Pneumatiky & Disky
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pneumatiky & Disky
este dodam (ako pred kazdym zaciatkom zimnej sezony
), ze rychlostny index moze byt aj nizsi, ale maximalna rychlost musi byt oznacena nalepkou v kabine v zornom poli vodica...
Zdravim,
mam na aute Matadory MP92 Sibir Snow a trosku mi nepasuje jedna vec. Vsetky su obute spravne co sa tyka inside / outside oznacenia. Avsak ked sa dali na auto, tak dezen je na jednej strane iny, ako na druhej. Je akoby zrkadlovo otoceny, aj ked ten odvodovy kanalik je v oboch pripadoch na vonkajsej strane, ale ostatok je akoby otoceny. Ako som spominal, kazde jedno koleso je obute spravne (pneu je vzhladom k disku spravne otocena). Vyrabali sa nejake 2 varianty pre lavu a pravu stranu auta (blbost, nie?)? Alebo to nevadi a ma to tak byt? Prikladam fotky pre porovnanie, pneu su fotene odzadu.
mam na aute Matadory MP92 Sibir Snow a trosku mi nepasuje jedna vec. Vsetky su obute spravne co sa tyka inside / outside oznacenia. Avsak ked sa dali na auto, tak dezen je na jednej strane iny, ako na druhej. Je akoby zrkadlovo otoceny, aj ked ten odvodovy kanalik je v oboch pripadoch na vonkajsej strane, ale ostatok je akoby otoceny. Ako som spominal, kazde jedno koleso je obute spravne (pneu je vzhladom k disku spravne otocena). Vyrabali sa nejake 2 varianty pre lavu a pravu stranu auta (blbost, nie?)? Alebo to nevadi a ma to tak byt? Prikladam fotky pre porovnanie, pneu su fotene odzadu.
Asymetrická vzorka pneumatiky. Nie je to nič výnimočné. Na svojich letných pneumatikach mám to isté.
-
Grim
Darca
...tie gumy sú rovnaké...
Tak aby som sa opravil. Vzorka pneumatík na ľavej strane bude mať iný "smer" vzorky ako majú pneumatiky na pravej strane.
EDIT//
Tak som si len tak na rýchlo prebehol google a predsa len sú to asymetrické pneumatiky.
http://www.pneumatiky.cz/info/jaky-je-v ... atiky.html- v tom linku sú aj tie Matador MP92 Sibir Snow
Vzorka je asymetrická (respektíve smer vzorky), ak sa porovnáva už na aute medzi ľavou a pravou stranou.
EDIT//
Tak som si len tak na rýchlo prebehol google a predsa len sú to asymetrické pneumatiky.
http://www.pneumatiky.cz/info/jaky-je-v ... atiky.html- v tom linku sú aj tie Matador MP92 Sibir Snow
Vzorka je asymetrická (respektíve smer vzorky), ak sa porovnáva už na aute medzi ľavou a pravou stranou.
-
Makovnik
Medium Professional
Cely vtip je v tom, ze dve gumy obujes sipkami >>>> z vonkajsej strany disku a dve obujes >>>> na vnutornu stranu a ked to nahodis na auto na spravnej strane, tak vzorka je asymetricka a vzor behuna ide v smere otacania kolies.
Dakujem vsetkym za postrehy. Len som sa chcel uistit, ze je vsetko ok. 
Lebo trosku sa mi nezdalo, ze na jednej strane je sirsi koniec "sipky" smerom dopredu a na druhej strane je to naopak.
Lebo trosku sa mi nezdalo, ze na jednej strane je sirsi koniec "sipky" smerom dopredu a na druhej strane je to naopak.
-
RATZINGER666
Darca
MFa: ako uz bolo spomenute, gumy mas asymetricke a su obute dobre... to, ako to vyzera, Ta trapit nemusi, na mojich je to poznat este o dost viac 
Makovnik: sipky s napisom "rotation" by mali byt iba na smerovych pneumatikach, na asymetrickych su napisy "inside" a "outside"... asymetricke mozes prehodit obute v ramci napravy medzi sebou, smerove nie, preto to je tak oznacene...
//autoeditácia príspevku (18 Jan 2015, 5:53)
i-p-prezuvacka-a-vyvazovacka-sicam-t191257.html
Makovnik: sipky s napisom "rotation" by mali byt iba na smerovych pneumatikach, na asymetrickych su napisy "inside" a "outside"... asymetricke mozes prehodit obute v ramci napravy medzi sebou, smerove nie, preto to je tak oznacene...
//autoeditácia príspevku (18 Jan 2015, 5:53)
i-p-prezuvacka-a-vyvazovacka-sicam-t191257.html
-
guess.whoo
Redeemer
neviete niekto zohnat lacnejsie plechace 5x108 na ford? pripadne aj s letnymi gumami?
-
RATZINGER666
Darca
co by sme nevedeli
dopis ET, stredovu dieru a priemer, prip. rozmery pneu...
@guess.whoo: ak mas cestu cez/okolo KE
tak daj SS, stoja mi v pivnici avsak na zimnych (iba na dojazd) ale uz ich nebudem potrebovat.
-
guess.whoo
Redeemer
ratzi: 205/55 R16 (89H, 89Q, 91W) a 205/55 R17 93W zvysok som si nie isty, nemam pri sebe technicak 
-
RATZINGER666
Darca
take by mali byt, disky aj pneu, pozriem to a dam Ti vediet... na mondeo? do PB sa Ti oplati ist?
-
guess.whoo
Redeemer
PB je blizko, to otocim raz-dva 
-
RATZINGER666
Darca
skor kvoli rozpoctu som sa pytal, ci to nie je nejako daleko
ok, pisem SS, ked budem vediet viac 
//autoeditácia príspevku (24 Feb 2015, 14:38)
...no co, prezuva uz niekto na letne? ci zas som v tom sam?
//autoeditácia príspevku (24 Feb 2015, 14:38)
...no co, prezuva uz niekto na letne? ci zas som v tom sam?
-
audiotrack
VIP
dnes okolo obeda hore na kľaku 2°C. Ja ešte s letnými čakám
-
guess.whoo
Redeemer
ja mam letne od polky januara 
-
RATZINGER666
Darca
audiotrack: hory nejazdim, a 2 stupne su ok, ak sa nejzdi v noci, ked este moze primrzat...
guess.whoo: Ty si moj clovek
guess.whoo: Ty si moj clovek
Ja tiež ešte čakám, ráno sú stále teploty okolo 2-4°C.
Navyše, toto leto plánujem nechať zodrať jeden pár starých zimných gúm, ktorých dátum výroby je ešte rok 2006. Len teraz rozmýšľam, mám tie staré zimné dať dopredu alebo dozadu?
Navyše, toto leto plánujem nechať zodrať jeden pár starých zimných gúm, ktorých dátum výroby je ešte rok 2006. Len teraz rozmýšľam, mám tie staré zimné dať dopredu alebo dozadu?
-
guess.whoo
Redeemer
tie v lepsom stave daj do predu