ved Dan Brown. ten rozduchal ohnik okolo iluminatov a inych tajnych spolocnosti, ktore maju riadit svet.pegasusss napísal:vedel by si to aj trocha rozviesť ( prečo ako kde, čo je lož a pod. ) nech to tu trochu ožije, lebo zatiaľ bola diskusia veľmi v jednoduchej a všeobecnej rovinerád by som si to vypočul/prečítal .... aký autor a aký tábor ?
loz je v tom, ze cele Protokoly su pisane na objednavku carskej tajnej sluzby, ktora potrebovala zdiskreditovat revolucionarov ako zidovskych sprisahancov.
daval som sem dokument, asi hodinovy. nahravka z francuzskej televizie. ked chces pozri, ked nie tak si kopiu Protokolov vygoogli. ku cistym sa mi v case diskusie s Buttheadom nepodarilo dostat.
ale zjednodusene: Protokoly maju byt spismi toho co bolo vypocute pri sneme Sionskych mudrcov na Prazskom zidovskom cintorine. Tam predstavenym zidovskych obci ich predstaveny rabí hovori ako postupovat pri ovladnuti sveta.
A od toho sa odrazal nielen rakusky natierac, ci skrachovany gruzinsky pop, ale vlastne kazdy, kto chce mizeriu sveta hadzat na Zidov.
a aj tak (co som spomenul mnoho krat) su Protokoly odovodene od mytov o Judejcoch siahajucich do pociatkov letopoctu v Rime. cize rovnake nepravdive informacie uz 2000 rokov a ludia tomu stale veria. v Rime ci pocas stredoveku stacilo, ze Judejci/Zidia mali travit fontany a studne a obetuvat goimske deti. potom sa upgradlo na kristovrahov, siritelov moru a povodcov alkoholizmu. na zaciatku minule storocia najvacsia aktualizacia bola: povodcov revolucii a "tych, ktori tahaju povrazky v celom svete".
takze aj bez znalosti Protokolov je jasne, ze verit na antivax, protichemoterapia, chemtrails, HAARP, NWO, ... je verit tisice rokov staremu blabolu v inom designe
a tabor? no ten, konspiracny. aj toto pisem uz asi desiaty krat, no kym som necelili tomu ako mi alternativa luze o Balkane a moslimoch vseobecne, zral som vseetko co mi servirovala. potom som vsak prekrocil obzory a videl som, ze svet nie je ciernobiely.