Pri napojení zosilovača na 12V baterku vyhoria obidva poistk
Pri napojení zosilovača na 12V baterku vyhoria obidva poistk
Zdravím borci. Mám taký problém z mojím zosilňovačom http://www.prohifi.sk/prohifi/eshop/1-1 ... zosilnovac .
Kúpil som si tento zosilňovač, z tým že si ho pripojím doma. Tak som si zohnal trafo z 220V na 12V.. tak som to zapojil a vyhoreli poistky. Tak som vymenil poistky a pripojil to klasicky k 12V baterke, zase vyhoreli .. Pripájam to klasicky GND na mínus a +12V na plus. Chcel by som sa opýtať či z tým nemá niekto skúsenosti.
Kúpil som si tento zosilňovač, z tým že si ho pripojím doma. Tak som si zohnal trafo z 220V na 12V.. tak som to zapojil a vyhoreli poistky. Tak som vymenil poistky a pripojil to klasicky k 12V baterke, zase vyhoreli .. Pripájam to klasicky GND na mínus a +12V na plus. Chcel by som sa opýtať či z tým nemá niekto skúsenosti.
Re: Pri napojení zosilovača na 12V baterku vyhoria obidva po
Dúfam že to trafo z 220V na 12V bol nejaký stabilizovaný alebo min.usmernený zdroj a nepustil si tam striedavé napätie.
to trafo som nedával ... Začínal som z Baterkou
Možno problém bude to ,že to pripájaš priamo k - polu na baterke.Skús GND pripojiť na kostru a samozrejme káblami s dostatočným prierezom.
ako to myslíš ? .. že mínus pripojiť na kostru ... a GND pripojiť na kostru ?
No GND zo zosilňovača nie priamo na - pól na baterke ale na kostru vozidla.
To už som skúšal . nič to nerobilo
No ak sú poistky správnej hodnoty ,tak by som ešte skúsil zapojiť iba priamo k samotnej baterke odpojenej od vozila - aj + pól a odpojených reprákoch.Ak to nepomôže ,tak iba reklamácia.
už aj tak tom to skúšal
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Skeper napísal:som si zohnal trafo z 220V na 12V.. tak som to zapojil a vyhoreli poistky. Tak som vymenil poistky a pripojil to klasicky k 12V baterke, zase vyhoreli
4040 napísal:Dúfam že to trafo z 220V na 12V bol nejaký stabilizovaný alebo min.usmernený zdroj a nepustil si tam striedavé napätie.
Aky ma zmysel klamat sam seba. Myslim,ze hned druhy prispevok v tejto teme urcil pricinu.Skeper napísal:to trafo som nedával ... Začínal som z Baterkou