Satelit na 2tv - rovnaký program

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
dumont
Light Expert
Light Expert

Satelit na 2tv - rovnaký program

Príspevok od používateľa dumont »

Zdravím, mám satelit + prijímač na 1 TV, v izbe mam aj TV monitor, rád by som prepojil prijímač aj s TV monitorom, tak aby bol kľudne aj rovnaký program, nakoľko je to v rámci jednej izby. Je to z dôvodu, že keď pracujem na PC, aby niekto mohol pozerať TV a ked nebudem pracovať na PC, možem pozerať na monitore, kde mam vacsi obraz (lebo TV je ozaj mala). Neviem či stačí len pichnut rozbocovac do prijimaca a vytiahnut 2 koaxiali, nakolko je teraz prijimac prepojeny s TV aj so SCARTom. Vopred dik :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Satelit na 2tv - rovnaký program

Príspevok od používateľa Fabo »

eee koax? To ako pouzivas koax aj na nieco ine ako na vstup? Preco preboha?

Najjednoduchsie riesenie = rozdvojka do scartu a natiahnut k TV. Pripadne ak ma prijmac digitalny vystup tak rovno digital, ale tam mozno potom bude problem ze budes musiet vytiahnut kabel z prijmaca ked budes chciet pozerat na telke, ak prijimac prioritizuje vystupy.
dumont
Light Expert
Light Expert

Fabo napísal:eee koax? To ako pouzivas koax aj na nieco ine ako na vstup? Preco preboha?

Najjednoduchsie riesenie = rozdvojka do scartu a natiahnut k TV. Pripadne ak ma prijmac digitalny vystup tak rovno digital, ale tam mozno potom bude problem ze budes musiet vytiahnut kabel z prijmaca ked budes chciet pozerat na telke, ak prijimac prioritizuje vystupy.
No prišiel som na to, že tým koaxialom to bolo prepojené úplne zbytočne,neviem kto to tak zapojil, keď som ho vytiahol, telka stále frčala, tak som ho skúsil dať do monitora, kde som dal ladiť kanály a uložilo mi 1 kanál, na ktorom sa dalo prepínať normálne cez ovládač príjimača, asi to bolo ako AV, ale obraz nebol moc dobrý, neviem prečo. Mali sme doma rozdvojku na scart, tak som to včera skúšal a šlo to, tak som dnes nakúpil káble a všetko frčí ako som chcel :) Jediný problém, ktorý ešte mám, ale asi mi s ním nikto nepomôže, že môj monitor podporuje PIP ( picture-in-picture ) a teda, že môžem byť na PC a keď zapnem PIP tak môžem mať v rámiku aj obraz z iného zdroja, teda napríklad sledovať Tv. Nejde mi však pri výbere vybrať EXT., čo je scart vstup, ale len anténa. Keď som mal cez ten koax. tak mi to šlo akože cez anténu, tak PIP fungovalo, teraz mi to nejde, síce to nieje žiadna tragédia. Ale aj tak by som to rád nejako rozbehal :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Myslim ze aj ine TV podporuju len analog - koax., ak nemas prilis dlhy kabel, tak vyskusaj vymenit ten kabel, konektory na oboch stranach a tiez jemne doladit, obraz by sa mohol zlepsit, tiez je mozne ze je obraz ruseny.
dumont
Light Expert
Light Expert

Dreamer napísal:Myslim ze aj ine TV podporuju len analog - koax., ak nemas prilis dlhy kabel, tak vyskusaj vymenit ten kabel, konektory na oboch stranach a tiez jemne doladit, obraz by sa mohol zlepsit, tiez je mozne ze je obraz ruseny.
no ten koax mal max. meter, ale cim by to mohlo byt rusene, ked mi to slo subezne cez scart na jednej Tv pekny obraz a cez koax na druhom slabsi obraz, ze by bol chybny koax neviem, ako som to zapojil tak sa to drzalo na kvalite, nech som s tym hybal ako som chcel, myslim ze keby bol poskodeny niekde, tak by to aspon jemne zazrnilo alebo nieco podobne :) ci?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tazko povedat, tak na dialku, koaxial je nachylnejsi na rusenie, pohybom sa nezrusi, scart kable maju tienenie. Samozrejme ze cez scart je to kvalitnejsie, ale vyskusal by som este iny koax. kabel predsa. Doladit jemne to neslo? Este ma napadlo, ze zvykli byt zdvojene signaly, jeden slabsi a druhy silnejsi, len nieco ako tien, tak este raz preskenovat cele pasmo.

Dalej este moze rusit tu frekvenciu iny blizky signal, takze vyskusaj zmenit UHF kanal pre ten zdroj na iny.
dumont
Light Expert
Light Expert

no iny koax bohuzial nemam doma .... ono ten obraz ani nebol taky strasny, len jemne zrnity, taky divny, skusal som to jemnym doladovanim ale to asi nema zmysel, ja to mam naladene pekne, ved to je satelit, len cez scart super obraz a cez koax ten podivny :D to asi nemoze byt ladenim, potom si to rozladim a bude to skarede na oboch :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

To nema so scartom nic spolocne, vystup scart nerozladis, to sa neboj.
dumont
Light Expert
Light Expert

no uz som to pozapajal tymi scartami, tak sa mi moc nechce spekulovat s koaxialom, ale este to isto vyskusam, ked bude na experimenty viac casu :D
Napísať odpoveď