Passivny PC
Passivny PC
Zdravim. Mam doma stary PC, ktory chcem vyuzivat na stahovanie v noci. Preto chcem aby bol co najtihsi.
Zostava:
intel Celeron D 2,4GHz
Original chladic
1Gb DDR1 ram
Nvidia gforce FX5200 passive
320Gb disk
Uhm ehem cina zdroj 250W 80mm chladic
Skrina nie je odhlucnena. Nechcem do neho vela investovat. Predstavujem si to tak, ze kupim nejaky dostatocny pasiv na CPU. Zdroj si upravim sam na co najtihsi aj ked aktivny. A potom este odhlucnit disk. Ako na to?
Zostava:
intel Celeron D 2,4GHz
Original chladic
1Gb DDR1 ram
Nvidia gforce FX5200 passive
320Gb disk
Uhm ehem cina zdroj 250W 80mm chladic
Skrina nie je odhlucnena. Nechcem do neho vela investovat. Predstavujem si to tak, ze kupim nejaky dostatocny pasiv na CPU. Zdroj si upravim sam na co najtihsi aj ked aktivny. A potom este odhlucnit disk. Ako na to?
Re: Passivny PC
disk ssd... som zvedavy ako si sam poradis s odhlucnenim zdroja ked tam musi byt predpisany fan ktory tomu vyhovuje, skor by som si kupil nejaky novy tichy zdroj, je to par eur
http://www.alza.sk/kingston-ssdnow-v300 ... 313483.htm
http://www.alza.sk/zdroj-eurocase-350w-i-d44296.htm pripadne pasiv zdroj, ale tam uz priplacas niekolkonasobne viac
http://www.alza.sk/kingston-ssdnow-v300 ... 313483.htm
http://www.alza.sk/zdroj-eurocase-350w-i-d44296.htm pripadne pasiv zdroj, ale tam uz priplacas niekolkonasobne viac
Az tolko penazi do toho vrazat nemienim. PC uz ma svoje odzite, aktualne je na zasluzenom dochodku. Mam z roboty vykonove priemyselne chladice. Su hlucne ale maju prietoky 400-600m3/h. Pri znizeni vykonu a dobrom odhlucneni ich dokazem drzat v normalnej hodnote hluku. Popripade tam dam teplomer a spustim ho len ked to bude podstatne.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
400-600m3/h nedokazes v ziadnom pripade udrzat v tichosti. Server hojko.com mal 2 chladice o vykone okolo 200 m3/h a poviem ti, bol to hluk, ktory nedokazes regulovat. Uz len samotne tocenie a prietok vzduchu robil strasny hluk, takze aj keby isli na polovicne otacky, tak neexistuje, aby to bolo tiche a stale sa da povedat, ze to bude strasne hlucne.
Ak do toho nemienis vrazat, co ani vlastne nema vyznam, tak to inak neurobis. V tvojom pripade je jedinym riesenim vymenit zdroj, vymenit chladic procesora a vymenit disk.
Ak do toho nemienis vrazat, co ani vlastne nema vyznam, tak to inak neurobis. V tvojom pripade je jedinym riesenim vymenit zdroj, vymenit chladic procesora a vymenit disk.
A aspon nejkay pasivny chladic na procesor? Socket 478
Maly hluk mi nevadi. Hlavne nech to nevrci ako vysavac.
Maly hluk mi nevadi. Hlavne nech to nevrci ako vysavac.
Obávam sa že pasívny chladič na Socket 478 asi nezoženieš. Tam je už dneska problém zohnať aj aktívny chladič.
Aktualny stav je takyto:
vyhodil som stary chladic a dal som tam boxovy chladic z osemjadroveho AMD FX.
Otvoril som zdroj, vyhodil oplechovanie a namiesto neho som dal Arctic cooler F12 ktory nasava od CPU a tlaci do zdroja.
Fan v zdroji som upravil tak, ze je nastavitelny spolu s ostatnymi ventilatormi.
Planujem si vyrobit bocnicu v ktorej bude diera na 12cm Akasu ktora bude fukat rovno na CPU
Akasa a Arctic Cooler idu stale, su nastavitelne na 100% a 50%
Fan CPU a zdroja su hlucne a maju 3 stupne 100% 50% a 0%
Aktualne to s ventilatormi na 50% ide na cca 50-55°C. Ak dam arctic na 100% a CPU na 0% ide teplota okolo 58-60°C. Problemy mi robia prudke vykyvy kedy CPU sa zrazu zohreje na 70-75°C a opat schladne. Netusim co to sposobuje a bojim sa hnat ho do vysokych teplot.
vyhodil som stary chladic a dal som tam boxovy chladic z osemjadroveho AMD FX.
Otvoril som zdroj, vyhodil oplechovanie a namiesto neho som dal Arctic cooler F12 ktory nasava od CPU a tlaci do zdroja.
Fan v zdroji som upravil tak, ze je nastavitelny spolu s ostatnymi ventilatormi.
Planujem si vyrobit bocnicu v ktorej bude diera na 12cm Akasu ktora bude fukat rovno na CPU
Akasa a Arctic Cooler idu stale, su nastavitelne na 100% a 50%
Fan CPU a zdroja su hlucne a maju 3 stupne 100% 50% a 0%
Aktualne to s ventilatormi na 50% ide na cca 50-55°C. Ak dam arctic na 100% a CPU na 0% ide teplota okolo 58-60°C. Problemy mi robia prudke vykyvy kedy CPU sa zrazu zohreje na 70-75°C a opat schladne. Netusim co to sposobuje a bojim sa hnat ho do vysokych teplot.
A nemas moznost dat ten PC do inej miestnosti, resp. na chodbu? Stacil by ti iba napajaci a sietovy kabel. Prvy raz by si ho nabootoval aj s ostatnymi periferiami, tie by si potom odpojil a pripajal by si sa uz iba cez RDP (alebo teamviewer) zo svojho pocitaca. K tomu by si si rozbehal homegroup aby si si z neho mohol rovno kopirovat data a mas vystarane.
Ved prave, rad by som. Lenze LAN kabel mam len v mojej izbe a na WIFI kartu v nom uz nie je miesto. Snad sa coskoro pustim aj do prestavby tohto.
Uvidim najblizsie dni co spravi upravena bocnica. Preinstalujem windows, mozno to eliminuje tie extremne vykyvy. A ked nie budem dalej tlacit data do netbooku
Uvidim najblizsie dni co spravi upravena bocnica. Preinstalujem windows, mozno to eliminuje tie extremne vykyvy. A ked nie budem dalej tlacit data do netbooku
Za par eur mas wifi kartu do usb, to by na kratku vzdialenost malo stacit. Ale skus to este takto bez investicii.
-
dobi235
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
podla mna si mal hned na zaciatok napisat kolko si do toho ochotny investovat.. takymito "pokusmi" s ventilatormi odpalis procesor alebo zdroj ...alebo obidve...chces to mat zapnute celu noc a stahovat, ale ked sa bude prehrievat procesor tak sa ti to restartuje... byt tebou kupim tam normalny chladic na procesor... a tym ze vyrobis bocnicu s dierou to bude este hlucnejsie 
Aktualne som do toho investoval len par suflikovych suciastok asi za euro. Ak ten arctic freezer bude chybat v novom PC, tak to bude asi 5E. Ak aj nieco odpalim, co uz. Ten PC uz nema realnu hodnotu. Bude ho sice skoda, ale aspon bude dovod ho vyhodit. Ak sa vsetky moznosti minu, pojde do novej dielne a vyfasuje WiFi kartu. Dakuejm za napad.
Inak, davno davno, ked bolo take extremne horuce leto som ten procesor vyhrial na 88°C a neprotestoval
Inak, davno davno, ked bolo take extremne horuce leto som ten procesor vyhrial na 88°C a neprotestoval