Ahoj, chcem začať točiť živé športové prenosy a rôzne udalosti. Bolo by to ako hobby a nerobil by som to za cieľom zisku, teda nehľadám žiadne drahé štúdiové riešenie. Skôr ma ale napadla možnosť vysielania živých prenosov cez digitálnu kameru, ktorá sa dá zohnať od 100€+. Neviem, či je to vôbec možné, preto by som bol vďačný za všetky rady, ktoré mi poskytnete.
Cenovo by som to videl na tých cca 200€.
Živé prenosy pomocou digitálnej kamery
Re: Živé prenosy pomocou digitálnej kamery
100 eur za kameru? Potom dalsiu stovku za vybavu na prenos vysielania? Internet na prenos chces ako vyriesit? Kde chces ziskat potrebnu kapacitu uploadu?
To absolútne nerieš, myslím, že otázku som položil správne
bavíme sa iba o kamere, nie ostatnej technike. Možno som ešte zabudol pripísať, že najlepšie by bolo, ak by sa kamera správala ako webkamera, ak je to možné.
-
Digital
Guru
- Kontaktovať používateľa:
s každej kamery vieš spraviť webkameru. Ešte aj z kamery, ktorá točí VHS 
Obavam sa, ze to ma vsetko suvis spolu, takze je dolezita aj ostatna technika. Na co ti bude hoci aj FullHD kamera s poriadnym zoomom a poriadnym mikrofonom, pripadne k nej stativ, kolajnice alebo dron, ak pri online streame budes pripojeny k 64kbit upload linke? V takom pripade to mozes tocit rovno mobilom a streamovat to ce VLC alebo nieco podobne.
S tym rozpoctom mozes kupit hocico, napriklad aj Sony HDR-CX240, ale co z toho ked sme stale v tejto cene a low end segmente? Natocis s tym dedinsky futbal z tribuny za krasneho letneho pocasia, natocis s tym plazovy volejbal v lete. Ale pri zlych svetelnych podmienkach s tymto rozpoctom vela muziky necakaj. Pri sporte su velmi dolezite spomalene zabery a teda viac fps, pri 60 fps to uz ma nieco do seba, idealne 120 fps, ak nie aj viac. Ale o tom je teraz zbytocne nieco pisat, lebo cena nepusti. Nieco dobre zacina tak 1000 az 1500 eur.
S tym rozpoctom mozes kupit hocico, napriklad aj Sony HDR-CX240, ale co z toho ked sme stale v tejto cene a low end segmente? Natocis s tym dedinsky futbal z tribuny za krasneho letneho pocasia, natocis s tym plazovy volejbal v lete. Ale pri zlych svetelnych podmienkach s tymto rozpoctom vela muziky necakaj. Pri sporte su velmi dolezite spomalene zabery a teda viac fps, pri 60 fps to uz ma nieco do seba, idealne 120 fps, ak nie aj viac. Ale o tom je teraz zbytocne nieco pisat, lebo cena nepusti. Nieco dobre zacina tak 1000 az 1500 eur.
Upload budem mať dostatočný
uvidím, že ako sa ešte vyvinú financie na tento projekt, ale dík za info
mohol by si mi ešte prosím napísať, ako z kamery spravím webkameru, Digital? Skúšal som preletieť google, ale netuším aké vhodné kľúčové slová použť
-
Digital
Guru
- Kontaktovať používateľa:
záleží podla toho akú kameru budeš používať, napr. na canon, nikon je šikovný soft SparkoCam. Na iné kamery napr. TrackerCam. Káblové prepojenie nieje problém, hocijaký prevodník stojí do 10 eur.