plynove zbrane
Re: plynove zbrane
Zdravim, co je silnejsie alebo skor aku vzduchovu co2 zbran odporucate na BB ocelove gulicky alebo na diabolky - broky? A ake podstatne rozdiely, napr v sile alebo na co si dat pozor?
Na bazosi som nasiel tieto dve
http://sport.bazos.sk/inzerat/44902849/ ... chovka.php
http://sport.bazos.sk/inzerat/44866366/ ... od84FS.php
Na bazosi som nasiel tieto dve
http://sport.bazos.sk/inzerat/44902849/ ... chovka.php
http://sport.bazos.sk/inzerat/44866366/ ... od84FS.php
Volil by som skor na diabolky a s drazkovanou hlavnou ...mal som davno pre zabavku a trening Berettu px4 (co2 - diabolky) a presnost bola az neuveritelna..super zabavka..
Hlavné je si treba uvedomiť, že je to naozaj len na zábavku. Teda zvlášt tieto krátke zbrane. V tom prvom inzeráte chlap píše, že je silná ako slavia 631. Možno tak na meter od terča. Aj to pochybujem. Čiže s týmto si zastrieľaš na terč vzdialený tak 5 metrov, potom už presnosť klesá. To je len taký flusbrok. Za tú cenu by som skôr šiel do vzduchovej pištole so zlamovacou hlavňou. Niečo takéto http://meget.sk/zbrane/sk/produkty/deta ... nger-25/59 alebo http://www.colosus.sk/vzduchova-pistol-ruger-mark-i/ k tomu kúpiš diabolky a nemusíš sa ani starať o CO2 bombičky.
Vacsinou tieto CO2 vzduchove pistole maju 125km/h , no neverim ze to ma realne presny dostrel 5 m... Predavac sa mozno nataral, ale v polovnickom obchode mi povedal, ze to kur*a riadne boli a dokaze sa ten brok zarit do koze aj z 30 m..
Z 30 metrov by si netrafil s týmto ani prd, pretože to má krátku hlaveň. Neviem, či by sa to zarilo do kože, neskúšal som, ale silno pochybujem. Tam, čo som ti dal tie linky, tak v tom druhom je video test a chlap ukazuje presnosť a prieraznosť. Na 30 metrov sa dá hovoriť o presnosti pri dlhej vzduchovej zbrani a aj to nie každá. To už áno, to sa zaryje do kože, ale tam je už úsťová rýchlosť okolo 220m/s. Takisto záleží od diabolky, jej váha, tvar.
Ak si myslíš, že s touto pištoľkou budeš kdesi v lese zostreľovať šišky zo stromu, tak si na omyle. Naozaj, je to slabé aspoň čo sa dostrelu týka.
Ak si myslíš, že s touto pištoľkou budeš kdesi v lese zostreľovať šišky zo stromu, tak si na omyle. Naozaj, je to slabé aspoň čo sa dostrelu týka.
Chcel som si proste kupit realisticku pistol s ktorou bude trocha srandy a rozmyslam nad klasickou plynovou pistolou 9mm alebo potom vdzuchova co2ka na bb gul alebo diabolky... Ale ked hovoris, ze to je onicom, to skor potom si kupim klasicku plynovku P22 alebo daco mensie ako zoraki 914...
A akú srandu si chceš užiť s plynovkou? Teda sú rôzne náboje s efektami, ale ja mám skôr pocit, že chceš strieľať na terč, poprípade nejaký iný objekt. Či sa mýlim?
Neviem ci si uz z podobnej co2 zbrane strielal (myslim napr. tu co som spomenul na diabolky) ale ja som z nej na 12 metrov strieľal do plechovky od kilovej farby a 8 z desiatich som do nej daval ako nic...ak chce niekto mudrovat ze nie, tak kamos ju este ma (ked videl ako to striela kupil ) a som ochotny to aj predviest a kľudne sa aj stavit o 1000€... Nevravím ze to ma silu zalamovacky alebo klasickej dlhej vzduchovky, ale na 15 m si zastrielas pomerne presne...dokonca mne sa snou darilo presnejsie strielat ako s ostrou
.....na obranu co2 zbran ani z najväčšej srandy....
Na 5 metrov je to presné, kedy triafaš stred na klasický pištoľový terč 50/20. Už keď ideš na 10 metrov, tak ten stred už tak často nepadne a pri 15 metroch síce terč trafíš, ale o presnosti sa nedá hovoriť.
Mám aj dlhú aj krátku vzduchovku, ale krátka zbraň to je zábavka naozaj len na pár metrov. Jasné, však pokiaľ ti stačí triafať plechovku farby, tak ok, prečo nie.
Porovnať ostrú zbraň so vzduchovou sa ani nedá. Jasné, že si strieľal presnejšie. Ostrá samozrejme kope neporovnateľne viac a tam si na to človek musí aj zvyknúť.
Mám aj dlhú aj krátku vzduchovku, ale krátka zbraň to je zábavka naozaj len na pár metrov. Jasné, však pokiaľ ti stačí triafať plechovku farby, tak ok, prečo nie.
Porovnať ostrú zbraň so vzduchovou sa ani nedá. Jasné, že si strieľal presnejšie. Ostrá samozrejme kope neporovnateľne viac a tam si na to človek musí aj zvyknúť.
Viac srandy je urcite s takou ktora nieco "vypluje" po výstrele..plynovka robi kraval , takze s tou si asi tak neuzijes hocikde ( v meste moze byt pruser aj v hore moze byt pruser ak budes buchat) ..a co z buchania? Ak chces mat ozaj realnu zbran len tak pre pocit ze ju mas a nemas ZP, kup si znehodnotenu alebo prerobenu na expanznu a mas ..Meken napísal:Chcel som si proste kupit realisticku pistol s ktorou bude trocha srandy a rozmyslam nad klasickou plynovou pistolou 9mm alebo potom vdzuchova co2ka na bb gul alebo diabolky... Ale ked hovoris, ze to je onicom, to skor potom si kupim klasicku plynovku P22 alebo daco mensie ako zoraki 914...
-
qwerty-xyz
to je urcene na to, ze ked sa nudis na internate, tak strielas po plechovke na policke na stene oproti tebe, popripade do krabice od mlieka a o chvilu ta to prestane bavit, je to drahsia zabava ako si hadzat sipky do terca, popripade lopticku o stenu. popripade na odplasenie holuba ktory ti pride srat na okno, alebo sa ti tr*ka na balkone s holubicou....
ci na diabolky ci na BB gulicky. prakticke vyuzitie nula bodov. este si tak vystrelis oko.
K veci a k téme - teda plynové zbrane.
Keď som ešte mal pred rokmi hafana - jazvečíka, samozrejme, stávalo sa pomerne často pri venčení, že ľudia, ktorí nevedeli skrotiť ani sami seba si kúpili nejaké veľké psisko, ktoré sa len tak vrhalo na ostatných...
Nechať 50-kilového psa, nech si to na "férovku" rozdá s 10-kilovým mi nepripadalo ako normálne.
Takže vždy môj pes na ruky a potom slovná potýčka s majiteľom divokého psa...
Raz sa mi ale stalo, že ku mne bežal nejaký veľký bojový pes a chcel sa "pohrať" s mojím jazvečíkom.
Nebolo mi všetko jedno, doteraz nemám jasno, ako sa proti takému monštru vlastne rukami brániť (proti bežnému psovi sa obrániť viem)...
Jazvečíka som okamžite vyložil ne strechu najbližšieho stojaceho auta a držal ho tam, aby v ľaku nespadol/nezoskočil, bol by s ním koniec, veril som tomu, že ten pes by ho zabil.
V tej situácii, ako som opretý o auto oboma rukami držal na streche svojho psa mi nebolo všetko jedno.
Psisko ma schmatlo mohutnými labami a driapalo sa po mne, aby dočiahlo na môjho psa.
Vedel som použiť jednu ruku, ale v nej som nič nemal.
Uvažoval som, čo ak sa ten pes rozzúri a napadne ma.
V prípade, že by ma obrovskou papuľou pokúsal dajme tomu len do nohy (ako sa po mne štveral, tlamu nemal ďaleko od môjho krku), by som pravdepodobne spadol na zem a mohlo by to dopadnúť dosť zle.
Vtedy som zatúžil mať pri sebe strelnú zbraň, ktorú by som okamžite aj použil na usmrtenie toho psa.
Nakoniec sa našiel "psíkov" majiteľ, ktorý mi povedal, že to je ešte šteňa a chce sa hrať, tak som ho niekam poslal, dopadlo to dobre, len moje oblečenie bolo dodriapané od pazúrov.
Keby tam nemal psa, dostal by po papuli, hoci robil vyhadzovača v miestnej krčme (vyše dvojmetrové vychudnuté nič, neviem, čoho sa na ňom ľudia tak báli, kosť a koža), ale v prítomnosti jeho psa som si dovolil len slovnú potýčku, som realista.
Nakoniec som si kúpil plynovku Walther P22, odvtedy ma už pes nikdy nenapadol (s výnimkou hmotnostne vyrovnaných súperov môjmu jazvečíkovi, ktorý si to s nimi vždy víťazne vybavil aj sám, bol to prvých pár rokov života túlavý pes, ktorý prešiel mnohými bitkami a vedel, že zdrapiť súpera za krk je najvýhodnejšie), takže som ju na zvierati nevyskúšal.
Keď som ešte mal pred rokmi hafana - jazvečíka, samozrejme, stávalo sa pomerne často pri venčení, že ľudia, ktorí nevedeli skrotiť ani sami seba si kúpili nejaké veľké psisko, ktoré sa len tak vrhalo na ostatných...
Nechať 50-kilového psa, nech si to na "férovku" rozdá s 10-kilovým mi nepripadalo ako normálne.
Takže vždy môj pes na ruky a potom slovná potýčka s majiteľom divokého psa...
Raz sa mi ale stalo, že ku mne bežal nejaký veľký bojový pes a chcel sa "pohrať" s mojím jazvečíkom.
Nebolo mi všetko jedno, doteraz nemám jasno, ako sa proti takému monštru vlastne rukami brániť (proti bežnému psovi sa obrániť viem)...
Jazvečíka som okamžite vyložil ne strechu najbližšieho stojaceho auta a držal ho tam, aby v ľaku nespadol/nezoskočil, bol by s ním koniec, veril som tomu, že ten pes by ho zabil.
V tej situácii, ako som opretý o auto oboma rukami držal na streche svojho psa mi nebolo všetko jedno.
Psisko ma schmatlo mohutnými labami a driapalo sa po mne, aby dočiahlo na môjho psa.
Vedel som použiť jednu ruku, ale v nej som nič nemal.
Uvažoval som, čo ak sa ten pes rozzúri a napadne ma.
V prípade, že by ma obrovskou papuľou pokúsal dajme tomu len do nohy (ako sa po mne štveral, tlamu nemal ďaleko od môjho krku), by som pravdepodobne spadol na zem a mohlo by to dopadnúť dosť zle.
Vtedy som zatúžil mať pri sebe strelnú zbraň, ktorú by som okamžite aj použil na usmrtenie toho psa.
Nakoniec sa našiel "psíkov" majiteľ, ktorý mi povedal, že to je ešte šteňa a chce sa hrať, tak som ho niekam poslal, dopadlo to dobre, len moje oblečenie bolo dodriapané od pazúrov.
Keby tam nemal psa, dostal by po papuli, hoci robil vyhadzovača v miestnej krčme (vyše dvojmetrové vychudnuté nič, neviem, čoho sa na ňom ľudia tak báli, kosť a koža), ale v prítomnosti jeho psa som si dovolil len slovnú potýčku, som realista.
Nakoniec som si kúpil plynovku Walther P22, odvtedy ma už pes nikdy nenapadol (s výnimkou hmotnostne vyrovnaných súperov môjmu jazvečíkovi, ktorý si to s nimi vždy víťazne vybavil aj sám, bol to prvých pár rokov života túlavý pes, ktorý prešiel mnohými bitkami a vedel, že zdrapiť súpera za krk je najvýhodnejšie), takže som ju na zvierati nevyskúšal.
Keď ťa nabudúce niekto postreli v sebaobrane, budeš mať čas prečítať si zákony o držaní a nosení zbrane
Nabudúce? Zatiaľ ma nikto nepostrelil, tak netuším, čo si tým chcel povedať.
Zákon mám celkom dobre naštudovaný, nemusíš mať obavu.
Zákon mám celkom dobre naštudovaný, nemusíš mať obavu.
Myslel tym to, ze ked na nekoho uz ceris zbran (resp. tu chojovinku) tak si nemas byt taky sebaisty jeho reakciou aby ti v istych podmienkach legalne "neprevrtal" tvoje kolienko lugerom 
andydul
proste nie je velmi dobre nosit akykolvek predmet ktory imituje strelnu zbran a uz vobec nie sa s nou pretrcat tak aby ju bolo vidiet /to druhe je aj aj proti zakonu/. Tvoj pripad by som skor videl ako nedostatok komunikacie. Vencis psa vzdy v tej istej oblasti /asi tam kde byvas/ takze uz musis poznat vsetkych psickarov v okoli a myslim ze ked s niim nadviazes priatelske vztahy a vysvetlis ze tvoj pes sa boji ich velkeho tak to pochopia a patricne sa nabuduce zachovaju.
proste nie je velmi dobre nosit akykolvek predmet ktory imituje strelnu zbran a uz vobec nie sa s nou pretrcat tak aby ju bolo vidiet /to druhe je aj aj proti zakonu/. Tvoj pripad by som skor videl ako nedostatok komunikacie. Vencis psa vzdy v tej istej oblasti /asi tam kde byvas/ takze uz musis poznat vsetkych psickarov v okoli a myslim ze ked s niim nadviazes priatelske vztahy a vysvetlis ze tvoj pes sa boji ich velkeho tak to pochopia a patricne sa nabuduce zachovaju.
Chlapi, môj zážitok je starý asi tak 8 rokov, len som napísal svoju skúsenosť, kedy by sa mi plynovka celkom hodila.
6 rokov bývam inde, psa už nemám, plynovku nenosím...
Plynovku som nosil vždy v puzdre na opasku tak, aby ju nebolo vidieť (P22 je naozaj malá, dá sa dobre skryť).
Mimochodom, tá "hračička", či ako ju tu nazývate celkom splnila svoj účel, kedy som ju musel použiť proti mierne podnapitému (vyložene opitý nebol, chodil kordinovane, aj rozprával zrozumiteľne, len ho asi v krčme niekto naštval a môj krpatý hafan si to zasa mal odniesť, lebo mu zavadzal na chodníku) agresívnemu chlapíkovi, ktorý mi nedal možnosť a napriek výzve, že budem strieľať sa len zasmial (čudoval som sa, že pri mojom vytiahnutí plynovky nezastal, dokonca ani nezaváhal, nečakal som a vystrelil), tak dostal z 1 metra zásah do tváre CS nábojom a bol vybavený a to doslova.
Žiadnu inú skúsenosť v obrane proti človeku nemám, ale ten chlap padol na zem ako podťatý, plakal a vrieskal od bolesti, absolútne nehrozilo ďalšie nebezpečenstvo.
Keby som pri sebe nemal psa, vybavím to s ním ručne, ale so psom na vodítku pri dosť frekventovanej ceste som mal obavu, že ak ho pustím, zrazí mi ho auto a s jednou rukou by to férovka moc nebola.
Inak hafan sa výstrelu absolútne nezľakol, sedel pri ceste, ako som mu predtým prikázal a čakal, kým mu dám povel, aby cez ňu prešiel.
Viacerí tu píšete, ako by ste niekoho strelili ostrou...
Nič v zlom, ale v tejto mojej konkrétnej situácii by som s ostrou mohol akurát tak mávať, tá situácia jednoducho nebola taká, aby som mohol niekomu čo i len streliť do nohy, nebolo by to rozhodne adekvátne.
Takto len dostal plynom do tváre a bolo to vybavené.
6 rokov bývam inde, psa už nemám, plynovku nenosím...
Plynovku som nosil vždy v puzdre na opasku tak, aby ju nebolo vidieť (P22 je naozaj malá, dá sa dobre skryť).
Mimochodom, tá "hračička", či ako ju tu nazývate celkom splnila svoj účel, kedy som ju musel použiť proti mierne podnapitému (vyložene opitý nebol, chodil kordinovane, aj rozprával zrozumiteľne, len ho asi v krčme niekto naštval a môj krpatý hafan si to zasa mal odniesť, lebo mu zavadzal na chodníku) agresívnemu chlapíkovi, ktorý mi nedal možnosť a napriek výzve, že budem strieľať sa len zasmial (čudoval som sa, že pri mojom vytiahnutí plynovky nezastal, dokonca ani nezaváhal, nečakal som a vystrelil), tak dostal z 1 metra zásah do tváre CS nábojom a bol vybavený a to doslova.
Žiadnu inú skúsenosť v obrane proti človeku nemám, ale ten chlap padol na zem ako podťatý, plakal a vrieskal od bolesti, absolútne nehrozilo ďalšie nebezpečenstvo.
Keby som pri sebe nemal psa, vybavím to s ním ručne, ale so psom na vodítku pri dosť frekventovanej ceste som mal obavu, že ak ho pustím, zrazí mi ho auto a s jednou rukou by to férovka moc nebola.
Inak hafan sa výstrelu absolútne nezľakol, sedel pri ceste, ako som mu predtým prikázal a čakal, kým mu dám povel, aby cez ňu prešiel.
Viacerí tu píšete, ako by ste niekoho strelili ostrou...
Nič v zlom, ale v tejto mojej konkrétnej situácii by som s ostrou mohol akurát tak mávať, tá situácia jednoducho nebola taká, aby som mohol niekomu čo i len streliť do nohy, nebolo by to rozhodne adekvátne.
Takto len dostal plynom do tváre a bolo to vybavené.
andydul
myslis ze tvoja skusenost s podnapitym chlapikom si zasluhovala akciu ktoru si vykonal?
Pocul si niekedy o tom, ze zasah z plynovej pistole z kratkej vzdialenosti priamo do tvare
moze sposobit tazke ublizenie na zdravy?
myslis ze tvoja skusenost s podnapitym chlapikom si zasluhovala akciu ktoru si vykonal?
Pocul si niekedy o tom, ze zasah z plynovej pistole z kratkej vzdialenosti priamo do tvare
moze sposobit tazke ublizenie na zdravy?
Myslím, že áno. Chlapík bol celkom pri zmysloch, alkohol ho len spravil agresívnym a ja som sa jedinou rukou nemohol adekvátne brániť jeho dvom rukám (mimochodom keď bol odo mňa na cca dva metre, zaťal pravačku v päsť a pripravoval sa na zahnatie).
Plynovkou nesmieš strieľať na vzdialenosť menšiu než 1 meter, čo som dodržal.
Reagoval som v nutnej obrane, alebo si myslíš, že jeho päsť by mi nespôsobila žiadne zranenie?
Plynovkou nesmieš strieľať na vzdialenosť menšiu než 1 meter, čo som dodržal.
Reagoval som v nutnej obrane, alebo si myslíš, že jeho päsť by mi nespôsobila žiadne zranenie?