Pomalý Bluetooth
Pomalý Bluetooth
Dobrý deň, dnes som si kúpil Bluetooth ASUS USB-BT400, chcel som ho použiť na prenos súborov medzi PC a mobilom (Sony Xperia Z3 Compact). Výrobca píše, že rýchlosť Bluetooth dosahuje 24Mbit/s čo je vlastne 3MB/s (24 / 8 = 3). Ale keď som skúsil preniesť nejaký súbor z PC do mobilu a opačne tak rýchlosť nebola nikdy vyššia ako 84KB/s, aj keď som položil mobil hneď vedľa bluetooth.
Wifi som mal v tom čase na mobile vypnutý.
Chcel by som sa spýtať, kde môže byt chyba, keďže môj prenos dosahuje iba 3% rýchlosti Bluetooth 4.
Ďakujem
Wifi som mal v tom čase na mobile vypnutý.
Chcel by som sa spýtať, kde môže byt chyba, keďže môj prenos dosahuje iba 3% rýchlosti Bluetooth 4.
Ďakujem
-
vladenko007
VIP
Re: Pomalý Bluetooth
Ja si myslím že v tomto prípade ťa brzdí telefón ktorý má síce podporu Bluetooth v4.0, ale hlavne podporuje profil A2DP čo je:
A2DP (Advanced Audio Distribution Profile)
Profil sloužící k bezdrátovému přenosu hudby ve stereo kvalitě.
Profily podporujúce rôzne rýchlosti
GFSK for 1Mbps, π/4-DQPSK for 2Mbps; 8-DPSK for 3Mbps
Osobne si myslím že v tomto mobile je hlavným profilom A2DP a to kôli zníženiu spotreby.
Takže ak som správne pochopil to čo som si naštudoval tak laicky povedané tvoj mobil podporuje Bluetooth 4 ale neobsahuje profil ktorý mu umožní rýchle prenosy.
Ak som sa pomýlil tak sa ospravedlňujem učím sa za pochodu.
Čo hovorí WIKI
A2DP (Advanced Audio Distribution Profile)
Profil sloužící k bezdrátovému přenosu hudby ve stereo kvalitě.
Profily podporujúce rôzne rýchlosti
GFSK for 1Mbps, π/4-DQPSK for 2Mbps; 8-DPSK for 3Mbps
Osobne si myslím že v tomto mobile je hlavným profilom A2DP a to kôli zníženiu spotreby.
Takže ak som správne pochopil to čo som si naštudoval tak laicky povedané tvoj mobil podporuje Bluetooth 4 ale neobsahuje profil ktorý mu umožní rýchle prenosy.
Ak som sa pomýlil tak sa ospravedlňujem učím sa za pochodu.
Čo hovorí WIKI
Bluetooth v4.0
Špecifikácia Bluetooth verzie 4.0 bola vydaná v júli 2010. Nová verzia 4.0 prináša oproti vrzii 3.0 najmä zníženú energetickú náročnosť, vhodnú pre zariadenia, nepotrebujúce vysoké dátové toky.
Očakáva sa, že verziu 4.0 budú využívať napríklad handsfree súpravy, ktorým sa tak môže výrazne zvýšiť životnosť na jedno nabitie batérie. Pri prenose väčších súborov (foto, audio, video súbory) sa využije verzia 3.0, ktorá v spojení s Wi-Fi modulom ponúka rýchly prenos dát.
Ďakujem za odpoveď a ste písali že pri prenose väčších súborov sa využije Bluetooth 3.0 s Wifi, tak by ma zaujímalo či sa to dá docieliť. Lebo 84kb/s je žalostne málo (to už aj NFC je pomaly rýchlejšie).
-
vladenko007
VIP
To bola skôr citácia z WIKI ako som tam napísal. Ale ak ma zabiješ neviem ako to docieliť. 
nie je, je to to istetomsk napísal:24Mbit/s čo je vlastne 3Mb/s (24 / 8 = 3).
24 Mbit/s = 24 Mb/s = 3 MB/s
-
vladenko007
VIP
On tam len zabudol napísať to B veľkým inak to chápe správne.
Prepáčte, že som spravil takúto chybu, myslím že to každý pochopil ale bol by som rád keby ste mi pomohli so závažnejším problémom.beardie napísal:nie je, je to to iste
24 Mbit/s = 24 Mb/s = 3 MB/s
Ďakujem
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
otázka je aj to aký rýchly je BT v počítči, darmo, že BT v telefóne dokáže 3MB/s keď BT v PC má rýchlosť napr papierovo 200kB/s čo je v reáli možno tých 84kB/s
Ten čo je v PC má papierovo 3MB/shrban napísal:otázka je aj to aký rýchly je BT v počítči, darmo, že BT v telefóne dokáže 3MB/s keď BT v PC má rýchlosť napr papierovo 200kB/s čo je v reáli možno tých 84kB/s
-
vladenko007
VIP
Hrban on tá má tento modul.
http://www.asus.com/sk/Networking/USBBT ... fications/
http://www.asus.com/sk/Networking/USBBT ... fications/