zoskrabanie omietky
zoskrabanie omietky
Zdravim. Potreboval by som poradit ako zoskrabem omietku zo steny. Nie len malovku ake celu omietku az na kvadru. Skusal som ju navlhcit cistou vodou ale stale drzi ako katolicka viera. Nie je to velka stena ale len skrabanim spachtlou stravim pri tom mladost. Dik za rady.
Re: zoskrabanie omietky
Nejaký brúsny kotúč na vŕtačku? 
Ale tiež som zvedavý na tipy, tiež ma to o pár týždňov čaká..
Ale tiež som zvedavý na tipy, tiež ma to o pár týždňov čaká..
ale tahom dolava doprava znicis loziska na tej vrtacke, ak uz tak nejaku staru co uz odchadza..
Vrtacka to podla mna neda, skor s flexou. Ale ked to chces az na kvader, tak by sa malo dat aj s elektrickym kladivom, to narobi menej prachu a niektore kusy potom mozno odpadnu aj same.
Lenže to je uplne tenučičká omietka. A s malovkou to nemá ani pol centimetra.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Skúsil by som to v veľkým dlátom a kladivom. Dláto sa otupí, takže si zober nejaké staré a tupé.
Používam špachtlu a kladivo, dláto je úzke a ľahko by som narobil diery do steny.
-
Grim
Darca
Treba ho sklopiť bokom k stene. Nie ho zatĺkať ako klinec. Ale uznávam, že tá špachtľa je ešte možno lepšia.
ale gl s tym sa narobis
-
Grim
Darca
Inak neviem čím si vlhčil a ako, ale skúsil by som to postriekať tou prskacou fľaškou, dá sa to kúpiť v záhradkárstve a do toho naleješ vodu a rozprašovačom to postupne navlhčíš. Možno pôjde ľahšie.
a mozno jarovu vodu
No ak mas po ruke flexu, tak kup brusny kotuc na kamen a skus to. Taku tenku omietku by to malo dat hned dole. Ak to pojde, tak uz staci len kupovat kotuceejo6 napísal:Lenže to je uplne tenučičká omietka. A s malovkou to nemá ani pol centimetra.
-
Digital
Guru
žiadna jar , flexa ani dláto. Multifunkčné náradie a kotúč alebo škrabku ktorá je nato určená.
http://www.akciovenaradie.sk/steps/esho ... ne-naradie
Alebo drahšia varianta, žirafa alebo orig. brúska na omietky. Skoč do nejakej požičovne.
http://www.akciovenaradie.sk/steps/esho ... ne-naradie
Alebo drahšia varianta, žirafa alebo orig. brúska na omietky. Skoč do nejakej požičovne.
kludne s jarovou vodou.. vyskusane
Myslíš celú stierku, až po panel?
Nedávno sme u brata robili celý byt, 4 izby, a rok dozadu náš byt. Žiadna voda, žiadna vŕtačka, to som ešte nevidel. Vodu na samotnú omietku, ak chceš stierku zachovať. Vtedy sa modli, aby tú omietku robil amatér a ideálne aby to ani nepenetroval, lebo kým niekde nekvalitnú omietku "ošúpeš" za chviľu, niekde sa s metrom štvorcovým sereš aj 20 minút. Buď sa ti nepodarí odlúpnuť, alebo narušíš aj stierku. Niekedy je lepšie iba "škrabkou" na to určenou zdrsniť stenu, napenetrovať a stierkovať znova.
Ak ti ale ide o celú omietku a stierku, a chceš sa dostať až na panel. Tak si priprav kladivo a špachtlu. Niekedy je lepšie jedno, niekedy druhé. Odporúčam kladivo - najprv si spravíš malý bod, kde to obúchaš, a potom pekne búchaním na hrany to padá skoro samo. Susedia budú musieť vydržať, lebo rýchlejší spôsob neexistuje.
Nedávno sme u brata robili celý byt, 4 izby, a rok dozadu náš byt. Žiadna voda, žiadna vŕtačka, to som ešte nevidel. Vodu na samotnú omietku, ak chceš stierku zachovať. Vtedy sa modli, aby tú omietku robil amatér a ideálne aby to ani nepenetroval, lebo kým niekde nekvalitnú omietku "ošúpeš" za chviľu, niekde sa s metrom štvorcovým sereš aj 20 minút. Buď sa ti nepodarí odlúpnuť, alebo narušíš aj stierku. Niekedy je lepšie iba "škrabkou" na to určenou zdrsniť stenu, napenetrovať a stierkovať znova.
Ak ti ale ide o celú omietku a stierku, a chceš sa dostať až na panel. Tak si priprav kladivo a špachtlu. Niekedy je lepšie jedno, niekedy druhé. Odporúčam kladivo - najprv si spravíš malý bod, kde to obúchaš, a potom pekne búchaním na hrany to padá skoro samo. Susedia budú musieť vydržať, lebo rýchlejší spôsob neexistuje.
Ja som striekal vodou, skrabal spachtlou. Na pôvodnú zdrsnené stierku sa nahadzovala nová, všade so sieťkou.