seres si do hubyMek napísal:Ale ako to tu tak citam, na Slovensku sa poctivost nenosi, a potom to tu tak aj vyzera. Len potom neplacme, ze sa chceme mat ako na zapade, ale to uz je iny pribeh.
Ospravedlnenka SÚRNE
Re: Ospravedlnenka SÚRNE
Nesúhlasím. Na strednej som zdravo blicoval, a VŠ dnes študujem takú, že sa podvádzať asi nedá. Skúšky ak nevieš, tak nedáš (neni to básničkovanie z ťaháku), musíš to proste vedieť, atď.
Proste nesúhlasím s týmto vaším konšpiračným efektom motýlieho krídla. Blicovanie na strednej škole v 99% nevedie k životu podvodníka, zlodeja a okrádača.
Taktiež nesúhlasím s tým nemcom. To je iba klamlivá rozprávka pre Slovákov, alebo čo, lebo viem, že v Nemecku sa chodí poza rovnako ako tu. Nie je na tom nič zlé.
Ako som písal, k životu podvodníka/vy*ebávača so systémom ťa naučia stovky negatívnych faktorov, ale takáto nevinná blbosť to nie je. Neviem o čom sa tu ešte bavíme.
Proste nesúhlasím s týmto vaším konšpiračným efektom motýlieho krídla. Blicovanie na strednej škole v 99% nevedie k životu podvodníka, zlodeja a okrádača.
Taktiež nesúhlasím s tým nemcom. To je iba klamlivá rozprávka pre Slovákov, alebo čo, lebo viem, že v Nemecku sa chodí poza rovnako ako tu. Nie je na tom nič zlé.
Ako som písal, k životu podvodníka/vy*ebávača so systémom ťa naučia stovky negatívnych faktorov, ale takáto nevinná blbosť to nie je. Neviem o čom sa tu ešte bavíme.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Samozrejme. Niekoho to prejde, niekoho to neprejde, niekoho to chyti az na VS... clovek sa vo veku 15-25 osobnostne dost meni.
Ale to ci to je alebo nie je nevinna blbost... je to desenzitizacia proti pravidlam ktore povazujes za hlupe, porusenie za nevinnu hlupost, co sa ti prepecie....
a potom skutocne vznika kultura porusovania kadecoho... nedodrzis povedzme stavebny zakon, lebo ved co, zaplatis pokutu a hotovo... faktury platis mesiac neskor, lebo neni to jedno, nakoniec si predsa zaplatil... ved je to len taka blbost...
Ale to ci to je alebo nie je nevinna blbost... je to desenzitizacia proti pravidlam ktore povazujes za hlupe, porusenie za nevinnu hlupost, co sa ti prepecie....
a potom skutocne vznika kultura porusovania kadecoho... nedodrzis povedzme stavebny zakon, lebo ved co, zaplatis pokutu a hotovo... faktury platis mesiac neskor, lebo neni to jedno, nakoniec si predsa zaplatil... ved je to len taka blbost...
S tým súhlasím. 
Ale aj tak, následky za falošné ospravedlnenie škole sú možno krik od rodičov, a podobne. Následky za veci, ktoré si uviedol ty sú vážnejšie (spomínané pokuty, atď, čo môže byť fatálne ak si bez peňazí). Čiže tu nejde o nič viac ako o to, či to máš v hlave v poriadku a dokážeš odhadnúť, čo si môžeš a nemôžeš dovoliť. Tých ospravedlnení by som sa teda nebál. Ale musím dať za pravdu, že v každej generácií vyrastú ľudia, ktorí to odhadnúť nevedia - nedokážu si uvedomiť možné následky - ale myslím, že takým niet pomoci, a blicovanie v škole nie je prameňom (aj keď, možno k tomu dopomohlo no).
Ale aj tak, následky za falošné ospravedlnenie škole sú možno krik od rodičov, a podobne. Následky za veci, ktoré si uviedol ty sú vážnejšie (spomínané pokuty, atď, čo môže byť fatálne ak si bez peňazí). Čiže tu nejde o nič viac ako o to, či to máš v hlave v poriadku a dokážeš odhadnúť, čo si môžeš a nemôžeš dovoliť. Tých ospravedlnení by som sa teda nebál. Ale musím dať za pravdu, že v každej generácií vyrastú ľudia, ktorí to odhadnúť nevedia - nedokážu si uvedomiť možné následky - ale myslím, že takým niet pomoci, a blicovanie v škole nie je prameňom (aj keď, možno k tomu dopomohlo no).
Ďakujem všetkým za názory a rady, či už pozitívne alebo negatívne. Chcela by som iba podotknúť, že do školy chodím naozaj poctivo a toto je prvýkrát čo sa mi niečo takéto stalo, preto ma kvôli tomu hneď nemusíte škatuľkovať. Sú aj horšie veci, ako na dva dni sfalšovaná ospravedlnenka.
To hneď neznamená, že zo mňa vyrastie podvodník. No čo sa týka tej pečiatky, hľadám ako hľadám, ale na uloz.to som z NZ nič nenašla, takže si ju asi budem musieť vytvoriť sama. V tom prípade sa s tým nejak skúsim pohrať. 
Bohuzial Fabo, je to chyba uradov a systemu. Mam sam skusenosti, kedy inac ako oje*** na SR uradoch veci nevybavis...ked si odomna popytali na urade dokaz o tom, ze pracujem v zahranici, tak som samozrejme doniesol original (podotykam original, nie kopiu) pracovnej zmluvy, na hlavickovom papieri firmy s origos peciatkou a rucnym podpisom, tak mi pinda v okienku povie, ze ''pracovna zmluva, nieje DOSTATOCNY dokaz o pracovnom pomere'' tak ako sorry, ale tam to u mna konci, siel som domov, sadol za pocitac, vo worde napisal 2 vety v style ''Tymto potvrdzujem, ze Lub0 pracuje od datumu XY u mna. S podpisom Jozko Mrkvicka'' , vytlacil som to, sam som to podpisal a o 30minut som bol naspat na urade, kde mi moj vytlacok uznala ako dostatocny dokaz o pracovnom pomere. Takze fakt prepac, ale inac sa to ani neda...nehovoriac o tom, ze ziskat stavebne povolenie na stavbu, ktora ti nedajboze moze zarobit, je nemozne, preto mnoho ludi, stava aj bez povolenia a urobil by som to tak isto. Lebo inac by nepostavili nic, urady ich blokuju.Fabo napísal: ...uplacat urady aby si si napriklad mohol postavit dom bez alebo nad ramec stavebneho povolenia, ved co, koho to trapi ze je to zahradkarska oblast nie rezidencna... atd. atd.
-
Old Dirty Bastard
Guru
len som stačil napísať do vyhľadávania na uloz.to "pecia" a hľa čo mi našlo, 5 sekúnd roboty. 
//a hľa do prílohy
//50MB súbor do prílohy? rozkaz šéfe
//a hľa do prílohy
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Lubos, ano, istym sposobom to so sebou suvisi, proste feedback cycle... ale IMHO nie je riesenim sa na to proste vysrat a fungovat tak ako uradnik piska, lebo potom neexistuje ziadna motivacia na zmenu pomerov.
Ked ti povedia ze ze pracovna zmluva nie je dostatocny dokaz o pracovnom pomere, beriem ze nepoletis do anglicka nechat sa potvrdit.
Ale presne ten pristup k stavebnemu povoleniu je to o com hovorim. Stavebne povolenie sa da vyriesit aj bez uplacania ci ineho podobneho podvadzania, hoci beriem ze to nie je jednoduche, ale da sa to. Viacero ludi v mojom okoli ktori to bez vacsieho problemu vybavili su toho dokazom. A to nehovorim o tom, ze sa to mnohokrat da nechat napr. na developera ked stavas v novej obytnej zone...
A nechcem byt hnusny, ale prajem ti, aby si dostal prikaz odstranit ciernu stavbu ked sa na cely proces vyseries...
Ked ti povedia ze ze pracovna zmluva nie je dostatocny dokaz o pracovnom pomere, beriem ze nepoletis do anglicka nechat sa potvrdit.
Ale presne ten pristup k stavebnemu povoleniu je to o com hovorim. Stavebne povolenie sa da vyriesit aj bez uplacania ci ineho podobneho podvadzania, hoci beriem ze to nie je jednoduche, ale da sa to. Viacero ludi v mojom okoli ktori to bez vacsieho problemu vybavili su toho dokazom. A to nehovorim o tom, ze sa to mnohokrat da nechat napr. na developera ked stavas v novej obytnej zone...
A nechcem byt hnusny, ale prajem ti, aby si dostal prikaz odstranit ciernu stavbu ked sa na cely proces vyseries...
Poznam ludi, ktory chceli stavat budovy so zamerom podnikania, takze zarabania...a tam nastal obrovsky problem dostat povolenie k stavbe, papalasi proste sedeli a cakali, taktika, ze ''chcem uplatok, a snad po roku si to uvedomis''. Cakali asi 2 roky!!! Tak opat poviem, sorry, ale zacal by som stavat aj bez povolenia a potom by som nejaku tlstvu svinu chytil pod krk nech mi tam da podpis a peciatku. Inac to nevidim...
Slovensko je polozene na zavysti, akonahle niekto vidi, ze ja mozem z toho zarobit, tak mi to neumoznia, alebo mi to ztazia co to da.
Slovensko je polozene na zavysti, akonahle niekto vidi, ze ja mozem z toho zarobit, tak mi to neumoznia, alebo mi to ztazia co to da.
Old Dirty Bastard napísal:len som stačil napísať do vyhľadávania na uloz.to "pecia" a hľa čo mi našlo, 5 sekúnd roboty.
//a hľa do prílohy
Ďakujem ti, ja som to pôvodne inak formulovala, a vtedy mi to nenašlo.