Bolesť hlavy po športe
Bolesť hlavy po športe
Stretli ste sa niekto s takým problémom, že vás po nejakej športovej aktivite bolela hlava alebo ste aj zvracali ? Bol som sa nedávno korčuľovať a jak som prišiel domov ma bolela hlava, a v noci som zvracal. Teraz som sa bol korčuľovať zase, a mám to tu znova. Bolí ma hlava.
Čím to môže byť spôsobené ? V lete som sa napr. často bicykloval, okolo 50km na jednu jazdu, a nič mi nebolo.
Čím to môže byť spôsobené ? V lete som sa napr. často bicykloval, okolo 50km na jednu jazdu, a nič mi nebolo.
Re: Bolesť hlavy po športe
Dehydratacia? Velka unava? Zla strava pred a po sportovej aktivite?
No je pravda, ze som nepil nic pocas hodiny a pol, co som tam bol. Ale to som nezvykol ani inokedy, pominule roky, a nikdy ma hlava nebolievala.
Prilis som sa tam ani neunavil, lebo korculoval som sa len tak pomalsie, takze som sa neznicil.
A co by som mal jest pred a po ?
Prilis som sa tam ani neunavil, lebo korculoval som sa len tak pomalsie, takze som sa neznicil.
A co by som mal jest pred a po ?
Niec lahke, zeleninu, cestoviny alebo nieco take. Tak si daj hodinu pred korculivanim zo 3dc vody, o pol hodinu dalsi pohar, potom stihnes este wc a mozes ist na lad. Po korculovani skus opat zo pohar vody do seba naliat a nebolo by zle, ak by si aj pocas korculovania nieco vypil. Pijes kavu, fajcis cigarety?
No skusim viac pit, aj pocas korculovania, ci to pomoze. Nefajcim, ani nepijem kavu.
Skus a uvidis. Ak sa to zopakuje, tak by som zrejme isiel k lekarovi, aby neslo o neurologicky problem niekde od chrbtice co by mohlo mat vaznejsie nasledky.
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
wow, ak si nespadol a netresol si hlavu o lad, tak si to odsleduj a ak sa to bude opakovat tak okamzite k doktorovi
Suhlasim s test-om, su to typicke priznaky dehydratacie, niekde som cital ze asi 90% pripadov bolesti hlavy je priznakom dehydratacie a staci vypit pohar vody a do hodiny bolest prestane.
Tiez pozor na to, ze v zime, este na lade a pri pohybe, telo potrebuje ovela viac energie na udrzanie telesnej teploty, takze nie len tekutiny, ale aj jedlo.
Samozrejme, ak by sa to opakovalo, mohlo by to byt aj nieco vaznejsie, potom odporucam tiez lekara.
Este ma napadlo, nepijes energeticke napoje, hlavne pred korculovanim? Tie dehydruju ako kava, hlavne ak vypijes ten napoj a ziadnu vodu.
Tiez pozor na to, ze v zime, este na lade a pri pohybe, telo potrebuje ovela viac energie na udrzanie telesnej teploty, takze nie len tekutiny, ale aj jedlo.
Samozrejme, ak by sa to opakovalo, mohlo by to byt aj nieco vaznejsie, potom odporucam tiez lekara.
Este ma napadlo, nepijes energeticke napoje, hlavne pred korculovanim? Tie dehydruju ako kava, hlavne ak vypijes ten napoj a ziadnu vodu.
Nespadol som, ani nic podobne. A potom ako som prisiel domov som pil vela vody, ale bolest neprestavala ... vratil som sa z klziska okolo pol piatej poobede a ta bolest ustupovala az o takej deviatej vecer. No stale ma bolela hlava, ale uz menej (nedal som si ziadnu tabletku proti bolessti). A tentokrat som nezvracal tak ako minule.
Este teraz tak mesiac dozadu som zacal brat lieky na liecbu alergie, Oralair. Neviem ci to nebude suvisiet aj s tym, pretoze maju vela neziaducich ucinkov.
Tak uvidim ked pojdem najblizsie, niekedy v priebehu tyzdna. Potom napisem, ci sa to znova opakovalo. Dakujem zatial za odpovede.
A nepijem energetaky, ani kavu.
Este teraz tak mesiac dozadu som zacal brat lieky na liecbu alergie, Oralair. Neviem ci to nebude suvisiet aj s tym, pretoze maju vela neziaducich ucinkov.
Tak uvidim ked pojdem najblizsie, niekedy v priebehu tyzdna. Potom napisem, ci sa to znova opakovalo. Dakujem zatial za odpovede.
A nepijem energetaky, ani kavu.
Tak to moze byt aj z liekov. Je dobre si dat hned tabletku od bolesti, aby to neprepuklo casom do chronickej bolesti hlavy, takto to odporucaju lekari. Niekto si povie, ze ake svinstvo obsahuje ibalgin alebo paralen. Ja mam za to, ze pri dnesnej regulacii zo strany Europskej unie, roznych kontrol a potom aj zlych stravovacich navykov v podobe fast foodov, eneregetakov, kavy, roznych sladenych napojov a ineho je ibalgin a paralen len zlomok toho co telu uskodi. Preto ak ma boli hlava, napijem sa a bolest neprestava za 15min, tak si dam hned tabletku a mam pokoj.
Skus iny liek vypytat u alergologa, zname su najma Zodac, Alerid a i. a tam sa vedlajsie ucinky moc nespominaju.
Skus iny liek vypytat u alergologa, zname su najma Zodac, Alerid a i. a tam sa vedlajsie ucinky moc nespominaju.
Ano, ale toto je iny liek. Zodac a podobne su antihistaminika, cize len na zmiernenie priznakov. Tento Oralair je na liecbu alergie pomocou imunoterapie, cize tie tabletky vlastne obsahuju alergeny, na ktore som alergicky. Ale skusim ist za alergologickou, ci existuje aj nieco ine.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ak to nie je vodou, tak to moze byt prave tym liekom. Nepise sa tam o bolestiach hlavy, nevolnosti, zavratoch??? Ja chodim na ockovanie proti alergii, mam injekcie, ale princip bude asi ako ten tvoj, ze sa do tela dostavaju alergeny na ktore mam alergiu a telo si vytvara protilatky. Vzdy kazdou injekciou ma upozorni, aby som v dany den nesportoval, pretoze by som bol vycerpany a bolela by ma hlava. Tak ci toto nebude aj tvoj pripad.
Hm, je to to iste, ale ja to beriem vo forme tabletiek a tie sa beru kazdy den. Nepise sa nikde o tom, ze by som nemal sportovat, ani doktorka ma na to neupozornila. Ale ano, medzi vedlajsimi ucinkami je aj bolest hlavy a podobne. Je tam strasne vela tych vedlajsich ucinkov.
Vela vedlajsich priznakov tam je preto aby ich nemohli zalovat, len ako prevencia, ale obas sa u niekoho prejavia a pri sporte a este v zime je pravdepodobnost vyssia.
-
mirak2
Hardcore addict
pohar vody je neraz malo... a ak mas taketo symptomy, vypi v priebehu 20-30 minut kludne aj liter vody (vcera som mal podobny problem, vypil som mineralku a bol som v pohode)
Taktiez ako som pisal, telo v zime a mraze potrebuje ovela viac energie na udrzanie telesnej teploty, problem je ze to nie je vidiet ako telo mina energiu na udrzanie teploty, takze je dolezite aj poriadne sa najest, naraz vypit liter vody asi tiez nepomoze, hlavne ked predtym si pil malo, telo nie je zvyknute a necakany nadbytok vyluci.
mas ciapku na hlave ? nebehas potom po vonku so spotenou hlavou ?
Liter vody za pol hodinu je prilis vela a je to zataz pre telo. Oblicky aj tak spracuju pol litra vody az po case, po pol hodine az hodine zacinaju pracovat. Preto je lepsie pit menej a radsej castejsie, teda take dvoj az trojdecove pohare vody, radsej s 15min odstupom.
Tak asi to naozaj bolo len tou dehydrataciou. Vcera som bol na klzisku, vypil som pocas korculovania 2 pohare tepleho caju, taktiez pred a po korculovani vodu a hlava ma nebolela ani nic mi nebolo.
Co tie tabletky, uzivas stale?