Pripojenie tlaciarne na Wifi router
Pripojenie tlaciarne na Wifi router
Zdravim.
Z internetovej pripojky ide kabel s koncovkou RJ11 do ADSL routra. Potrebujem pripojit tlaciaren do routeru tak aby sa dalo bez problemov tlacit nech je hocikto pripojeny na routri (ci cez kabel alebo cez wifi). Aky typ routeru pouzit alebo ako najjednoduchsie tento problem vyriesit?
Z internetovej pripojky ide kabel s koncovkou RJ11 do ADSL routra. Potrebujem pripojit tlaciaren do routeru tak aby sa dalo bez problemov tlacit nech je hocikto pripojeny na routri (ci cez kabel alebo cez wifi). Aky typ routeru pouzit alebo ako najjednoduchsie tento problem vyriesit?
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pripojenie tlaciarne na Wifi router
ten ADSL router ma len tu RJ-45 koncovku ? alebo aj ine ?
na pripojenie netu ma rj11 a potom ak sa dobre pamatam ma 5ks rj45
-
vladenko007
VIP
No mal by si mať na routri minimálne USB vstup s podporou pre printserver.
Pripojíš tam tlačiareň a na každom počítači na ktorom chceš tlačiť dáš nainštalovať sieťovú tlačiareň. Samozrejme tie počítače musia byť pripojené na danú sieť.
Niektoré USB porty na routri sú default nastavené na vypnuté takže treba ísť do menu routra a zapnúť ich.
Druhá možnosť ak nemáš na routri USB vstup je tá že nainštaluješ tlačiareň k nejakému PC a potom dáš tlačiareň zdielať v sieti. Taktiež treba na každom PC potom vyhľadať a nainštalovať sieťovú tlačiareň.
Nevýhoda je tá že ak chceš tlačiť z nejakého PC v sieti na danej tlačiarni, tak ten PC na ktorý je pripojená musí byť stále zapnutý. Ak nebude zapnutý tak defacto tlačiareň nebude v sieti dostupná.
Pripojíš tam tlačiareň a na každom počítači na ktorom chceš tlačiť dáš nainštalovať sieťovú tlačiareň. Samozrejme tie počítače musia byť pripojené na danú sieť.
Niektoré USB porty na routri sú default nastavené na vypnuté takže treba ísť do menu routra a zapnúť ich.
Druhá možnosť ak nemáš na routri USB vstup je tá že nainštaluješ tlačiareň k nejakému PC a potom dáš tlačiareň zdielať v sieti. Taktiež treba na každom PC potom vyhľadať a nainštalovať sieťovú tlačiareň.
Nevýhoda je tá že ak chceš tlačiť z nejakého PC v sieti na danej tlačiarni, tak ten PC na ktorý je pripojená musí byť stále zapnutý. Ak nebude zapnutý tak defacto tlačiareň nebude v sieti dostupná.
Ja používam toto:
https://datacomp.sk/tp-link-tl-ps310u-p ... 82374.html
Samozrejme tlačiareň je USB.
https://datacomp.sk/tp-link-tl-ps310u-p ... 82374.html
Samozrejme tlačiareň je USB.
Hlavne by ma zaujimalo ci mam pripojit na ten povodny router dalsi router uz s USB konektorom a tam pripojit tlaciaren alebo zohnat ADSL router s USB konektorom pre pripojenie tlaciarne.
To 4040: Ak dobre chapem to zariadenie, ktore si ty poslal TP-LINK TL-PS310U staci prepojit s RJ45 kablom s ADSL routrom? A potom do printserveru pripojit tlaciaren?
To 4040: Ak dobre chapem to zariadenie, ktore si ty poslal TP-LINK TL-PS310U staci prepojit s RJ45 kablom s ADSL routrom? A potom do printserveru pripojit tlaciaren?
Dobre si to pochopil.Akurát budeš musieť do každého PC nainštalovať utilitku od TP-link.Mne sa k tlačiarni pripájajú 2PC a 2 NTB cez wifi a ide to zatiaľ bez problémov už skoro 2 roky.
http://cz.tp-link.com/products/details/ ... S310U#over
To znie super. Len aby to slo aj na Windows 8.4040 napísal:Dobre si to pochopil.Akurát budeš musieť do každého PC nainštalovať utilitku od TP-link.Mne sa k tlačiarni pripájajú 2PC a 2 NTB cez wifi a ide to zatiaľ bez problémov už skoro 2 roky.
-
Chalesnik
Medium Professional
Ak ma tlaciaren ovladac pre 8 micku tak ti to pojde.
Oficialne na webe ma, ale skusal som to rozbehat a na jednom notebooku to ide a an druhom to nejde. Pricom obidva maju W8.
-
Chalesnik
Medium Professional
Ak je ovladac na stranke vyrobcu tak si to asi len zle nainstaloval, popripade stiahol zly driver.
Takze sa mi to nakoniec podarilo rozbehat. Miesto printer serveru, ktory nemali skladom som kupil cely router aj s 2x usb. Ovladace od tlaciarne nainstalovat nesli, kedze W8 nepodporuje nepodpisane certifikaty a ani dokonca to enslo vypnut ale rozbehal som to inym driverom. Vdaka za pomoc vsetkym 

//autoeditácia príspevku (18 Jan 2015, 16:51)
Pani este jedna otazka. Je mozne zapojit do routra aj scanner cez usb port? Tj. aby sa v sieti zdielal aj scanner?
//autoeditácia príspevku (18 Jan 2015, 16:51)
Pani este jedna otazka. Je mozne zapojit do routra aj scanner cez usb port? Tj. aby sa v sieti zdielal aj scanner?