Aké nové slúchadlá?
Re: Aké nové slúchadlá?
ten Schiit Vali je elektronkovy ak sa nemylim že?
aky je rozdiel medzi elektronkovym a "normalnym?" ?
aky je rozdiel medzi elektronkovym a "normalnym?" ?
-
Ryan Giggs
VIP
Ano napriklad. Ako som pisal, moznosti je viacero. Tu je tazko odporucit nieco uplne exaktne.DropDead napísal:
takže tvoje odporúčanie sú tie HD650 od ruky a NFB15tka ?
2 dacy to ma preto lebo jeden je pre lavy a druhy pre pravy kanal.
Ked to chces co najlacnejsie, tak napr. Stoner UD120. A k tomu napr. Bv Audio headamp.
//autoeditácia príspevku (31 Dec 2014, 22:47)
Elektronkovy zosilovac ma typicke skreslenie, specificky teplejsi zvukovy charakter. Tazko sa to popisuje, treba pocut.
myslel som allinone, rád by som to mal v jednej krabičke
-
Ryan Giggs
VIP
Velmi ale za take peniaze nenajdes iny allinone s diskretnym zosilovacom. Audio-GD je prave v tomto take vyhodne ze ma dost vykonny, diskretny zosil. Konkurencne krabicky maju operacne zosilovace.
To ale samozrejme neznamena ze nebude dobre aj nieco ine, alebo ze to nebude stacit na konkretne sluchadla, ale vykon a kvalita riesenia zosilovacej casti je na strane NFB.
Z inych napr. Nuforce Icon DAC, Oehlbach XXL, Teac UD-H01, ODAC, nieco od Matrixu, a kopa dalsich cinskych krabiciek.
Bazarovych veci by som sa nebal. Hifisti su taka sorta ktora sa o tie veci stara. Priekupnici ktory by chceli zarobit za kazdu cenu sa medzi nimi velmi nevyskytuju.
To ale samozrejme neznamena ze nebude dobre aj nieco ine, alebo ze to nebude stacit na konkretne sluchadla, ale vykon a kvalita riesenia zosilovacej casti je na strane NFB.
Z inych napr. Nuforce Icon DAC, Oehlbach XXL, Teac UD-H01, ODAC, nieco od Matrixu, a kopa dalsich cinskych krabiciek.
Bazarovych veci by som sa nebal. Hifisti su taka sorta ktora sa o tie veci stara. Priekupnici ktory by chceli zarobit za kazdu cenu sa medzi nimi velmi nevyskytuju.
aj preto som sa pýtal, pretože kombinácia HD650 od ruky + NFB15 je nad limit a ten, ktorý som nastavil pre predstavu bol už aj tak extrémny posun oproti predchádzajúcemu
zase chápem aj to, že to je síce investícia, no to sú zariadenia, ktoré by mali/mohli slúžiť až do konca vekov a hlavne to audio je v tomto podľa mňa trvácne
ináč ODAC a objective2 nie sú náhodou open-source ? lebo mám pocit, že minimálne jds labs a mayflower to majú, síce sa obaly trošku líšia, no mal som pocit, že vnútro je rovnaké
zase chápem aj to, že to je síce investícia, no to sú zariadenia, ktoré by mali/mohli slúžiť až do konca vekov a hlavne to audio je v tomto podľa mňa trvácne
ináč ODAC a objective2 nie sú náhodou open-source ? lebo mám pocit, že minimálne jds labs a mayflower to majú, síce sa obaly trošku líšia, no mal som pocit, že vnútro je rovnaké
-
Ryan Giggs
VIP
Je to nad rozpocet,ale je to opodstatnene. A HD650 ocenia vykonny zosilovac. Lacnejsie riesenie som ti navrhol tiez ale nie je to allinone.
Objective je v podstate DIY projekt. Predavaju aj samotne moduly. To ale aj Audio-GD a X dalsich firiem.
Objective je v podstate DIY projekt. Predavaju aj samotne moduly. To ale aj Audio-GD a X dalsich firiem.
Potom by som si dal pozor na chanel imbalance. Neviem ci sa vyskytuje u niektorých spomenutých amp, ale pre istotu.
Fiio E10 ma vedelo nesmierne vytočiť. Našťastie som po čase zistil, že pri high gain sa to eliminuje.
Fiio E10 ma vedelo nesmierne vytočiť. Našťastie som po čase zistil, že pri high gain sa to eliminuje.
-
Ryan Giggs
VIP
Pri nizkej hlasitosti je nesubeh kanalov problem v podstate u akehokolvek zosilovaca s potenciometrom. U niektorych viac, u inych menej.
je to viac než dosť aj pre DT990 a HE400, jo?
-
Ryan Giggs
VIP
Teoreticky ano.
@dropdead
ak by si sa nakoniec rozhodol zobrat tie Schiit kombo DAC+AMP, tak daj vediet .. budem odtial tiež asi brať amp, tak by sme mohli ušetriť na shippingu
http://schiit.com/products
ak by si sa nakoniec rozhodol zobrat tie Schiit kombo DAC+AMP, tak daj vediet .. budem odtial tiež asi brať amp, tak by sme mohli ušetriť na shippingu
http://schiit.com/products
dodávajú aj tu ?
ryan? kombo schiit magni2 + modi 2 pravdpodobne nestoja za to v porovnaní s 15.32, že ?
ryan? kombo schiit magni2 + modi 2 pravdpodobne nestoja za to v porovnaní s 15.32, že ?
-
Ryan Giggs
VIP
NFB je vykonnejsie, ma viac moznosti pripojenia a aj zvukom sa da mierne laborovat pri pouziti filtrov. Nema akurat analogovy vstup takze sluchatkac samostatne nepouzijes.
takže DAC/AMP máme vybavený, ináč so slúchadlami, čo NAD Viso HP50 ? tie navrhol bacil z avmanie
-
Ryan Giggs
VIP
Viso su fajn. Ale neviem ci ta uspokoja charakterom. Pre bassheada velmi nie su. A su uzavrete.
Idealne je vyskusat.
Idealne je vyskusat.
Ja nakoniec vezmem tie AKG K550 + BV Audio headamp, akosi sa mi nechce objednávať zo zahraničia.
-
Krutibrko
Novice
- Kontaktovať používateľa:
Ahoj,
Potreboval by som poradiť slúchadlá a zvukovku, domáce použitie, mikrofón slúchadlá mať nemusia, cenový rozpočet dokopy je cca 5000kč. Vedeli by ste mi poradiť? Nepotrebuje prebasované slúchadlá, ideál niečo vyrovnanejšie.
Ďakujem vopred,
Brko
Potreboval by som poradiť slúchadlá a zvukovku, domáce použitie, mikrofón slúchadlá mať nemusia, cenový rozpočet dokopy je cca 5000kč. Vedeli by ste mi poradiť? Nepotrebuje prebasované slúchadlá, ideál niečo vyrovnanejšie.
Ďakujem vopred,
Brko
Aké sluchadlá??Do uší,náhlavné,za uši...???(keďže domáce použite počítam že náhlavnéKrutibrko napísal:Ahoj,
Ďakujem vopred,
Brko
Zvukovka interná?
ryan: mimochodom, čo ten TCXO upgrade ? akosi mi stále nedošlo, čo to je
-
Ryan Giggs
VIP
Uzavrete alebo otvorene? Co za muziku pocuvas?Krutibrko napísal:Ahoj,
Ďakujem vopred,
Brko
Dropdeed:.
To su lepsie oscilatory. Staraju sa o presne casovanie dat. Pri menejpresnom casovani je vacsi jitter teda zvuk moze byt skraslenejsi. To je teoria, zjednodusena. Otazka je nakolko je ten rozdiel pocutelny. Kazdopadne v hifi ale hra ulohu kazda malickost.