Referendum o rodine
Re: Referendum o rodine
nič v zlom test, ale toto je rovnaký pseudoargument proti adopcii, ako ten o tom, že politici rozkrádajú túto krajinu viac, pri pohoršovaní sa nad tým, že referendum stojí 6mil z peňazí daňových poplatníkov.test napísal:Ale proti adopcii deti som jednoznacne proti. Ved aky to musi byt pocit pre to dieta, ak sa ho v skole spytaju na meno matky, meno otca a dieta odpovie: mama je Lukas a otec je Peter
Ale keď sa naladím na túto nôtu, tak aký to musí byt pocit pre to dieťa, ak sa ho v škole spýtajú na meno matky, meno otca a dieťa odpovie: mamu ani otca nemám, žijem v detskom domove, otec nás opustil keď som bol malý a mama sa o mňa nevedela postarať, začala piť a tak ma jej zobrali. Prípadne odpoveď: neviem, kto sú moji rodičia, nikdy som ich nepoznal, alebo: rodičia ma odvrhli, keď som bol malý.
A keď sa už ideme hrať na city detí, tak ako sa cíti dieťa z detského domova v škole po prázdninách, keď všetci rozprávajú, kde boli na dovolenkách, výletoch atď s rodičmi a čo všetko videli a zažili. A čo povie to dieťa z decáku? Kde bolo, čo zažilo? Jedine keď nejaká dobročinná org, či nadácia zorganizuje nejaké detské tábory pre tieto deti. A to nevravím o "vykopnutí" z decáku po 18ke.
Ten Lukáš a Peter dajú tomu dieťaťu aspoň strechu nad hlavou a zafinancujú jeho vzdelanie. Na slovensku žije kopec nekompletných rodín, kde absentuje otec alebo mama, či už je to vinou jedného z nich, oboch, alebo tragickou udalosťou. Poznám prípady zo svojho okolia, kde jeden rodič absentuje od malička. A aj ten jeden rodič, ktorý ostal, dokáže tie deti vychovať, zahrnúť ich láskou, starostlivosťou, dať im to čo potrebujú. Síce ten druhý chýba ale dá sa to, rovnako aj v tomto prípade.
Sám som pred niekoľkými rokmi zdieľal rovnaký názor - nie adopciám - prezentoval som ho aj v téme o homosexuáloch. Mal som ho hlavne kvôli šikanovaniu zo strany iných detí v škole. No to, že jedno dieťa šikanuje druhé, nie je vina toho šikanovaného a jeho situácie (adoptované homo párom). Ale je to predovšetkým vina rodičov toho, ktorý šikanuje. Chyba vo výchove, nevenovanie sa, prípadne je to dieťa doma bité a tak si to ventiluje na slabších rovesníkoch v škole. Ak napr. otec doma pred telkou nadáva na homosexuálov a dieťa je pritom, tak je jasné, že sa to prenesie aj na to dieťa. A z toho vznikne aj prípadná šikana detí, adoptovaných homo pármi.
Jednoducho zakázať adopcie homo párom (alebo byť proti takýmto adopciám) na základe pocitov dieťaťa (teda hanby) a ochrany dieťaťa pred šikanovaním, je len riešenie dôsledku, nie je to riešenie príčiny. Príčina je inde, v spoločnosti a vo výchove tej toľko ospevovanej tradičnej rodiny.
K referendu ako takému som sa vyjadril v tomto poste už pred tým.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Vyvstáva mi otázka. Čo je tradičná rodina ? A prečo tradičná ? A čo už tradičná nie je ?
-
seth82
Darca
Hej, už je aj na anti-referendum stránke. A toto bude síce patriť čiastočne aj do témy o konšpiráciách, ale tak:
Bludweb hlavné správy zo seba vygrcol ďalší totálne dezinterpretovaný článok, tento krát deväť dní starú "správu" z Washington Times, ktorú si samozrejme obrátil podľa svojich predstáv. Iba skopírujem svoju reakciu z Facebooku:
K tomu odkazu z bludservera zvaného "Hlavné Správy" - samozrejme, ide o totálnu dezinterpretáciu celého článku z Washington Times, už si ľudia mohli zvyknúť, že práve preto hlupákoservery ako HS nezverejňujú v článkoch priame odkazy na zdroje samotné. Pretože by na ne narazil niekto zvedavý, znalý angličtiny, prečítal by si ich a hneď by mu svitlo, že ide o cieľavedomé otáčanie podstaty článkov tak, aby sedeli do "profilu" daného webu plného konšpirácií a nacionalistických drístov. Zdroj z WTimes je tu a je jasné, že VäČŠINA už dospelých detí, ktoré vyrastali v homosex rodinách, obviňuje štát z nešťastia v rodine kvôli nemožnosti legálnych zväzkov, pričom IBA štyria život v homosex rodine opisovali úplne negatívne.
Bludweb hlavné správy zo seba vygrcol ďalší totálne dezinterpretovaný článok, tento krát deväť dní starú "správu" z Washington Times, ktorú si samozrejme obrátil podľa svojich predstáv. Iba skopírujem svoju reakciu z Facebooku:
K tomu odkazu z bludservera zvaného "Hlavné Správy" - samozrejme, ide o totálnu dezinterpretáciu celého článku z Washington Times, už si ľudia mohli zvyknúť, že práve preto hlupákoservery ako HS nezverejňujú v článkoch priame odkazy na zdroje samotné. Pretože by na ne narazil niekto zvedavý, znalý angličtiny, prečítal by si ich a hneď by mu svitlo, že ide o cieľavedomé otáčanie podstaty článkov tak, aby sedeli do "profilu" daného webu plného konšpirácií a nacionalistických drístov. Zdroj z WTimes je tu a je jasné, že VäČŠINA už dospelých detí, ktoré vyrastali v homosex rodinách, obviňuje štát z nešťastia v rodine kvôli nemožnosti legálnych zväzkov, pričom IBA štyria život v homosex rodine opisovali úplne negatívne.
Nebol som hlasovat.
Nepodporujem rodinu, v ktorej by mali byť dvaja muži/dve ženy, rodičmi pre dieťa.
Edit: reagujem na Setha...pardon som nevedel, no aspon vidiet ako ma to ich referendum "zaujma"
Cize nebudem hlasovat.
Nepodporujem rodinu, v ktorej by mali byť dvaja muži/dve ženy, rodičmi pre dieťa.
Edit: reagujem na Setha...pardon som nevedel, no aspon vidiet ako ma to ich referendum "zaujma"
Cize nebudem hlasovat.
-
seth82
Darca
Ešte si hlasovať ani nemohol - referendum sa totiž ešte nekonalo.
Neviem či pôjdem hlasovať - nejak extra ma to nezaujíma, mama má na to negatívny názor, lebo kvôli tomu, že sa zopár ľudí v Aliancii asi nudí musí ona byť niekoľko nocí navyše v robote a to referendum pripravovať, ale o tom sa nebavíme. 
Otázky sú tuším tri, neviem presné znenie, nechce sa mi to hľadať, ale na otázku, či môže byť "manželstvom" nazývané iba spolunažívanie muža a ženy by som odpovedal Áno - pretože ostatné nech sa volá registrované partnerstvo. Na otázku, či som proti tomu aby si homosexuálne páry nemohli adoptovať deti by som odpovedal jednoznačné Nie - pretože je síce pravda, že tým deťom by sa možno ušlo trochu šikany na základnej škole, ale myslím, že radšej by som mal dvoch otcov, alebo dve mamy, ktoré by ma mali radi, poskytli by mi stravu, oblečenie, zábavu, štúdium a boli by schopní mi pomôcť začať vlastný život (aj finančne), ako vyrastať v domove, kde máš šance oveľa nižšie, a netušíš, čo je to rodina (aj keď súhlasím, že rodina s homosexuálnymi rodičmi určite nie je plnohodnotná, ale je aspoň nejaká). Potom je tam tá tretia otázka, ktorej znenie si nepamätám.
Otázky sú tuším tri, neviem presné znenie, nechce sa mi to hľadať, ale na otázku, či môže byť "manželstvom" nazývané iba spolunažívanie muža a ženy by som odpovedal Áno - pretože ostatné nech sa volá registrované partnerstvo. Na otázku, či som proti tomu aby si homosexuálne páry nemohli adoptovať deti by som odpovedal jednoznačné Nie - pretože je síce pravda, že tým deťom by sa možno ušlo trochu šikany na základnej škole, ale myslím, že radšej by som mal dvoch otcov, alebo dve mamy, ktoré by ma mali radi, poskytli by mi stravu, oblečenie, zábavu, štúdium a boli by schopní mi pomôcť začať vlastný život (aj finančne), ako vyrastať v domove, kde máš šance oveľa nižšie, a netušíš, čo je to rodina (aj keď súhlasím, že rodina s homosexuálnymi rodičmi určite nie je plnohodnotná, ale je aspoň nejaká). Potom je tam tá tretia otázka, ktorej znenie si nepamätám.
Na FB udalosti referenda mi jeden pán napísal takýto vzorec na tradičnú rodinu:Andi_Cibula napísal:Vyvstáva mi otázka. Čo je tradičná rodina ? A prečo tradičná ? A čo už tradičná nie je ?
mama + otec = dieťa
Teda toto je podľa nich (minimálne podľa tohto pána a ľudí ktorí s ním súhlasili) tá tradičná rodina.
-
Sarger
Guru wannabe
Lobotomia a vymývanie mozgov pokračuje... pastiersky list "vladyku" (vážne má tento titul? ffs ) Babjaka zaznel opäť v kostoloch po celom Slovensku s xy prekrútenými faktami... Fakt mám dosť.
Povedzme, že som "veriaci", ale toto je na grc.
Povedzme, že som "veriaci", ale toto je na grc.
Toto je hlavny problem celej kampane - jednoznacne zavadzanie a prekrucanie informacii. Mne nevadia ani tak otazky v referende ako pristup Aliancie za rodinu v snahe oblbnut a vystrasit co najviac ludi. Presne ako ten spot co mal ist do televizii, kde ma ist dieta od pestunskej rodiny s muzom a zenou ku dvom muzom. Keby to brali realisticky, tak by to dieta vyzdvihovali z detskeho domova. Tento demagogicky natlak sa mi hnusi. Nehovoriac o tom, ze hlavne motto o ohrozovani "tradicnej rodiny" je nezmysel, kedze rodinu dvoch mladomanzelov nijako neohrozuje nic z toho co sa prebera v referende. Kedysi som aj zvazoval ucast na referende s tym, ze aspon na 3. otazku by som povedal ano (o sexualnej vychove na skolach), ale momentalne u mna Aliancia za rodinu dosiahla to, ze mi to je uz jedno.seth82 napísal:Hej, už je aj na anti-referendum stránke. A toto bude síce patriť čiastočne aj do témy o konšpiráciách, ale tak:
PS: ak sa niekomu nechce citat ten clanok z WT, tak podotykam, ze HlavneSpravy si vybrali len negativne skusenosti, tu su pribehy tych spokojnych:
Mr. Miller went on to join the varsity swim team and excelled in college, thanks to his mothers, who are both biologists.
“They loved me, and that was all that mattered. It’s all that should matter,” Mr. Miller wrote. My childhood “was extraordinary in that it was simply ordinary.”
A takto by sa dalo urcite pokracovat, aj z "tradicnej rodiny" sa daju vybrat pribehy zneuzivania deti, ktore su castokrat este horsie ako tie negativne skusenosti spominane v oboch clankoch.Malina Simard-Halm testified that her two-dad family was “not that different than everyone else’s” — they watched movies and played board games; one dad cooked while the other dropped the kids at school.
-
Solo_Kamen
King
http://www.topky.sk/cl/10/1442529/Cirke ... m-v-skole-
Vie niekto dohladat pôvodný článok? Moja nemčina je mizerná, takže vás prosím o pomoc pri jeho hladaní (Die Welt, rok 2009)
Vie niekto dohladat pôvodný článok? Moja nemčina je mizerná, takže vás prosím o pomoc pri jeho hladaní (Die Welt, rok 2009)
V poriadku, pokial beriete takychto rodicov jedneho pohlavia za lepsiu moznost ako detsky domov, je to vas nazor. Ja za kvalitnejsiu vychovu povazujem detsky domov, mozno dieta nedostane tolko lasky, ale dostane potrebne vzdelanie, potrebnu vychovu, spozna priatelov. Dieta trpi v oboch pripadoch, podla mna ale menej v detskom domove. Z mojho pohladu smutne, ale je to tak. Odporucam precitat si tento kratky clanok - http://www.hlavnespravy.sk/jedinci-ktor ... tvo/507003
-
lowmanek
Light Professional
Test - pozri pár príspevkov vyššie, seth tam pekne opísal ten článok 
test, dva príspevky pod mojím postom ktorým reagujem na teba seth spomína presne tento článok ako dezinterpretáciu.
A že decák dá dieťaťu kvalitnejšiu výchovu, ako homo pár? Potrebné vzdelanie? Potrebnú výchovu? ...myslíš do doby kým ich nevykopnú na ulicu a potom čo? Homo pár dokáže tomu dieťaťu zaplatiť aj súkromné školy, umelecké školy (ak je to dieťa nadané) či zafinancovať mu štúdium VŠ v zahraničí, rovnako ako hetero páry svojím deťom. Ale podľa teba je aj tak lepší decák než homo pár, šak nech sa decko po 18ke obracia jak chce, to nevadí, ale aspoň nebude vyrastať s homošmi v domácnosti.
Decák lepší nie je a určite nikto z nás by v ňom nechcel vyrastať, ty si nechceš priznať že aj ten homo pár (rovnako ako nekompletná rodina, teda jeden rodič) je pre dieťa lepší ako decák.
sorry nemyslím tieto posty útočne ale toto sú fakt argumenty na úrovni Kovala v téme o bohu
A že decák dá dieťaťu kvalitnejšiu výchovu, ako homo pár? Potrebné vzdelanie? Potrebnú výchovu? ...myslíš do doby kým ich nevykopnú na ulicu a potom čo? Homo pár dokáže tomu dieťaťu zaplatiť aj súkromné školy, umelecké školy (ak je to dieťa nadané) či zafinancovať mu štúdium VŠ v zahraničí, rovnako ako hetero páry svojím deťom. Ale podľa teba je aj tak lepší decák než homo pár, šak nech sa decko po 18ke obracia jak chce, to nevadí, ale aspoň nebude vyrastať s homošmi v domácnosti.
Decák lepší nie je a určite nikto z nás by v ňom nechcel vyrastať, ty si nechceš priznať že aj ten homo pár (rovnako ako nekompletná rodina, teda jeden rodič) je pre dieťa lepší ako decák.
sorry nemyslím tieto posty útočne ale toto sú fakt argumenty na úrovni Kovala v téme o bohu
Dnes celkom trefný obrázok v guláši na sme.sk
-
seth82
Darca
Tak prosím a máme tu pekný názorný príklad, ako tie bludweby dokonale fungujú...Rád si to opäť s kýmkoľvek prediskutujem v téme o konšpiráciách 
V snahe o objektivitu len poznamenám, že nikde nie je napísené, že homo-rodičia budú nadštandardne zabezpečení.LuksKE napísal:test, dva príspevky pod mojím postom ktorým reagujem na teba seth spomína presne tento článok ako dezinterpretáciu.
Stačí poznamenať, že depresie môžu vzniknať, nie preto, lebo dotyčný je homo, ale preto, lebo jeho sexualita je neakceptovaná. Rovnako sa nezabíjajú preto, že náhle zistia, že sú homo, ale preto, že trebrás majú tie depresie.
Ochoronie AIDS môže byť častejšie, lebo ak máš anál, tak to pri styku s nakazeným máš tak 99,9% šancu že to dostaneš, kým pri orále asi tak 0,01%. Úmrtnosť je dôsledkom predchádzajúcich faktov.
Ak by žili v liberálnej spoločnosti, tie čísla by boli iné, snáď až na ten AIDS, jednoducho v kakáči, je to riziko veľké.
Ochoronie AIDS môže byť častejšie, lebo ak máš anál, tak to pri styku s nakazeným máš tak 99,9% šancu že to dostaneš, kým pri orále asi tak 0,01%. Úmrtnosť je dôsledkom predchádzajúcich faktov.
Ak by žili v liberálnej spoločnosti, tie čísla by boli iné, snáď až na ten AIDS, jednoducho v kakáči, je to riziko veľké.