Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Za 200-300 eur kupiš už slušne železo aj na naročne sluchadla.

To či isť rovno na čo najdrahšie sluchadla alebo postupovať po krokoch je vždy na dlhu akademicku debatu. V tvojom pripade je ale problem hlavne to, že v tych vyššich cenovych hladinach už nejaky veľky vyber basovych modelov nie je.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

v tomto prípade by som rád spravil jednu kúpu naraz, keďže tých investícii bude vždy dosť

je jasné, že vyššie a vyššie cenové kategórie sa orientujú skôr (podľa mňa) na priblíženie sa k úplnej flat charakteristike
no tá vyššia cenová hladina, ktorú spomínaš je ktorá ? je to nad tých 300€ ? či ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Medzi špičkovymi sluchadlami proste vyrazne basove modely nie su. Ta "vyššia" cenova hladina sa veľmi určiť neda. Je to skôr abstraktny pojem. Tych basovych sluchadiel je sice relativne dosť aj nad 300€, ale veľa z nich predraženych.
Ono aj vrcholne modely Beatsov, niektore Sony atd. ktore su basove stoja cez 300€. Len u takych kvalita cene väčšinou zďaleka nezodpoveda a niektore aj za dvojnasobnu cenu sa nevyrovnaju ani tym DT990. Preto je otazne či o takych ma zmysel vôbec hovoriť a uvažovať o kupe. Takže reč je skôr o kategorii basovych sluchadiel u ktorych je cenovka opodstatnena. Aj keď aj to je relativne čo znamena opodstatneny. Snaď chapeš ako to myslim.
DropDead
Addict
Addict

viem, kde neplatíme hlavne za značku, za hipsta image, no za kvalitný výrobok

takže k hifimanom HE400...nevidíš to ako dobrú kúpu ? resp. sú HE400 jedne z tých, ktoré nemajú adekvátnu cenovku ? osobne som pochopil z toho, čo som načítal (viem, že to je naprd, kým to človek práve pre jeho uši nepočuje priamo a neporovná), že HE400 sú mimoriadne dobré, no bohužiaľ moja absencia výzkumov a dostatočne dlhej doby oplietačiek okolo audia mi nedovolí zhodnotiť, či sú worth it

či hovoríme o tom, že lepšia voľba by bola možno
http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... Pro-250Ohm
?
priznám sa, že síce nepotrebujem, nech slúchadlá sú nejaké modelky, no tie strieborné, resp. non-pro sú škaredé...i keď myslím, že si to aj písal, nie sú náhodou DT990 nonpro lepšie?

rovnako 250Ohm...takže to si už žiada silný zdroj
taktiež 990tky sú pre mňa ? síce si ich spomínal v správach, no napríklad http://www.doucha.sk/sluchadla-2/test-b ... dt-990-pro hovorí skôr o vyváženejšom charaktere, či tú sa líšia od nonpro?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hifiman je špičkova Čina. Takže tam je vyborny pomer cena/vykon. Či u špuntov alebo aj domacich sluchadiel.

DT 990 maju basov trochu viac ako HE400 (stale však dosť), ale celkovo (pre mňa) hraju lepšie Hifimany. Tie Edition a Premium verzie Beyeru sa od Pro lišia len dizajnom a caseom v baleni. Zvukovo je to to iste.

DT990 vyvaženy charakter rozhodne nemaju. Je to klasicke V-čko (aj podľa grafu), teda zvyrazneny bas a vyšky. A zaleži samozrejme aj načom sa počuva. Na nejakom svetlejšom zdroji (napr. nejake Sabre) budu znieť menej hutne ako napr. na Wolfsone. Plus rozhoduje či su dosť vybudene. Stale su to však basove sluchadla.

Keby si chcel trochu prihodiť tak napr. HD650. Tie su ešte ďalej. A je tu aj kopa uzavretych modelov.
DropDead
Addict
Addict

uzavreté nechcem, cloudy sú uzavreté a je to cítiť, i keď mi to nevadí, tak čo si pamätám HD330, tak to "otvorenie" bolo cítiť
obávam sa smiley charakteristiky, nemám ju veľmi rád, teda ľavý kútik úsmevu áno ale ten pravý veľmi veľmi nemusím

ináč tu na fóre - Paragon mi napísal, že predáva svoje ročné HD650tky, padol tam návrh na 270€, takže spolu s 990tkami (Pro) a HE400
osobne som stále za hifimany (mimochodom neuveriteľne sa mi páčia tie hifimanské focuspad ale to neviem, či je možné zohnať a dopraviť tu...škoda, HE400i ich už majú, no sú o dve stovky drahšie a tu absolútne nedostupné

poďme ďalej, čo zdroj ? čo stačí jednotlivým, čo by sa patrilo jednotlivým kúpiť ?
externý dac/amp, interná zvukovka (essence stx) ?

//len tak na okraj, len sa mi to zdá, alebo to sú elektrónky ? http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... FiMAN-EF-2 aj keď som dobre pochopil ofi stránku, tak to má len usb1.0, teda to končí pri 16bit/44,1kHz ?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

riesim (aj s ryanom v spravach) nieco podobne .. no rozpocet len 250€ a k tomu headamp, zdroj nebude pc, ale gramo ..

padlo odporucanie na audio-technica ATH-A900X, no z ebayu alebo amazonu, kedze u nas su vraj hrozne predrazene ..
na amazone sa mi nedari najst predajcu ktoru by posielal aj na slovensko, na ebay som nasiel toto

http://www.ebay.com/itm/audio-technica- ... 418c833620

tá cena je dost nízka oproti tomu za kolko sa predavaju tu u nas (360€) .. je nejaka sanca ze to bude fake? Alebo toho sa nemam obavat ..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano su to elektronky. Ten dac ale velmi za posornost nestoji.

S HD 650 by si mohol najst co hladas.
Essence je dobra zvukovka ale zosilovac by to chcelo lepsi. Pokial vyslovene netrvas na internom rieseni, lepsi bude nejaky externy dac.
DropDead
Addict
Addict

takže hovoríš, že HD650 sú lepšie, než HE400?

doplatím sa pri kupovaní dacu pri 650tkách ? nejaké návrhy ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

HD 650 su lepsie pre bassheada.

Moznosti aky zdroj je kopa. Moze to byt bud kombo alebo all in one. A kombo bud interna karta (napr. ESI Julia...) a externy zosilovac alebo aj dac externy.

Otazka je aj co znamena ci sa doplatis. Do tych povedzme 250 eur sa vies dostat k slusnemu zelezu.
DropDead
Addict
Addict

ono ja by som ešte nezahadzoval ani DT990tky (tam je taká sranda, že keď som pozrel heuréku, tak Pro sú za 150€ a nonpro za cca 260€)

mohli by sme povedať, že takým maximom pri zdrojoch v danom rozpočte je JDS O2+ODAC kombo?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tych moznosti je kopa. Napr. Z allinone rieseni Audio-GD NFB-15.32, ten ma vynikajuci pomer cena/vykon, alebo komba s nejakym jednoduchym dacom (Stoner UD120, Dragonfly, drahsi HRT....) a k tomu nejaky amp (bv audio, Fiio E09k, Schiit Magni, Vali..).

//autoeditácia príspevku (31 Dec 2014, 11:14)
DEVZYO1G napísal:
tá cena je dost nízka oproti tomu za kolko sa predavaju tu u nas (360€) .. je nejaka sanca ze to bude fake? Alebo toho sa nemam obavat ..
Niektore modely AT su v Europe predrazene aj o viac ako 100%. Takze ani polovicna cena nie je nic podozrive. Kazdopadne aj fake sa moze vyskytnut, vylucit sa to neda.
DropDead
Addict
Addict

akosi sa k cene tej 15.32ky neviem dopracovať, nehovoriac o tom, že miera zmätenosti a neznalosti sa s týmto zariadením dostáva na maximum
dostupný, keď som sa ako tak prebúchal cez avmaniu a bogina z poľska?
to sa riadne komplikuje....
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Od výrobcu: http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneam ... 5.32EN.htm

Alebo lepší model: http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneam ... 2014EN.htm

10 rokov záruka. Ryan odporúča kúpiť odtiaľto.
DropDead
Addict
Addict

len si zabudol dať na "odtiaľto" linku, či priamo od nich ? lenže to pôjde z číny, ešte ak to preclia, tak finančne končím, majú tam linky na nejaké ich shopy/resellerov (napríklad maďare http://www.audio-gd.hu/index.php?t=25 ), priamo z ofi stránky je bohovsky drahé poštovné k tomu
to je už príliš drahé
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Áno, priamo od výrobcu z Číny. DHL pošta je 37$ s tým, že dajú nejakú akciu na produkt.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Poliaci to maju trochu lacnejšie. A poštovne je do 12€.
http://www.interprojekt.pl/wiki/Wiki.js ... -15.32&x=2
Už to odtiaľ kupovalo par ľudi, takže v pohode.
DropDead
Addict
Addict

Paragon napísal:Áno, priamo od výrobcu z Číny. DHL pošta je 37$ s tým, že dajú nejakú akciu na produkt.
a naši to krásne preclia a zaúčtujú 60€, čo?

ryan...tá ich cena v červenom je bez dph, že ? lebo keby nebola, tak 187€+15€ nie je absolútne problém
Ryan Giggs
VIP
VIP

Cenu s DPH maš v zatvorke pod tym, cca 230 eur+poštovne, konkretne 11,51 €.
DropDead
Addict
Addict

stále je to lacnejšie ako priamo od výrobcu a to nepočítam podľa mňa 90% šancu, že by to preclili a zdanili...

takže tvoje odporúčanie sú tie HD650 od ruky a NFB15tka ?
(znovu na okraj, prečo má dva DACy ?)

teoreticky by sa to dalo a vyšlo by to tesne tesne nad rozpočet, no...akosi nemám veľmi chuť brať niečo od ruky, to sa priznám, v tomto som pri niektorých veciach veľmi skeptický, iní to berú skôr ako výhodu, ja nie...

no späť k dacu, mohol by som ťa poprosiť ešte o dva produkty, ktoré sú lacnejšie ako NFB15 ? nemyslím len od nich, no celkovo dac+amp, trebárs jeden do 200€ a druhý...do 180€ ? kľudne aj iné ceny :)
Napísať odpoveď