Darts / šipky

O športe...
Deco
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Darts / šipky

Príspevok od používateľa Deco »

Hľadal som, ale akosi som nenašiel žiadnu tému súvisiacu s týmto športom. Ja som bol dlho veľkým odporcom tohoto športu. Vôbec ma to nebavilo a nechápal som, čo na tom ľudia vidia. Až dokým som si asi pred 2 rokmi nepozrel zápas MS PDC, práve hral Peter "Snakebite" Wright a vtedy ma to úplne dostalo. Nehovoriac o tej atmosfére, ktorá panovala v Alexandra Palace, takú niekedy nezažijete ani na futbale.
Počas tohtoročných MS som si povedal, že sa do toho pustím aj ja. Tak som si objednal sisalový terč a dnes som si prvýkrát zahral. Dovtedy som hral len niekoľkokrát elektronické šipky, ale tie sa podľa mňa nedajú porovnať so steelovými. Hlavne ten zvuk, keď sa šipka zapichne do terča:)
Možno už nie som najmladší na to aby som sa presadil (mám 25), ale chcem to vyskúšať. Plánujem aj vytvoriť blog, kde budem uverejnovať ako postupujem s tréningami, ako sa mi darí a pod.. Mojím cieľom je dostať sa na takú úroveň, aby som sa odvážil prihlásiť sa nejaký oblastný turnaj. :-)

Rád by som tu preto otvoril diskusiu o šípkach, ako vy vnímate tento šport. Či ich hrávate. Kto je váš obľúbený hráč. A ako je to s úrovňou šípiek na Slovensku. Aké turnaje sa tu organizujú a pod.

Poznáte niekto aj nejaký klub v okolí Trnavy? Rád by som sa dostal medzi hráčov, ktorý už niečo odohrali a mohli by mi poskytnúť nejaké rady.
hd_
King
King

Re: Darts / šipky

Príspevok od používateľa hd_ »

Ja sledujem posledné 2 roky celkom pravidelne novinky ohľadom Darts, keď sú prenosy turnajov, tak samozrejme aj tie. Teraz nedávno skončili MS, ktoré vyhral Anderson a vo finále porazil legendu Phila Taylora, 16 násobného šampióna, neskutočný zápas. Osobne som Darts hrával len na elektronickom terči v jednom lokálnom bare, potom som si to zakúpil aj domov, ale to nie je ono, chcel by som skúsiť sisalový terč, to musí byť luxus. A osobne nemám žiadne ambície sa v tom presadiť, ale ak by som potrénoval a mal pocit, že sa mi aj darí, tak aspoň nejaký lokálny turnaj vyskúšam, prečo nie. ;)
Najlepšie na tých šípkach je aj tak ale atmosféra, ktorá najmä v Anglicku je neskutočne vybičovaná. Inak obľúbený hráč Taylor, Van Barneveld a sympatický je aj Anderson, hlavne po týchto MS, čo ukazoval bolo neskutočné naozaj.

http://www.bbc.com/sport/0/darts/30761576
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Asi dva roky dozadu som si kúpil terč s rovnakým nadšením, aké máš ty :D Hrával som aktívne asi dva týždne, potom ma to prešlo. Je ale pravda, že ja som mal 15 a skúšal všetko možné ;)
Nedávno som ale začal znovu a teraz aj celkom seriózne. Nemám obľúbeného hráča, ale z posleného BDO turnaja sa mi najviac páčil Peter Sajwani, ktorý je riaditeľ supermarketu vo Švédsku a dostal sa do osemfinále. :D

Inak, aké máte "practice routines"? Ja mám zatiaľ iba jednu - triafať celé od 1 po 20 :)
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Pozeral som prave tie videa z toho zapasu v Australii, to bola riadna divocina :-D

Co sa tyka tych "practice routines", takze nakolko som dnes len zacal, tak som zacal s tym co spominas. Klasika hodiny, od 1 do 20. Aby som sa trocha naucil mierit. Potom mozem prejst na nieco ine:-)

Ake sipky pouzivate? Ja som si zatial kupil zakladne mosadzne 19g a 21g. Aby som mal aspon aku taku predstavu s akou vahou hrat. Ked mi to pojde lepsie, prejdem na nejake tungsten. Vyber aj napr. na ebay je v tomto ohlade dost velky :-)
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Tiež mám mosadzné a dokupoval som hliníkové násadky :)
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

A ako ti to ide? Bezproblemov uz triafas tam kam chces? Myslim aspon segment, bez "doubl" alebo treble.

Pomohli trocha tie hlinikove nasadky?
hd_
King
King

Tak sisalový terč mám už cca 3 dni doma, akurát až teraz cez víkend si ho začínam užívať naplno, keďže ešte vo štvrtok som mal skúšku. Potrebujem prejsť prvých pár dní tou fázou, kedy si vôbec osvojujem, ako budem držať šípky, aby sa mi čo najlepšie mierilo a hádzalo. Začínam klasickým tréningom, že si vyberám čísla, na ktoré mierim, skôr tak podla chuti ako diktátorsky od 1 po 20 za radom. Ale tak hodnotiť ešte nie je čo, možno tak po mesiaci aktívnejšieho tréningu už nebudem mať problém hádzať singly, ktoré si zmyslím, teraz je to ešte také rozlietané.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Deco napísal:A ako ti to ide? Bezproblemov uz triafas tam kam chces? Myslim aspon segment, bez "doubl" alebo treble.

Pomohli trocha tie hlinikove nasadky?
Keď som rozhádzaný, tak priemerne dávam single na dve šípky...bez rozhádzania to je ešte bolavé :D
Hliníkové násadky posunuli trochu ťažisko, ale nie je to moc na lete šipiek cítiť. Kupoval som ich hlavne kvôli tomu, že plastové sa mi po dvoch týždňoch polámali ;)

//určite si čítal už veľa tutoriálov ako na hádzanie, ja len spomeniem, že mne najviac pomohlo sledovať rukou cieľ po tom čo už odhodím šípku (dokončim ten pohyb, nezaseknem ho) :)
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tiez prave objednavam nejake kvalitnejsie nasadky, pretoze mi 2 umelohmotne praskli :-)

Co sa tyka mojho prveho tyzdna, tak uz citim mensie zlepsenia. Uz mi tak sipky nelietaju od seba, niektore segmenty sa mi uz dari triafat bezproblemov, hlavne 19 :-). Moje maximum na 3 sipky je 140, co sa mi podarilo hodit 2 krat, raz som bol z toho dokonca blizko 180, avsak vzhladom, k tomu, ze mam mosadzne sipky, tak mi 3 sipku vytlacilo nad 60 a bolo to len za 20.

Zavriet sa mi podarilo najviac 81, ale to hram zatial len "Single out". Double este velmi netrenujem. Najskor sa musim naucit triafat rovnako do vsetkych segmentov.

Buduci tyzden planujem ist pozriet na mensi turnaj, uz som kontaktoval hracov, a chcel by som si vyskusat rozne typy sipok, zistit tak, ktore by mi najviac vyhovovali a prejst na nejake tungsten.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Nam dnes dorazil do prace nas "firemny" darcek v podobe tercu na sipky... takze pomaly sa tiez zapajame do tejto hry :smt047
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Bobr napísal:Nam dnes dorazil do prace nas "firemny" darcek v podobe tercu na sipky... takze pomaly sa tiez zapajame do tejto hry :smt047
Bobr, daj vediet, ako sa zlepsujes :)
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

No vies, co hrame kazdy den tak okolo desat partii (vacsinou 301ky) 4 ludia a vacsinou sa mi podari za den vyhrat 3-4 partie. A to su u nas niektori schopni hodit aj 2x60 v jednom kole obcas... :D

//akurat sa chystam vybrat a objednat nejake lepsie, lebo tieto su takej krcmovej kvality
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Takze v ramci vacsej motivacie k treningu som sa rozhodol vytvorit blog, na ktorom sa planujem pisat o mojom progrese a pod., ak by ste mal niekto zaujem sledovat, tak potom tu:

web: iam180.wordpress.com
facebook: http://www.facebook.com/792720447473228

Vdaka za pozornost :-)

Mensia technicka otazka, planujem si kupit dalsi terc, aby som mohol trenovat aj ked niesom doma. Ide o to, ze terc bude zaveseny v jednej izbe, takze co by ste dali za terc aby sa nenicila velmi stena? Viem, ze su rozne ochranne kruhy, ale radsej by som si nieco vyrobil doma. Takze ak mate nejake tipy, budem rad.
hd_
King
King

O pár minút začína nový ročník Premier League, sledovať sa dá cez rôzne linky na nete alebo prípadne na Nova Sport. Hneď v úvodnom kole parádne zápasy Lewis - Van Barneveld a Taylor - Anderson (posledné finále PDC).
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hd_ napísal:O pár minút začína nový ročník Premier League, sledovať sa dá cez rôzne linky na nete alebo prípadne na Nova Sport. Hneď v úvodnom kole parádne zápasy Lewis - Van Barneveld a Taylor - Anderson (posledné finále PDC).
Velmi ma sklamal Peter Wright, dufam, vsak, ze sa v dalsich kolach preberie. Naopak Lewis hral fantasticky, ak mu to vydrzi, tazko najde premozitela.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Hádzanie šípok... https://streamable.com/bhufnz

Slovensko nikdy nemalo zastúpenie na MS.
Napísať odpoveď