Pomale nacitavanie stranok
Pomale nacitavanie stranok
Zdravim, asi velmi casta otazka, ale nenasiel som nikde odpoved.
Mama ma asi rocny notebook a stazuje sa ze to ma pomale. Dell inspiron 15z, windows 8, i7 3537, 8gb ram..
cele mi to pride strasne pomale, streamovanie videa na vimeu je hroza, nacitavanie stranok nula. Nema tu ziadne programy a aplikacie, teda az na sony vegas alebo after effect, kde sa da relativne dost rychlo rendrovat...
Neviete co stym je?
ovladace vyzeraju byt ok, ale proste na takyto novy a relativne hardwareovo silny notebook mi pride strasne pomaly pri nacitavani stranok a videa....
dakujem za pomoc
Mama ma asi rocny notebook a stazuje sa ze to ma pomale. Dell inspiron 15z, windows 8, i7 3537, 8gb ram..
cele mi to pride strasne pomale, streamovanie videa na vimeu je hroza, nacitavanie stranok nula. Nema tu ziadne programy a aplikacie, teda az na sony vegas alebo after effect, kde sa da relativne dost rychlo rendrovat...
Neviete co stym je?
ovladace vyzeraju byt ok, ale proste na takyto novy a relativne hardwareovo silny notebook mi pride strasne pomaly pri nacitavani stranok a videa....
dakujem za pomoc
Re: Pomale nacitavanie stranok
Pozri ovladaci panel - system - spravca zariadenia, ze ci je vsetko ok a ci tam nehadze nezname zariadenie. Potom treba skusit iny prehliadac, aj IE, aj Firefox, aj Chrome alebo Operu. Skus aspon dva, ak nie aj tri. Mozno by bolk fajn prebehnut to testom cez Malwarebytes Antimalware. Pozri nastavenie internetu, aky ma vlastne net? Skus v tom nastaveni dat vlastne DNS, teda 8.8.8.8 a 8.8.4.4, to su Google DNS servre, castokrat riesia tento banalny problem.
Spravca zariadeni je ok.
Na chrome a opere to je stale tak isto pomale, mozno na chrome trochu rychlejsie.
Skusil som aj to DNS nastavit pri internet protocol 4, a vyzera ze to je celkom ok, aj ked nie uplne podla predstav...
Internet upc, wifi..
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2015, 0:56)
no zda sa mi ze sa to uz sprava lepsie aj na tej opere, bolo to v tom DNS asi.
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2015, 0:58)
Ale aj tak mi do kelu nepride uplne tak stopercentne FIT...
Na chrome a opere to je stale tak isto pomale, mozno na chrome trochu rychlejsie.
Skusil som aj to DNS nastavit pri internet protocol 4, a vyzera ze to je celkom ok, aj ked nie uplne podla predstav...
Internet upc, wifi..
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2015, 0:56)
no zda sa mi ze sa to uz sprava lepsie aj na tej opere, bolo to v tom DNS asi.
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2015, 0:58)
Ale aj tak mi do kelu nepride uplne tak stopercentne FIT...
O wifi a odozva, aky je ping na router? Daj prikazovy riadok a daj pingovat server, casto tu radia ping na sme.sk alebo google.sk, tak skus:
ping sme.sk
Ake mas casy v milisekundach? Alebo skus dlhy a ze ci nebude vypadavat:
ping sme.sk -t
A tiez ping na router, zrejme 192.168.1.1 teda:
ping 192.168.1.1
ping sme.sk
ping sme.sk -t
ping 192.168.1.1
A download a upload mas aky ? Skontroluj na speedtest.net
wow ten speedtest to je dobra vec
ja mam download speedf 73 megabajtov za sekundu ak tomu dobre rozumiem a upload speed 65 celkom dobre ci ne? ale tie veci urcuje aj ten od koho mate internet ne? moze to obedzit sa mi zda
inac ak je celkovo spomaleny pc nemoze to byt tym ze ti tam bezi vela zbytocnych aplikacii? do novych pc stale nainstaluju plno programov ktore bezia na pozadi ale tak pri 8 gb ramke by to teda nemal byt problem mozno ak tam je slaba graficka karta tak to moze byt pri nejakych videach alebo tak pomalsie ci ne?
nie som ziadny expert ja len tak ma zaujala tato tema
inac ak je celkovo spomaleny pc nemoze to byt tym ze ti tam bezi vela zbytocnych aplikacii? do novych pc stale nainstaluju plno programov ktore bezia na pozadi ale tak pri 8 gb ramke by to teda nemal byt problem mozno ak tam je slaba graficka karta tak to moze byt pri nejakych videach alebo tak pomalsie ci ne?
nie som ziadny expert ja len tak ma zaujala tato tema
ping sme.sktest napísal:O wifi a odozva, aky je ping na router? Daj prikazovy riadok a daj pingovat server, casto tu radia ping na sme.sk alebo google.sk, tak skus:
ping sme.sk
ping sme.sk -t
ping 192.168.1.1
minimum 10
maximum 17
average 12
ping sme.sk -t
dlhy sa drzal okolo 10 az 12
ping 192.168.0.106
0ms
download mam 32.17 Mbps a upload 3.35 skusal som to na speedtest.net
a grafiku je urcite 1 gb
Pingy su v pohode, download tiez, upload je trochu horsi, ale aj tak by to nemalo ist pomaly. 
Skusal si iny pc alebo mobil na tom pripojeni? Skusal si to oskenovat cez Malwarebytes Antimalware?
Jasne, ja tu fungujem nonstop na mojom desktopte, je to uplne v pohode, ale zasa na kabli som..
s mobilom tiez fungujem na tej wifine, to sa mi zda je v poriadku, aj ked obcas mi to vypadne (ked hram hru:D)
malwarebytes antimalware som neskusal este, ked sa ku tomu dostanem, dam info.
s mobilom tiez fungujem na tej wifine, to sa mi zda je v poriadku, aj ked obcas mi to vypadne (ked hram hru:D)
malwarebytes antimalware som neskusal este, ked sa ku tomu dostanem, dam info.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
toto mi robi tiez na mojom ntb a cca odvtedy ako mi vymenili router...nemenil si ho aj ty? mam sice net od telekomu, ale mohla by to byt pricina.
niektore stranky mi na prvy krat ani nenacita az po refreshi a niektore nenacita vobec cele a pod.
Robi mi to zhurba odvtedy, ale zas niekedy ide uplne bez problemov. skusal som aj DNS nastavenia aj na protokol 4 aj na 6 a nic
niektore stranky mi na prvy krat ani nenacita az po refreshi a niektore nenacita vobec cele a pod.
Robi mi to zhurba odvtedy, ale zas niekedy ide uplne bez problemov. skusal som aj DNS nastavenia aj na protokol 4 aj na 6 a nic