zmrznutá nemrznúca zmes v ostrekovačoch

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Solo_Kamen
King
King
Používateľov profilový obrázok

zmrznutá nemrznúca zmes v ostrekovačoch

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Ahojte, mam delikatny problem. V ostrekovacoch som mal z leta trochu tekutiny z leta(asi1/3 nadrzky) do ktorej som nalialnemrznucu zmes(-40). Vysledok je ten, ze pri -10 stupnoch kvapalina do ostrekovqcov zamrzla. Mate nejake skusenosti s podobnou situaciou?
Pardon za diakritiku a chyby, pisem z prace (na prestavke, pochopitelne).
peterd3
Amateur
Amateur

Re: zmrznutá nemrznúca zmes v ostrekovačoch

Príspevok od používateľa peterd3 »

Asi počkať kým sa neoteplí...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nahriat to poriadne nemas ako, idealne je zaparkovat v garazi a nechat nech to rozmrzne. Najlepsie by bolo vymenit komplet kvapalinu, ale to moze byt dost problematicke. Ja to tiez riesim tak, ze od zaciatku jesene uz nedoplnam letnu zmes a ked hrozia prve mrazy, tak dolejem nemrznucou.
Skus pohladat ci nemas niekde vypustaci ventil, pripadne napis typ auta a mozno niekto bude vediet.
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

Mne sa stalo podobne vcera ked mi zamrzla naspodu letna zmes a zamrzol motorcek. To je potom radost jazdit bez ostrekovacov ked auta prasia tu sol na sklo. Ja som pojazdil trochu rychlejsie nech sa zahreje motor a ked som zastavil na parkovisku a bolo teplo pod kapotou tak sa nejak rozpustil ten lad ale to bolo len trochu. Ty to daj bud do nejakej podzemky v nakupnom centre a nechat to tam 2-3 hodky. Alebo do kanvice vodu a horucu naliat a zriedit nemrzkou pripadne vystriekat na okno. :)
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Mne sa toto stava kazdy rok kedze mam skor 6 litrovu nadrzku :? (vacsinou nebyva takato zima takze mi to pri dlhsej jazde rozmrzlo). Tento rok vsak vcera ani po dvoch hodinach jazdy nic, takze pockam kym sa otepli(piatok) a potom to dolejem zimnou zmesou(silnejsia nech to hned nezmrzne)...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

A ako dobre, že ste o tom začali. Mne to tiež včera zamrzlo a neodmrzlo to ani po pol hodinovej jazde. Tak som v tescu kúpil asi litrové balenie nemrznúcej zmeni a polovicu som tam nalial. Pojazdil som pol hodinu a aj tak to neodmrzlo. Podzemnú garáž nemám k dispozícii. Noedmrzne to samé časom, keď je tam tá nemrznúca zmes?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ja som asi pred 4 rokmi cestoval z Košíc do Trnavy. Keď som vyrazil z Košíc tak som mal zamrznutú nádržku na vodu do ostrekovača a aj v hadičkách bola voda zamrznutá.
Po 59KM som vošiel do Tunela Branisko. V tunely bolo celkom teplo lebo keď som z neho vychádzal som stlačil ostrekovač a konečne to začalo striekať. Takže cesta po Branisko cca 45 min. nedokázala roztopiť ľad v hadičkách. A pomohlo mu až to teplo v tunely.
Inak ako najlepší spôsob ak nemáš garáž je previesť sa do nákupného centra a zaparkovať v podzemnej garáži. Myslím že keď sa pôjdeš pozrieť po obchodoch tak po 1-2 hodinkách ti to určite povolí.
A neodporúčam stále pokúšať motorček aby to prerazil prípadne sa rozbehol ak je zamrznutý. Aby ste ho náhodou nezničili.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Grim napísal:A ako dobre, že ste o tom začali. Mne to tiež včera zamrzlo a neodmrzlo to ani po pol hodinovej jazde. Tak som v tescu kúpil asi litrové balenie nemrznúcej zmeni a polovicu som tam nalial. Pojazdil som pol hodinu a aj tak to neodmrzlo. Podzemnú garáž nemám k dispozícii. Noedmrzne to samé časom, keď je tam tá nemrznúca zmes?
Nema ako, pretoze najpravdepodobnejsie ti to zamrzlo v hadickach. Ak by to zmrzlo iba v nadrzke, tak tam ta moznost je. Mozes skusit po tom ako bude auto cca pol hodiny stat po dlhsej jazde, ci sa to neroztopi vplyvom tepla z motora, ale to asi dost zavisi od toho kadial vedu hadicky. A drzal by som sa toho co pisal vladenko a teda nepokusat to zbytocne, radsej to nechat naozaj rozmrazit a tak skusit.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

teplovzduska? fen? a podobne ohrievace? hadicky si porozpajaj a postupne ich nahrievaj vypustaj z nich vodu.. a nadrzku otvor, zaves nad nu fen a nech fuka do nadrzky z urcitej vzdialenosti... samozrejme ak nemas k dispozicii teplu garaz.. v lepsom pripade ti to len primrzlo a po roztopeni to pojde veselo dalej.. v horsom pripade ti rozdrapilo motorcek ostrekovacov...
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Tak som dnes večer v nadzemnej garáži (podla mojho chabého úsudku odtial teplo uniká trochu pomalšie než z otvoreného priestranstva). pol hodinu túroval motor a pustil kúrenie naplno. Ostrekovač na lavej strane sa rozbehol, ten na pravej len tak slabo "cvrká" :). Skúsim ten fén zajtra :psssst:
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Stale pred zimou vynicim letnu a zavcasu doplnam uz zimnu,no tentoraz som sa ojekabatil,pretoze som minule spustil ostrekovac na svetla iba raz ci dvakrat a tym padom mi teraz ide lave a na prave mi tam zamrzla este letna,kedze hadicka ide z lavej strany vozu.
Najlepsie je to odstavit niekde v teple a vsetko sa pekne rozmrazi,no ked to nieje kam dat,tak to je riadna smola.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Mne sa to tiez stalo teraz. Uz na zaciatku decembra som nalial do tej mojej 5 ci 6 litrovej nadoby asi liter zimnej zmesy. Potom som dolial dalsi liter, ale asi aj liter vody. Ked hlasili ochladenie, tak vikend pred Vianocami som nalial asi 2 litre. Na moje pocudovanie to zamrzlo. Cez vikend bolo na slnku pekne, tak to rozmrzlo, postriekal som zo 10 sekund a dolial co sa zmestilo, mozno pol litra. Na moje pocudovanie to opat zamrzlo. Vcera som siel do nakupneho centra na tri hodiny, rozmrzlo to. Tak som cestou kupil na Tesco pumpe tu ich vodu Sheron. V podzemnej som vystriekal dostz dolial skoro dva litre cistej nemrznucej. Po polhodinovej jazdy prava strana opat zamrznuta, z lavej spliecha skoro cista modra nemrznuca zmes. Nechapem tomu. Bud su tie hadicky tak tenke, ze to pri -10 stupnoch aj tak zamrzne alebo neviem.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Zalezi aj na tom co tam dolievas. Ja som teraz len tak pozeral v obchodoch a videl som zmesi akurat do -20 a to bez riedenia. Cize po zriedeni s letnou to moze v pohode mrznut aj pri -10. Takto na uvod by asi bolo najlepsie doliat do letnej len zimnu s bodom mrznutia -40 stupnov, aby to nieco vydrzalo :) Ale ja taku nemam, tak musim len dufat, ze mi to nezamrzne.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

test napísal:Mne sa to tiez stalo teraz.
Mas namysli tiez ostrekovace svetiel?
Ak ano,tak to bude tym riedenim,pretoze minulu zimu som pouzival odzaciatku zimnu zmes a ostrekovace fungovali obidva stale.
V podstate ich pouzivam iba v zime,ked svetla zaspini predomnou iduce auto.

//autoeditácia príspevku (31 Dec 2014 12:29)
GothaR napísal:tak musim len dufat, ze mi to nezamrzne.
Na Tvojom mieste by som tu letnu vsetku vystriekal,dal zimnu do -20 a 1-2x spustil,nech to prejde.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja som mal šťastie, že asi týždeň pred vianocami sa mi podarilo minúť všetku zmes z ostrekovačov.. a tak som už nalieval čisto novú nemrznúcu.

Inak, podzemné parkovisko v obchodnom centre je najlepšie riešenie na tento problém.. keď boli takéto tuhé mrazy 2r dozadu, občas som nechal auto celú sobotu alebo nedeľu odparkované v Auparku, nech sa pri príjemných 15°C celé rozmrazí.

:)
Gothar
Moderátor
Moderátor

tacosi: letnej som tam nemal vela, ako som pisal skor, tak uz koncom leta som vobec nedoplnal a aj som minal trochu viac ako obycajne. Neviem aka velka je nadrzka ostrekovacov na Fabii I, ale ja som tam dal cca 2 litre zimnej zmesi uz na jesen a teraz kym prisli tieto mrazy, tak asi dalsie 2-3 litre. Ale pre mna by aj zamrznutie nastastie nebol velky problem, pretoze auto mam kazdy vecer v garazi v ktorej je tak 10 stupnov.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tacosi, aj ostrekovac svetla a aj okna na pravej strane. Prakticky tam teraz mam uz skoro len cistu nemrznucu do -20 a aj tak to je zamrznute.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Je to divne,pretoze trysky na kapote mas vyhrievane a zamrznutie hadicky pravej strany by hrozit nemalo,kedze tam aj tak sala teplo z motora.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Tiez mi to teraz zamrzlo, auto nepotrebujem, cize mozem pockat, asi sa to uz viac nepokazi, ked to uz je 2 dni umrznute komplet aj v nadrzke aj v hadickach.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nanajvýš roztrhne nádobku na nemrznúcu. Uvidíš. Kedysi som si miešaval niečo, nemrzlo to na kosť, ostávalo také "cukrové". Máme oroginál nemrznúce a aj tak do zohriatia nestriekajú - do trysiek zatečie od vonka voda a zamrzne v nich.
Napísať odpoveď