Software na cenove ponuky pre firmu

Informácie o software, ankety...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Software na cenove ponuky pre firmu

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Zhanam software na jednoduchu tvorbu cenovej ponuky (pre Winodws).
Cenova ponuka by mala byt graficky pekna, a atraktivna, malo by sa to samozrejme upravovat, musi obsahovat obrazky produktov a co je dolezite, musia sa v nej dat robit kalkulacie, nieco ako v Exceli, ze si clovek naklika trebars 5kusov z toho 10 z toho, a vytvori mi sucet s DPH pripadne bez DPH a podobne.
Cenova ponuka nieje faktura, vela ludi si to pletie, preto pisem.

Pozna niekto nieco?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Software na cenove ponuky pre firmu

Príspevok od používateľa test »

Neviem o nicom takom a ani neviem o tom, ze by nieco take firmy pouzivali. Robi sa to uplne jednoducho, tak ako si si mozno aj sam myslel. Spravi sa tzv. sablona na vsetko, teda nieco ako hlavickovy papier, hore mas udaje o firme, dole fakturacne udaje. A do strednej casti mozes pisat. Mozes si to spravit ako v Exceli, tak aj o Worde. Spravis si info o spolocnosti, logo, popripadne aj dolnu cast papiera a do stredu si ohranicis bunky a spravis funkcie. Jednoduche scitavanie, teda pocet kusov, suma bez dph, s dph, celkova suma bez dph, celkova suma s dph a samotna celkova dph. Bunky nasobis medzi sebou, teda pocet * cena, dalsia bunka nasobi toto o dph. Dole vsetko scitavas. Prvykrat to zaberie viacej casu, mozno aj zo tri hodiny kym si spravis peknu sablonu, ale potom tam uz len menis zakaznika, cislo ponuky, datum, polozky a sumy. Odporucam si to spravit takto, pretoze ked budes potrebovat nieco zmenit alebo rozsirit, nebudes s tym mat problem a nebudes odkazany na ziadny software. Vsetko si mozes ulozit niekde na Google Disk alebo Dropbox a najdes to kdekolvek na svete alebo v mobile.

To vsetko vies potom spravit na fakturu, ze si spravis sablonku na fakturu a potom len polozky prekopirujes.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nepochopili sme sa...cenova ponuka sa bezne vypracuvava, ked je viac moznosti vyhotovenia sluzby, pripadne sa podla poziadaviek zakaznika vyberu trebars 3 produkty ako to vidis v ponuke z prilohy, a je na zakaznikovy, ktoru si vyberie. No dajme tomu, ze mas v svojej firme na sklade 50 produktov a pre daneho zakaznika sa hodia 3-4, tak si v ponuke vyklikas, ktore su vhodne, a posles/vytlacis mu to, nech si vyberie. Prikladam teda do prilohy priklad, ktory som nasiel.
Prílohy
cenova_ponuka-1.jpg
cenova_ponuka-2.jpg
cenova_ponuka-3.jpg
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Nepoznam ziadny taky software. Z tvojho zadania nebolo jasne o co ide a ze chces taketo porovnavanie. Pretoze vzdy zalezi na odvetvi o aku ponuku ide. Napriklad v stavebnictve mas ponuku, ktora ma 20 stran a tam sa nic neporovnava, spravia sa varianty. Pri televizoroch uz mas co porovnavat, nieco ako su uviedol na priklade. Tiez dokazes takto porovnavat dve alebo tri auta, teda napriklad vo vybave alebo vo vykone.

Neviem z kolkych produktov chces vyberat, ale dokazes to spravit v Exceli. Ako som napisal, spravis si sablonu. A pokial mas naklikane vsetky produkty aj s popisom, tak ich vies dat vpravo mimo oblasti tlace, vzdy jeden do stlpca. Ked budes chciet porovnavat produkt A, tak do jedneho stlpca to len prekopirujes, pripadne si das funkciu, ktora ti to prekopiruje. To iste s dalsim stlpcom. Vo vyslednej ponuke bude vidiet len stlpce, ktore tam chces mat.

Offeris je plateny a neviem, ze ci by ti vyhovoval. Alebo sa spytaj napriklad Audiotracka, ze ci vie nieco take naprogramovat a kolko by to stalo.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Excel je dost nevhodny na taketo veci, hlavne ked clovek chce nech to ma nejaky design, preto hladam ine riesenie, moze byt aj platene, pozriem na Offeris, dik.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Lub0$, preco by bol Excel nevhodny??? Vsak mozes mat nastavene bunky na urcity font, farbu a neviem co este... a vkladat do buniek budes len hodnoty, teda cisty text, takze formatovanie sa ti nezmeni. Preto ak si spravis nejaku graficku upravu vo farbach, tak ti to ostane zachovane.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

A ako si spravim databazu produktov ako zdroj? Je mozne aj to, ze si kliknem ktory produkt chcem, a pomenia sa mi obrazky, a udaje o produkte ako v priklade, ktory som tu dal?
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Kedze tam nepotrebujes robit nejake extremne zlozite matematicke operacie, zvolil by som na tvojom mieste microsoft access... :idea:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Chlapci ja neviem, asi som sa zle vyjadril :P
Clovek ktory ma rozbehnutu firmu, nevie kde mu hlava stoji, nema cas si robit databazy v Accesse, a programovat dokument Excel za dva dni...proste hladam software, ktory je priamo urceny na tieto potreby, ktory si otvorim, vyberiem si predvolene sablony, ktory si lahko doladim, nahadzem produkty do zoznamu a v ten isty den uz robim cenove ponuky. Microsoft Office je relativne narocny balik, isto kazdy z Vas uz pri nom nie raz stracal trpezlivost.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Lub0$: Cez Makro to urcite zmenis. Pri normalnych funkciach musis dat obrazky asi manualne, teda ich vlozit ako obrazok, pripadne este zmensit. Pri ponukach, kde je par produktov mi to nepride vobec ako zdlhave.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No lenze produktov nieje 10...ide o niekolko desiatok a viac produktov, takze pridavat obrazok manualne a upravovat ho do dokumentu, kazdy den trebars 10-20krat je velmi neproduktivne, mne ide o zkratenie casu touto somarinou, aby bolo viac casu na ine veci, a nie stravit pol dna cenovou ponukou.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak si zaplatit uz tu spominany Offeris alebo zaplatit naprogramovanie programu podla tvojich predstav. Pokial ti to vygeneruje zisk, nevidim dovod preco do toho neinvestovat. Hovori sa, ze cas su peniaze a pokial nechces stracas cas tvorbou ponuky v Exceli alebo Accesse, tak mi z toho plynie, ze miesto toho mozes zarabat a teda mozes aj investovat do niecoho co potrebujes.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved jasne, ja som nikde nespominal, ze hladam freeware.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Tak ci tak sa budu musiet tie produkty do tej databazy nejako dostat :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale je rozdiel ci sa musia dostat do hotovej databazy iba vyplnenim udajov, alebo ci sa musia dostat do neexistujucej databzy, ktoru si sam musim najprv vytvorit a prisposobit. ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

A aky je v tom rozdiel??? Aj tak budes musiet robit kolonky ako vyska, vaha, cena, vykon, prislusenstvo atd..., ci budes mat na to nejaky software alebo by si to robil Excel/Access. Jediny rozdiel bude asi len v tych obrazkoch a v tom, ze software bude mat nejaku preddefinovanu sablonu vzhladu, co by inak trvalo mozno 1-2 hodiny, aby to pekne vyzeralo.
Napísať odpoveď