som sa svojím zámerom stať sa programátorom/sieťarom/supermanom a on mi poradil že sa mám zamerať na všetky odbory trochu a potom uvidím čo budem potrebovať a naučím sa to poriadne. Je takýto spôsob dobrý a mám naozaj so základom programovania naštrbiť MySQL, PHP, grafiku, editáciu videa a zobrať si z toho len tie základy? alebo sa venovať jednej veci naplno? Dakujem za názory prípadne ak mal teda pravdu odporúčte v akých oboroch by som sa mal snažiť zorientovať :) zatial ovládam základy programovania a photoshopu :)
BX
Addict
Addict

Re: Z každého rožku trošku

Príspevok od používateľa BX »

Je takýto spôsob dobrý...?
Áno.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Mozes sa zamerat na jedno, ale ajtak casom zistis, ze v podstate potrebujes mat predstavu o vsetkom, a to hlavne v mensich firmach, kde fakt budes musiet robit vsetko od instalacie HW, cez sietarinu, spravu OS az po konzultacie pri nakupe webstranky....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

informatika je veľmi rozsiahla vedná disciplína, a je dobre pričuchnúť ku každej, inak nikdy nezistíš čo ťa baví najviac a čo ti ide najlepšie. Ja som pôvodne myslel že budem sieťar, a nakoniec som skončil ako programátor.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

dobré je mať prehľad vo viacerých oblastiach, takže podľa mňa sa venuj "všetkému" a potom budeš vedieť posúdiť čo ťa najviac baví, a potom sa zameraj hlavne na to
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ono preto je dobré mať aspoň základný prehľad, lebo ak vieš čo daná vec dokáže, tak zvyšok si dogoogliš, nemusíš vedieť všetko ale v práci budeš pôsobiť ako by si ozaj bol ten superman. Samozrejme drvivú vačšinu čo nevieš alebo zabudneš si dogoogliš. Hlavne ak budeš mať základný prehľad zo všetkého, budeš vedieť riešiť problém oveľa efektívnejšie. A hlavne keď nemáš ani tie základy, tak nevieš čo googliť a potom budeš ''otravovať'' na fórach s doslova základnými vecami.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

audiotrack napísal:informatika je veľmi rozsiahla vedná disciplína, a je dobre pričuchnúť ku každej, inak nikdy nezistíš čo ťa baví najviac a čo ti ide najlepšie. Ja som pôvodne myslel že budem sieťar, a nakoniec som skončil ako programátor.
Ja takytak :D a ako som neskor zistil, asi je to dobre, lebo dopyt po sietaroch je znacne nizsi.
A co sa tu pisalo s tym googlenim je tiez svata pravda. Castokrat ludia pokladaju aj na forach otazky, ktore by si vedeli sami vygooglit a najst odpoved za par sekund. Vediet si pomoct sam a v rozumnom case je velmi dolezite, clovek predsa nema hlavu ako balon, aby si vsetko pamatal.
Napísať odpoveď