Op3n dott tablet
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Op3n dott tablet
Kupil som tento tablet vcera v tescu u nas v Bj za 50 eur(49,99) Hned po zapnuty stiahol 2 updaty. Potom som z neho dal prec vsetko co som nechcel a dal som tam klasicke app typu facebook, hangout a remote desktop. Zaujimave je ze ten tablet som este stale nemal na nabijacke a to sa s nim hram dost. Batt od vcera je na 46%. Ram mam stale zatazenu tak na polku(+- 410-400 MB). Mrzi ma ze to nema GPS, kedze som to chcel aj na sygic. Myslim ze ho budem chciet predat kvoly absencii GPS.
-
Andreso
Medium Professional
Jancuk: Akú máš verziu? Máš 9GB alebo 2GB voľného úložiska?
-
Jancuk
Professional
Mam tu mensiu, 2 GB miesta 
-
Sarger
Guru wannabe
Škoda peňazí.. na tvojom mieste by som to vrátil.
-
pablo64
Medium Star
Ja som bol dnes v Tescu v BJ a uz nebol 
-
Jancuk
Professional
Zoberu to ako dovod reklamacia , pripadne vratenie penazi ?Sarger napísal:Škoda peňazí.. na tvojom mieste by som to vrátil.
-
Sarger
Guru wannabe
V tescu nikdy nebol problém s vrátením peňazí. Ale je lepšie ak tam niekoho poznáš pre istotu.
-
Jancuk
Professional
No nic, skusim zalepit tu foliu naspat a wipnem ho a pojdem ho skusit vratit, ako dovod dam tu kapacitu.
-
Bad.boy
Medium Professional
No co som cital tak ta kapacita nie je porucha alebo co, len proste vyrobca zapratal internu pamat. 8gb verzia ma volne 2gb a 16gb ma volne 9gb.
-
Jancuk
Professional
Tablet uz nemam, a peniaze mam
Skoda, ak by mal to GPS tak si ho necham.
Niekde na internete som sa dočítal, že tie tablety pre Tesco vyrába/kompletuje Lenovo. Máte o tom niekto nejaké informácie? Či si jednotlivé komponenty dodáva priamo Tesco, či ich dodáva nejaká tretia strana, alebo či používa Lenovo "svoje" (komponenty od svojich dodávateľov) komponenty?
No, bol som ho dnes skusit vratit, poslali ma doprdele, ze zariadenia na ktore sa daju ukladat data neberu naspat. Neviete ako je to so zakonom? Asi mi nezostava nic ine len ho skusit predat dalej.
-
pablo64
Medium Star
Kedy si ho kupil presne ?
Tusim do 7 dni mas moznost vratit vyrobok bez uvedenia dovodu ,alebo je to uz viac dni ?
Tusim do 7 dni mas moznost vratit vyrobok bez uvedenia dovodu ,alebo je to uz viac dni ?
No, pozeral som sa kusok na to. Bola planovana novela zakona, ktora to mala umoznovat, bohuzial, nepresla. Tesco ma vsak svoju internu reklamacnu politiku - tovar sa da vratit, ak bol nepouzity. V Tescu v Lamaci vzali ten isty tablet kamosovi v pohode, mne ho nevzali, kedze uz nemal screenprotector (ktory sa vdaka polskej kvalite zlomil). Nasledne, ked som skusal na Zlatych Pieskoch, tak mi povedali, ze zariadenia, ktore spadaju do tejto kategorie (tie, ktore sa daju nejako upravovat alebo maju pamat) neberu vobec. Cize tl;dr nepodarilo sa, skusim ho predat, vezmem v Alze lepsi za stovku. Diky za help.
-
Sarger
Guru wannabe
Škoda. Jedine ak máš známeho v tescu tak tomu by to vzali.
-
pablo64
Medium Star
Numline1 a v čom je zly , okrem toho , že ma len 2 GB free a nema GPS ?
Za 50 € myslim že sa to da nejak prežit. Neviem ako , ale mne sa dizajn ,vykon a spracovanie celkom pači, je krajsi ako nejaky Myaudio alebo Goclever za podobnu cenu
Samozrejme 100€ bola prehnana cena na tento tablet ,ale na bezny net a filmy myslim ze staci , či ?
Za 50 € myslim že sa to da nejak prežit. Neviem ako , ale mne sa dizajn ,vykon a spracovanie celkom pači, je krajsi ako nejaky Myaudio alebo Goclever za podobnu cenu
Samozrejme 100€ bola prehnana cena na tento tablet ,ale na bezny net a filmy myslim ze staci , či ?
@pablo64 - je to 14 dni a plati to LEN pre internetove objednavky. Ak predajca umoznuje nad ramec zakonnych povinnosti vratenie tovaru, ma moznost si aj urcit podmienky (odmietnut niektory tovar, vratit peniaze formou poukazok,...)
Co sa tyka velkosti pamate, treba rozlisovat medzi celkovou a volnou pamatou. Ak je celkova mensia ako deklarovana, je to jednoznacny dovod na reklamaciu/vratenie penazi. Ak je dostupna iba mensia kapacita z dovodu ze vyrobca zapratal pamat roznymi aplikaciami, to je bohuzial vlastnost...
Co sa tyka velkosti pamate, treba rozlisovat medzi celkovou a volnou pamatou. Ak je celkova mensia ako deklarovana, je to jednoznacny dovod na reklamaciu/vratenie penazi. Ak je dostupna iba mensia kapacita z dovodu ze vyrobca zapratal pamat roznymi aplikaciami, to je bohuzial vlastnost...
@pablo64: Neviem, co s tym tabletom porobili, ci to je kvalita CPU alebo nieco ine, ale moj mobil, ktory je v podobnej a iba trochu lepsiej konfiguracii (plus FullHD displej) je tisic krat sviznejsi a responzivnejsi. Odhliadnuc od toho, ze sa mi na nom minulo volne miesto pre appky este v momente, ako som spustil aktualizaciu appiek po prvom zapnuti systemu.
Co sa tyka toho vratenia, tak bola planovana novela zakonu (http://peniaze.pravda.sk/spotrebitel/cl ... ne-vracat/), ta vsak udajne nepresla (pozerajuc sa na to objektivne, tak vdaka bohu). Plus Tesco ma este nejake interne reklamacne pravidla (http://www.tesco.sk/tesco-v-sr/objavte- ... edajniach/ - posledne menu, "Vratenie penazi"). Avsak tiez som im nevysvetlil, ze tablet podla toho realne nespada ani do jednej z tych kategorii, ak si to ohnu podla seba, tak ho mozu natlacit do kategorie "PC" alebo "Multifunkcne zariadenie".
Co sa tyka toho vratenia, tak bola planovana novela zakonu (http://peniaze.pravda.sk/spotrebitel/cl ... ne-vracat/), ta vsak udajne nepresla (pozerajuc sa na to objektivne, tak vdaka bohu). Plus Tesco ma este nejake interne reklamacne pravidla (http://www.tesco.sk/tesco-v-sr/objavte- ... edajniach/ - posledne menu, "Vratenie penazi"). Avsak tiez som im nevysvetlil, ze tablet podla toho realne nespada ani do jednej z tych kategorii, ak si to ohnu podla seba, tak ho mozu natlacit do kategorie "PC" alebo "Multifunkcne zariadenie".
No ako som napisal - Tesco to robi nad ramec zakona a tak si moze diktovat podmienky.
Co sa da robit je jedine tablet reklamovat (z nejakeho dovod, napr. kapacita celkovej pamate nie je X ale Y ako udavali, samozrejme ak takyto dovod existuje). To by sa dalo brat za zavadzanie zakaznika a pod. Neviem presne kolko je to dni, ale ak sa vada prejavi do X dni po kupe, povazuje sa za vadu pri predaju a tam mas tusim narok na okamzite vratenie penazi. Musi to byt ale objektivne vada - teda nie ze "nepaci sa mi".
Dalsia moznost je ak ma nejaku vadu ktoru realne dokazes reklamovat, tak reklamovat dookola 3x to iste az budes mat pri 4tej narok na vratenie penazi.
Co sa da robit je jedine tablet reklamovat (z nejakeho dovod, napr. kapacita celkovej pamate nie je X ale Y ako udavali, samozrejme ak takyto dovod existuje). To by sa dalo brat za zavadzanie zakaznika a pod. Neviem presne kolko je to dni, ale ak sa vada prejavi do X dni po kupe, povazuje sa za vadu pri predaju a tam mas tusim narok na okamzite vratenie penazi. Musi to byt ale objektivne vada - teda nie ze "nepaci sa mi".
Dalsia moznost je ak ma nejaku vadu ktoru realne dokazes reklamovat, tak reklamovat dookola 3x to iste az budes mat pri 4tej narok na vratenie penazi.
nic take nezabere, proste to ze tablet ma z celkovej kapacity 8gb volne 3gb ci kolko, to je proste tak, ma to xy vyrobcov, niektore 2gb goclevery co sme niekedy predavali v EW mali 800mb volnej pamate, ale my sme ich brali s usmevom naspat, ludia potom odchadzali s drahsimi asusmi, a celkovo sa nam neoplatilo natahovat s ludmi a stracat zakaznikov pre smejd za 39,99, s klavesnicou za 49,99 
v podstate teraz viete, preco bol ten tablet taky lacny, vyssie bol prispevok ze na net a filmy do postele ta pamat vadit nemoze, tak si ho uzite a ked vas prestane bavit, posuniete ho niekomu v rodine, tesco vam ho urcite naspat nevezme, a preco? lebo sa ich zbavit chcel, a mozno presne z tohto dovodu
v podstate teraz viete, preco bol ten tablet taky lacny, vyssie bol prispevok ze na net a filmy do postele ta pamat vadit nemoze, tak si ho uzite a ked vas prestane bavit, posuniete ho niekomu v rodine, tesco vam ho urcite naspat nevezme, a preco? lebo sa ich zbavit chcel, a mozno presne z tohto dovodu