Výlet do Bratislavy
Výlet do Bratislavy
Som z východu Slovenska, som študent, a keďže sú tie vlaky zdarma, chcel by som navštíviť naše hlavné mesto. Bol som tam len niekedy veľmi dávno, keď som bol malý zasran, takže berme to tak, akoby som tam nikdy nebol.
Najskôr potrebujem zriešiť ubytovanie. Keďže pôjdem z KE, cesta trvá pomerne dlho, takže neoplatí sa mi ísť na jeden deň, preto tam chcem prespať aspoň jednu noc. Pozeral som na nete, že ubytovanie na týchto troch internátoch vyjde okolo 10€ na noc: Mladá garda, Mladosť, Dobrovičova. Z toho má asi najlepšiu polohu Dobrovičova. Jednu noc sa v podstate vyspím hocikde, ale predsa by som sa spýtal, či má niekto nejaké skúsenosti, odporúčania ?
Ďalšia vec. Chcel by som pozrieť nejaké pekné miesta v BA. Určite chcem vidieť Bratislavský hrad, stačí zvonku, na prehliadku ísť nepotrebujem. A tiež by som chcel ísť niekde k Dunaju.
Vedeli by ste mi odporučiť nejaké miesta, ktoré by som určite nemal vynechať ? Pozeral som oficiálnu stránku BA, ale tam je tých miest hrozne veľa a ja tam budem len 2 dni. Čiže také najzaujímavejšie miesta v BA by som chcel pozrieť.
A ešte jedna vec. Poraďte mi nejaké vyvýšené miesto, odkiaľ by bol dobrý výhľad na mesto, na Dunaj, odkiaľ by sa dala spraviť pekná fotka niekedy po tme.
Ďakujem
Najskôr potrebujem zriešiť ubytovanie. Keďže pôjdem z KE, cesta trvá pomerne dlho, takže neoplatí sa mi ísť na jeden deň, preto tam chcem prespať aspoň jednu noc. Pozeral som na nete, že ubytovanie na týchto troch internátoch vyjde okolo 10€ na noc: Mladá garda, Mladosť, Dobrovičova. Z toho má asi najlepšiu polohu Dobrovičova. Jednu noc sa v podstate vyspím hocikde, ale predsa by som sa spýtal, či má niekto nejaké skúsenosti, odporúčania ?
Ďalšia vec. Chcel by som pozrieť nejaké pekné miesta v BA. Určite chcem vidieť Bratislavský hrad, stačí zvonku, na prehliadku ísť nepotrebujem. A tiež by som chcel ísť niekde k Dunaju.
Vedeli by ste mi odporučiť nejaké miesta, ktoré by som určite nemal vynechať ? Pozeral som oficiálnu stránku BA, ale tam je tých miest hrozne veľa a ja tam budem len 2 dni. Čiže také najzaujímavejšie miesta v BA by som chcel pozrieť.
A ešte jedna vec. Poraďte mi nejaké vyvýšené miesto, odkiaľ by bol dobrý výhľad na mesto, na Dunaj, odkiaľ by sa dala spraviť pekná fotka niekedy po tme.
Ďakujem
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Výlet do Bratislavy
Hrad, Slavin, na vyhlad k Dunaju by som uprednostnil nakupne centrum Eurovea - je tam vybudovana promenada, v letnych mesiacoch kaviarne a restauracie rovno pri Dunaji a zaroven to vies spojit s pripadnym nakupom, ak mas zaujem. V centre potom taka klasika - Michalska brana, Cumil...
Nakupy nie, tie ma nezaujimaju (max nejaky suvenir, ako magnetka na chladnicku), ale vyzera to tam pekne pred Euroveou ako tak pozeram na nete.
A kde by sa dalo ist na nejake miesto, odkial je pekny vyhlad na bratislavu ? Na nejake vyssie polozene . Niekde ku hradu ? Alebo inde ?
A kde by sa dalo ist na nejake miesto, odkial je pekny vyhlad na bratislavu ? Na nejake vyssie polozene . Niekde ku hradu ? Alebo inde ?
slavin / hrad - ale pekny
to níeje... je to len vyhlad
pri Eurovei tam ako stavaju/rucaju stary most je teraz obmedznie...
dost ludi chodi na UFO tj. restika na novom moste...ale je dost drahe.
celkom dobra je aj ZOO, a Botanicka, pripadne sa previest na Devin, pozret Rozhlas, River park
pri Eurovei tam ako stavaju/rucaju stary most je teraz obmedznie...
dost ludi chodi na UFO tj. restika na novom moste...ale je dost drahe.
celkom dobra je aj ZOO, a Botanicka, pripadne sa previest na Devin, pozret Rozhlas, River park
Nieco unikatne zazijes uz na hlavnej stanici
Ale z toho co sa tu este nespominalo, tak mozes skusit Stare mesto (obchodna) alebo Medicka zahrada (aj s cintorinom vedla), pristav, ak si chces dlhsie pocestovat, tak kusok od BA mas aj Gabcikovo (vyhlad, prechadzka) alebo Modru (Sturov dom, socha atd.) - Gabcikovo a Modra su ale bohuzial obe trosku odruky (mimo BA) a hlavne obe vzdusnou ciarou na opacnych koncoch.
Samozrejme, mozes si obehat muzea a botanicku zahradu/zoo.
Samozrejme, mozes si obehat muzea a botanicku zahradu/zoo.
ono zase tam toho na 2 dni v BA ani vela nie je
Ale tak kým sa tam zorientujem a zistím kadiaľ a ako sa niekde dostať, tak to zaberie asi veľa času.
-
Digital
Guru
ja ti odporúčam Sandberg v Devínskej, kde je pri peknom počasí vidieť na alpy
a samozrejme devín.
a ja by som ti odporucil sa dobre najest v Minerve (nedaleko michalskej brany, v starom meste) alebo Beabout-e (men-vs-burger-naj-burger-v-ba-zdarma-t1 ... it=beabout) - v obidvoch robia skvele burgre (cca 10e aj s pivom).
a neviete mi poradit, odkial by som mal dobry vyhlad, taky kde vidno aj hrad a mesto ? ... cize nie z hradu, ale praveze aby som ten hrad videl z vyhladu. Okrem tej restauracii UFO nieco existuje ? Nejaka veza alebo nejaka vyssia budova ? Ci nejaky kopec niekde ?
slavin celkom pekne
Vďaka. A co sa tyka toho UFO, tam je len restauracia ? Alebo da sa tam vyjst a neist do restauracie a nieco odtial odfotit ? Ci nie ?
Dobrý výhľad na Bratislavu a hrad je aj z Aupark Tower. No neviem, na ktoré poschodia sú prístupné návštevníkom, ktorí sa chcú pozrieť na výhľad mesta. Ešte celkom pekný výhľad na hrad je aj z nábrežia na Petržalskej strane.
Tuto to najdes pekne rozpisane co sa oplati robit v Bratislave a kam ist, cudujem sa ze ti to este nikto neporadil
http://www.dailymale.sk/articles/1-den- ... vcana_1822
http://www.dailymale.sk/articles/1-den- ... vcana_1822
-
Soviet
Darca
Restika je restika. Ak chces, mozes ist na vrch Ufa a stadial si fotit. Vstupne je sa mi mari 10eur na vyhliadku. V noci je to pekne stadial pozorovat BA.dunno napísal:Vďaka. A co sa tyka toho UFO, tam je len restauracia ? Alebo da sa tam vyjst a neist do restauracie a nieco odtial odfotit ? Ci nie ?
-
Waagbistritz69
King