Op3n dott tablet
-
vladenko007
VIP
Re: Op3n dott tablet
Nestačí napríklad pri reklamácii uviesť že som si ho kupoval dajme tomu na navigáciu a dostupná pamäť mi nestačí? Čiže nieje možné ho používať na to na čo som ho potreboval. Neprešlo by to?
To je asi ako reklamovať smartfon, ktorý som chcel používať ako mp3ku a nevošli sa mi do neho všetky moje pesničky.
nie, to proste nie je vada toho zariadenia, to je proste zly vyber a uz je len na retazci ako sa zachova, no a kedze to nechcu brat spat, ani ako nevhodny vianocny darcek, co berie spat skoro kazdy retazec, vychadza mi jedine to, ze sa ich chceli zbavit...
-
vladenko007
VIP
No to som zle prirovnal myslel som to inak. Príklad chcel si to na mp3 ale žiadna ti tam nevojde.
Chcem tam nainštalovať program ale obmedzujeme ma pamäť.
Chcem tam nainštalovať program ale obmedzujeme ma pamäť.
proste to nie je vada, je to pritiahnute za vlasy, ja rozumiem ze to je proste nezmysel mat tam 2gb volnych z 8gb, tiez by som im to otrieskal o hlavu, ale proste, nie je sa o co chytit v zakone, je tam 8gb pamat? je. to ze je 3/4 zapratana...
vladenko, nič to nemení na tom, že by som kúpil telefón a chcel by som ho používať ako mp3, kde funkcia mp3 prehrávča pri telefóne je skôr sekundárna, veď existujú na to sú určené zariadenia mp3ky, mp4ky, iPody, iNady, iZady. Rovnako pri tablete ako gps navigácii, veď gpská sa predávajú turistické, auto-moto, námorné atď.
To, že výrobcovia dnes napchajú gps modul a wifi ešte aj do piškóty a neuvedomujú si praktickosť, nie je problém predajcu. V tomto prípade je výrobca a predajca rovnaký, ale uplatňoval by si si takú reklamáciu, resp. takýto dôvod reklamácie, na tablet asus kúpený v Datarde, alebo inom elektre?
To, že výrobcovia dnes napchajú gps modul a wifi ešte aj do piškóty a neuvedomujú si praktickosť, nie je problém predajcu. V tomto prípade je výrobca a predajca rovnaký, ale uplatňoval by si si takú reklamáciu, resp. takýto dôvod reklamácie, na tablet asus kúpený v Datarde, alebo inom elektre?
-
vladenko007
VIP
Zdá sa mi to len zo strany tesca divné, nakoľko z vracaním vecí do tesca som ani ja ani nikto z mojich známych nemal nikdy problém
Uvediem príklad z iného obchodu (datart). Pred mesiacom sme sa kolegovia a koleginky rozhodli kúpiť si do kancla cd prehrávač. Ja som doniesol z domu 2+1 repro ktoré nepoužívam ale dobre hrajú že to napojíme na ten prehrávač. Poslali sme koleginku nech niečo vyberie. Prišla z nejakým od Philipsu. Po rozbalení nastal problém pretože som zistil že to nemalo výstup na slúchadlá teda nebolo možné pripojiť spominané repro. Bez repro to malo skutočne zlý zvuk. Ja osobne som to zabalil a šiel do Optimy do Datartu vrátiť. Ako dôvod som uviedol že to nemá výstup na slúchadlá. Uviedol som aj prečo ho tam chcem a oni mi bez problémou ponúkli výmenu a nakoľko tam nič zaujimavé za tú cenu nebolo tam mi vrátili peniaze.
Tiež mohli povedať že je všetko funkčné a nemajú dôvod vrátiť mi peniaze.
Uvediem príklad z iného obchodu (datart). Pred mesiacom sme sa kolegovia a koleginky rozhodli kúpiť si do kancla cd prehrávač. Ja som doniesol z domu 2+1 repro ktoré nepoužívam ale dobre hrajú že to napojíme na ten prehrávač. Poslali sme koleginku nech niečo vyberie. Prišla z nejakým od Philipsu. Po rozbalení nastal problém pretože som zistil že to nemalo výstup na slúchadlá teda nebolo možné pripojiť spominané repro. Bez repro to malo skutočne zlý zvuk. Ja osobne som to zabalil a šiel do Optimy do Datartu vrátiť. Ako dôvod som uviedol že to nemá výstup na slúchadlá. Uviedol som aj prečo ho tam chcem a oni mi bez problémou ponúkli výmenu a nakoľko tam nič zaujimavé za tú cenu nebolo tam mi vrátili peniaze.
Tiež mohli povedať že je všetko funkčné a nemajú dôvod vrátiť mi peniaze.
vladenko:
http://www.pluska.sk/zena/rodina-vztahy ... dajcu.htmlCheZteR napísal: kedze to nechcu brat spat, vychadza mi jedine to, ze sa ich chceli zbavit...
-
vladenko007
VIP
CheZteR áno máš pravdu. Znie to logicky. 
Bola to ich dobrá vôľa, že ti to chceli vymeniť, či dokonca ti vrátili peniaze, zákon im to neukladá za povinnosť. A tesco si to evidentne teraz začalo uplatňovať, pri tej verzii tabletu.
-
pablo64
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Ja si pamatam asi spred 2 rokov , kupoval som z Tesca nejaky tablet , predavacka mi ho doniesla zabaleny zapecateny .
Chcel som samzrejme zapnut a trocha oskusat dotyk , ale povedala mi že sa neda , že doma si mozem vyskusat a ked sa mi nebude pacit ,tak ho mozem do 3 dnoch doniest nazad a vratia mi peniaze .
Bolo to uz skor,ale bola taka moznost...
Samozrejme nechal som si ho a po 2 mesiacoch predal , lebo dost mrzol a to som za 3 dni nezistil
Chcel som samzrejme zapnut a trocha oskusat dotyk , ale povedala mi že sa neda , že doma si mozem vyskusat a ked sa mi nebude pacit ,tak ho mozem do 3 dnoch doniest nazad a vratia mi peniaze .
Bolo to uz skor,ale bola taka moznost...
Samozrejme nechal som si ho a po 2 mesiacoch predal , lebo dost mrzol a to som za 3 dni nezistil
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Mozu to zobrat naspat ak je to neporusene a "nedotknute" a je to ako nechceny darcek. Cize ist tam a povedat ze zly darcek a ze nebol zapnuty atd. a zoberu ho.
Problém je že ani obal nesmie byť porušený, tzn., tak aby ho oni mohli opäť predávať. A ako hovoríš, môžu ale nemusia ani v prípade nevhodného darčeku, čiže tá istota a konci tvojho postu, že "zoberu ho" nie je až taká istota.
K tej kapacite... Ja som to chapal tak ze niektore tablety mali 2GB (celkovej) pamate namiesto 8GB. Dnes som bol v tescu a mali tam ciernu aj bielu variantu. Cierna nesla zapnut, no biela hlasila iba 2GB celkovej pamate...
Zo zaciatku ponukali tablety so 16gb realnej (ale uvadzali 8gb) a v tablete ukazovalo 9gb celkovej volnej. Tieto verzie posielali hlavne na recenzie a skory predaj.
Dnes su neskorsie modely s 8gb realnej a celkova volna je len 2gb co je zalostne malo, kedze sa neda apky presunut na SD.
Rovnako ma to mrzi kedze tablet vyzera pekne a pôsobi pevne. Urcite uz nekupovat !
Dnes su neskorsie modely s 8gb realnej a celkova volna je len 2gb co je zalostne malo, kedze sa neda apky presunut na SD.
Rovnako ma to mrzi kedze tablet vyzera pekne a pôsobi pevne. Urcite uz nekupovat !