Windows 8

Informácie o software, ankety...
KontrafaktNavzdy
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Windows 8

Príspevok od používateľa KontrafaktNavzdy »

Pomerne často sa stáva, že Windows nainštaluje NTLDR na iný disk, preto sa pred inštaláciou Windowsu odporúča nechať zapnutý iba systémový disk.. Je možné že mu tam ostal NTLDR zo sedmičky. (NTLDR = NT Loader = spúštač systému Windows NT)
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Mam taky problem, ze mal som predinstalovany Windows 8 na notebooku a chcem ho teraz preinstalovat. Recovery nejde, nieco je tam poskodene. Tak som stiahol instalacku Windows 8 z MSDN a nasiel som si seriove cislo mojho nainstalovaneho Windowsu 8 cez nejaky program. Problem je ale ten, ze toto seriove cislo mi ten Windows 8, ktory som stiahol neberie. Co s tym ?
Spixy
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Spixy »

stiahol si rovnaku verziu W8 ako si tam mal predtym?

ak hej tak mas len 2 moznosti:
a) nájsť seriove cislo na spodku notebooku a vyskusat ci pojde
b) zavolať na Microsoft hotline
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, mám otázku sesternica už nemá na notebook záruku a našiel som jej chybné sektory na HDD. Má predinštalovaní Windows 8 dá sa to recovery preniesť na ten nový disk ? aby nemusela kupovať alebo po prípade si tam dávať nelegálny OS ? A tiež rozmýšľam, že jej dám objednať SSHD, je tam viditeľná rýchlosť oproti klasickému HDD ? Ďakujem
dako77
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dako77 »

Ahojte, riesim problem s vyhladávaním aplikacii vo Windows store :)
Ked nieco zadam tak mi to nedokaze najst, aj ked viem ze taka appka existuje. A zaroven mi tam nahadze nejake hry castokrat od Microsoftu ktore s tym vôbec ani nesuvisia...
Viete mi poradit, kde je problém. Alebo existuje niekde komunita pre tych, co vyuzivaju metro na tabletoch,...? Diiik
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Daniel: Na novom disku aktivovať Windows pôjde, máš to predsa zaplatené, akurát budeš musieť zrejme vykonať telefonickú aktiváciu, kvôli zmene hw - teda zavolať na zákaznickú podporu Microsoftu. Áno, medzi klasickým diskom a SSHD je dosť veľký rozdiel (nie v prenosových rýchlostiach pri kopírovaní, ale v chode systému).

dako: Vyhľadávanie vo Win 8 má už dlhodobo takéto problémy, ktoré sa po čase objavia úplne náhodne. Ja aktuálne problém nemám, ale dakedy som mal a riešil som to, a k nejakému konkrétnemu riešeniu som sa nedostal, iba, že je to vraj chyba nejakých ovládačov. Každopádne, popozeraj sa po vymazaní cache Store-u, napríklad: http://www.eightforums.com/tutorials/13 ... s-8-a.html
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Známy má taký problém, jeho NTB má zničený displej, tak používal externý monitor, fungovalo všetko, potom sa mu vraj nejako dobabral NTB, dával system recovery, potom sa tam tiež vraj niečo pošahalo a blá blá blá - teraz nevie nejako dostať akýkoľvek obraz na ten monitor, no to je iný príbeh...

má tam dôležité dáta, vybral disk, dal do PC s Windows 8, no v tento počítač nevidí disk, no cez diskového manažéra áno, no má tam GPT partíciu a nevie ten disk otvoriť, vraj sa dá prekonvertovať GPT na MBR (nemalo by to mať zmysel len pri bootovaní?), no to ako pozerám internety maže dáta na disku a on sa k nim potrebuje dostať

nejaké nápady ?

http://www.zive.cz/ochranny-oddil-typu- ... tanswers=1
jeden tu píše, že stačí to pichnúť do W7/XP a ten disk by mal ísť - píše tam aj o tej konverzii na MBR, no akosi nehovorí o mazaní partície, resp. mazaní dát na disku

ďalší tam dávali návod, kde to ukazujú, no vyčistí to celý disk a to nechce
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Hensym napísal:Daniel: Na novom disku aktivovať Windows pôjde, máš to predsa zaplatené, akurát budeš musieť zrejme vykonať telefonickú aktiváciu, kvôli zmene hw - teda zavolať na zákaznickú podporu Microsoftu. Áno, medzi klasickým diskom a SSHD je dosť veľký rozdiel (nie v prenosových rýchlostiach pri kopírovaní, ale v chode systému).

dako: Vyhľadávanie vo Win 8 má už dlhodobo takéto problémy, ktoré sa po čase objavia úplne náhodne. Ja aktuálne problém nemám, ale dakedy som mal a riešil som to, a k nejakému konkrétnemu riešeniu som sa nedostal, iba, že je to vraj chyba nejakých ovládačov. Každopádne, popozeraj sa po vymazaní cache Store-u, napríklad: http://www.eightforums.com/tutorials/13 ... s-8-a.html

Dakujem za odpoveď , hneď ako prvé som spravil chybu lebo som daval recovery na USB klúč a z neho mi nechcelo inštalovať tak som musel DVD vypalovať s recovery presne 5 kusov a potom to už išlo ako má. Čudoval som sa lebo som nemusel aktivovať telefonicky ale zobralo mi aj online aktiváciu bez problémov. Len neskutočne dlho trvalo obnovenie celého systému cca 4 hodiny.

//autoeditácia príspevku (11 Jan 2015, 10:46)
DropDead napísal:Známy má taký problém, jeho NTB má zničený displej, tak používal externý monitor, fungovalo všetko, potom sa mu vraj nejako dobabral NTB, dával system recovery, potom sa tam tiež vraj niečo pošahalo a blá blá blá - teraz nevie nejako dostať akýkoľvek obraz na ten monitor, no to je iný príbeh...

má tam dôležité dáta, vybral disk, dal do PC s Windows 8, no v tento počítač nevidí disk, no cez diskového manažéra áno, no má tam GPT partíciu a nevie ten disk otvoriť, vraj sa dá prekonvertovať GPT na MBR (nemalo by to mať zmysel len pri bootovaní?), no to ako pozerám internety maže dáta na disku a on sa k nim potrebuje dostať

nejaké nápady ?

http://www.zive.cz/ochranny-oddil-typu- ... tanswers=1
jeden tu píše, že stačí to pichnúť do W7/XP a ten disk by mal ísť - píše tam aj o tej konverzii na MBR, no akosi nehovorí o mazaní partície, resp. mazaní dát na disku

ďalší tam dávali návod, kde to ukazujú, no vyčistí to celý disk a to nechce
inač taká otázka ten disk ti ukáže v správca diskov ? ak hej tak skus zmeniť písmeno či ti to náhodou nenaskočí. Disk s Win 8 som este nemal napojení v PC ale ja používam externý box a pripájam cez USB
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ktora verzia umoznuje cez Windows Update stiahnut slovencinu do Win8.1? Pro verzia, Enterprise alebo ktora?
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Kamoš ma notebook s Windows 8 no nejak sa mu podarilo ho úplne odstaviť. Inštalačku nemá, iba S/N. Chcem sa spýtať ak stiahnem inštalačku Win 8.1 môžem ju aktivovať tým jeho sériovým čislom ? :)
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

ak to bude rovnaká verzia windowsu, potom áno
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Áno bude, vďaka :)
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Problem 1:

Moze mi niekto vysvetlit ako je mozne , ze ked otvorim tento pocitac, tak vidim, ze z disku C mam zaplnene 59GB z 97,3GB a ked otvorim disk C a oznacim vsetko a dam vlastnosti tak, disk C ma 24,9 GB? Kde je tych 29 GB co mi zabera miesto a vobec ich nevidno?

Btw je tam nahodeny cisty MSD windows 8.1 profesional, to akoze cisty windows 8.1 zabera 40 GB?

* Nie , nie je tam stary windows (dal som formatovat disk pred instalovanim)
* Ziadne ine programy tam niesu, jedine VLC a Chrome

//autoeditácia príspevku (18 Jan 2015, 13:08)

Problem 2:

No dalsia vec. Aktualizoval som windows 8.1 a neviem, ktora presne aktualizacia spravila to, ze moj chrome cely "vybledol" a niekedy sa stava, ze zle vyklesluje riadky - necitaltelne ich zmrsti.. vid obrazok.
Stretol sa niekto s tymto problemom?

*v pozadi je chrome a prednim IEcko
Prílohy
Bez názvu.png
Bez názvu.png
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

1) Píše ti, že máš 59gb voľných, teda zaplnených máš približne 38gb. Čistý Win 8.1 by mal zaberať nejak cez 20, podľa internetu, neviem to teraz porovnať. Zvyšené miesto môžu byť rôzne skryté súbory, ktoré neoznačuješ keď zisťuješ veľkosť C-čka manuálne, ale hlavne to bude rezervované miesto systémom, ktoré zatiaľ využité nie je. Je to normálne. Ja dávam pre C-čko vždycky 80-100gb, s tým, že tam inštalujem iba programy, a všetky dáta a hry mám na druhom disku.

2) Hmm, s tým som sa ešte nestretol. Skús na plochu kliknúť pravým, dať "Rozlíšenie obrazovky/Screen resolution", potom "Zmenšiť alebo zväčšiť text a ostatné položky/Make the text or other items larger or smaller" , tam zaškrtni "Umožniť výber jednej úrovne..../Allow one resolution for all monitors", potom vyber možnosť "Menšie/Small", klikni použiť, odhlás sa z Windowsu a prihlás.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Diky za nazor. No k prvemu "problemu" , tam som potom precistil Ccko od windows updatov atd a kleslo daco, no stale tam "chyba" 12GB, ktore nie je vidno. Ale tak nechybaju mi, len som bol zvedavy.

Druhy problem sa vyriesil sam od seba, raz som vypol a zapol chrome a uz sa nahodil do normalneho vyfarbenia, netusim v com bol problem. Nic som neinstaloval ani neodinstaloval. Stale mam len cisty windwos 8.1 + chrome, vlc, winrar a ccleaner. Samozrejme predtym sa notebook niekolko krat restartoval a tak isto aj chorome, plus som skusal ccleaner , ale nic sa nemenilo.. Som soknuty :D
Pentik
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pentik »

Zdravím všetkých,

mám problém s načítaním Windows-u 8.1 (pirátska verzia). Jednoducho som zapal PC a nabehol "Preparing Automatic Repair" loop. Skúšal som bootnuť iso z USB aj z dvd ale vždy len načítalo dáta a zaseklo sa to pri loadingu/logu. Skúšal som aj trial verziu priamo z microsoft stránky, tak isto nič. Dokonca mi nechce načítať ani Ubuntu 14.04 z USB.

Dnes som ho priniesol HDD ku kamošovi, zapojili sme ho a po cca 2 minútach sám nabehol save mode kde som v "advanced options" zvolil položku "automatic repair". Asi 15 minút sa updatoval, resetol sa a potom normálne nabehol win. Všetko sa zdalo byť OK až dokým som HDD znova nezapojil u seba kde zase nabehol nekonečný loop "Preparing Automatic Repair"

Zo začiatku som si myslel že je chyba v základnej doske alebo inom hardvéri keď sa vo všetkých prípadoch vždy sekol pri loadingu. Ale u kamoša po update všetko išlo tak teraz fakt neviem. Do save modu sa pomocou F8/F8 + SHIFT dostať neviem, asi preto že mám UEFI bios a systém sa načíta moc rýchlo...

RAMky som testoval, všetko OK. HDD som testoval pomocou HDTune, všetko OK.

predom ďakujem za rady.

/EDIT Netestoval som HDD antivírusom ani som neskúšal vybrať baterku zo základky (ani neviem či by to malo nejaký vplyv)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Baterku ti vybrat nepomoze, tam problem nebude. Preparing Automatic Repair je uplna kravina, ktora prisla do Win8 a trva nespocetne dlho. Raz som mal kamaratov notebook doma, zasekol sa, tak som ho vypol, zapol a asi 10-20 minut cakal, kym to prebehne. Mozno aj ty musis pockat o dost dlhsie. Ubuntu z USB a ani DVD ti nenacita preto, lebo je v biose "zamknute" bootovanie na UEFI a tak bootuje cez UEFI ten Windows, ktory mas v PC. Potrebujes spravit toto co sa riesi v tejto teme: ako-preinstalovat-win8-na-win7-acer-asp ... 91496.html
Bwyii
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Bwyii »

Zdravím, chcel by som vás poprosiť o radu. Neviem, či sa vám to už niekedy stalo, ale už niekoľko hodín sa trápim s tým, aby som dostal preč biely hárok papiera spred ikôn na ploche či v priečinkoch. Netuším čo sa stalo, zo dňa na deň mi to spravilo. Cache ikôn už som mazal niekoľkokrát, no nič to nepomohlo. Dal som aj defragmentovať disk a skontrolovať počítač na vírusy, no nič sa nenašlo. Stretli ste sa s rovnakým problémom niekto? Čo by to mohlo byť? Ďakujem vopred za rady.

#EDIT: Ďakujem za pomoc, vyriešil som si to sám :wink:
Prílohy
Bez_n_zvu.png
FlorQ
Star
Star

Príspevok od používateľa FlorQ »

Ahojte!
Dnes som si nainštaloval Win 8.1 a pri bežnom používaní sa strašne seká. Proste keď prehľadávam zložky alebo len surfujem na nete tak sa sekne na 5-10s ale potom ide normálne až do ďalšieho seknutia.
Drivery mám najnovšie, dnes stiahnuté aj nainštalované.
Napísať odpoveď