Parížsky masaker

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Parížsky masaker

Príspevok od používateľa jackb »

Silmer, co hovoria ti, ktori to tocia?

ale aj tak. podla mojho skromneho nazoru, natacat si teroristicky utok a jeho obete hned po nom ("nightcrawling") je nechutne. ci je to v Parizi, v Odese alebo to bolo v Devinskej
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

jackb napísal:Silmer, co hovoria ti, ktori to tocia?
priblizne takto:
T- Teroristi
K- Kameraman

0:06 T- "Pomstili sme proroka Mohameda" niekolko krat
0:14 K- "To je arab"
0:15 T- "Al Kaida Yemen"
0:36 K- "Tak toto je Francuzsko"
0:40 K- "to su slepe naboje"
0:53 K- "oh lalala oh lalala to je masaker"
1:01 K- "To su slepe naboje, slepe naboje"
1:07 K- "Nie, to nie su slepe naboje"
1:17 K- "ayayaya fizli ... rozdrbali auta"

Tazko rozumiet a ta ich francuzstina, jak keby madar rozpraval po slovensky.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

V prvom rade sa divím, že "inteligentná" spoločnosť nezakázala po útokoch akékoľvek karikatúry ako akt podnecovania násilia. V druhom rade, moslimovia sú imho primitívne etnikum (česť výnimkam), čomu nasvedčuje fakt, že sa ich dá jednoducho poštvať v nepríčetnosti aj do sebevražedného útoku, pod zámienkou zosmiešňovania ich viery. Napriek tomu, majú prístup k moderným zbraniam, ktoré by si sami vyrobiť nevedeli. V neposlednom rade, blízky východ bol vždy osím hniezdom, prečo? Stret niekoľkých náboženských skupín na jednom území. A politika EU? Oproti židovským tlačiarňam postavíme mešitu a ulicou medzi nimi budú chodiť kresťanské deti do školy... Výsledok je, že židovské omalovánky budú vychádzať ďalej v 6tich jazykoch každú stredu a piatok a moslim (hlavne ten normálnejší) aby sa bál ísť v sobotu ráno do parížskej pekárne.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

To so zakazanim dalsej karikatury a podobne je dost diskutabilne, kedze Charlie Hebdo mal nejake karikatury aj s Jezisom a teda voci krestanom, pokial viem nikto kvoli tomu nevrazdil.
Pride mi to take, ako ked na mna niekto skaredo pozrie v krcme, a povie mi, ze som debil, a ja ho zato strelim do hlavy s AKckom, trosku neprimerana reakcia, vobec nie ekvivalentna k danej 'provokacii' Preco by mala v krestanskej krajine vladnut moslimska cenzura? Pamatam si par rokov do zadu moslimovia v Svajciarsku kricali, ze sa im nepaci Svajciarska vlajka, lebo je na nej kriz a ten je symbolom krestanstva, a ich to uraza, nedavno bol v UK tak isto pripad, kedy dvaja Britsky obcania dostali od sudu trest za to, ze na klucky mesity v ich meste polozili platky slaniny...chudaci sa nemohli do mesity tym padom dostat, a neskutocne ich to pohorsilo, museli spravit halo, volat policiu, podavat trestne oznamenie a podobne.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Je to diskutabilne. Ale krestan nieje moslim, ine etnikum, ine zvyky, ina historia, iny povod, iny temperament... Daj ovcu do jednej klietky s levom a daj ju do klietky s kravou. Presne tak mi to pride aj s karikaturami. Nech si z nich robia srandu, ale nech sa najrpv s nimi zavru do jednej klietky, ja nemam potrebu vysmievat sa moslimom a nestojim o to, aby bola kvoli nejakym primitivom ohrozena moja bezpecnost a bezpecnost mojich blizkych. Vyvrazdovat ulice chce velku davku nepricetnosti, alebo zaostalosti, ale tlacit karikatury a potom sa schovavat za armadu, policiu, obycajnych ludi mi pride uz uplne ubohe a zbabele...

To ze teba urazi niekto, kto ta nepozna je ine, ako ked niekto vyslovene drazdi hada bosou nohou. Predsa nie sme vcerajsi a vieme ze moslimovia su velmi citlivy na utoky voci svojmu nabozenstvu. To s tou vlajkou nech je ako chce, ale je to tiez chyba systemu, lebo dnesna spolocnost propaguje hlavne toleranciu a napr. v tvojom ponimani tolerantnost je, ked sa moslim neurazi, ze si mu na klucku mesity polozil slaninu, ale v inom ponimani tolerantnost moze byt aj to, ze mu tam tu slaninu nepolozis, lebo respektujes to, ze to miesto je pre neho posvatne :wink:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Islam je nabozenstvo, ktoreho sa vsetko dotyka, ktore nevie absorbovat ani uplnu malickost, a nikdy nic nasej spolocnosti neda, stale iba nieco ziada, chce rovnocennost, chce respekt a chce svoje pravidla v zemi, ktora moslimska nieje. My sa v Europe musime podriadovat im, lebo je to provokacia a mozu nas zabit. Sme v dobe kedy sa ma biely krestan bat nieco povedat na podporu svojho nabozenstva a kultury v svojej zemi, lebo mu hrozi poprava(?). Skus ist ty, alebo hoc kto z nasich krajin do moslimskej krajiny, a zacni sa na ulici bozkavat so svojou zenou, a ziadaj od nich respekt...dostanes opat popravu. Z toho vyplyva, ze ked my musime po vstupe na ich uzemie tolerovat ich pravidla a zvyky, mali by oni po vstupe do EU respektovat tie nase, ci uz su tie zvyky v slanine, alebo v karikaturach, to je jedno, nemaju do toho co kecat a nech si zvyknu, lebo toto nieje ich kultura, nikto ich tu nedrzi.
Ja zijem v UK, je tu dost vela moslimov, a mal som docinenia s niekolkymi, napriklad mi bol Moslim (kolega) schopny len tak hodit do tvare v case Vianoc, ze 'Ta vasa Biblia trepe sracky, klame a zavadza, nema pravdu, nechavate sa klamat krestanstvom, nas Koran je lepsi, ten pravdu ma, nie ako vy krestania'' teda bol schopny ponizovat bez priciny nase nabozenstvo, lebo boli Vianoce, teda obdobie narodenia Jezisa Krista, a jemu sa to nepacilo, lebo moslimovia to neuznavaju. Nebolo by na tom nic zle, ja som nemal potrebu mu strelit do hlavy, alebo mu ju odrezat nozom, ani som ho nebicoval za to, no ked si kolegovia z neho spravili srandu (fakt iba srandu, nebola tam ziadna agresia voci nabozenstvu, bola to recesia) tak sa ho to dotklo tak, ze utekal za vedenim v praci, podaval staznosi za utlacanie na zaklade nabozenstva viery a robil problem ako keby sa salo nieco vazne. Islo konkretne o to, ze sa pravidelne v istu hodinu modlil na zemi, tak mal v praci taky karton odlozeny, na ktory si stale klakol a modlil sa. Kolegovia mu tam hrubou fixou napisali, ze ci si nezabudol pred modlenim umyt nohy, tod vse.

Tento chlapik stoji za vypocutie, netusim kto je, ale nazor ma dobry: http://www.mojevideo.sk/video/2233c/odp ... ll%29.html
jackb
Redeemer
Redeemer

ja vam neviem pani. nastretal som moslimov niekolko desiatok a podla par desiatok tisic islamistov nazvat zvysnu miliardu a pol ludi nedotklivymi hrozbami pre zvysok sveta...
rovnako ako pedofilni knazi ci aliancie za rodinu. ani podla nich sa nedaju krestania generalizovat.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Tak nech tá miliarda ľudí vezme do laty tých niekoľko desiatok tisic. Exkomunikácia ak niečo také v ich náboženstve je. Určite aj oni majú nejakých vysokých náboženských predstaviteľov, ktorí by to mohli riešiť. A je pravda, že keď sa udeje niečo násilné a je to spojené s náboženským fanatizmom, je to stále len islam.
jackb
Redeemer
Redeemer

to je prave problem. ziaden oficialny kalif nie je. vyhlasil sa za neho vodca jednej zo siekt a pre rokom aj sef ISIS... a Abu Bakr al-Bagdadi nebude pacifikovat.

ale po Parizi sa ozvali presedovia moslimskych obci vo svete, ze to odsudzuju. aj ked je to asi take ako ked synoda kardinalov povie, ze pedofili v sutane su skaredi.
//
"Repel harm with goodness is the Qur'anic imperative and by which the Prophet Muhammad (peace be upon him) lived."
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... Hebdo.html
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja neskatulkujem kazdeho moslima, to nie. Su aj pohodaci niektory, no ako to riesit? Ako rozoznat zleho od dobreho? Nie vsetci su teroristi, to je somarina, ale dovolim si tvrdit, ze snad kazdy druhy, mozno aj viac je ortodoxny, nie v style 'alah akbar a boom'' Ale proste pridu do EU a stale ziju podla svojich pravidiel ktore im kaze ich nabozenstvo a ich kulutra...bez ohladu na to, ze my mame zauzivany iny sposob zivota.
Uvediem priklad, ''taka banalita'' clovek si povie, ale casom to zacina srat: nechcu poniektory pouzivat toaletny papier po srani, lebo to maju zauzivane v kulture, namiesto toho si na hajzel vezmu flasu vody a vycvachtaju si svoju osratu rit nad zachodom, kazdy si moze domysliet ako to po takom zasahu na tom zachode vyzera...ano, mokre hovna po doske...nech sa paci, ked si to robi doma je mi to fuk, ale robia to aj na verejnom zachode, napriklad v praci a podobne. Co znamena, ze ja musim po nejakom moslimovi utierat jeho hovna aby som sa mohol kludne vykakat. A kopec dalsich veci, ktore oni nemienia zmenit ani po prichode do krajn Europskej Unie.
jackb
Redeemer
Redeemer

ako zamestnanec hotela aj o tom viem svoje.
polku poschodia ma u nas rezervovanu emir (ktory si tiez hovori Kalif) zo SAE a jeho rodina. ti pouzivaju toaletak a nerobia prieky ked im ostane v minibare alkohol. ale mali sme ja takych moslimskych hosti, ktori toaletak odmietli a vyziadali si set uterakov na tvar a specialny smetny kos na uteraky po pouziti...

stale sa opakuje premisa, ze prichadzaju do EU. ano, ti su problematicki. ale tiez nie vsetci. co bolo pozdvizeni okolo priclenenia Mayoti ku Francuzsku. spoluziacka ako kazda ina cernoska. ani satku nenosi na hlave.

o europskych moslimoch, napriklad obcania Slovinska povodom utecenci z Bosny, ci priamo bosanski, srbski ci cernohorski... o tych nikde ziadna sprava. lebo nerobia nic pozoruhodne a odlisne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Super akcia Belgicanov. Tych, ktori sa vracaju zo Syrie treba preventivne popravit. Aj tak tam teraz normalny clovek nema preco ist, ci uz kvoli dovolenke alebo obchodom.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Frco napísal:Super akcia Belgicanov. Tych, ktori sa vracaju zo Syrie treba preventivne popravit. Aj tak tam teraz normalny clovek nema preco ist, ci uz kvoli dovolenke alebo obchodom.
V tomto pripade ano, ale nebyt masakru v Parizi, tak bohvie ci by to dopadlo tak dobre.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Lub0$ nič to nemení na veci, že spoločnosť rieši dôsledky a nie príčinu. Kto vytvára podmienky na to, aby sa tebou spomínaní ľudia takto správali? Majú v tom podporu, pretože akýkoľvek útok, alebo náznak, ktorého motívom je náboženstvo, kultúra, rasa môže byť v EU označený za utláčanie menšín, alebo rasizmus, lebo je taká legislatíva. Pravda je, že za tie roky by sa dali niektoré etnické skupiny nielen v EU prehodnotiť ako nie práve menšina ľudí, no ich práva sú napriek tomu vo výhode oproti našim. Ateistovi je úplne jedno, či bude v Paríži jedna mešita, alebo 10 kostolov, moslimovi ani kresťanovi to jedno nebude. Čím viac im postavíš mešít, tým viac ich tam príde a v takom prípade si budú nárokovať viac, pretože to ako keby si ich tam rovno pozýval. Prečo sa k tomu Európa nepostavila tak ako islamské krajiny? Tu kostol nebude, tu môžete srať len ak si vytriete zadok, tu si nebudete kľukať na kolená a modliť sa x-krát denne a basta. Možno by sme v takom prípade neboli o nič viac tolerantní ako oni, ale to čo robí človek za zavretými dverami svojho domu, alebo v kostole, či mešite môže byť ostatným šumafuk, rovnako ako keď si niekto doma kreslí omalovánky s karikatúrou Ježiša alebo chlapíka s uterákom na hlave, no pokiaľ niečo púšťa do éteru, tak by si to mal 5x rozmyslieť. S menšou cenzúrou by mala byť vačšia zodpovednosť a pokiaľ ju nevyvodí spoločnosť, tak si ju vyvodia takýto extrémisti.
Chcel som tým povedať iba toľko, že to nie oni živia v nás tú nenávisť, už to že niekto provokuje je náznakom pohŕdania a určitej predpojatosti. Nechápem ako môže civilizovaná spoločnosť čakať, že tí, ktorých mala v minulosti za barbarov či otrokov dnes vychová tak, že najprv im dá práva a potom ešte podporuje porušovanie tých práv a verejný výsmech v médiách...
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Je to doma :)
Prílohy
rsz_dsc_1090.jpg
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

kayko napísal:Lub0$ nič to nemení na veci, že spoločnosť rieši dôsledky a nie príčinu. Kto vytvára podmienky na to, aby sa tebou spomínaní ľudia takto správali? Majú v tom podporu, pretože akýkoľvek útok, alebo náznak, ktorého motívom je náboženstvo, kultúra, rasa môže byť v EU označený za utláčanie menšín, alebo rasizmus, lebo je taká legislatíva. Pravda je, že za tie roky by sa dali niektoré etnické skupiny nielen v EU prehodnotiť ako nie práve menšina ľudí, no ich práva sú napriek tomu vo výhode oproti našim. Ateistovi je úplne jedno, či bude v Paríži jedna mešita, alebo 10 kostolov, moslimovi ani kresťanovi to jedno nebude. Čím viac im postavíš mešít, tým viac ich tam príde a v takom prípade si budú nárokovať viac, pretože to ako keby si ich tam rovno pozýval. Prečo sa k tomu Európa nepostavila tak ako islamské krajiny? Tu kostol nebude, tu môžete srať len ak si vytriete zadok, tu si nebudete kľukať na kolená a modliť sa x-krát denne a basta. Možno by sme v takom prípade neboli o nič viac tolerantní ako oni, ale to čo robí človek za zavretými dverami svojho domu, alebo v kostole, či mešite môže byť ostatným šumafuk, rovnako ako keď si niekto doma kreslí omalovánky s karikatúrou Ježiša alebo chlapíka s uterákom na hlave, no pokiaľ niečo púšťa do éteru, tak by si to mal 5x rozmyslieť. S menšou cenzúrou by mala byť vačšia zodpovednosť a pokiaľ ju nevyvodí spoločnosť, tak si ju vyvodia takýto extrémisti.
Chcel som tým povedať iba toľko, že to nie oni živia v nás tú nenávisť, už to že niekto provokuje je náznakom pohŕdania a určitej predpojatosti. Nechápem ako môže civilizovaná spoločnosť čakať, že tí, ktorých mala v minulosti za barbarov či otrokov dnes vychová tak, že najprv im dá práva a potom ešte podporuje porušovanie tých práv a verejný výsmech v médiách...
Ano mas pravdu, nechcem fakt aby to znelo, ze som rasista, to nie, ja prave nemam problem s nikym, poznam aj moslimov, ktory su fajn, no mna zacinaju desit tie etnika, co sa zgrupuju vdaka ortodoxnym nabozenskym nazorom. Ja som len chcel vyjadrit nazor, ze reakcia nebola primerana akcii, nech si hovori kazdy co chce...opat podotykam, nijak som nepropagoval ze som Charlie, ako kazda druha ovca na soc. sietach. ani som ten casopis nikdy nemal v rukach, ani som si neprezeral na nete...no proste zabit niekoho, pre urazenie, je maximalne zle, a aj keby to bol krestan ci ateista, z mojho pohladu je to odsudeniahodne....vrazda 12 ludi je vazna vec.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Pravdu máš, zavraždiť 12 ľudí je oveľa väčší zločin, ako uraziť milióny moslimov. No to druhé tiež nie je zrovna rozumné. Ja nezastávam nikoho z nich, ani tých čo vraždili, ani tých čo provokovali. Ja len poukazujem na to, že očakávať, že všetci moslimovia budú rešpektovať výsmech svojho náboženstva v západných médiách nie je hrdinstvo, ale pohŕdanie, egoizmus a barbarstvo... Ktorý z tých novinárov, ktorí to robia, by išiel do ulíc niekde v Dubaji, alebo Ankare? Žiadny, každý sa bude teraz skrývať za milióny oviec, ktorý si budú kupovať tie ich trápne kresbičky, pričom polovica tých ľudí živého moslima v živote nestretla a možno ani nestretne a celá ich nenávisť je výsledkom masírovania mozgov, alebo na základe toho, že "jedna známa povedala". Ak má niekto potrebu na základe osobných skúseností prezentovať svoj názor na islam alebo akúkoľvek inú vieru podľa toho, že včera stretol nejakého moslima, alebo kresťana, alebo žida, ktorý sa správal úplne mimo našich štandardov, tak je rovnaký cvok, ako ten, ktorý na základe koránu, alebo biblie povie bude urážať či osočovať všetkých neveriacich.
Keď sa tak nad tým zamyslíme, tak v podstate na základe predpojatosti pár ľudí sa teraz v Európe budú hrotiť "Hitlerovské" nálady na všetkých moslimov.
Napísať odpoveď