Nootropiká

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Emkej
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nootropiká

Príspevok od používateľa Emkej »

no môžeš skúsiť ten piracetam, v lekárni to máš za 8€ tuším, 60x1,2g a bral by som to pravidelne, no mal som to asi spomenúť hneď na začiatku, základ je mať zdravú stravu, dostatok pohybu a spánku to je najlepšie nootropikum aké existuje, ak toto nespĺňaš tak odporúčam týmto začať, tu uvidíš najväčšiu zmenu, až potom by som začal skúšať nejaké iné nootropiká
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Po sviatkoch do toho pojdem, teraz preventivne nie, aby mi pripadne vedlajsie ucinky nepokazili Vianoce :-)
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nemyslím si, žeby piracetam mohol mať až také negatívne vedľajšie účinky :) ale chápem, tiež by som bol radšej opatrnejší a niečo viac si aj naštudoval predtým než to dám do tela :)
btw. teraz ma napadlo, celkom zaujímavý test, o ktorom som sa dopočul nedávno v jednom podcaste, odporúčam urobiť
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Po fyzickej stranke nemal by mat piracetam ziadne vyraznejsie vedlajsie negativne ucinky ani vo vysokom davkovani. Po psychickej stranke je to ale ine, odporucam opatrnost a konzumaciu lecitinu, ja osobne som s tym mal aj neprijemne skusenosti. Treba si uvedomit ze je to liek a dlhodobe vysoke davkovanie moze niest aj urcite rizika.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

A načo to vlastne užívaš ak sa smiem spýtať?
gogo956
Redeemer
Redeemer

ColdRain
myslel si mna? uz som to tu pisal,je to v teme,nerad by som sa znovu opakoval
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

sám za seba môžem povedať, že som zatiaľ nepocítil žiadne negatívne účinky piracetamu, žiadne problémy po fyzickej alebo psychickej stránke, možno mi to trošku zlepšuje náladu ale to môže byť aj placebo
ešte k tým side effects vytrhnem z examine
Adverse effects, although rare and of short duration[3] are limited to anxiety, insomnia, drowsiness and agitation. It may be safe for up to 18 months in humans at doses of 3.2g daily[49] with one year-long study in ambulatory patients with Alzheimer's using 8g daily reporting no side effects.[45] Piracetam also appears to have clinical usage (and a lack of side effects) when used in youth for the purpose of Breath Holding Spells at oral doses of 50-100mg/kg bodyweight in children aged 5-60 months.[68][67][66]

In animal models (rodents, dogs, and marmoset), an LD50 failed to be established at the dosage of 8-10g/kg bodyweight in those three species.[25][108]

Piracetam appears to be quite non-toxic at common doses used, and a few studies exceeding recommended dose (4.8g daily) fail to find toxicity associated with Piracetam
In general, racetams (usually referring to Class I racetams; Pi-, Ani-, and Oxi-) are said to have little side effects and low toxicity rates at commonly used dosages and up to 12g for up to 8 weeks.[25][109][110] However, a possibility for adverse drug-drug interactions persists for Piracetam due to it interacting with blood in an anti-clotting manner (and such, caution should be taken when pairing Piracetam with pharmaceutical blood thinning agents such as Warfarin or potent nutraceutical options).
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

gogo, aké nepríjemné skúsenosti si s tým mal?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Stalo sa to iba parkrat, po dlhsom neprerusenom uzivani dennych davok cca 6-8g,bez suplementacie lecitinom: raz to boli silne pocity uzkosti a nepokoja, druhy raz nieco na sposob ako ked ma je niekto "high"na piku a zacne robit veci ktore ani velmi robit nechce a nemuselo sa to skoncit dobre. Nerad bysom zachadzal do podrobnosti,spominam to hlavne preto ze na zahranicnych weboch som videl ze bezne pisu dakovanie 8-10g na den, pritom moja skusenost /experimentujem s tym cez 10rokov/ hovori ze je to na dlhodobe uzivanie prilis vela a mozu z toho byt psychicke problemy, ked uz nic ine tak tie ze clovek nevie v noci zaspat. Samozrejme zavisi to od vela roznych inych faktorov, hlavne vahy, inu davku bude potrebovat 110kilovy rambo a inu 50kilova baba.
Tych 3,5g-4g denne su podla mna uplne idealne, cloveka prilis "nerozblaznia" a zaroven je to uz slusne citit. :)
pinco
Darca
Darca

No ja ti neviem. Podľa mňa prirodzená únava organizmu je normálna a snažiť sa to potlačiť niečím takýmto a navyše dlhodobo nemôže viesť k ničomu dobrému. Inak také klasické predtréningovky sú niečo podobné?
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ale piracetam nie je stimulant ten nepotláča únavu, predtréningovky sú hlavne o kofeíne + nejaký mix teda úplne o niečom inom
gogo956
Redeemer
Redeemer

pinco

to nie je o potlacani unavy,piracetam zlepsuje schopnost mozgovych buniek vyuzivat kyslik a glukozu a tym padom pracovat efektivnejsie, lepsi prietok krvi..Napr sa zvysuje kratkodoba pamat co kofein nedokaze. A nie je to placebo,lebo clovek sam vidi ze si zapamata tolko udajov ktore v normalnom stave nedokaze. Ale tazko sa to vysvetluje, lepsie je ked si to clovek sam vyskusa. :)
Kofein je na povzbudenie fajn,robievam kombinacie typu:piracetam,kofein,taurin,cholin /lecitin/.
Dovod preco sa odporuca uzivat cholin /lecitin/ spolu s piracetamom je ten, ze piracetam vyrazne zvysuje spotrebu acetylcholinu mozgovymi bunkami.
pinco
Darca
Darca

Díky hoši za objasnenie. Trochu ma to zmiatlo, lebo predtým si gogo písal, že ťa to naštartuje, keď si unavený a tak. Ale už chápem, čo si tým chcel povedať.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Skusali ste aj samotny lecitin ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

pinco

pri miernej unave to trochu aj vzpruzi,ale nie je to hlavny ucinok Piracetamu,skor vedlajsi

energy00
samotny lecitin uzivam uz mnoho rokov, rozne druhy-sojovy,slnecnicovy.. Je dobry na srdcovocievny system,funkciu pečene aj pre mozgove bunky-ale to skor ako prevencie. Sam o sebe ziaden vyznamnejsi vplyv na mozog nema,resp. je na takej nizkej urovni ze ho clovek iba tazko pociti. Dava sa ale casto do kombinacii s inymi smartdrugs kvoli synergickemu efektu,resp kvoli doplneniu acetylcholinu.

update
dnes prisiel Noopept normalne v listovej zasielke. Obava sa potvrdila,ze davkovat tych 30mg bude zlozite lebo je to naozaj mala davka. A neuveritelne to smrdi, ktovie co to v skutocnosti je.. :lol:
Zajtra zacnem s testovanim, hned z rana.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nemáš k tomu nejakú odmerku? lebo čo som pozeral tak väčšinou nato používajú normálne váhy alebo ešte jeden spôsob som videl :D roztopiť gumený cukrík, nasypať noopept doňho a vytvoriť si také noopept cukríky :D inak plánuješ to dávať pod jazyk alebo prehĺtať?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Emkej

v obalke bola aj taka uplne mini mikro lyzicka ktory by mala mat cca 10-15mg. Vcera vecer som si dal jednu lyzicku na jazyk, dnes rano 2 lyzicky a po asi 2hodinach 2lyzicky do jablkoveho dzusu.
Citit nieco je, zatial je skoro na celkove zavery, povedal by som ze to ma podobne ucinky ako obycajny piracetam,ale tazko povedat. :)
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tak to je ešte vporiadku, no niekto vraj niečo cíti hneď po 15tich minútach a niekto až po 2och týždňoch takže tomu treba nechať trochu čas
gogo956
Redeemer
Redeemer

Jednu vyhodu uz citim teraz: pri vysokom davkovani Piracetamu mal som pocit tlaku v hlave a urcitej nervozity. Pri Noopepte nic tak nepocitujem a to som si dal dnes rano cca 30-45mg, co je vela.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ja som napr. z piracetamu nikdy necítil nejaký tlak alebo nervozitu a to som skúšal aj 12g dávky, skús potom ten noopept hodiť pod jazyk a nechať vstrebať, mohlo by to byť ešte lepšie a hlavne to nemusí prechádzať cez žalúdok
btw. 30-45mg nie je zas tak veľa viď. tento článok
Napísať odpoveď