PC naštartuje, monitor nič nezobrazuje, žiadne pípanie

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
jackoff8
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

PC naštartuje, monitor nič nezobrazuje, žiadne pípanie

Príspevok od používateľa jackoff8 »

Zdravím, mám doma známeho PC, chcel ho opraviť, zapojil som ho teda na môj monitor, zapojil som napájanie, myš a klávesnicu, zapnem ho, normálne je počuť že ide, ale monitor nezobrazuje nič, vôbec nič, pritom ani počítač nepípa aby naznačil, že niektorá časť HW nie je v poriadku.
brm
Darca
Darca

Re: PC naštartuje, monitor nič nezobrazuje, žiadne pípanie

Príspevok od používateľa brm »

Ventilátory sa točia? Disk po naštartovaní sa tvári, že aj pracuje alebo je tiež ticho?

Skús všetko rozobrať, prečistiť a nanovo založiť. Vyskúšaj povymieňať nejaké komponenty, čo máš k dispozícii (ram, cpu, zdroj atď). Ak nepomôže, na 90% bude chybná základná doska..
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Veľa základných dosiek má pri každom komponente diódu, ktorá ak zostane svietiť tak značí, že ten daný komponent je nefunkčný. Máš na doske také diódy? Väčšinou sú červenej farby. Pri spustení PC by mali všetky po jednom bliknúť, keď kontrolujú funkčnosť jednotlivých komponentov. Ešte pozri, či máš na doske integrovanú grafickú kartu. Ak áno, napoj monitor na tú integrovanú kartu. Takto aspoň ľahko vylúčiš alebo potvrdíš nefunkčnosť grafickej karty.

A ešte jedna vec. Ak pustíš PC, tak klávesnica a myš svietia? Mám na mysli tie diódy, ktoré značia tlačidlá "NUM LOCK", "Caps Lock" a Scroll Lock". Na myške pozri, či ti svieti podsvietenie alebo senzor.
prieser
Novice
Novice

Príspevok od používateľa prieser »

V pripade, ze sa PC zapne - ventilatory sa tocia, diody prebliknu ale nie je signal na monitore, najprv skontrolujeme zapojenie grafickej karty, pripadne x-test (teda skusku inej). AGP ci PCI slot?
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Ja začínam zdrojom.
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

Ľudia, ďakujem Vám všetkým za pomoc, problém bol úplne iný, používateľ mi nepovedal, že zapája monitor cez grafiku, na ktorej bol iný ako klasický výstup, a až potom mi povedal, že má doma redukciu, dovtedy som zapájal monitor na základovú dosku. Okrem toho mal vadný zdroj.
Napísať odpoveď