Zdravím,
som ťažko telesne postihnutý a nemôžem používať klasické diaľkové ovládače. Ide o TV, DVD a Digi. Doteraz som to riešil cez môj el. vozík, ktorý má priamo v sebe infra lúč, ale akosi sa to pokazilo a oprava by stála možno aj 1500 - 2000 €.
Preto sa pokúšam nájsť nejaké náhradné riešenie. Ideálne by bolo univerzálne diaľkové ovládané hlasom, tak aby netrebalo nič stláčať.
Poznáte niečo podobné? Máte nejaké skúsenosti? Ja som našiel VOICE ME, ale neviem kde to kúpim a tiež som čítal pár zlých kritík.
Dakujem za pomoc.
Hlasom ovládané diaľkové
-
Digital
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Hlasom ovládané diaľkové
ako používaš telefón a pc ? pýtam sa iba pre predstavu aby sme vedeli tvoje možnosti.
telefon mám stále zapojený cez hadsfree a nastavený automatický príjem hovorov. volať a sms-kovať môžem len ked som na pc, cez Nokia pc suite. inak len s inou osobou.
pc ovládam myškou. jedným prstom. ked si opriem ruku, ešte to ide, ale len s maličkou myškou z notebooku.
pc ovládam myškou. jedným prstom. ked si opriem ruku, ešte to ide, ale len s maličkou myškou z notebooku.
-
Digital
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ak nechceš kupovať nový TV s hlasovým ovládaním, tak existuje mnoho univerzálných dialkových ovládačov, ktoré majú hlasové ovládanie,
http://www.ebay.com/bhp/voice-activated-remote-control
a čo takto univerzálne dialkové s dotykovým displajom ? niečo viacpalcové ?
http://www.ebay.com/bhp/voice-activated-remote-control
a čo takto univerzálne dialkové s dotykovým displajom ? niečo viacpalcové ?
vdaka za tip.
ja som mal skôr na mysli nejaké osobné skúsenosti. väčšinu z týchto diaľkových som si našiel na nete, ale akosi my chýbajú relevantné informácie. ako fungujú? ako sú spoľahlivé a presné? či zvládnu TV, DVD a Digi? či skutočne netreba nič stláčať? nejaké oficiálne zastúpenie aspoň v EU, ak už nie na slovensku. ešte nikdy som nekupoval cez ebay. viem, že ceny nie sú vysoké, ale nerád by som na to išiel formou pokus - omyl. chápeš čo myslím.
dotykové ovládanie nechcem, lebo aj moja jemná motorika je už ta - tam.
na vozíku to je robené cez joystick.
ako fungujú TV s hlasovým ovládaním? netreba nič stláčať? ON/OFF, prepne a hlas? to by bolo super, ale čo s DVD a Digi?
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2015, 17:14)
Ziadne skúsenosti ani rady?
ja som mal skôr na mysli nejaké osobné skúsenosti. väčšinu z týchto diaľkových som si našiel na nete, ale akosi my chýbajú relevantné informácie. ako fungujú? ako sú spoľahlivé a presné? či zvládnu TV, DVD a Digi? či skutočne netreba nič stláčať? nejaké oficiálne zastúpenie aspoň v EU, ak už nie na slovensku. ešte nikdy som nekupoval cez ebay. viem, že ceny nie sú vysoké, ale nerád by som na to išiel formou pokus - omyl. chápeš čo myslím.
dotykové ovládanie nechcem, lebo aj moja jemná motorika je už ta - tam.
ako fungujú TV s hlasovým ovládaním? netreba nič stláčať? ON/OFF, prepne a hlas? to by bolo super, ale čo s DVD a Digi?
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2015, 17:14)
Ziadne skúsenosti ani rady?