Ukoncenie vs + vypovedanie zmluvy o najme

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
iWin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Ukoncenie vs + vypovedanie zmluvy o najme

Príspevok od používateľa iWin »

Zdravim,

V prvej polovici decembra som sa rozhodol skoncit s vtedajsou VS, s tym, ze som to nikomu nejako extra neoznamil ani nic podobne. Planujem znova pokracovat od septembra na inej skole, no zaujimalo by ma ci musim splnit aj nejake nalezitosti, teda ci musim podat nejake oficialne ukoncenie studia aby som nemusel na tej dalsej skole platit skolne alebo nieco podobne, ci a kedy sa mam zahlasit na urade prace a podobne veci okolo toho.

A este taka otazka ohladom zmluvy o prenajme bytu. Zmluva je do marca tohto roku, je nutne tuto zmluvu vypovedat ak je zmluva na dobu urcitu?

Vsetkym dakujem za rady.
brm
Darca
Darca

Re: Ukoncenie vs + vypovedanie zmluvy o najme

Príspevok od používateľa brm »

Nájom.. musíš dôkladne pozrieť zmluvu. Niektoré zmluvy sú stavané, že platia na dobu určitú, ale ak niečo urobíš/neurobíš, predlžuje sa zmluva aj na ďalší rok. Ak tam nič iné nemáš spomínané, tak platí len na dohodnutú dobu a nemusíš dávať žiadnu výpoveď.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Co sa tyka VS,

-povinnost platit skolne sa pocita na zaklade akadem. rokov, takze je jedno ci oficialne ukoncis teraz alebo az v lete niekedy.
-na Slovensku sa plati od 6. roku studia, takze ked teraz prerusis, zacnes na druhej zadarmo, ale na konci uz budes musiet platit (ak sa dovtedy nezmeni nieco)
-ukoncit studium mozes roznym sposobom v zavislosti aj na stud. poriadku a pod.
-po ukonceni studia mas bud 15 alebo 30 dni na prihlasenie na urad; na toto budes potrebovat aj potvrdenie o ukonceni studia, ci uspesnom, alebo neuspesnom, tzn. diplom alebo potvrdenie zo studijneho ze si k tomu a tomu datumu ukoncil studium - zajdi na studijne a dohodni sa s nimi co dalej, porozmyslaj ci ukoncis oficialne teraz, alebo ostanes do leta.
-na urade kazdopadne zostanes az do zapisu na novu skolu, tzn. tak ci tak sa tam aspon na tie 2-3 mesiace budes musiet zapisat.

Prenajom:
Zalezi od zmluvy a od toho ako to chces. Ked chces ostat v najme do marca, tak proste ostanes, a v prihodnom termine odovzdas nalezitosti s tym, ze nechces predlzit.
Pripadne podla zmluvnych nalezitosti mozes riesit predcasne zrusenie. Alebo sa ukonci dohodou...
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

Fabo napísal: -na Slovensku sa plati od 6. roku studia, takze ked teraz prerusis, zacnes na druhej zadarmo, ale na konci uz budes musiet platit (ak sa dovtedy nezmeni nieco)
len poopravim, stat plati za teba 3+2, ked si predlzis BC tak uz 4. rok na BC budes platit.. ale Ing budes mat zadarmo (pokial si aj ten nepredlzis)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Fabo napísal: -po ukonceni studia mas bud 15 alebo 30 dni na prihlasenie na urad
je to 8 dni. :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

kukiak: sa to skracovalo?

sharky-no: moze byt. ja len viem ze plati len riadnu dobu.
Napísať odpoveď