Alkohol a rodina

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
blitzkrieg
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Alkohol a rodina

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

Zdravím, skoro ani neviem ako začať ale podľa nadpisu budete tušiť čo sa bude riešiť, teda skôr radiť.
Začnem asi od začiatku, s priateľkou (27) ja (22), bývam už rok spolu, respektíve bývam u nej, býva v 5 izb. byte, býva sa nám čo sa týka vzťahu super, háčik je v jej mamine, odkedy bývam u nich tak jej mama nepohla ani brvou (ani predtým, podľa slov priateľky), nonstop, fakt nonstop pije, má priateľa, ktorý sa nestará o nič, nehľadá si prácu, je závislí na nej. Najhoršie je že idú ruka v ruke a litrovka je dolu behom 2 hodín. Vidím ako priateľku zabíja už len pohľad na jej mamu ako sa pred jej očami zabíja vlastnou hlúposťou a utápa sa v chlaste. Čo sa týka nájmu tak platím ja 120 €, priateľka tiež a jej sestra taktiež, lenže už máme taký pocit že ich prepíja. Pred Vianocami sa mi jej mama zverila že si potrebuje zobrať pôžičku. Na moju otázku "načo?!!" odpovedala že nemá z čoho žiť a pri tom som jej zaplatil v novembri dve nájomné aj za december. To bol môj štartér že je fakt zle. Domov chodíme z práce obaja so žalúdkom v krku že čo nás zasa čaká. Už som sa rozprával aj s priateľkou o tom aj s blízkymi. No skôr bez výsledku.

Prvá možnosť že buď sa odsťahujeme ale máme 3 psíkov, respektíve za chvíľu dvoch lebo jedného si berie priateľky sestra (bude sa sťahovať). Čiže bude aj ťažké si nájsť nejaký podnájom a popravde skôr sa mi pozdávajú 2 a 3 možnosť.

Druhá možnosť že by sme si odkúpili ten byt a nechali tam bývať maminu ale s tým že by sme si stanovili nejaké pravidlá, že sa jej priateľ bude sprchovať a nebude po ňom smrdieť pol bytu, nebude sa tam chlastať ako v nejakom šenku.. ale táto druhá možnosť mi nepríde až tak reálna, pretože by si "svokra" myslela že ju chceme vyštvať..

Tretia možnosť = predať byť = kúpiť 2 menšie. No tiež mi to príde nereálne.

...no stále sú to len možnosti a viem že by ste mi aspoň niektorý z týchto možností poradili.. len dávam na vedomie že viem o nich, skôr mi ide o to že chcem nejako pomôcť ale bez výsledku. Na liečenie nechce ísť.. je taká lenivá že si ani tie skur...cigarety nevie ísť kúpiť lebo sa jej nechce tak vtedy vie poprosiť každého či ich niekto nezbehne kúpiť ... je to strašné .. ja som kuchár, priateľka čašníčka, 12 hodín na nohách nieje ani pre mňa ani pre ňu nič moc ..a detto ak sa stále maká aby sme mali z čoho žiť a nie to ešte dotovať alkoholikov a ešte aj doma variť ...tieto Vianoce som strávil s jej rodinou ..no to bola šou ..všetci zdutý ...svokra s frajerom už od 8 naliaty ..a večer prišli a ešte aj ja som mal variť ..no boha .. obaja sme tak trochu v riti z toho ..

Možno je to chaoticky napísané ale na viac som sa nezmohol, ak budete mať otázky, odpoviem. Určite som na dosť vecí zabudol ..

Skúste mi dať nejakú radu alebo trochu po-postrčiť do tej zlatej strednej cesty a nie do stredu rite kde sa práve nachádzame. Ďakujem
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Alkohol a rodina

Príspevok od používateľa beardie »

zalezi, ci chcete mamku a jej partnera nejako prevychovat...
ak nie, tak by som navrhoval odstahovanie sa, nech si peniaze na platenie bytu zozenie odkial len chce
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Chceli by sme ..ale je to bez zatiaľ bez výsledku ani po zlom ani po dobrom. Najhoršie na tom je to že to prišlo do takého štádia že sa 3 týždne dozadu tak vytrtkala že si vyrazila zuby, rozbila hlavu a sľubovala že nebude piť a pôjde lekárovi či nemá otras mozgu a pod. Nebola ani u lekára a ani neprestala slopať. Tu už ide skôr aj o ten typ strachu "čo ak?!" ..čo ak sa raz tak vysype že ju neposkladá nik ?
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

odstahovat sa.. ak vas brzdia psy, tak utratit.
.
nie som pravnik, ale skuste zistit moznost odnat sposobilost na pravne ukony, pripadne umiestnenie do ustavu (pokial ju z bytu nevystvete akymkolvek sposobom, tak ho aj tak prepije). zabudnite, ze mate chrbtovu kost... alebo zabudnite uplne, urobte hrubu ciaru a zacnite odznova.
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Suhlasim s tym co pise lumir.

Peniaze by som nepoziciaval. Udrziavat dalsi kontakt len pod podmenkou, ze pojde na liecenie. Mozno, ked ju odrezete od prijmu (t.j. peniaze za najom), tak to narusi jej "comfort zone" a donuti ju jej problem riesit. Tazko povedat, ako sa ho rozhodne "riesit".
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

blitzkrieg napísal: Tu už ide skôr aj o ten typ strachu "čo ak?!" ..čo ak sa raz tak vysype že ju neposkladá nik ?
Tak keby sa tak vysypala a prežila, tak máte ešte väčší problém ako teraz. Inak súhlasím s pánmi nadomnou.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Psov utrácať nebudeme, ani mojich 20 pávukov nie ..je to naša súčasť.. ak jej nebudeme dajme tomu dávať peniaze alebo budeme a menej ..tak sa bojím že bude liezť a strkať nos kam nemá a siahne na úspory čo máme.. v živote nepoliala ani kvety a šli sme na 3 dňový pobyt do Prahy a vualá, panička vkročila do izby, mne preliala orchideje a priateľka mala v šporkase asi liter vody.. tiež otázka ..prečo zrazu teraz ? Keď sme boli týždeň preč tak nevkročila do izby a teraz, keď šla do izby to bolo akurát obdobie kedy chcela brať pôžičku na "živobytie" (rozumieme ako chlast), 2 dni pred odchodom do Prahy.

Teraz keď to tu vidím ako to píšem je mi až zle :/ keď to vidím všetko pokope, čo všetko za tým je a čo všetko robí a sťažuje aj tú situáciu bez ktorej to mohlo byť.

Ide aj o to že priateľka je strašne dobrosrdečná, je to jej mamina a nevie si povedať tak už dosť a odchádzam, nevie sa ani dlho hnevať ale teraz ako som sa s ňou aj o tomto probléme rozprával tak mám pocit že som o pár % postúpil a aj ona rozmýšľa nad odsťahovaním. Čo je celkom na dobrej ceste ale neviem ako ju mám ešte viac hecnúť..

Môj otec bol podobný typ ako jej mama. Skončilo to tak že som sa tiež odsťahoval.. V kútiku duše si želám aby sme aj teraz odišli ale musím ešte viac vyhecovať priateľku.. len na ňu nemôžem hŕŕ hŕŕ...
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Vyzera to tak, ze si nechces nechat poradit, len sa postazovat :]
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Možno sa to len tak zdá, len sa to snažím riešiť čo najmilšie.. nieje to veľmi jednoduché ak by sme chceli všetci z toho zvíťaziť... o to mi ide ..lenže keď čítam tie odpovede a spracovávam to, tak treba zabudnúť na tú chrbtovú kosť, čo je asi najrozumnejšie riešenie, za všetky odpovede som vďačný aby si si nemyslel že sa chcem sťažovať, príspevok som písal pred pár hodinami, tak možno ešte niekoho niečo napadne ..preto to všetko píšem

k tvojej odpovedi
sliaCan napísal:Vyzera to tak, ze si nechces nechat poradit, len sa postazovat :]
sa mi zdá byť táto najrozumnejšia s tým že priateľka by vytvorila účet kam by dávala svoju časť nájmu a tým pádom by jej mama mala taký istý nájom ako predtým keď som tam nebýval s tým plusom že by sa šetrilo a nemala by k nim prístup a uvidí sa ako na to zareaguje .. ďakujem :)
igor215
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa igor215 »

Hm, zalezi na tom, co chces, respektive chcete s priatelkou. Odkupovat ten byt s mamou a jej priatelom nie je asi super napad.
Ak to myslis s priatelkou vazne, tak sa odstahujte do podanjmu a zacnite zit jeden pre druhého a nie sa stresovat, co sa bude dnes doma diat.
Neviem, odkial ste, ale dnes sa da najst aj podnájom, kde budu tolerovat psov.
Drzim palce, hlavne je potrebne z a c a t k o n a t, ale rozumiem tvojim obavam.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Blitzkrieg, pisem preto, lebo tiez som nieco podobne zazil, respektive zazivam. Priatelka je z podobnej rodiny, otec alkoholik, plus gambler, radsej da na flasku ako na chlieb, aby mali doma deti co jest. Brat tiez alkoholik, zvysok rodiny podobne, bud alkohol, alebo drogy. Mama radsej odisla, lebo to asi nezvladala, tak zije v Prahe, no doma na SR otec s 3 detmi v rodinnom dome, otvoris chladnicku, nic, ani len maslo ci krajec chleba, ani zemiaky, proste absolutne nic, deti hladne, otec nadrbany lezi na gauci. Pravidelne bola domacnost za nedoplatky odpojena od elektriny a plynu, v zime ked bolo -20 nemali ako kurit, lebo nemali plyn, a ani drevo do piecky...sedis v izbe a ide ti para z ust, a si hladny. Clovek si mysli, ze sa to zmeni, a stale veri, ze otec si to uvedomi, no marne, ked si nasiel nejaku pracu, alebo siel na nejake fusky trosku porobit aby boli peniaze, uz ma clovek nadej, ze ''aha asi mu doplo, ze je hladny a je v dome zima'' ale prd...ani sa domov nevratil po robote, tak sme ho sli hladat po meste, a bol v prvej krcme ozraty za automatom a bolo po vyplate. Vtedy clovek pochopi, ze to proste nejde, nikdy sa neda pomoct niekomu, kto pomoc odmieta. Zije zivot bez poucenia, pracovat tazko, lebo neodpusti si palenku pred robotou, a preto ho vyhodia skoro vsade, alebo ked dostane vyplatu tak ju rozdube. Ani z voza ani na voz. Podla toho co pises ty, vidim ,ze ma to rovnake fazy a rovnaky kolobeh....tak isto klasika je pozicat peniaze, lebo neni na zitie...a ked mu pozicas tak uz vecer opat spi opity na gauci. A ano bolo to take, ze pride za tebou, ziada o nejaku lutost, ze nema za co kupit jedlo a podobne, ze ci nemas 10, 20 eur, a ze ti vrati pri dalsej vyplate...nakoniec prepil aj pozicane peniaze aj vyplatu, takze ani nevratil.

Neporiesili sme to uplne, ale docasne...ked sme boli na SR, priatelku som vzal k sebe domov, lebo som sa nemohol pozerat na to ako sa zije v zime a bez jedla. Potom sle sli do UK, kde sme doteraz, domov k otcovi sa uz vratit v ziadnom pripade nemoze, na dom je exekucia, surodenci sli tak isto prec, takze otec je tam sa. Bud skonci na ulici, alebo v base, a neprajem mu ani jedno, no tak to je...pripadne sa pred tym stihne upit k smrti...to je tiez mozne.

Proste riesenie je, drzat sa stranou, ist prec od ludi, ktory ta mozu tahat so sebou dole, je to tazke, ale potom sa vam to ukaze ako spravna volba, ked sa na to pozriete spatne. Nepozicavat peniaze, neplatit za nehnutelnost, ktora pravdepodobne skonci na exekucnom, a nezlutovat sa, lebo to bude nekonecna story. Odstahujte sa, domov uz nechodte, neprispevajte, a neopovaz sa utratit psov ;) Priatelka ma tak isto psa, ktoreho sme brali so sebou z ich domu, aby prezil. Takze good luck, to date.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

@blitzkrieg: snubenica ma/mala podobneho otca. Kedysi dolezity clovek, mali vsetko, velky dom, kone, pohodovy zivot, vsetko predrbal cez chlast a kur*y. Raz nadrbany za volantom zapadol, isiel pesi domov a trafilo ho ine auto, odvtedy je vice mene na urovni 10 rocneho chlapca. Kazdopadne vyslo najavo ako zadlzil rodinu.

Dolezita vec: na koho je napisany byt? Priatelka mala tolko stastia, ze pol domu aj s pozemkom je napisany na nu, zbytok musime odkupit v drazbe. 5 izbovy byt je velka vec, je skoda, ak by siel do exekucie, lebo nikam inam to jej mama nesmeruje a uz ani nikdy nebude. Toto porieste, napiste byt na priatelku, na teba, to je jedno, ale akonahle odidete jej mama sa zadlzi a byt jej vezmu. Takze predtym nez odidete, ten byt musi byt napisany na vas. Jej mama je stratena, bohuzial. A ked odidete, odidte daleko. Zacnite novy zivot. Ak neujdete, tvoja priatelka zacne pit asi tiez, kedze toto, co pises je vela aj na vola. Byt dajte do poriadku, lebo su to peniaze, ktore je hlupost nechat prechlastat stratenym alkoholikom. Vy ju z toho nedostanete, len ona moze, ale podla toho co pises, uz je prilis daleko za bodom, z ktoreho niet navratu.

Ked nastupia exekutori, a to si pis ze nastupia, komunikujte s nimi, ulahcite si vela veci.. Maju to tazke robit tuto hnusnu robotu, ale niekto ju robit musi a bude.

Chekni na googli meno jej matky, asi uz bude mat podlznosti minimalne na zdravotnom poisteni.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No zalezi ale ci na byt uz nieje nahodou nejaka exekucia...ked uz je v nejkom konani, tak uz asi s menami vlastnikov hybat nemozu, alebo je to inac?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

zelovoc má pravdu. Vyzerá to kruto, ale treba potlačiť emócie a riadiť sa rozumom.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Absencia svedomia svokry eliminuje svedomie dotazovateľa, bez zľutovania ju vyhodiť z domu a zatvoriť do ústavu. Popr. ju zbaviť vlastníckych práv.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Andi_Cibula napísal:Absencia svedomia svokry eliminuje svedomie dotazovateľa, bez zľutovania ju vyhodiť z domu a zatvoriť do ústavu. Popr. ju zbaviť vlastníckych práv.
To ale nieje jednoduche...pozeras vela filmov.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

pokial je byt pisany na nu tak nemozete urobit nic lepsie ako sa odstahovat a zit vlastny zivot..dokedy tam aj tak chcete zit s nimi?
peniaze ju dozenu k predaju a kupe niecoho mensieho a ak ani to nepomoze a bude odmietat pomoc tak zial...urcite je to tazke vidiet v takomto stave cloveka, ktory ta (resp. tvoju priatelku) vychovaval a spravil z nej cloveka akym je, ale ako bolo povedane vyssie - jej problemy sa stanu vasimi a budete na jej neschopnost doplacat zbytocne vsetci.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Komu niet rady, tomu niet pomoci. Jedina moznost je liecenie, no ak to podstupit nechce, tak jedine odstahovat sa. Bude sa vam zit lahsie s tym, ze nebudete trpiet pohladom na nu, ale zase tvoja kocka musi ocakavat telefonaty, aby jej pozicala peniaze. Bud sa spamataju, seknu s tym a zarobia si na najom, alebo nebudu mat platit z coho najom. Vypadnu peniaze od teba, kocky, sestry.

Pravidla v byte, ze sa niekto bude sprchovat, ze nebude pit, tomu fakt veris? To su take sluby ako ked chce dieta psa alebo bicykel. Tiez poviez, ze kazdy vecer pojde so psom von a ide prvy mesiac, potom je to na rodicoch. Pre bicykel slubis, ze si budes izbu upratovat, ze sa budes via ucit a to po mesiaci zrazu neplati. U jej matky v pripade alkoholu by to neplatilo ani len tyzden. Tadialto cesta nevedie, ziadne pravidla nepomozu.

Cim skor, tym rychlejsie odist prec, najom najdes aj taky v ktorom ti budu tolerovat psov, v tom problem nevidim ziadny. Ci je problem v tom, ze pocas dna treba s tymi psami vybehnut von?
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Mali sme susedov, alkoholikov, ktorí tak isto prepili všetko čo zarobili a podobne ako v tvojom prípade, tak sa to snažil zachraňovať syn s priateľkou, nakoľko to bol celkom pekný rodinný dom. No jeho rodičia si začali kade - tade o nebankoviek požičiavať, všetky peniaze išli do alkoholu, cigariet a automatov a nakoniec to dopadlo celé tak, že aj ten chalan prišiel o kopu peňazí a prišli aj o celý dom v exekúcii. Stretol som ho po pár rokoch, má s priateľkou dieťa a vlastný byt a o rodičoch povedal len toľko, že odvtedy s nimi nie je v kontakte. Na základe tohto prípadu ti radím, čo najskôr vypadnúť, lebo to dopadne zle nie len pre jej matku ale aj pre teba a pre priateľku.
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

niektorym ludom je sudene prist o vsetko aby sa uvedomili a podaktori sa nikdy neuvedomia

vy sa uvedomte a utekajde odtial rychlo
Napísať odpoveď