Fiio e10 vs integrovaná zvukovka

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Zymeth
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Fiio e10 vs integrovaná zvukovka

Príspevok od používateľa Zymeth »

Zdravim..
Mam beyeri dt 990 pro a audio-technica ATH-T500. K dt 990 pro som kupoval aj fiio e10, aby to malo co pohnat. Nejak som to moc neriesil, ako to znie na DACu a bez, kazdopadne pred par dnami som pocuval nejake soundtracky (flac) a len tak som si vymienal T500-vky a beyeri. Dost ma prekvapilo, ze sa mi ovela viac pacil zvuk na T500, hlavne kvoli separacii nastrojov. Tak som obe sluchadla striedavo pouzival na e10 a integrovanej zvukovke (gigabyte z97-d3h), no okrem hlasitosti som nepocul ziadny rozdiel. Nemali by sluchadla aspon o nieco lepsie zniet na e10 ? Pretoze podla mna naozaj T500 zneju lepsie a ze to nie je nic subjektivne, ale naozaj ta separacia a dynamika je lepsia. Akurat mi vadi to, ze su uzavrene, pretoze hravam hry na teamspeaku a potrebujem sa aspon pocut. Zaujimave ze az teraz som si to vsimol. Vsade citam aku super maju DT 990 separaciu nastrojov, ale ze by 2x lacnejsie sluchadla zneli lepsie ? Je chyba vo mne, v DACu alebo to proste tak je ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Fiio e10 vs integrovaná zvukovka

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To môže byť viac veci. Je to hlavne a v prvom rade o tom ako dokažeš vnimať zvuk a jednotlive rozdiely. Niekto proste rozdiel medzi jednotlivymi sluchadlami nepočuje. A takisto E10 nemusi byť uplne dostatočne železo nato aby sa kvality DT990 prejavili naplno. S lepšim by bol rozdiel vyraznejši.
Počul som oboje sluchadla (nie na E10) a DT990 hraju pre mňa podstatne lepšie (aj keď s na môj vkus priveľa basmi).
Skušal si Fiio aj na high gain?
Zymeth
Light Star
Light Star

Áno, znie rovnako na high aj low gain (iba hlasitosť je iná). Hlasitosť je v pohode, ale rozdiel nie je žiadny oproti e10 a inter. zvukovke. Aky ty hovoríš o basoch na DT 990, tak naopak mne sa rozhodne zdá, že T500 majú viac basov. A to som si v podstate istý. Práveže si myslím, že detaily a pod. viem dosť vnímať a T500 naozaj znejú všeobecne lepšie. Detail, všetko. Jedine DT 990 majú lepší priestor, pretože sú otvorené. Čo som čítal na nete, tak ľudia medzi e10 a internými zvukovkami počuli, no ja tam rozhodne žiadny "nevidím". Nemyslím si, že mám zlý sluch a neviem to vnímať, ale naozaj T500 znejú 100% lepšie. Možno vokály sa mi viac páčia na DT 990, ale aj tak.. myslím, že buď fiio e10 nebude dostatočne dobrý DAC pre 990 alebo som naozaj hluchý, čo si nemyslím. Samozrejme k tomuto mi asi nikdo neporadí, nikto nepríde ku mne domov vyskúšať ako tie slúchadlá znejú, každopádne ma to vcelku zklamalo. Teraz si na hudbu nechávam T500 a mením si obe slúchadlá podľa toho, na čo ich práve používam.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nepocul som integrovanu ktora by hrala lepsie resp. rovnako dobre ako E10. Pre niekoho to nemusi byt rozdiel ziaden (nie si sam), pre niekoho je priepastny. Kazdy pocujeme inak, je to velmi individualne.
Je to o sluchu, to ale neznamena ze si hluchy. Len proste na to nemas vyvynuty resp. vytrenovany a zvyknuty sluch.
Zymeth
Light Star
Light Star

Teraz som o5 skúšal vymienať zdroj medzi e10 a int. zvukovkou, na rovnakej hlasitosti, dosť rýchlo po sebe, vždy som mal ešte v pamäti ako určitý song znel, snažil som sa porovnávať všetko možné od basov a výšok, detailu, separácie, skúšal som rôzne soundtracky, niečo od green day, všetko .flac súbory, NIČ. Ja prisahám, že T500 majú viac detailu ako Beyeri. Aj keď počúvam len rôzne nahrávky, tak pri T500 je počuť v pozadí šum, no pri Beyeroch nie. Samozrejme pri približne rovnakej hlasitosti. Ok, asi som divný, aj keď si stále myslím, že chyba bude skôr v slúchadlách alebo v DACu, každopádne sa mi to nechce riešiť, prežil som takto rok, prežijem aj ďalší.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokial sluchadla aj dac funguju tak ako maju, tak v nich chyba byt nemoze. Proste ti viac sedi zvuk T500, to je normalka.
Napísať odpoveď