Pokazena skola
Pokazena skola
Zdravim... chcem sa opytat... ked som nedal skolu, strednu... 2x som prepadol a nic sa nedalo robit... chcel by som vediet ci tu je este nejaka moznost? co by ste robili vy? znova strednu skolu robit? da sa to? vzali by ma? alebo najst nejaku robotu? chapem ze skola je potrebna, ale dnes uz ani ta vam nezaruci pracu... napadla ma este taka vec.. sfalsovat maturitne vysvedcenie aj tak to tusim nikto nezistuje im staci len ze ho mam nie? a keby sa aj na to pride tak za falsovanie uradnych dokumentov zas az take tresty asi niesu.. mozno pokuty... ale k tomu nedojde... to nechcem.... pytam sa vas co by ste robili vy? nadavat mi ze som debil nemusite zistil som to sam
chcem normalne rady od normalnych ludi ze co by ste spravili vy? dakujem
Re: Pokazena skola
robotu si dokážeš nájsť aj bez maturity. budeš makať rukami, ale niekedy je to lepšie. prípadne si sprav výučný list. v obore, čo by ťa bavil. ak by si bol lepší remeselník, tak nemáš o prácu a zárobok núdzu. a budeš sa mať lepšie, ako väčšina slovákov. ale musíš si máknuť
myslis ze by som mohol znova zacat strednu? pripadne neda sa nejak zrychlenou formou spravit si vyucny? dostal som sa do 3 rocnika maturitneho odboru len som sa nedostal do 4teho
toto na mna vyplulo pri googleni "vecerna maturita". sice to nie je vyucny list, ale mozno bude relevantne
http://www.stredneskoly.sk/odbory/?typ_studia%5B%5D=ns
tuto formu ukoncenia studia ma vela podnikatelov nielen v remesle, ale aj niektori majitelia reklamiek, ktore zacali hned v 90tom, ci rozni poistovaci...
http://www.stredneskoly.sk/odbory/?typ_studia%5B%5D=ns
tuto formu ukoncenia studia ma vela podnikatelov nielen v remesle, ale aj niektori majitelia reklamiek, ktore zacali hned v 90tom, ci rozni poistovaci...
to je ale nadstavbove studium kde je potreba mat ukonceny treti rocnik tusim.. a nadstavba konci normalne maturitou
Tu máš školy kde sa dá študovať ďialkovo http://www.stredneskoly.sk/search.html? ... &typ=obo_2, ale bolo by aj pekné vedieť odkiaľ si, lebo nie v každom kraji sú takéto školy. Ale niektorými školami by si sa určite mohol dohodnúť s nejakým všimným. A popri takejto škole samozrejme robiť.
A keď vieš po anglicky, tak cez tento web sa môžeš naučiť nejaký programovací jazyk alebo čo ťa zaujme, to by ti tiež mohlo niečo dať.
https://www.coursera.org/, je tu o tom aj téma.
Tuším jeden známy chodil na tú na Vazovovej a aj iný ľudia zaňho robili tie záverečné skúšky a keď si vyberieš podobný odbor možno by ti aj tie dva roky rovno uznali. Ale to tam musíš zavolať.
A fúha keby nedám ani strednú, tak by ma rodičia asi podrezali
.
A keď vieš po anglicky, tak cez tento web sa môžeš naučiť nejaký programovací jazyk alebo čo ťa zaujme, to by ti tiež mohlo niečo dať.
https://www.coursera.org/, je tu o tom aj téma.
Tuším jeden známy chodil na tú na Vazovovej a aj iný ľudia zaňho robili tie záverečné skúšky a keď si vyberieš podobný odbor možno by ti aj tie dva roky rovno uznali. Ale to tam musíš zavolať.
A fúha keby nedám ani strednú, tak by ma rodičia asi podrezali
myslis, ze ma zmysel sa hlasit na dalsiu skolu? sa nieco zmenilo na tvojich studijnych navykoch a pristupe?Viper1121 napísal:ked som nedal skolu, strednu... 2x som prepadol a nic sa nedalo robit...
skor mi ide o lahsi odbor
lebo ako som zistil tak elektrotechnika neni pre mna a som z Levic
Chybu by som hľadal v tom prístupe, nie v odbore. Poznám kopu elektrotechnikov ktorí porobili stredné školy a dodnes nevedia držať letovačku. Strednú školu nedá len ten, čo nechce.
Hensym nic nove pod slnkom takych je fura aj s VS
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
@Viper: otazka neznie ci ti treba robit maturitu, ale co vies robit? Si manualne zrucny? Vedel by si sa uzivit nejakym remeslom? Lebo ako zamestanec si podla mna neuplatnitelny. Ak niesi schopny ani ukoncit strednu skolu, co to hovori o tvojom pristupe k praci? O zodpovednosti? Same zle veci.
Mozno by ta niekde vzali do fabriky za minimalku, toz doje*** zivot, podla mna.
Vidim tak 3 moznosti:
1. dorobit SS a skusit stastie s pracou. VS na gro normalnych robot netreba, ale SS ano.
2. zamestnat sa niekde u nejakeho remeselnika, naucit sa to a neskor zacat podnikat.
3. odist do UK a cely zivot robit casnika ci vo fabrike ako namezdna sila. toz doje*** zivot podla mna.
kolko mas rokov? keby si si chcel dorobit si normalnu SS, nemyslim ze by si ju musel zacat odznova. A kazdopadne nefalsuj uradne listiny, to uz by si sa nezamestnal fakt nikde na SVK.
Mozno by ta niekde vzali do fabriky za minimalku, toz doje*** zivot, podla mna.
Vidim tak 3 moznosti:
1. dorobit SS a skusit stastie s pracou. VS na gro normalnych robot netreba, ale SS ano.
2. zamestnat sa niekde u nejakeho remeselnika, naucit sa to a neskor zacat podnikat.
3. odist do UK a cely zivot robit casnika ci vo fabrike ako namezdna sila. toz doje*** zivot podla mna.
kolko mas rokov? keby si si chcel dorobit si normalnu SS, nemyslim ze by si ju musel zacat odznova. A kazdopadne nefalsuj uradne listiny, to uz by si sa nezamestnal fakt nikde na SVK.
-
pegasusss
Light Professional
ja osobne, ak by som bol v tvojom "stave", ikeď neviem aké máš kvality a pod., by som si ako prvé našiel prácu - hocijakú, aj brigádu ( keď nie vo svojom meste, tak aj v najbližšich do cca 50km ) čiže už by sa rysovala nejaká prax v niečom ( pokial by to bola robota na dlhodobý úväzok ) ale aj na brigáde sa čo to dá pochytať nejaká prax ....
Zo zarobených kešeňov by som si kúpil knihy ( učebnice+slovníky+gramatiku+konverzáciu ) nejakého jazyka, anglinu môžeš drtiť cez net ( čiže nepotrebuješ knihy ) ale volil by som nemčinu ..... do 2-3 rokov intenzívnej práce ( práce ako takej a práce na naučenie sa jazyka ) by som rozmýšľal ísť za hranice, najprv cez agentúru/kamarátov a potom keď už by som mal dáke skúsenosti tak aj sám na vlastnú päsť
Ale toto je dosť sidealizovaná predstava ... realita je oveľa "horšia" ( rozumej náročnejšia ), začnú do toho vstupovať napr. frajerka, rodičia, etc.
Alebo ďalšia možnosť, môžeš drtiť v posilke a robiť SBS-kára
aj to je možnosť a poznám celkom dosť ľudí čo sú s tým v pohode ....
Zo zarobených kešeňov by som si kúpil knihy ( učebnice+slovníky+gramatiku+konverzáciu ) nejakého jazyka, anglinu môžeš drtiť cez net ( čiže nepotrebuješ knihy ) ale volil by som nemčinu ..... do 2-3 rokov intenzívnej práce ( práce ako takej a práce na naučenie sa jazyka ) by som rozmýšľal ísť za hranice, najprv cez agentúru/kamarátov a potom keď už by som mal dáke skúsenosti tak aj sám na vlastnú päsť
Ale toto je dosť sidealizovaná predstava ... realita je oveľa "horšia" ( rozumej náročnejšia ), začnú do toho vstupovať napr. frajerka, rodičia, etc.
Alebo ďalšia možnosť, môžeš drtiť v posilke a robiť SBS-kára
Odporucat samostudium niekomu, kto nezvladol strednu skolu?
Praca aj skola su v prvom rade o vytvoreni si navykov. Ked niekto Xkrat prepadol, tak bud nema dostatocnu mentalnu kapacitu na to, aby zvladol skolu s maturitou a na taku skolu sa nemal ani vobec dostat (a zbytocne sa tam trapit) alebo sa stala niekde chyba v procese budovania si tych navykov.
Hladat si riesenie vo forme "tak si najdem inu strednu skolu" podla mna nie je riesenie ani pre jednu zo spominanych moznych pricin tvojho neprospievania v skole.
Potrebujeme mat aj pracovnikov v supermarketoch a podobne. Takze ja osobne by som ti odporucal najst si pracu (hocijaku), vyskusat si na vlastnej kozi co to znamena muklovat niekde za minimalku. Naberies nejake skusenosti a mozno potom prehodnotis aj svoj pristup a viziu svojho dalsieho zivota.
Praca aj skola su v prvom rade o vytvoreni si navykov. Ked niekto Xkrat prepadol, tak bud nema dostatocnu mentalnu kapacitu na to, aby zvladol skolu s maturitou a na taku skolu sa nemal ani vobec dostat (a zbytocne sa tam trapit) alebo sa stala niekde chyba v procese budovania si tych navykov.
Hladat si riesenie vo forme "tak si najdem inu strednu skolu" podla mna nie je riesenie ani pre jednu zo spominanych moznych pricin tvojho neprospievania v skole.
Potrebujeme mat aj pracovnikov v supermarketoch a podobne. Takze ja osobne by som ti odporucal najst si pracu (hocijaku), vyskusat si na vlastnej kozi co to znamena muklovat niekde za minimalku. Naberies nejake skusenosti a mozno potom prehodnotis aj svoj pristup a viziu svojho dalsieho zivota.
-
pegasusss
Light Professional
vychádzam z toho, že si uvedomil, čo dohnojil a čo má zmeniť, napokon keby že je stále ten istý s tými istými vlastnosťami/návykmi a pod. tak by písal takúto tému a prosil o rady ?
tým pádom to v robote nebude iné ako v škole ale však to je už na ňom a ja by som mu žiadne ideály nebral len preto, že nespravil strednú ...
tým pádom to v robote nebude iné ako v škole ale však to je už na ňom a ja by som mu žiadne ideály nebral len preto, že nespravil strednú ...