Ako sa prebrat ? (po praci)
Ako sa prebrat ? (po praci)
casto ked pridem z prace, nemam chut robit absolutne nic.
mam sedave zamestanie, pridem asi znudeny, alebo ako to nazvat, preklikavam facebook, najem sa... nic sa mi nechce.
ako sa "prebrat" aby som dostal aj po praci "chut zit" a nakopol sa na dalsiu cast dna ?
sprcha?
cvicenie?
zas aby som sa neznicil uplne fyzicky.
co robite vy?
mam sedave zamestanie, pridem asi znudeny, alebo ako to nazvat, preklikavam facebook, najem sa... nic sa mi nechce.
ako sa "prebrat" aby som dostal aj po praci "chut zit" a nakopol sa na dalsiu cast dna ?
sprcha?
cvicenie?
co robite vy?
Re: Ako sa prebrat ? (po praci)
Prečo si odopierať keď si unavený? Na hodinku si zdriemni a po zvyšok dňa si čerstvý. Aspoň u mňa to funguje, keď ma chytí poobedňajšia únava 
Podobne aj u mňa, sú dni, keď prídem domov z práce a jednoducho musím na chvíľu ľahnúť. Niekedy naozaj stačí polhodinka až hodinka a človek je potom opäť fajne svieži.
Skus sport. Ale nie silovy, skor nejaky kondicny. Napr beh, bike a podobne.
Donutit sa cvicit vecer po praci, ked je clovek zniceny a nic sa mu nechce, je naozaj dost tazke.
ked lahnem tak spim, neviem ci by som to udrzal na 30min - hodine... vzdy to bolo dlhsie... a hlavne potom neprislo to nakopnutie...
ja nevravim ze som "zniceny" na totalku, skor deprimovany, znudeny. Mozno to s unavou nema nic spolocne.
aha teraz ma napadla dobra kava ze by mohla pomoc.
ja nevravim ze som "zniceny" na totalku, skor deprimovany, znudeny. Mozno to s unavou nema nic spolocne.
aha teraz ma napadla dobra kava ze by mohla pomoc.
-
rocketter23
Medium Expert
No v podstate ja osobne som na nic ine ako kava / energeticke napoje neprisiel.
Niekedy sa mi nechce absolutne nic ani odpisat na smsku proste uplne bez zivota
Zase ked si lahnem tak musim spat par hodin inac mi neni o nic lepsie skor horsie. A ked spim par hodin tak vstanem a uz je vecer zistim ze polka dna je v p.. a potom celu noc sa mi nechce zase spat..
Niekedy sa mi nechce absolutne nic ani odpisat na smsku proste uplne bez zivota
treba sa viac hybat.
Ak mas sedave zamestanie tak z teba spanok po praci spravi este viac ospaleho.
V mojom pripade pomohlo behat kazde rano.
Planoval som zacat cele tyzdne behavat po praci, ale nikdy sa mi nechcelo a vonku bolo nesmierne teplo.
Potom som si jedneho dna nastavil budik na 5:30 rano ... 2 dni som to nezvladol a budik som si prestavil na cas kedy sa mam chystat do prace a beh som ignoroval.
Na treti den som vstal, siel behat a odvtedy behavam takmer denne.
+ jem vela ovocia, zeleniny a orechy a spolu s rannym pohybom sa citim ovela energickejsie po praci.
Ranny beh ma nesmierne vela vyhod (cerstvy vzduch, v lete rano neni este horko, menej aut ludi na uliciach, a hlavne neovplyvni ti to socialny zivot ako ked behavas vecer tak musis odriekat stretnutia s ludmi a iny program koly tomu aby si mohol behat...alebo sa jednoducho na beh vykasles a das prednost hocicomu inemu co sa ti po praci vyskytne).
Skus zmenit svoj zivotny styl a jedlo a uvidis do tyzdna vysledky.
Na kavu, energetaky a podobne veci zabudni ... tie z teba vyzmykaju energiu ktoru si telo odklada hlavne ak sa nezdravo stravujes.
Ak mas sedave zamestanie tak z teba spanok po praci spravi este viac ospaleho.
V mojom pripade pomohlo behat kazde rano.
Planoval som zacat cele tyzdne behavat po praci, ale nikdy sa mi nechcelo a vonku bolo nesmierne teplo.
Potom som si jedneho dna nastavil budik na 5:30 rano ... 2 dni som to nezvladol a budik som si prestavil na cas kedy sa mam chystat do prace a beh som ignoroval.
Na treti den som vstal, siel behat a odvtedy behavam takmer denne.
+ jem vela ovocia, zeleniny a orechy a spolu s rannym pohybom sa citim ovela energickejsie po praci.
Ranny beh ma nesmierne vela vyhod (cerstvy vzduch, v lete rano neni este horko, menej aut ludi na uliciach, a hlavne neovplyvni ti to socialny zivot ako ked behavas vecer tak musis odriekat stretnutia s ludmi a iny program koly tomu aby si mohol behat...alebo sa jednoducho na beh vykasles a das prednost hocicomu inemu co sa ti po praci vyskytne).
Skus zmenit svoj zivotny styl a jedlo a uvidis do tyzdna vysledky.
Na kavu, energetaky a podobne veci zabudni ... tie z teba vyzmykaju energiu ktoru si telo odklada hlavne ak sa nezdravo stravujes.
Ked po praci nemas "chut zit" tak v prvom rade zmen zamestnanie, lebo casom budes zdeprimovany este viac. Ked si len unaveny, tak naozaj skus 30 minut spanku, nastav si budik o 45 minut a potom sa zobud aj ked sa ti nebude chciet. Najprv budes trochu ospaly, ale behom par minut sa budes citit omnoho lepsie. Pripadne skus dlhsie spat v noci, ak mas pravidelne menej ako 7 hodin spanku, tak je prirodzene ze si stale unaveny.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak je to nova praca tak chvilu vydrz.
Ja po nastupe som natom bol rovnako 3 tyzdne, potom sa to zacalo zlepsovat.
A ci spanok, sprcha, sport? Tak myslim, ze u kazdeho to je ine. No mne pomohlo cvicenie, naozaj staci 10-15 minut ale kazdy den.
Ja po nastupe som natom bol rovnako 3 tyzdne, potom sa to zacalo zlepsovat.
A ci spanok, sprcha, sport? Tak myslim, ze u kazdeho to je ine. No mne pomohlo cvicenie, naozaj staci 10-15 minut ale kazdy den.
-
audiotrack
VIP
hlavne nebyť doma. Ak si znudený, prostredie čo dokonale poznáš ťa nemá čím zaujať (jedine nejakou nevšednou činnosťou). Vybehni niekam von, nákupy alebo do baru s kamarátmi. Prípadne si stiahni film alebo zacvič
rovnaký problém som mal kým som býval s rodičmi. Prišiel som z práce, a čakal som kým pôjdem spať. Pokiaľ som nešiel von kvoli zlému počasiu tak som sa išiel doma unudiť k smrti. Ale ako som začal bývať sám, tak tých činností je milion. Prídem z práce, a idem si navariť na ďalší deň, idem si upratať, idem si nakúpiť, treba dať prať... všetky tie veci čo sa diali "samé" kým som býval s rodičmi. Neviem ako a s kým bývaš, ale možno pomôcť s domácimi prácami nie je zlý nápad.
rovnaký problém som mal kým som býval s rodičmi. Prišiel som z práce, a čakal som kým pôjdem spať. Pokiaľ som nešiel von kvoli zlému počasiu tak som sa išiel doma unudiť k smrti. Ale ako som začal bývať sám, tak tých činností je milion. Prídem z práce, a idem si navariť na ďalší deň, idem si upratať, idem si nakúpiť, treba dať prať... všetky tie veci čo sa diali "samé" kým som býval s rodičmi. Neviem ako a s kým bývaš, ale možno pomôcť s domácimi prácami nie je zlý nápad.
Určite šport, prípadne spánok.
Únava po práci je prirodzená a netreba sa jej brániť, ak pracuješ fyzicky, tak spánok je prirodzený. Ak pracuješ ako biely golier, tak beh (korčule, bike) ťa parádne nakopne.
Únava po práci je prirodzená a netreba sa jej brániť, ak pracuješ fyzicky, tak spánok je prirodzený. Ak pracuješ ako biely golier, tak beh (korčule, bike) ťa parádne nakopne.
-
Soviet
Darca
Obcas pomoze aj bezna prechadzka po vonku, ktora cloveku doda energiu. Pripadne s kamosmi niekam skocit a nabrat ine zmyslanie. Odporucit ti tu moze kazdy hocico, ale ked sa raz nevies do toho prekusnut a takzvane donutit, tak ti to bude prd platne. Vzdy je jednoduchsie lahnut a nic nerobit. Takze nakopni svoju psychiku kus inym smerom a prelom sam seba, bo pri IT ci celkovo sedavej robote to nieje o fyzickom zniceni, ale skorej psychickej unave, ktoora sa da lahko prelstit 
Inak co a kolko toho zvyknes vecer zjest po praci? A stravovanie pocas prace?
mne pomahalo fitko, aj ked sa mi totalne nechcelo ist, tak som proste siel, a je to po narocnom dni v praci super, z fitka vyjdes sice namakany fyzicky, ale psychicky si uplne cisty, pripadne behForsaken napísal:casto ked pridem z prace, nemam chut robit absolutne nic.
sprcha?
cvicenie?
co robite vy?
-
javatar
Hardcore addict
Mam podobny problem a z mojich skusenosti vyplyvaju nasledovne komentare:
1. slofik - 20 minut, maximalne 30. Potom sa telo dostane do hlbsich faz spanku a budes rozbitejsi ako predtym
2. strava - je dolezite dostatocne pit, zdrava strava samozrejme pomaha
3. fyzicka aktivita - na trening sa mi nechce nikdy a vzdy pridem po nom viac nabudeny ako nan idem. A to pridem fyzicky dost vycerpany.
4. psychicka aktivita - musi byt sustredena, browsovanie facebooku, 9gag a podobne neprichadza do uvahy. Nieco lahsie si pozri, citaj knihu co ta bavi. Proste svoje myslienky sustred a nenechaj ich len tak bludit.
1. slofik - 20 minut, maximalne 30. Potom sa telo dostane do hlbsich faz spanku a budes rozbitejsi ako predtym
2. strava - je dolezite dostatocne pit, zdrava strava samozrejme pomaha
3. fyzicka aktivita - na trening sa mi nechce nikdy a vzdy pridem po nom viac nabudeny ako nan idem. A to pridem fyzicky dost vycerpany.
4. psychicka aktivita - musi byt sustredena, browsovanie facebooku, 9gag a podobne neprichadza do uvahy. Nieco lahsie si pozri, citaj knihu co ta bavi. Proste svoje myslienky sustred a nenechaj ich len tak bludit.
-
jin
VIP
Tiež mám sedavé zamestnanie a asi by som mal tiež ten pocit.
Ale nemám na to čas
Dójdem domov uťahaný jak hovado - skáče po mne pes - v tesnom závese za ním (niekedy na ňom) dcéra. Treba sa s oboma hrať, doma aj voľačo porobiť (klince zatĺcť, diery zasadrovať, radijátory odvzdušniť...navariť občas). Dcéra ide spať - ja si drbnem pumpu a idem cvičiť. Nič extrémne - 30 minút s činkami. To ma nabije energiou. Potom sa idem učiť do cca 01:00. So spánkom potom problémy nemám ani náhodou.
Repeat next day
Ale na tvojom mieste by som začal najskôr s cvičením - to fakt nabudí. Kľudne aj do posilky, nemusíš kvargliť len doma.
Ale nemám na to čas
Dójdem domov uťahaný jak hovado - skáče po mne pes - v tesnom závese za ním (niekedy na ňom) dcéra. Treba sa s oboma hrať, doma aj voľačo porobiť (klince zatĺcť, diery zasadrovať, radijátory odvzdušniť...navariť občas). Dcéra ide spať - ja si drbnem pumpu a idem cvičiť. Nič extrémne - 30 minút s činkami. To ma nabije energiou. Potom sa idem učiť do cca 01:00. So spánkom potom problémy nemám ani náhodou.
Repeat next day
Ale na tvojom mieste by som začal najskôr s cvičením - to fakt nabudí. Kľudne aj do posilky, nemusíš kvargliť len doma.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
tiez mam tento problem. pricinu vidim v zime a v skorom zapade slnka
mam sedave zamestanie, ale do prace a z prace chodim pesi 2x3 km, na obed pesi 2x2 km, toz za den 10km prechodim. v lete nemam tento problem, len ked je tma ked pridem domov.
mam sedave zamestanie, ale do prace a z prace chodim pesi 2x3 km, na obed pesi 2x2 km, toz za den 10km prechodim. v lete nemam tento problem, len ked je tma ked pridem domov.
Mne pomaha lahnut si na chvilu, tak 30-40 minut len lezim, zavrete oci, poriadne sa ponatahujem, kedze tiez mam sedave zamestnanie a je to strane furt za tym debilnym compom sediet.
A pomimo musis presne ako ostatni pisali sa aj hybat, nie ze si 8 hodin v praci na compe a potom dalsich 5 doma
to neni velmi dobre.
A pomimo musis presne ako ostatni pisali sa aj hybat, nie ze si 8 hodin v praci na compe a potom dalsich 5 doma
-
guess.whoo
Redeemer
ja som bol na tom podobne. prisiel som okolo 5tej na byt po nakupoch a pod. a bol som uplne zniceny, nic sa mi nechcelo, iba som cumel zas na filmy alebo serialy...
ak mas tu moznost chod po praci este niekam do mesta sa prejst, popripade ten sport alebo na pivko s kamosmi...hlavne neist hned na byt a zdechinat tam
ak mas tu moznost chod po praci este niekam do mesta sa prejst, popripade ten sport alebo na pivko s kamosmi...hlavne neist hned na byt a zdechinat tam