To som ani tak nemyslel, možno nešťastne napísané, skôr mi išlo o to, že v tomto nie je rozdiel medzi homo a hetero párom, preto som aj ten hetero pár spomenul na konci vety. Oba sú lepšie ako decák.begbeee napísal:V snahe o objektivitu len poznamenám, že nikde nie je napísené, že homo-rodičia budú nadštandardne zabezpečení.
Referendum o rodine
Re: Referendum o rodine
ja s manzelkou a ani nasi rodicia tam nejdeme... zas len hlasovanie PROTI niecomu. Nicit je totiz lahsie ako tvorit.
.
ale tak.. co cakat od sekty ciernopdelnikov
.
ale tak.. co cakat od sekty ciernopdelnikov
Tak isto homosexuáli striedajú často partnerov nie preto lebo sú promiskuitní ale preto lebo ich orientácia nieje akceptovaná, pri krátkodobých vzťahoch sa nemusia vysporiadať s otázkou predstavenia partnera kamarátom, známym, rodičom, kolegom,.. tak radšej sa skrývaju v tomto hrajú to na single - starých mládencoch ale v súkromí hrajú iní život myslím že aj tá dvojtvárnosť do ktorej ich spoločnosť tlačí má nejaký ten odraz na psychike.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Arabská tradičná rodina ... 1 otec + 4 mamy = rodina.LuksKE napísal: mama + otec = dieťa
Teda toto je podľa nich (minimálne podľa tohto pána a ľudí ktorí s ním súhlasili) tá tradičná rodina.
-
Waagbistritz69
King
stačí poznamenať, že hento rozširuje Tutková.. nuff said.begbeee napísal:Stačí poznamenať, že depresie môžu vzniknať, nie preto, lebo dotyčný je homo
// nejaká kontrapropaganda:
To nie je pravda. Pri pohlavnom styku s HIV+ osobou je asi 13% sanca, ze to dostanes (pri vaginalnom) a pri analnom je to len o par percent vyssie. Ono tie statistiky su rozne, ale vseobecne je to ovela ovela mensie cislo nez tebou uvadzanych 99,9%. To je proste mytus, ktoremu ludia veria. Tym nechcem povedat, ze hura podme to vsetci robit bez ochrany, ked je ta sanca "len taka mala". Dalsim podstatnym faktorom je to, ci sa ejakulat ma moznost vstrebavat cez sliznicu, ci uz pri analnom alebo vaginalnom styku. Ak nie a sice bol styk nechraneny ale vyvrcholenie "islo niekam inam", tak je pravdepodobnost nakazenia sa este nizsia.begbeee napísal:Ochoronie AIDS môže byť častejšie, lebo ak máš anál, tak to pri styku s nakazeným máš tak 99,9% šancu že to dostaneš, kým pri orále asi tak 0,01%. Úmrtnosť je dôsledkom predchádzajúcich faktov.
Pri nechránenom análnom styku je riziko prenosu pre pasívneho partnera/partnerku (prijímateľa/prijímateľku) väčšie ako pre aktívneho (poskytovateľa). Boli vypracované viaceré štúdie, ktoré sa snažili odhadnúť riziko prenosu HIV na jeden análny sexuálny styk. Pre prijímateľa/prijímateľku sa riziko pohybuje od 0,82%-1,4% na jeden styk, pričom pre poskytovateľa je to 0,06-0,62%.
http://www.hivaids.sk - najdes tam aj linky na zahranicne statistikyRiziko, ktoré sa na jeden sexuálny orálny styk odhaduje je 0,04%.
Argumentacia nulova. Ani ho nikto nenaucil vyhybat sa velmi trefnym logickym neprijemnym otazkam (na rozdiel od nasich vrcholovych politikov, ktori su v tom excelentni). Dufa, ze sa im vyhne papagajovanim fraz, ktore sa naucil naspamat a nikto si nevsimne, ze zase a zase a zase hovori od temy a neodpoveda na otazku."Hrib: "Naozaj je rodina na Slovensku ohrozena?"
Chromik: "Ano, tych ohrozeni je velmi vela, napriklad strata chlapskej kultury, ze ano znamena ano, a nie znamena nie, neprijatie zavazku ... Je problem s alkoholizmom, so zneuzivanim, detmi bez rodicov, gamblingom, zla socialna situacia kedy je vyhodnejsie sa nebrat kvoli davkam ..."
Hrib: "Toto vsetko sa ale tyka heterosexualnych rodin ..."
Chromik: "To sa tyka manzelstiev a rodin ..."
Hrib: "Ale toto referendum sa netyka heterosexualnych rodin, nie?"
Chromik: "Ale jasne, ze ano."
Hrib: "V akom zmysle?"
Chromik: "Manzelstvo je manzelstvo muza a zeny. Prva otazka: Zaklad toho, ze muz a zena patria spolu a ze medzi muzom a zenou sa rodia deti, len medzi nimi, manzelstvo je to najcennejsie. Druha otazka..."
Hrib: "Ale pockaj, ako ta prva otazka zmeni tie veci o ktorych sme hovorili, to sa toho netyka."
Chromik: "To si myslis, na dome nevidis zaklady. Ale oni nesu celu stavbu. Ak si povies, ze zaklady nemusia byt tam, ale pride vietor a to sa zruti ... A na tom stavias celu stavbu. A to, ze deti potrebuju otca a mamu, druha otazka, je strasne dolezity princip ..."
Hrib: "Tomu rozumiem, ale este raz: Na Slovensku je to tak, ze tu mame iba heterosexualne manzelstva, a napriek tomu v nich su rozvody, gamblerstvo, ako to zmeni tato otazka?"
Chromik: "Pozri, v referende nejde o samotne otazky, ale o postoj, kedy si ludia povedia, ze fakt je pre mna toto dolezite ..."
Ak ste to pozerali, tak ten clovek sa neustale krutil na stolicke, tak divne o seba trel ruky, neustale si ich mackal. Alebo ak mu polozili otazku, tak sa len tak arogantne usmieval, ako sa u nas hovori "ako slniečko na hnoji". Proste aj neho neverbalna komunikacia velmi jasne hovorila, ze si ani nie je isty sam sebou.
______
http://www.cynickaobluda.com/2015/01/al ... l?spref=fb
Zamyslali ste sa nad tym, ze preco su tam prave taki divni typkovia??? Ze aky kontext (skryty) sa nam tym tvorcovia z Aliancie za rodinu snazili odkomunikovat???
Vo mne ten nalavo vyvolava dojem nejakeho cierneho bradateho islamistu / teroristu...a ten napravo vyzera ako Hitler. Velmi nenapadna podprahova komunikacia negativnych emocii.
vo mne vyvolavaju dojem standardnych velkomestskych hipsterov 
-
pegasusss
Light Professional
súhlasím s beardie-m, tiež hipsterov veľkomestských ( akože vlna novoty - liberalism at its best )
k otázke - idem na referendum a budem hlasovať na všetky ano ( a to som nonteista + kategorický odmietač hocijakej cirkvi )
prečo ?
1. otázka - manželstvo = žena + chlap, reg. partnerstvo = chlap + chlap / žena + žena
- veci ohľadom dedenia, v nemocnici keď sa zverujú "tajomstvá" a pod. treba riešiť legislatívne ....
2. otázka - beriem to Kantovský - keby šecia sa homo, kto by rodil deti ? skúmavky ? genetic engineering ? to už je potom otázka, do akej miery je človek človekom a do akej už nie ....
3. otázka - keď budem mať deti, tak si preštudujem tu knihu a podľa toho sa rozhodnem či áno alebo nie - napokon ako sa to ľudia učili/naučili do teraz ?
k otázke - idem na referendum a budem hlasovať na všetky ano ( a to som nonteista + kategorický odmietač hocijakej cirkvi )
prečo ?
1. otázka - manželstvo = žena + chlap, reg. partnerstvo = chlap + chlap / žena + žena
- veci ohľadom dedenia, v nemocnici keď sa zverujú "tajomstvá" a pod. treba riešiť legislatívne ....
2. otázka - beriem to Kantovský - keby šecia sa homo, kto by rodil deti ? skúmavky ? genetic engineering ? to už je potom otázka, do akej miery je človek človekom a do akej už nie ....
3. otázka - keď budem mať deti, tak si preštudujem tu knihu a podľa toho sa rozhodnem či áno alebo nie - napokon ako sa to ľudia učili/naučili do teraz ?
Akurát nechápem čo má rodenie deti spoločné s tým či si aj homo môžu adoptovať dieťa z decáku, prípadne adoptovať dieťa svojho partnera.keby šecia sa homo, kto by rodil deti ? skúmavky ? genetic engineering ?
Zvyšok je tvoj názor, neberiem ti ho.
-
pegasusss
Light Professional
keď budú všetci homo, kto bude rodiť deti ? = keď nebude ľudí, čo by rodili deti, potom si už nebude mať zmysel adoptovať, lebo nebude si "čo" adoptovať ( čo=dieťa) - vidíš ten prienik troch množín? - 1. množina bio rodičov - 2. množina detí - 3. množina homo rodičov = odstrániś 1. tak odstrániš aj 2. a 3.ke ostane prd makový
ale vravím, že beriem to Kantovsky - to znamená keby to robili všetci ( tak by to fungovalo? ) ... samozrejme, že všetci to robiť nebudú 
nejak nechapem tej tvojej premise "keď budú všetci homo", ktora je uplne zla
ten zvysok z nej vychadzajuci je automaticky zly taktiez
-
Andi_Cibula
Addict
Aj tu na fóre sa občas objavujú stupídne otázky prameniace z nevedomosti sexuálnej výchovy, dôkazom boli aj témy pred pár rokmi, pred kolaboráciou s google ads. Takže tvoj postoj je chybný.pegasusss napísal:3. otázka - keď budem mať deti, tak si preštudujem tu knihu a podľa toho sa rozhodnem či áno alebo nie - napokon ako sa to ľudia učili/naučili do teraz ?
Ako by si odpovedal na otázku, keby sa pýtali "súhlasíte s tým aby dieťa mohlo byť vyňaté z výuky na ktorej sa vyučuje tento a tento fakt ?" Poviem si, že nesúhlasím s tým, aby decko učili v škole že zem je guľatá, lebo som zástancom zemskej dosky. Tak ho vyjmem z výuky.
Alebo sa mi nebude páčiť, že sa v škole vyučujú zákony termodynamiky, pretože sám verím v existenciu magnetického motora.
Na druhú stranu, stále je tu veľa pripečencov kt. klamú deti "darčeky nosí ježiško, detičky nosí bocian, evolúcia človeka je lož", atd.
pegasusss
a ako prečo by mali byť všetci homo?
...čiže na základe svojej vymyslenej fantazmagorickej predstavy o tom, že všetci budú homo a nebudú deti, nedovolíš homo párom v reálnom svete adopciu detí? ...myslel som, že hra na city detí je vrchol pseudoargumentácie proti adopciám, ale toto je tak stupídne, že si to prekonal
a ako prečo by mali byť všetci homo?
...čiže na základe svojej vymyslenej fantazmagorickej predstavy o tom, že všetci budú homo a nebudú deti, nedovolíš homo párom v reálnom svete adopciu detí? ...myslel som, že hra na city detí je vrchol pseudoargumentácie proti adopciám, ale toto je tak stupídne, že si to prekonal
-
pegasusss
Light Professional
ste sa do mňa pustili ako psy z reťaze
čo som napadol vašu mantru ? 
ale zabudol si, že princípy fyziky nehodnotíme morálne, to isté platí pri rozhodovaní etickej a náboženskej výchovy, kde má rodič právo rozhodovať kam dieťa pôjde ( ikeď nie vždy je to ok = právo dieťaťa je potlačené ale zodpovednosť za dieťa nesie rodič .... teda za predpokladu, že rodič neberie v úvahu požiadavky dieťaťa... )
veď som napísal, že je nereálna ..., o tom, či je zlá už neviem ale jednoducho som to absolutizovalbeardie napísal:nejak nechapem tej tvojej premise "keď budú všetci homo", ktora je uplne zla
viem, kam tým mierišAj tu na fóre sa občas objavujú stupídne otázky prameniace z nevedomosti sexuálnej výchovy, dôkazom boli aj témy pred pár rokmi, pred kolaboráciou s google ads. Takže tvoj postoj je chybný.
Ako by si odpovedal na otázku, keby sa pýtali "súhlasíte s tým aby dieťa mohlo byť vyňaté z výuky na ktorej sa vyučuje tento a tento fakt ?" Poviem si, že nesúhlasím s tým, aby decko učili v škole že zem je guľatá, lebo som zástancom zemskej dosky. Tak ho vyjmem z výuky.
Alebo sa mi nebude páčiť, že sa v škole vyučujú zákony termodynamiky, pretože sám verím v existenciu magnetického motora.
Na druhú stranu, stále je tu veľa pripečencov kt. klamú deti "darčeky nosí ježiško, detičky nosí bocian, evolúcia človeka je lož", atd.
v škole sa učí napr. náuka o spoločnosti a kolko stupidných otázok sa objavuje ohľadom toho nie len tu na fóre ? - čiže tvoj predpoklad, že sa niečo bude učiť nie je zárukou toho, že ľudia nebudú mať stupídne otázky - čim je tvoj argument neplatnýAj tu na fóre sa občas objavujú stupídne otázky prameniace z nevedomosti sexuálnej výchovy, dôkazom boli aj témy pred pár rokmi, pred kolaboráciou s google ads. Takže tvoj postoj je chybný.
sory ale toľko osočovania v jednom príspevku ? keď budú homo rodičia vychovávať dieťa, vychovajú z neho hetero alebo homo ? čo myslíš, kto mu pojde príkladom - tým pádom je veľmi pekná cesta ku veľa homo a málo hetero .... kebyže nie je tolko ludí hetero tak by nebolo ani toľko deti v decákoch asi nie ?a ako prečo by mali byť všetci homo?
sexualita sa neda vychovat, je vrodena...
takze zase si si zmyslel nejaku blbost, na ktorej sa snazis argumentovat a pritom je to od zaciatku zle...
takze zase si si zmyslel nejaku blbost, na ktorej sa snazis argumentovat a pritom je to od zaciatku zle...
-
pegasusss
Light Professional
zdroj ?beardie napísal:sexualita sa neda vychovat, je vrodena...
ked tvrdis, ze sa ziskava vychovou, tak to dokaz 
mne sa paci ze rodicia bez problemov nechaju vyucbu slovenskeho jazyka, matematiky, geografie alebo takej telesnej vychovy na odbornikov, teda ucitelov, ale ked sa zrazu jedna o sexualnu vychovu tak tam su vsetci odbornici a oni vedia lepsie, ze?
Na margo pegasusss-ovej druhej otázky sa tiež musím vyjadriť, že väčšiu hlúposť som dlho nečítal, a nejakú rozumnú logiku by som v tom hľadal márne. Ostatné všetci zhrnuli.