USA vs Rusko

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: USA vs Rusko

Príspevok od používateľa jackb »

Ved pisem, ze mas pravdu a vyhral si :) Co znamena, ze na teba nebudem reagovat. Howgh
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

militarol:
Ale! toto je téma o USA vs RUSKO, a nie NATO (28 štatov) + USA vs Rusko
Skús sa vyjadrit k tomu, ako by dopadla vojna len čisto medzi USA vs Rusko a nepleť tam dalších 28 štátov.
Porovnaj ludský potenciál,HDP,strategia,technika, atd na vojnu, len čisto zo strany USA bez NATO.
V čom súhlasím je to, ze USA by zrejme vojnu vyhrali ale k tomu som sa už vyjadroval v mojom prvom príspevku.
jackb
Redeemer
Redeemer

ze ja som tak hlupy, ze si naseriem do huby a zareagujem na teba... :smt098 :aasmile10:
militarol napísal:A co akoze tvrdis? Ze Rus ma geneticky danu odolnost voci chladu a nie je mu zima v -30°C, alebo co vlastne? Mozno mi neuveris, ale aj v Norsku ziju napr. Somalcania, ktori dokazu prezit minusove teploty rovnako ako Slovak, Nor alebo Rus, ked maju rovnake oblecenie :). Neviem co s tym maju docinenia kmene na Sibiri, ktore tvoria uplne malu ciastku obyvatelstva Ruska a dokonca ani na nich ani neplati branna povinnost :D . Dobre naobliekanemu Spanielovi bude teplejsie ako zle naobliekanemu Rusovi, podla teba to tak nie je?
kamarat moj, ked snezi a Skotovi nie je zima v bermudach a conversoch premoknutych do nitky a vedla sa krci Spaniel naobliekany ako cibula zimou... tak si asi kupim do kavy med, lebo v tom cukre mam LSD a prudke haluze odporucuje tvojmu poznaniu
kmemen s tym maju asi tolko, ze na poloch a horach sa ukazalo, ze kozuch z polarneho zvera, alebo nim podsita bunda ta pred zimou chrani viac ako membrany a kdejake texy.
z osobnej skusenosti je teplejsi balvneny natelnik ruskej armady (kupis v armyshope) ako hightech britske termopradlo. a to som prozapadny.
Tvoje druhe tvrdenie sa vztahuje na oblecenie - takze tvrdis, ze ruska vystroj do zimy je lepsia ako napriklad USA vystroj do zimy? Co konkretne maju lepsie? Keby si bol poslany na do nejakej studenej oblasti, tak by si si zobral radsej na seba ruske oblecenie ako moderne zapadne?
uz som odpovedal: Rus vydrzi viac, lebo zije v nepohode. tak ako tvoj stary otec vydrzal viac, lebo zil v inych podmienkach. s tym nic nenarobis. aj nas keby rodicia od aprila kupali v Severnom mori, tak v decembri chodime obleceni ako by bolo leto... tolko poznatky zo Skotska.
ale ukazat im slovenskych -20 tak skoncili. to iste sneh nad 5cm na ceste.
Tvoja Kronika druhej svetovej vojny je bud nespravna alebo schvalne zavadzas. Cize tretia otazka - tvrdis, ze Nemci bojovali pocas vojny len so ZSSR? Ja som nikde nespominal jednu operaciu, ja som pisal o utoku na ZSSR. Ked nastal zvrat, tak Nemci bojovali uz davno na viacerych frontoch. Cize spochybnujes aj toto?
Utok na ZSSR je predsa Barabarossa. zapadny a taliansky front sa otvorili az 3 roky potom. ked uz Nemci stiahli chvost a boli na ceste cez Polsko domov. ci? pred Moskvou a pri Stalingrade doplatili na zimu a na to, ze na uzemi Ruska blizkrieg, ako ho vyskusali na Polsku ci Francuzsku proste nefunguje. hlavne logistika v tak velkej krajine nestiha. a to neboli na Sibiri...
A este k tej expertke - ja ti zas najdem tisicky fundovanejsich expertov, ktori budu mat na to iny nazor :) .
aspon jedneho, ktory povie 'rozbijeme Rusov na prach' v zabavnej diskusnej relacii celkom mimochodom, si prosim.
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

Jackb. Je fajn vidiet niekoho, komu fanatizmus a nenavist nezaslepuje oci, alebo aspon nie natolko, aby si myslel, ze Rusko a rusov, je mozne rozbit a zdolat,bez vaznejsich skod nielen na fronte, ale aj v zazemi. Takych ako militarol tu uz bolo, a tiez mysleli podobnym sposobom, a ako dopadli, mozme citat v historickych zapisoch. Ale ako vidiet historia sa znova opakuje, ale treba verit, ze sa zodpovedni sa z nej poucia.Nepriatela je treba radsej vzdy precenovat ako podcenit.Lebo inak sa daju ocakavat neprijemne prekvapenia.
militarol
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa militarol »

jackb napísal: kamarat moj, ked snezi a Skotovi nie je zima v bermudach a conversoch premoknutych do nitky a vedla sa krci Spaniel naobliekany ako cibula zimou... tak si asi kupim do kavy med, lebo v tom cukre mam LSD a prudke haluze odporucuje tvojmu poznaniu
kmemen s tym maju asi tolko, ze na poloch a horach sa ukazalo, ze kozuch z polarneho zvera, alebo nim podsita bunda ta pred zimou chrani viac ako membrany a kdejake texy.
z osobnej skusenosti je teplejsi balvneny natelnik ruskej armady (kupis v armyshope) ako hightech britske termopradlo. a to som prozapadny.
No vidis, v tom sa nezhodneme. Podla mna to je takmer cele o kvalitnom obleceni/vystroji. Skus si precitat nieco o utoku sovietov na finsko. Velmi vela sovietov zomrelo na podchladenie, napriek tomu, ze su to bajni rusi, ktori by mali odolavat nizkym teplotam :) . V niektorych jednotkach pomrzlo 10% vojakov este predtym nez sa vobec dostali k finskym hraniciam. Cim si to vysvetlujes? Som zvedavy :) http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_War ... conditions
jackb
Redeemer
Redeemer

ale ved sa to tam pise: nemali poriadne zimne stany, spali v impro pristreskoch.
a pise sa tam o -40°C. to si nevedia predstavit Skoti. o stredmorskych narodoch nehovoriac. tie sa budu dozadovat tepleho oblecenia pri +15. Nori, Islandania a Dani pojdu na doraz, ale co z toho, ked pod -15°C ten generator uz nenaskoci a v Rusku je este koniec oktobra a zima zacina.

skus sa niekedy porozpravat s ludmi, ktori podnikali exedicie na Kaukaz za sociku. jedne problem je, ze su to skoro na 100% rusofili a komunisti az stalinisti (sranda je potom tlmocit anglofonom hlody ako "atombordel, to sme vymysleli proti vam, lebo ste nas chceli vsetkych zabit"...)

ono, aj v civile: vzdy je lepsia klasicka presivana perina plna husacieho peria, ako super-truper mimozemska vlaknova, ktora je sice 1000x lahsia, ale ci je pod nou rovnako teplo...

plus by som problem este videl v stravovani v polnych podmienkach. poriadnemu zapadniarovi dnes uz tazko vysvetlis, ze tie huby a lesne plody, ktore nazbiera v lese su to iste co doma kupuje v supermarkete a moze to jest. takze ked padne logistika, tak zapadne vojsko zacne hladoviet aj ked bude leto a les by ho aspon ciastocne uzivili.

som protirusky, ale voci jeho prirodnym podmienkam a ludskemu potencialu mam velky respekt.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Jackb ty si schizofrenik alebo aku diagnozu ti urcili? Tusim si to bol ty, koho som si pozeral stare prispevky a par rokov dozadu si sa isiel postavit na hlavu, len aby si vychvalil Rusov a Americanov totalne podkopal, myslim ze to bolo v teme o Gruzinsku. Preco take radikalne zmeny, co ti nejaki Rusi znasilnili zenu alebo co sa za ten cas take udialo? :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Jj, biopol ako z ucebnice :)
Gruzinska a hejtslovactvo som mal z vtedajsich bludwebov. Za 7 rokov od Gruzinska som si na vlastnej kozi vyskusal ako kruto klamu a bolo by hlupe im verit aj nadalej.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

za tie roky clovek zmeni tolko nazorov, na tom nic nie je zle

teraz trosku rypnem :) tiez asi keby som navstivil zapadnu ukrajinu, tak mozno zmenim nazor na dobry zapad :)
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

niekto okomentuje ?

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pozeral som len prvych par minut
keby Rusko cosi chcelo spravit, tak by spravilo, ked sa mu Euro predavalo za 100 rublov
krajina s HDP Talianska nemoze spravit zasadne pohyby na trhoch
pegasusss
Light Professional
Light Professional

neviem, klúčové mi to prišlo niekde v strede ( teda prvých 12 minút cca ) ... potom už tam len týpek vysvetluje fungovanie spoločnej banky ( platformy ) ...
keby Rusko cosi chcelo spravit, tak by spravilo
ide o to, že ono spravilo a aj robí nie ?
butthead
Darca
Darca

kazda strana nieco robi, len nie vsetko je medializovane
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pegasusss napísal:ide o to, že ono spravilo a aj robí nie ?
ani velmi nie
trhy sa rozhodli, ze rubel este ma nejaku cenu, tak sa hodnota zvysila
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Z ekonomickeho a hospodarskeho hladiska je Rusko ako prd vo vetre oproti USA. Rusko nie je na urovni rozvojovych statov tretieho sveta len preto ze ma ropu a nesmierne nerastne bohastvo. Inac nema nic,nevie skoro nic vyrobit /poriadne/, jedine co este ma su jadrove hlavice. Usa su obor ktory riadi vsetko, alebo skoro vsetko na tejto Zemi. Amerike je uplne jedno aky ma dlh pretoze velku cast celosvetovych financnych operacii priamo ci nepriamo zastresuje. Usa maju silnych "parťákov" v ramci Nato, s bohatymi Saudmi su jedna ruka, vtieraju sa im vsetcia pretoze kazdy vie ze oni su tym globalnym hracom. Rusko nema NIKOHO, nikto nechce byt ich kamarat, ani byvale sovietske republiky ak neratame babkove staty typu Kazachstan a pod. Rusko je dlhodobo v zufalej situacii, som velmi zvedavy co bude robit Putin ked ropa padne pod 40USD/barel, uz teraz totiz vyzera v telke ako pred nervovym kolapsom a to este samozrejme robi formu ze "veci sa stabilizuju" :D Uz len z hladiska HDP je rozdiel medzi USA a Ruskom minimalne 8nasobny.. V 8/2014 ekonomovia predpovedali ze Rusko je na prahu ekonomickej recesie a to pritom samozrejme nikto ani vo sne netusil kam este len ropa padne.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

gogo956 napísal:Z ekonomickeho a hospodarskeho hladiska je Rusko ako prd vo vetre oproti USA. Rusko nie je na urovni rozvojovych statov tretieho sveta len preto ze ma ropu a nesmierne nerastne bohastvo. Inac nema nic,nevie skoro nic vyrobit /poriadne/, jedine co este ma su jadrove hlavice. Usa su obor ktory riadi vsetko, alebo skoro vsetko na tejto Zemi. Amerike je uplne jedno aky ma dlh pretoze velku cast celosvetovych financnych operacii priamo ci nepriamo zastresuje. Usa maju silnych "parťákov" v ramci Nato, s bohatymi Saudmi su jedna ruka, vtieraju sa im vsetcia pretoze kazdy vie ze oni su tym globalnym hracom. Rusko nema NIKOHO, nikto nechce byt ich kamarat, ani byvale sovietske republiky ak neratame babkove staty typu Kazachstan a pod. Rusko je dlhodobo v zufalej situacii, som velmi zvedavy co bude robit Putin ked ropa padne pod 40USD/barel, uz teraz totiz vyzera v telke ako pred nervovym kolapsom a to este samozrejme robi formu ze "veci sa stabilizuju" :D Uz len z hladiska HDP je rozdiel medzi USA a Ruskom minimalne 8nasobny.. V 8/2014 ekonomovia predpovedali ze Rusko je na prahu ekonomickej recesie a to pritom samozrejme nikto ani vo sne netusil kam este len ropa padne.
kámo neviem ako si na to prišiel ale ( ako by povedal seth ) nečítaj bludweby ....
hlavná myšlienka v tom videu tkvie v tom, že dolár je platforma, na ktorú musíš pristúpiť, keď chceš obchodovať s ropou ( neviem či aj s energiami ), jednoducho chceš kúpiť/predať ropu? musíš mať doláre .. nemáš doláre ? musíš si ich kúpiť - Rusko si povie, prečo nemôžem obchodovať v inej mene? a spraví vec, že bude obchodovať v inej mene a tým pádom dolár pojde bokom, ked pojde bokom, tak nebude na tom indexe čo tam rozprával a keď tam nebude tak bude, že vraj zle .... nie som ekonóm ale tú myšlienku čo tam prezentuje, tak znamená, že keď sa rusi a mnohí ďalší rozhodnú, že nepristúpia na dolár, tak dolár bude strácať na hodnote, opakujem že nie som ekonóm tak preto, ak by to niekto okomentoval = to znamená vysvetlil, že ak áno prečo áno a ak nie prećo nie a nie že "Z ekonomickeho a hospodarskeho hladiska je Rusko ako prd" ... argument par excellence ....
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nikoho velmi nezaujima v akej mene bude chciet Rusko obchodovat,podstatne je ze USD budu nadalej pouzivat Saudi a ostatne ropne staty Perzskeho zalivu. Dovod preco je z ekonomickeh hladiska Rusko iba prd vo vetre som vysvetlil jasne, kludne si to precitaj este raz. :) Nechcem rypat,ale hovorit o "bludweboch" a pritom sem postnut to konspiracne video je dost odvaha :wink:
http://ekonomika.sme.sk/c/7599348/v-rus ... rotov.html
butthead
Darca
Darca

cele je to tom, ze niekto viac doveruje dolaru a je tam motivacia, nic viac, inak by USA vdaka svojmu astronomickemu dlhu padol do sekundy a stiahol by so sebou vsetkych "spojencov" a rusko by bola jedna z mala krajin, ktorej by sa to tykalo najmenej.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Usa ovladaju prakticky vsetko. Maju najlepsiu armadu,najlepsie spionazne sluzby, cez USD maju pod kontrolou financne toky na celom svete. Vlastnia najvecsie a najbohatsie firmy,patenty,vyskum atd.
Ropa pojde cenou este nizsie ako je teraz a Rusko moze lahko postihnut bankrot rovnako ako zbankrotovalo v 1998. Z tohto hladiska je malo podstatne kto ma ake dlhy, lebo su to iba cisielka, keby zajtra rano USA zbankrotovalo tak skolabuje ekonomika na CELOM svete pretoze je to vsetko vzajomne prerastene a navzajom zavisle. Keby sa to stalo v Rusku, tak by to sice tiez bola katastrofa, ale neporovnatelne mensieho vyznamu.
jackb
Redeemer
Redeemer

Napísať odpoveď