// aha, tak to hej no
Slovenská pošta
Re: Slovenská pošta
Sice budem "mudry" ale ak to bola surna zasielka tak si sa mal kilovetrovym oblukom vynut slovenskej poste. Skor si myslim ze kvoli sviatkom maju v pazi, dololenky este pred sviatkami atd.
// aha, tak to hej no
// aha, tak to hej no
Tak na vyber bola posta alebo DHL za 100$.
dhl tiez sviatkuje ja tiez cakam, ked ti to pride v utorok tak to uz muselo byt v tvojom meste vo stvrtok..chapes
Moj najnovsi vytvorDobry den,
touto cestou by som rad reklamoval spravanie pracovnika posty Bratislava 214 (PSC 82106).
Dna 2/7/2014 som o 17.53 adresoval pracovnicke posty p.Kultikovej moju potrebu prijatia penazi cez sluzbu Western Union (dalej uz len WU), uz s vyplnenym formularom. Pracovnicka posty to odmietla so slovami, ze uz je neskoro na poskytnutie takejto sluzby.
Vyziadal som si teda otvaracie hodiny pre sluzbu WU, kde mi bolo asi po 5 minutach hladania pracovnickou posty na nastenke ukazane, ze su poskytovane do 18.00. Tuto informaciu p. Kultikova nevedala dohladat sama a musela jej pomoct druha kolegyna, co zabralo cas namiesto toho, aby sa pracovnicka zaoberala mojou poziadavkou.
Na moju otazku, preco mi teda nezabezpecia sluzbu mi bolo odpovedane, ze je neskoro a ze systemu to bude dlho trvat. Posta v tom momente fyzicky zatvarala az za 32 minut, pricom pre sluzbu WU som prisiel tak ci onak pred jej zatvaracimi hodinami (co bolo 18.00).
Inymi slovami - pracovnicka Kutlikova odignorovala otvaracie hodiny pre sluzbu a mne nebolo umoznene ju vyuzit. Za tuto sluzbu platim nemale peniaze a navyse nechcem, aby so mnou ako so zakaznikom bolo jednane v takejto forme. Lenivost pracovnika by nemala zabranit vyuzivat sluzby, ktore poskytujete ako standart pre zakaznika.
Poprosim Vas o pisomne vyjadrenie a presetrenie celej situacie s konkretnou pracovnickou posty. Poprosim Vas - skuste sa mi v odpovedi priamo vyjadrit, preco nedodrzujete otvaracie hodiny pre sluzbu a preco musim ako zakaznik trpiet taketo spravanie.
Vopred dakujem za Vasu odpoved.
EDIT: a hned aj dalsi za tym den potom
Dobry den,
touto cestou by som rad reklamoval spravanie pracovnika posty Bratislava 111 (PSC 81011).
Dna 3/7/2014 som o 11.35 adresoval pracovnicke posty moju potrebu prijatia penazi cez sluzbu Western Union (dalej uz len WU), uz s vyplnenym formularom. Pracovnicka posty to odmietla so slovami, ze nemaju hotovost vo vyske 500 Euro na pobocke. Hotovost na pobockovom trezore bola vo vyske jednej bankovky v nominalnej hodnote 100 Euro. Podotykam, ze dana pobocka sa nachadza v budove J&T, kde ma sidlo vela financnych firiem, cize tato logika nepritomnosti penazi na pobocke mi unika.
Navrhol som teda, ze sa zastavim zajtra a bol by som rad, ak by danu hotovost na pobocke mali pre mna vopred zabezpecenu.
Pracovnicka posty to odmietla so slovami, ze nemozu garantovat pritomnost akychkolvek penaznych prostriedkov na pobocke, zevraj su (citujem) malicka pobocka (koniec citacie) a preto peniaze nemavaju na pobocke. Povedala mi iba to, ze mam ist na inu pobocku a uz k nim nechodit. Ziadna snaha o akekolvek riesenie vzniknutej situacie nebola zo strany Vasho zamestnanca poukazana.
Inymi slovami - tato posta je vedena ako posta so sluzbou Western Union a ja napriek tomu nemozem dostat vyplatene svoje peniaze. A to dokonca ani v pripade, ked to vopred nahlasim.
Poprosim Vas o pisomne vyjadrenie a presetrenie celej situacie s konkretnou pracovnickou posty. Poprosim Vas - skuste sa mi v odpovedi priamo vyjadrit, preco nedodrzujete sluzbu Western Union, ked je dana posta certifikovana pre tuto sluzbu a preco musim ako zakaznik trpiet taketo spravanie.
Celkovo som bol na poste dva krat a to dokonca na roznych pobockach a ani raz mi nevyhoveli a nedostal som sa k svojim peniazom. Moju predchadzajucu staznost uz mate vedenu pod vcerajsim datumom.
Vopred dakujem za Vasu odpoved.
Mozu na colnici zastavit zasielku s podacim cislom zo Svedska v tvare RE*********SE? Ved Svedsko je v EU a nic z EU by sa zastavovat nemalo nie?
Ak sa ukaze, ze zasielka nie je predmetom colneho konania (nizka hodnota zasielky) budem aj tak platit ficom vymysleny nezmyselny buzerujuci poplatok 3,50 za colne konanie, resp. uskladnenie zasielky pre colne konanie?
Ak sa ukaze, ze zasielka nie je predmetom colneho konania (nizka hodnota zasielky) budem aj tak platit ficom vymysleny nezmyselny buzerujuci poplatok 3,50 za colne konanie, resp. uskladnenie zasielky pre colne konanie?
Skus podat staznost resp odvolanie.
Zasielky zo Svedska,mne osobne nikdy nekontrolovali,teda aspon v tracking-u nebol ziaden zaznam o colnici.
A ak preukazes hodnotu zasielky mensiu ako 22€ tak poplatok neplatis,balik poslu dalej....
A ak preukazes hodnotu zasielky mensiu ako 22€ tak poplatok neplatis,balik poslu dalej....
A ked bude vacsia nez 22€ tak bude akoze za co platit? Do prdele ich treba nakopat nenazrancov.
Tak samozrejme platis 20% DPH + ten poplatok,mne sa zda,ze je to az 5€.
To sa pytaj,posty alebo Ficka...
To sa pytaj,posty alebo Ficka...
Je to myslim 3,5€ pre listove zasielky a 4 alebo 4,5€ za baliky. Je to poplatok za to, ze to posta uskladnila pocas colneho konania. To je vrchol nenazranosti uplne buzerujuci poplatok. To je akoby ta policajti odstavili, ze ti idu dat pokutu za napr. rychlost a daju ti k tomu este aj pokutu za zle parkovanie (ako ta odstavili)...
Hodnota nad 22€ to nie je, preto ma zaujima ci pripadne budem platit tie nezmyselne idiotske poplatky.
Hodnota nad 22€ to nie je, preto ma zaujima ci pripadne budem platit tie nezmyselne idiotske poplatky.
Dosla odpoved od posty, precitajte si, je to velmi zaujimave.
V skratke: zevraj ich kamerovy system potvrdil, ze som prisiel neskoro (blud ako **vado, neskutocne klamstvo), mali novu pracovnicku na jednej pobocke, na druhej pobocke si nic nepamataju zevraj
Neviem, ci sa mam smiat alebo plakat nad touto odpovedou
V skratke: zevraj ich kamerovy system potvrdil, ze som prisiel neskoro (blud ako **vado, neskutocne klamstvo), mali novu pracovnicku na jednej pobocke, na druhej pobocke si nic nepamataju zevraj
Zdravim, rad by som vedel, ako mi mohli zastavit zasielku z DX.com, ktora bola odoslana Holandskou postou (NL post)? Odosielatel je Holandsko, if undelivered je holandska adresa. V ramci EU to nesmu robit, nie?!
Podacie cislo v tvare:
RSxxxxxxxxxNL
Podacie cislo v tvare:
RSxxxxxxxxxNL
Podana v NL alebo len spatna adresa je NL? Podla tracku to vypada ako odoslane z NL.
kazda zasielka zo zahranicia ide cez colnicu
to ze je zasielka na colnici este nezmanena ze bolo zacate colne konanie, pustia ju dalej
--
ked prilietas tiez ides cez pasovu kontrolu, nejdu ta hned prehladavat, len nou prejdes..
to ze je zasielka na colnici este nezmanena ze bolo zacate colne konanie, pustia ju dalej
--
ked prilietas tiez ides cez pasovu kontrolu, nejdu ta hned prehladavat, len nou prejdes..
Chezter, "Zásielka bola zadržaná za účelom colného konania - adresát bude informovaný".
Neviem ci bola aj podana v NL. Ved oni tam maju nejaky velkosklad, nie? To ich EU direct. Ci sa mylim?
Neviem ci bola aj podana v NL. Ved oni tam maju nejaky velkosklad, nie? To ich EU direct. Ci sa mylim?
vsak este stale ti moze prist ze zasielka bola pustena dalej...
ked to je z NL nemaju preco ju zadrzat
ked to je z NL nemaju preco ju zadrzat
No nemoze, ved bola zadrzana:
Zásielka predložená na colné konanie
Zásielka bola zadržaná za účelom colného konania - adresát bude informovaný
Zásielka predložená na colné konanie
Zásielka bola zadržaná za účelom colného konania - adresát bude informovaný
Preklad: Si kkt, ale tak sorry, no.icefiresr napísal:Dosla odpoved od posty, precitajte si, je to velmi zaujimave.
V skratke: zevraj ich kamerovy system potvrdil, ze som prisiel neskoro (blud ako **vado, neskutocne klamstvo), mali novu pracovnicku na jednej pobocke, na druhej pobocke si nic nepamataju zevraj![]()
Tak prisiel list z colnice, klasika.
Chcel by som im odpisat ako to, ze colnemu konaniu podrobili zasielku, ktora bola podana v Holandsku (je to aj v hlavicke samotneho listu z colnice, Podacia posta: HOLANDSKO). Vie niekto, ktory zakon o tomto pojednava, resp. by mi poslal link vratane paragrafu, pismena ci cisla? Hladal som a nenasiel som nic. Len same blbosti.
Myslim si, ze zasielku z EU, dokonca z Eurozony nemaju pravo zadrzat za ucelom colneho konania. Sice DPH vychadza okolo 15-17€, ale naco zbytocne platit bande darmozracov?! Ani cent navyse!
Nasiel som len toto: http://www.colnica.sk/dokumenty/pobocky ... ternet.pdf, kde sa pise: Poštové zásielky zasielané do SR z krajín Európskej únie nie sú predmetom colného konania a colná správa o týchto zásielkach nerozhoduje a nemá ani žiadne informácie. Ale to je len nejaky FAQ, predpokladam, ze sa to opiera o zakon, ale zakon samotny to nie je.
Vopred dakujem.
Chcel by som im odpisat ako to, ze colnemu konaniu podrobili zasielku, ktora bola podana v Holandsku (je to aj v hlavicke samotneho listu z colnice, Podacia posta: HOLANDSKO). Vie niekto, ktory zakon o tomto pojednava, resp. by mi poslal link vratane paragrafu, pismena ci cisla? Hladal som a nenasiel som nic. Len same blbosti.
Myslim si, ze zasielku z EU, dokonca z Eurozony nemaju pravo zadrzat za ucelom colneho konania. Sice DPH vychadza okolo 15-17€, ale naco zbytocne platit bande darmozracov?! Ani cent navyse!
Nasiel som len toto: http://www.colnica.sk/dokumenty/pobocky ... ternet.pdf, kde sa pise: Poštové zásielky zasielané do SR z krajín Európskej únie nie sú predmetom colného konania a colná správa o týchto zásielkach nerozhoduje a nemá ani žiadne informácie. Ale to je len nejaky FAQ, predpokladam, ze sa to opiera o zakon, ale zakon samotny to nie je.
Vopred dakujem.