Nefunguje Visual Studio
Nefunguje Visual Studio
Dobrý deň, bol by som rád, keby ste mi pomohli.
Začal som programovať v c++ a tak som stiahol Microsoft visual studio 2010 express.
Lenže, ako náhle som tam odpísal kód(z jedného videa), tak mi to nešlo.
Ako prvé som tam napísal: #include<iostream>
Potom bolo slovo include podčiarknute červenou farbou, a keď som naň priložil myš, tak mi ukázalo niečo v tom zmysle, ako : nepoznám knižnicu iostream.
Tak som pohľadal na webe, a našiel som tento súbor, tak som ho stiahol, a nakopiroval do zložky, kde sú všetky knižnice
Keď som potom zasa napisal to isté, tak už to include nebolo podčiarknute, ale musel som to mať takto #include<iostream.h> (pridal som za súbor .h)
Ale vyskytol sa tu ďalší problém, skoro všetky príkazy, ktoré som tam napísal, boli tiež podčiarknute červenou farbou.
Neviem čo s tým, už som skúšal aj aktualizovať program, aj preinštalovať, ale nič nepomohlo. Vedeli by ste mi s tým pomôcť?
Začal som programovať v c++ a tak som stiahol Microsoft visual studio 2010 express.
Lenže, ako náhle som tam odpísal kód(z jedného videa), tak mi to nešlo.
Ako prvé som tam napísal: #include<iostream>
Potom bolo slovo include podčiarknute červenou farbou, a keď som naň priložil myš, tak mi ukázalo niečo v tom zmysle, ako : nepoznám knižnicu iostream.
Tak som pohľadal na webe, a našiel som tento súbor, tak som ho stiahol, a nakopiroval do zložky, kde sú všetky knižnice
Keď som potom zasa napisal to isté, tak už to include nebolo podčiarknute, ale musel som to mať takto #include<iostream.h> (pridal som za súbor .h)
Ale vyskytol sa tu ďalší problém, skoro všetky príkazy, ktoré som tam napísal, boli tiež podčiarknute červenou farbou.
Neviem čo s tým, už som skúšal aj aktualizovať program, aj preinštalovať, ale nič nepomohlo. Vedeli by ste mi s tým pomôcť?
Re: Nefunguje Visual Studio
iostream.h je niečo úplne iné, nemôžeš jedno len tak nahradiť druhým. Potrebuješ iostream, a ten s inštaláciou VS v počítači naisto máš. Ak nie, musela byť inštalácia neúspešná.
5 krat som to inštaloval, a 5 kat to bolo uspešne....Tak potom, kde najdem ten iostream?
Disk:\Cesta Kde Si Inštaloval\Microsoft Visual Studio\VC\include
prípadne daj Tools -> Options -> Projects and Solutions -> VC++ Directories a prezri tam spomenuté include directories.
prípadne daj Tools -> Options -> Projects and Solutions -> VC++ Directories a prezri tam spomenuté include directories.
Máš express verziu. Pravdepodobne si buď niečo vyškrtol z inštalácie, alebo hľadáš na zlom mieste, lebo express verzie nie sú pravým VS. Prehľadaj celý disk, hľadaj iostream. Ak tam nie je, zle si inštaloval, príp. si nenastavil dostatočné práva inštalátoru.
Nainštaloval som si VS 2010 profesionál, a ten istý problém: nepozná knižnicu iostream
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Tak si si to nainstaloval nespravne...
Čo je to nesprávne? Nič som zo zoznamu nevyškrtol, napísalo mi že inštalácia bola úspešná...tak potom fakt neviem
Prehľadaj celý disk, hľadaj iostream. Ak tam nie je, zle si inštaloval, príp. si nenastavil dostatočné práva inštalátoru.
Problem vyriešený...nainštaloval som si vs na novom ntb, a tam všetko ide podla predstáv, je tam iostream, aj všetky knižnice 
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
takze najskor tie prava...